درباره

  •  تالارها : اطلاع ‌رسانی‌ در كتابخانه‌ ملی‌ در تالارهای‌ گوناگون‌ (9 تالار) ارائه‌ می‌شود.  این‌ تالارها به‌ لحاظ‌ موضوع‌ تفكیک شده‌اند

نكات مهم در استفاده از تالارها و منابع اطلاعاتی

  •  مشاوران مرجع مستقر در تالارها، راهنمای شما در انتخاب بهینه از منابع مرجع و مشاور شما در تحقیق و پژوهش هستند. با آنان مشورت نمایید.

  •    به منظور احترام به نیاز سایر مراجعان، از استفاده همزمان بیش از 3 كتاب مرجع خودداری فرمایید.

  •    از انتقال كتاب های مرجع یک تالار به تالارهای دیگر اكیداً خودداری نمایید.

  •    پس از استفاده از كتاب های مرجع، از رهاكردن آنها بر روی میزها خودداری نموده و كتاب ها را به نزدیك ترین میز مجاور قفسه ها یا محل های تعیین شده در سالن خود بازگردانید.

  •    لطفا در استفاده، چراغ های مطالعه میز را خاموش و صندلی خود را مرتب نمایید.

  •    لطفا در پایان به رعایت سكوت و آرامش و حفظ نظم در تالارها توجه فرمایید.

دسترسی

  دسترسی به تالارها و کتابخانه ها بر اساس نوع عضویت می باشد .

ساعت کار

تالارها و مخازن تخصصی كتابخانه ملی همه روزه (روزهای كاری و ایام تعطیل) از ساعت 8 صبح تا 21 به ارائه خدمات به مراجعه كنندگان و پژوهشگران می‌پردازد.

مخازن

مخازن: این بخش شامل هشت مخزن علوم انسانی، علوم و فنون، بسته ۱، بسته ۲، بسته ۳، بسته ۴، لاتین و نفایس می باشد.

تالار پژوهش آرشیو

واحد امور مشترکان در تالار پژوهش، وظیفه ارائه برگ درخواست استفاده از خدمات آرشیو ملی ایران را به پژوهشگران و همچنین راهنمائی آن ها را در زمینه استفاده از اسناد، ‌بر عهده دارد.
مشاهده تصویر اسناد از دو روش مراجعه به نسخه های رقمی (دیجیتالی) و نسخه های ریز فیلم امکان پذیر است. رؤیت اصل سند در شرایط ویژه و با صدور مجوز ممکن است. استفاده از اسناد بر اساس قانون تاسیس سازمان، آئین نامه نحوه دسترسی به اسناد آرشیوی و دستورالعمل های جاری امکان پذیر است .

کتابخانه عمومی

وظیفه اصلی کتابخانه های ملی در سراسر جهان حفاظت و نگهداری میراث فرهنگی آن کشور است و اطلاع رسانی در اولویت بعدی کار آنها قرار دارد. ولی در کشور ما به دلیل کمبود کتابخانه‌های مجهز، کتابخانه ملی نقش کتابخانه عمومی و دانشگاهی را هم ایفا می‌کند. به همین دلیل میزان امانت کتاب در کتابخانه ملی ایران به نسبت تعداد منبع و اعضا بالاست. حال با توجه به نرخ امانت کتاب تعداد نیروی انسانی لازم برای خدمات رسانی باید افزایش پیدا کند.

این کتابخانه در ضلع غربی ساختمان واقع شده است. کتابخانه عمومی با مخزنی مجزا از کتاب های مازاد مخازن اصلی، که شامل دو مخزن عمومی و اهدایی در کتابخانه ملی، خدمات امانت خارج کتابخانه را نیز برای مراجعان فراهم آورده است. در این بخش کتاب به صورت امانت به مدت ۲ هفته در اختیار مراجعان قرار می گیرد. همچنین دیرکرد کتاب دارای جریمه بوده و اعضایی که بیش از حد معینی دیرکرد داشته باشند از دریافت خدمات امانت به مدت مشخصی محروم خواهند شد.

مساحت این کتابخانه بجز مخزن کتاب، 3200 متر مربع در دو طبقه است و دارای بخشهای پذیرش و جستجو، مرجع، امانت کتاب، مخزن، اتاق مطبوعات، و بخش آماده سازی است.
ظرفیت پذیرش مراجعان در تالارهای کتابخانه عمومی به تفکیک 98 نفر برای آقایان در طبقه همکف و 120 نفر برای خان مها در طبقه 1- می باشد.
کتابخانه عمومی مجهز به اینترنت وایرلس بوده و مراجعان می توانند در کنار استفاده از تالار مطالعه از اینترنت وایرلس بر روی رایانه های خود استفاده نمایند.
اتاق مطبوعات: 5 عنوان روزنامه.
اتاق پژوهشی مختص محققان و پژوهشگران: 5 اتاق.


