در دیدار مسئولان سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با استاندار قزوین مطرح شد؛

اهمیت مکتوبات تاریخی شناخته نشده است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۵:۲۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۵:۳۹:۲۷
اهمیت مکتوبات تاریخی شناخته نشده است
عباس کاظمی، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار قزوین گفت: اهمیت مکتوبات تاریخی به قدر کافی شناخته نشده است. در موضوع آگاهی بخشی و همراه‌سازی ادارات دولتی و مردم جهت ارائه اسناد به مرکز اسناد استان، تلاش خواهیم ‌کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در دیدار با عباس کاظمی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین، گفت: ضروری است دستگاه‌های اداری، جهت ثبت، نگهداری و بهره‌برداری سیاست‌گذارانه، علمی و پژوهشی از اسناد استان، همکاری بیشتری با نمایندگی قزوین این سازمان داشته باشند

فاطمه صدر، ضمن اشاره به ثبت و نگهداری میراث مستند مکتوب و غیرمکتوب ایرانی و اسلامی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: حدود 42 هزار نسخه خطی در اداره کل منابع خطی و نفایس معاونت کتابخانه ملی این سازمان نگهداری می‌شود. همچنینکتاب‌ها و نشریات در همه زمینه‌ها، منابع غیرکتابی از جمله فیلم‌ها، پوسترها، اعلامیه‌ها و ... و اسناد اداری کشور در این سازمان ساماندهی شده و مورد پژوهش‌های علمی می‌گیرد.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین درخواست‌های سازمان از استانداری‌های کشور، آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی در سطح اداره کل‌های استان جهت تحویل به‌موقع اسناد خود مطابق با قوانین شورای عالی اسناد کشور به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد: تلاش ما این است که استان قزوین از لحاظ برخورداری از مرکز استاندارد نگهداری اسناد مستقل شود. در گذشته اسناد این استان به مرکز اسناد سازمان در استان همدان منتقل می‌شد؛ برای این استقلال ضروری به نظر می‌رسد استانداری به ما کمک کند.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب ساختمان فعلی مرکز اسناد و کتابخانه استان قزوین گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از لحاظ نوع و حجم و کیفیت منابع و داده‌ها، سازمانی خاص و کم‌نظیر در کشور است. از این جهت نیاز به ساختمانی دارد که از لحاظ استانداردهای نگهداری و ملاحظات حفاظتی، مناسب نگهداری این منابع باشد.

تأمین ساختمان مناسب و امن برای مرکز اسناد استان قزوین یکی از اولویت‌ها است

فاطمه صدر یادآور شد: نگهداری، ساماندهی و اطلاع‌رسانی منابع کتابی و غیرکتابی و نیز اسناد تاریخی و اداری ارزشمند ایران اسلامی، علاوه بر تاثیرگذاری بر جنبه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... منجر به حفظ سابقه‌ی هویتی تاریخی کشور خواهد شد و به سندپژوهان و تاریخ‌پژوهان کمک خواهد کرد. از این رو در حال حاضر پژوهشگران و اعضای هیئت علمی این سازمان بر این زمینه تخصصی تمرکز دارند.

این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به اینکه یکی از مأموریت‌های اصلی این سازمان تهیه و تدوین تاریخ شفاهی کشور و سندپژوهی است، افزود: معاونت پژوهش و منابع دیجیتال این سازمان آمادگی دارد در تدوین تاریخ شفاهی دولتمردان و اهالی فرهنگ و علم و ادب استان و نیز پژوهش‌های اسنادی مرتبط با استانداری قزوین همکاری داشته باشد.

