یک شاعر طنزپرداز مطالعه « دختری از ایران» را به بانوان توصیه کرد
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، خلیل جوادی شاعر، ترانهسرا و طنزپرداز با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز شده است، گفت: این کتاب مربوط به سالهای 1310 تا 1320 است. درست در سالهای جنگجهانی دوم که ستاره فرمانفرماییان نویسنده کتاب تصمیم میگیرد برای ادامه تحصیل به آمریکا سفر کند.
وی ادامه داد: این زن ایرانی به سفارش دکتر جردن رییس مدرسهای که در آن درست میخوانده برای ادامه تحصیل و رشد استعدادهای ذاتی که داشته مهاجرت میکند. در آن زمان امکان مسافرت از طریق هواپیما وجود نداشت و نویسنده کتاب تعریف میکند که به وسیله اتوبوس به هندوستان سفر میکند تا از آنجا با کشتی به آمریکا برود. منتها در طول مسیر زیردریایی آلمانیها با کشتی مسافربری برخورد میکند و ستاره فرمانفرماییان با قایق نجات به سمت یکی از سواحل هندوستان میرود و از آنجا با یک ناو نظامی که متعلق به آمریکاییها بوده مسیر را ادامه میدهد.
جوادی اضافه کرد: او در آن دوران که برای اکثر زنان و دختران ایرانی بحث اندرونی و بیرونی مطرح بود، این مسیر را با همه بحرانها و خطرات طی کرد و در آمریکا فارغالتحصیل شد و در نهایت به ایران بازگشت و در ادامه به عنوان بنیانگذار مددکاری اجتماعی در ایران شناخته شد. تمام این ماجرا را تعریف کردم تا علت و چرایی این کتاب را بیان کنم. زیرا معتقدم مطالعه این کتاب به خانمها انگیزه میدهد.
این طنزپرداز اظهار داشت: مطالعه این کتاب یادآور میشود که باید زمان را درنظر بگیریم و هر رویداد و پدیدهای را در زمان خودش ارزیابی کنیم.
این شاعر گفت: دلیل توصیهام برای مطالعه این کتاب به ویژه برای بانوان این است که خواندن سرگذشتهایی از این قبیل موجب ایجاد انگیزه، افزایش اعتماد به نفس و بالا رفتن توانایی انسانها میشود. به خصوص اینکه توجه داشته باشیم روایت این داستان توسط یک زن متعلق به سالهای دور است که توانست بر مشکلات و محدودیتها پیروز شود و به هدف مورد نظر خود برسد.
خلیل جوادی شاعر مجموعه شعر «خیابان خوابها» خاطرنشان کرد: مدتهاست بر لزوم توجه به موضوع نذر فرهنگی تاکید دارم و فعالیتهایی از این دست در جهت نذر فرهنگی مفید است.
پایان خبر/