دکتر صلاحی: جهان بینی دینی باید اساس تولید و طبقه بندی علوم قرار گیرد
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، دكتر صلاحي با خوش آمدگويي به فرهيختگان و صاحبان قلم شركت كننده در همايش گفت: بسيار خرسنديم كه براي تحقق بخشي از مطالبات مقام معظم رهبري كاري بزرگ را آغاز كرده ايم و اميدواريم نتايج پربركتي براي انقلاب اسلامي داشته باشد.
وي با اشاره به تخصصي و علمي بودن اين همايش در اولين روز هفته كتاب، افزود: اين همايش صرفاً تبليغاتي نيست و قرار است دستاوردهاي اين مباحث و گارگاه هاي تخصصي با رويكردي انتقادي در همايشي بين المللي ارائه شود و توليد علم و دانش مبتني بر فرهنگ، دين و شرايط اقليمي ايران اسلامي شكل بگيرد.
دكتر صلاحي طبقه بندي در زندگي را جزجدانشدني آن دانست و گفت: اگر طبقه بندي به دو صورت خرد و كلان در نظر گرفته شود، طبقه بندي كلان با مباني علمي سرو كار دارد.
وي افزود: تفاوت ماهوي بين علم به معناي رايج (science ) و دانش و بينش وجود دارد. مي توانيم دانش وارداتي داشته باشيم، اما نمي توانيم بينش وارداتي كه مبتني بر جهان بيني غربي است، داشته باشيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: اميدواريم اين همايش منجر به فهم تفاوت بينش و دانش شود.
وي با اشاره به نگاه تحول گرا در عرصه علم و توليد دانش، ادامه داد: ما گرفتار سكوت تئوريز شده هستيم و از وضعيت موجود راضي. هنوز از خود نپرسيده ايم كه چرا پس از 32 سال و با وجود جهان بيني توحيدي و اسلامي علومي كه با جهان بيني غربي است را مي پذيريم.
دكتر صلاحي طبقه بندي علوم را راهي براي انتقال جهان بيني دانست و افزود: بايد در روش شناختي ، معرفت شناختي و جهان شناختي بر مبناي جهان بيني ديني عمل كنيم.
وي با اشاره به تفكرات اومانيستي و پوزيتيويستي در طبقه بندي علوم فعلي جهان آن را موجب به حاشيه رانده شدن دين و كتب ديني دانست و ادامه داد: امروز با تقسيم بندي علوم امكان توسعه جامعه، استفاده از تجارب گذشته و يافته هاي علمي فراهم شده است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به بديهي دانستن طبقه بندي علوم افزود: ما ناچار به پذيرش طبقه بندي علوم مبتني بر جهان بيني اسلامي و ايراني هستيم كه با جهان بيني غرب متفاوت است.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد نتيجه اين همايش با رويكردي انتقادي در همايشي بين المللي و با حضور انديشمندان ساير كشورها ارائه شود و دستاوردهاي مناسبي در اين حوزه نصيب كشورمان شود.
نخستين همايش ملي مباني نظري و فلسفه علم كتابداري و اطلاع توسط سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و با همكاري دانشگاه تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، نهاد كتابخانه هاي عمومي، خانه كتاب و انجمن كتابداري و اطلاع رساني برگزار شد.