ارزش و اهمیت مکتوبات تاریخی همچنان ناشناخته است

در ادامه عباس کاظمی، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار قزوین گفت: با وجود آن‌که شهر قزوین در سال ۱۳۷۶ به استان مستقلی تبدیل شد؛ اما در این ۲۶ سال، از نظر زیرساخت در تمامی حوزه‌ها مشکلاتی وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به سرمایه‌های تاریخی استان قزوین تصریح کرد: اهمیت مکتوبات تاریخی به قدر کافی شناخته نشده است. در موضوع آگاهی بخشی و همراه‌سازی ادارات دولتی و مردم جهت ارائه اسناد خود به مرکز اسناد استان، تلاش خواهیم کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین تاکید کرد که با دعوت از مدیر مرکز اسناد و کتابخانه در نشست‌های اداری استان مانند کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده، که ذیل شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برگزار می‌شود، و تبیین اهمیت اسناد اداری و تاریخی برای مدیران کل استان می‌توان سطح همکاری‌ها و تعاملات را بالا برد.

وی بیان کرد: تلاش ما بر این خواهد بود که ساختمان مرکز اسناد استان را به لحاظ تجهیزات و امکانات در شرایط بهتری قرار دهیم و در صورت نیاز به حمایت‌های مالی، با هماهنگی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، اقداماتی جهت بهبود شرایط قابل انجام است. همچنین موضوع ساختار اداری مرکز نیز پیگیری خواهد شد.

 


فاطمه صدر با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین دیدار کرد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۳:۲۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۳:۳۲:۶
فاطمه صدر با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین دیدار کرد
فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی عملکرد و مسائل مرکز اسناد و کتابخانه استان قزوین به همراه هیئتی سه نفره از سایر معاونت‌های این سازمان، شامل ابوالفضل شریفی‌فرد، مدیرکل تنظیم و پردازش اسناد، علیرضا حسینیان، مدیرکل زیرساخت و پشتیبانی فناوری اطلاعات و حمیدرضا سلطانی، مدیرکل فراهم‌آوری منابع معاونت کتابخانه ملی با مدیران ارشد استانی در راستای همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیدار کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران،  در این بازدید از نزدیک در جریان اقدامات و فعالیت های مرکز اسناد استان قزوین قرار گرفت و با کارکنان این مرکز گفت‌وگو کرد و در جریان مسائل آنها قرار گرفت.

در این سفر استانی، فاطمه صدر در گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام سیدمصطفی مجیدی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان توضیح داد: یکی از اقدامات جدی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران جهت حفظ و نگهداری میراث مستند و مکتوب، دیجیتال سازی آنها است. این منابع پس از ضدعفونی، مرمت و تنظیم و توصیف یا فهرست‌نویسی در مخازن  سازمان که طبق استانداردهای بین المللی ساخته شده اند، آرشیو می‌شوند.

دیجیتال‌سازی میراث مکتوب

این مدرس دانشگاه ابراز امیدواری کرد باتوجه به همکاری های ارزنده اداره کل اوقاف و امور خیریه در رابطه با ارسال اسناد دولتی مرتبط به مرکز قزوین، همکاری های این اداره کل در راستای شناسایی و جمع آوری منابع مکتوب و غیرمکتوب ارزنده ای که در منازل شهروندان قزوینی و یا اماکن متبرکه و امامزاده ها نگهداری می شود، ادامه یابد تا بتوان این منابع را سریع‌تر دیجیتال کرده و در صورت نبود محدودیت‌های طبقه‌بندی یا عدم برخورداری از حق مالکیت فکری، نسخه دیجیتال آن را در دسترس پژوهشگران و دولتمردان قرار داد.

فاطمه صدر در ادامه توضیح داد: دیجیتال کردن منابع، یکی از راه های حفظ و نگهداری آنها است و در صورت مراجعه پژوهشگران، نسخه دیجیتالی منبع به آنها عرضه می شود و به این صورت تا حد ممکن از آسیب به نسخه های اصلی جلوگیری به عمل آید.

این مسئول تاکید کرد: میراث مستند مکتوب و غیرمکتوب، از اهمیت و جایگاه ویژه ای برای همه ما برخوردار است. لذا در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، تنها نسخه های کاغذی نگهداری نمی‌شود؛ بلکه منابع غیرکتابی همچون: مُهرهای قدیمی، حلقه‌های فیلم، صفحه های گرامافون، نوارهای کاست و... ارزشمند نیز به‌عنوان بخشی از میراث ایران اسلامی، حفظ و ساماندهی می شوند.