در بخش آماده سازی کتابخانه عمومی بر خلاف سایر مخازن و تالارها تمامی مراحل آماده سازی یک کتاب از دریافت تا ورود به مخزن همگی در محل کتابخانه عمومی انجام می پذیرد.

این مراحل شامل:
دریافت کتاب از واسپاری، جستجو و مطابقت با موجودی، انتخاب و جداسازی، قطع بندی، ثبت و مهر، الصاق شماره بازیابی، ورود اطلاعات جانما و در نهایت فایل در مخزن می باشد.


در این بخش به صورت میانگین 1500 نسخه کتاب در هر ماه بررسی و به موجودی مخزن و تالار مرجع کتابخانه عمومی اضافه می گردد.

موارد مجاز جهت ورود به تالار کتابخانه عمومی
1. یک نسخه کتاب شخصی یا یک جزوه.
2. رایانه شخصی بدون هیچ کیف یا کاور اضافه و بدون موس.
3. مداد و کاغذ.


موارد ممنوع جهت ورود به تالار کتابخانه عمومی
1. موبایل، ماژیک و مارکر.
2. خوراکی و آشامیدنی و تنقلات.
3. هرگونه کاور و پوشش مانند کلاسور، کیف، جامدادی های بزرگ، کاور و موارد مشابه.

امانت کتاب
با توجه به سطح عضویت هر کدام از اعضای کتابخانه می توانند 2 یا 3 نسخه کتاب را به مدت 10 الی 14 روز به امانت ببرند.
نکته: دیرکرد کتاب دارای جریمه بوده و اعضایی که بیش از حد معینی دیرکرد داشته باشند از دریافت خدمات امانت به مدت مشخصی محروم خواهند شد.(آیین نامه امانت و جرایم دیرکرد به زودی در این بخش گذاشته خواهد شد).

ساعت کار
تالارها: نیمه اول سال همه روزه از ساعت 8 الی 22.
 نیمه دوم سال همه روزه از ساعت 8 الی 21.
بخش امانت : هر روز از ساعت 8:15 الی
تلفن: 81622273 – 81622313

كتابخانه تخصصی تاريخ معاصر و مطالعات آرشيوی

کتابخانه دارای مجموعه ای بالغ بر 19000 جلد کتاب فارسی و لاتین در زمینه تاریخ خصوصا تاریخ معاصر و 240 عنوان نشریه ادواری و روزنامه های صحافی و جاری و همچنین مقادیر قابل توجهی پایان نامه، چکیده نامه و جزوات و گزارشات دولتی است. کتابخانه تخصصی دارای بخش های امانت، مرجع، مجموعه سازی و سفارشات، و فهرست نویسی و بخش پیایندهاست که هر کدام توسط مسئولان مربوط اداره می شوند .
اعضای کتابخانه را منحصرا کارکنان سازمان تشکیــل می دهند و هدف عمده آن کمک به کارکنان سازمان در امور تحقیقاتی و فعالیت های پژوهشی مربوط به سازمـان است. محققان و دانشجویان نیز در صورت نیاز با معرفی نامه می توانند از خدمات و امکانات کتابـخانـه بهره مند شوند.

 

اتاق اطلاع رسانی تاريخ شفاهی

در سال 1386 سازمان به منظور توسعه ‌ی طرح‌ های تاریخ شفاهی، با استفاده از توانمندی بخش خصوصی، به مصاحبه با شماری از چهره‌ های شاخص تاریخ و فرهنگ معاصر ایران اقدام کرد. در مجموع، تاکنون بیش از 2000 ساعت مصاحبه به ‌وسیله‌ ی این سازمان انجام و یا از طریق خریداری، گردآوری شده است.
نسخه ای از منابع تاریخ شفاهی مطابق با مقررات بهره برداری از این منابع، در اتاق اطلاع رسانی تاریخ شفاهی، واقع در ساختمان آرشیو ملی، طبقه اول، قابل دسترسی برای پژوهشگران و علاقه مندان است.
مراجعان می توانند پس از عضویت در آرشیو ملی به اتاق یاد شده مراجعه و متن مورد نظر خود را از طریق فهرست های موجود جستجو کنند. طبق مقررات پژوهشگر می تواند متن مصاحبه را قرائت و فقط یادداشت برداری کند و در صورت نیاز از فایل صوتی یا تصویری مصاحبه نیز استفاده کند.

تاریخ ویرایش: 2019-07-16 10:24:05.0