سفیر فرانسه: سياحان فرانسه هميشه فرهنگ ایران را تحسین کرده اند


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۹/۱۰ - ۹:۱۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۹/۱۹ - ۸:۲۰:۲
سفیر فرانسه: سياحان فرانسه هميشه فرهنگ ایران را تحسین کرده اند
سفیر فرانسه در تهران با اشاره به غنای فرهنگ ایران زمین، گفت: سیاحان فرانسوی با به اشتراک گذاشتن تجارب خود موجب تحسین فرهنگ ایرانی و شناساندن این سرزمین به غرب شدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ نشست شب سیاحان فرانسوی با حضور فیلیپ تیه‌بو، سفیر فرانسه در تهران در محل موزه کتاب و میراث مستند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

در ابتدا علی دهباشی، گفت: در این نشست به بررسی سفرنامه‌های سیاحان فرانسوی در ایران که ترجمه شده اند می پردازیم.

در ادامه تیه بو، سفیر فرانسه در تهران ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این رویداد گفت: اخیرا در موزه ملی ایران نیز رویداد دیگری برگزار شد که به میراث فرهنگی دو کشور ایران و فرانسه کمک کرد.

سفیر فرانسه در تهران افزود: کاوشگرانی که امشب به آنها پرداخته می‌شود اعم از نویسنده، تاجر، نقاش و پژوهشگرهمگی نشانگر غنای روابط فرهنگی میان ایران، فرانسه و اروپا بودند.

وی ادامه داد: زمانی که به تنوع دیدگاه کاوشگران نگاه می‌کنیم مجموعه‌ای از افراد را شامل می‌شود که روابط میان ایران و فرانسه را کامل می‌کنند.

تیه‌بو در ادامه به غنای فرهنگ ایران زمین اشاره کرد و گفت: این سفرنامه‌ها بازتابی از غنای فرهنگ ایران است در این باره می‌توان به اقدامات هانری کربن در زمینه مطالعه مذهب شیعه و بهتر شناساندن فلسفه ایران به اروپاییان و نیز بازتاب آن در اروپا و فرانسه اشاره کرد.

وی تصریح کرد: هانری کربن اولین رییس انجمن ایران شناسی در فرانسه بود  که در تعامل فرهنگی و علوم انسانی کمک فراوانی کرد و امروز می‌توانیم راه او را ادامه دهیم.

وی همچنین به تنوع مجموعه افراد که در تعاملات میان دو کشور سهیم بودند اشاره کرد و افزود: این افراد زاویه دید دقیقی نسبت به ایران داشتند.

سفیر فرانسه در تهران اضافه کرد: مجموعه سفرنامه‌ها و بازتاب آن از معماری و فرهنگ ایران یک مجموعه ای است از ظرفیت ایران که دیگران آنها را مشاهده کردند و با تحسین دیگران همراه شد.

وی گفت: دراین نمایشگاه می‌توانیم شاهد سندی از هانری کربن باشیم و نیز یک نقاشی که مربوط به قرن ۱۹ می شود که متاسفانه در فرانسه فراموش شده است.

تیه‌بو افزود: درصدد هستیم که از ظرفیت شبهای سیاحان استفاده کنیم و در کنار آن شب خوانش را نیز برگزار کنیم تا به کتاب‌های معاصر و ترجمه‌های آن پرداخته شود تا موجب افزایش گفتمان میان ایران و فرانسه باشد.

وی به اراده سیاحان فرانسوی که به ایران آمدند اشاره کرد و گفت: این افراد به اشتراک گذاری تجارب خود پرداختند و به تحسین فرهنگ ایرانی و شناساندن این سرزمین به غرب کوشش کردند.

وی تاکید کرد: این انتقال دانش و تجربه سفر، میراث مشترک ما است و ما امروز ثمره تلاش گذشتگان هستیم. این سیاحان نه تنها در جهت شناساندن تمدن ایرانی و غنای تمدن ایرانی به غرب تلاش کردند بلکه در شناساندن این فرهنگ به ایرانیان نیز موفق بودند.

سفیر فرانسه در تهران اضافه کرد: با آنالیز و بررسی و شناساندن بهتر این تعاملات امروز می توانیم همکاری بهتری داشته باشیم.

وی در پایان به اهمیت پایداری این روابط در شرایط سخت تاکید و خاطرنشان کرد: بهتر است بیشتر تعامل داشته باشیم و برای پیشبرد آن از تاریخ تعاملات میان این دوکشور بهره مند شویم.

بر اساس این گزارش؛ از جمله برنامه‌های این شب، نمایشگاهی از آثار و نفایس سازمان بود که در این نمایشگاه، شمار 20 سفرنامه از سیاحان فرانسوی به نمایش درآمده‌است که از سده 17 میلادی به ایران سفر کرده و دیده‌های خویش را نگاشته‌اند.

 قدیمی‌ترین این آثار، سفرنامه‌ لوانت، اثر ژان تونو به تاریخ 1665 میلادی است و نیز نسخ گوناگونی از سفرنامه شاردن به نمایش درآمده‌است.

 افزون بر سفرنامه‌ها 6 نسخه خطی سفرنامه از آثار جهانگردان ایرانی به فرانسه در این نمایشگاه وجود دارد که از آن میان می‌توان به ترجمه فرانسوی سفرنامه ناصرالدین‌شاه قاجار و سفرنامه مظفرالدین‌شاه قاجار اشاره کرد.

سند تقدیر از پروفسور هانری کربن و آندره گدار در دانشگاه تهران یکی از هفت سند جالب توجه به نمایش درآمده است که از گنجینه اسناد ملی ایران در این نمایشگاه دیده می‌شود.

مجموعه  اسناد و سفرنامه‌های این نمایشگاه که همگی در زمره کمیاب‌ترین آثار علمی به شمار می‌آیند؛ تا چهارشنبه 13 آذرماه در موزه کتاب و میراث مستند سازمان در معرض دید عموم قرارگرفته‌است. علاقمندان می‌توانند همه روزه از ساعت 8 تا 16 از این نمایشگاه بازدید کنند.

انتهای مطلب/