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در رده ی جهانی رقابت می کند

فاطمه صدر ضمن اشاره به در معرض آسیب قرار گرفتن منابع و اسناد قدیمی واقع در موقوفات و بقاع متبرکه گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مجهزترین و استانداردترین مرکز مرمت منابع کاغذی و اسنادی در کشور محسوب می شود و هرسال از سایر کشورهای منطقه و حتی برخی کشورهای اروپایی، منابعی برای مرمت به این سازمان ارسال می‌شود. با توجه به ارتباط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با سازمان های بین المللی مرتبط با حوزه‌های تخصصی خود، تلاش ما بر ساماندهی منابع مطابق با استانداردهای جهانی است.

مردم، منابع کتابی و غیرکتابی تاریخی خود را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بسپارند

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن اشاره به اهمیت همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه با این سازمان درراستای فرهنگ سازی امر اهدای منابع سندی و تاریخی نزد مردم، گفت: بسیاری از مردم از عملکرد و وجود چنین سازمان تخصصی ای در حفاظت از میراث ایران اسلامی، اطلاعی ندارند. از سوی دیگر باید اعتمادسازی در میان مردم در موضوع اهدا یا امانت سپاری منابع به نحو احسن شکل بگیرد تا مردم با سپردن منابع قدیمی خانوادگی و غیرخانوادگی خود، در حفظ این منابع سازمان را یاری دهند.

سند ارزشمند از نظر سازمان اوقاف و امور خیریه، وقف نامه است

وی توضیح داد: اصل وقف نامه ها در اختیار اداره کل اوقاف استان نیست. بلکه این اسناد به مخزن سازمان در تهران تحویل داده می شود و در استان ها نگهداری نمی شود. اما سایر اسنادی که در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار داشت به مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین منتقل و همکاری های لازم شکل گرفت.

حجت الاسلام مجیدی ادامه داد: از محاسن تعیین و تکلیف اسناد راکد این اداره کل برای ما این بود که در جریان تبادل و پایش منابع به کمک همکاران شما، اسناد وقفی جدیدی به دست آوردیم. وی با اشاره به وجود قرآن های زیادی در بقاع متبرکه گفت: می توان از ظرفیت این منابع بهره مند شد و آثار را به جهت ارزش قدمت مورد مطالعه و بررسی قرار داد. همچنین بعضی از بقاع متبرکه دارای شجره نامه های قدیمی هستند که در صورت ارزشمندی برای سازمان اسناد و کتابخانه استان می توان این شجره نامه ها را جهت مرمت و بهره برداری از رونوشت دیجیتال آن به سازمان ارسال کرد.

اعلام آمادگی اداره اوقاف در راستای همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

حجت الاسلام مجیدی با تصریح به همکاری در  تبلیغ این امر که مردم باید نسبت به حفظ و پاسداشت میراث مکتوب خود آکاه باشند، ضمن تاکید بر سپردن اسناد و مکتوبات قدیمی به مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران اضافه کرد:  بحث واگذاری اسناد تاریخی را به امنای بقای متبرکه و مساجد ابلاغ خواهیم کرد تا چنانچه شخصی نسخ قدیمی را نگهداری می کند به صورت امانی به نماز جمعه و روحانیت بسپارد تا پس از آن تقدیم مرکز اسناد و کتابخانه استان شود . در این صورت، در حوزه های دینی نیز تبلیغ جامع و گسترده ای را جهت مرمت و حفظ این اسناد مکتوب شاهد خواهیم بود.


