رییس سازمان ملی استاندارد به پویش «کتابخوانی ملی» پیوست
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نیره سادات پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» که به همت کتابخانه ملی ایران در حال انجام است، گفت: در ابتدا فارغ از هر مسئولیت و فعالیت حرفهای که دارم به عنوان یک کتابخوان که از کودکی عادت به کتاب خواندن را دارم، از اجرای پویش «کتابخوانی ملی» خرسند هستم، زیرا این پویش کتاب و کتابخوانی را برای مردم ایران ترویج میکند.
وی ادامه داد: نخستین کتابی که معرفی میکنم «مردی در تبعید ابدی» نوشته نادر ابراهیمی است. این کتاب داستان زندگی ملاصدا فیلسوف، حکیم و عارف به نام ایرانی بوده و هنوز نظرات او مورد نظر فلاسفه قرار میگیرد. نثر و نگارش زندهیاد ابراهیمی در این کتاب بسیار قابل توجه است، و زمانی که کتاب را مطالعه میکنیم، این احساس ایجاد میشود که نادر ابراهیمی گام به گام همراه ملاصدرا در این سفرها بوده است.
پیروزبخت تصریح کرد: یکی از عجیبترین نکات این کتاب این بود که در یک قاب تصویر، چندین شخصیت بزرگ از جمله ملاصدرا به عنوان شاگرد، میرداماد، میرفندرسکی و شیخ بهایی حضور دارند و هر کدام از این بزرگان برای یک قرن و یک کشور کافی هستند. ولی میبینیم که چهار شخصیت بزرگ همزمان در این کتاب حضور دارند و از خصوصیات و چالشها و مباحثی که با هم داشتند گفته میشود و همه این نثرهای زیبا با قلم زندهیاد ابراهیمی نگاشته شده است.
وی در ادامه به معرفی کتاب دیگری پرداخت و گفت: کتاب «نازنین من» در حقیقت نامههای هایدگر به همسرش «الفریده» است، هایدگر یک فیلسوف برجسته آلمانی است که در اوج جنگ جهانی دوم و نازیسم آلمان زندگی میکرد. این کتاب نامه ها و نوشتههای او با همسرش است که نشان میدهد فردی مانند هایدگر فارغ از بحث فلسفی، چه تفکرات جالبی در زندگی شخصی خود داشته است.
رییس سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: همچنین کتاب «قدس ایران، بانوی بزرگ انقلاب» که درباره حضرت امام و همسر ایشان است نیز یکی دیگر از کتاب هایی است که مطالعه آن را توصیه میکنم. در این کتاب متوجه میشویم که حضرت امام با همسر خود به زیبایی مکاتبه میکردند و او را به زیبای خطاب قرار میدادند.
وی ادامه داد: کتابهایی که حاوی نامه نگاری میان همسران باشد، فراوان است و از دیگر نمونه های برجسته آن می توانم به نامههای «فرانتس کافکا» به «فلیسه» اشاره کنم. در مکاتبات این شاعران، فلاسفه و بزرگان دنیایی نهفته است و باید جوانها به سمت و سوی مطالعه این کتابها کشاند، تا شاهد فروپاشی خانوادهها نباشیم و صمیمیت بیشتر شود.
پیروزبخت گفت: کتاب دیگر که قصد معرفی آن را دارم دیوان غزلیات خواجوی کرمانی است. این کتاب را به این دلیل معرفی میکنم که ما ایرانیها همواره به حافظ بسیار عشق میورزیم و همه ما در خانه یک دیوان حافظ داریم، ولی کمتر میدانیم که حافظ از خواجوی کرمانی درس گرفته و به نوعی شاگرد او محسوب میشده است.
وی تاکید کرد: حافظ در برخی از مستندات خود عنوان کرده که خواجوی کرمانی استاد او بوده و از کرمان به شیراز آمده و فردی با این درجه از عرفان بر روی حافظ تاثیر گذاشته است. برخی از شعرهای خواجوی کرمانی را مطالعه کنید گویی حافظ این اشعار را سروده است از جمله «اگر پنهان بود پیدا من آن پیدای پنهانم / وگر نادان بود دانا من آن دانای نادانم».
رئیس سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: در ایامی که با بیماری کرونا روبرو هستیم، ارتباطات فیزیکی مردم کم شده و محدود به فضای مجازی شده است. بنابراین کتاب میتواند دوست خوبی برایمان باشد و بسیار به ما کمک کند و ما را از تنهایی نجات دهد.
پایان مطلب//