با تاکید بر جمع آوری اسناد استانی؛

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی با و نماینده ولی فقیه قزوین دیدار کرد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۰:۴۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۰:۵۵:۱۲
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی با و نماینده ولی فقیه قزوین دیدار کرد
در دیدار فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با آیت الله عبدالکریم عابدینی، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان قزوین، درخصوص ضرورت جمع آوری نسخ خطی، اسناد قدیمی، منابع چاپ سنگی و.... و دیجیتال سازی منابع گفتگو شد

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در این دیدار گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از جمله سازمان های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و خدماتی در سطح ملی است که نزد مراکز پژوهشی، دانشگاهی، و به‌ویژه مراکز آرشیوی، اسنادی و کتابخانه ای جهان بسیار شناخته شده است؛ اما در داخل ایران، کم تر از سایر کشورها مورد توجه قرار می‌گیرد. وی ضمن اشاره به اهمیت دیپلماسی فرهنگی و تعاملات بین المللی و علمی افزود: این سازمان، مخاطبانی فراتر از مرزهای کشور دارد و پژوهشگران و محققان سایر کشورها برای بهره‌گیری از منابع این سازمان با آن در ارتباط هستند.

وظیفه ی مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان، حفاظت از میراث مستند کشور است

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد: قدمت تأسیس کتابخانه ی ملی ایران به ۹۰ سال می رسد و یکی از اهداف اصلی آن، شناسایی، گردآوری و ثبت منابع ایران شناسی، اسلام شناسی و همچنین هرمنبعی است که به زبان فارسی در هر نقطه ای از دنیا منتشر می‌شود. وی افزود: در این سازمان، اسناد و بسیاری از نسخ خطی، کتاب‌های چاپ سنگی و نفیس کشور نگهداری و ساماندهی می شود و تمام منابع کاغذی منتشر شده در کشور؛ اعم از نشریات، اعلامیه ها و کتاب ها باید بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی به این سازمان تحویل داده شود. این منابع، ریشه‌ها و ابعاد هویت ایرانی_ اسلامی مردم کشورمان را مشخص می کند.

فاطمه صدر ادامه داد: برخی گروه‌های علمی و پژوهشی این سازمان در هیچ دانشگاهی، گروه و هیئت علمی مشابه ندارند و با تخصص های خاص این سازمان، مرتبط هستند.

منابع تاریخی و ارزشمند که در دست مردم یا برخی دستگاه‌ها است به این سازمان جهت حفاظت از حافظه تاریخی و سیاسی ایران اسلامی تحویل داده شود

فاطمه صدر تاکید کرد: درخواست ما این است که با همکاری و فرهنگ‌سازی اُمنا و معتمدین فرهنگی هر استان،  مانند ائمه جمعه و امامان جماعت، منابع تاریخی و ارزشمند که در پستوهای منازل، زیرزمین ها، برخی کتابخانه ها و... نگهداری غالبا نامناسب و غیراستاندارد می‌شوند به این سازمان ملی اهدا یا به صورت امانی سپرده شوند.

این مدرس دانشگاه توضیح داد: سالیانه گزارش هایی به ما می رسد که حاکی از این است که عتیقه چی ها و برخی سفارت خانه های خارجی از طریق دلال ها، منابع ارزشمند حاکی از هویت ایرانی و اسلامی مردم کشور و حتی جهان اسلام را در خانه‌های مردم شناسایی کرده و با هزینه ی بسیار اندکی آنها را از دسترس و تملک ما خارج می کنند. اهالی علم و معرفت که به ارزش این منابع واقفند می‌توانند مردم را از چنین مسائلی آگاه کنند و آنها را به موضوع اهدای این میراث مکتوب ترغیب کنند. چنانچه فرد صاحب‌منبعی به دلایلی علاقه‌مند به اهدا نبود هم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران این امکان را فراهم کرده است تا به صورت امانی از منابع ارزشمند مردم نگهداری کند یا براساس ضوابط آنها را خریداری کند.

در پایان فاطمه صدر اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین وظایف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ثبت و ضبط تاریخ شفاهی بزرگان و پیشکسوتانی است که در عرصه های سیاسی، فرهنگی، علمی و اجتماعی در این استان فعالیت داشته‌اند. لذا تقاضای ما این است که با همکاری بزرگان استان، تاریخ شفاهی این افراد اخذ شود تا برای جامعه ماندگار بماند.

اسناد مکتوب، نزد ما امانت هستند

حجت الاسلام عبدالکریم عابدینی در این دیدار گفت: اسناد و مدارک تاریخی می تواند تاثیر بسیار موثری در آینده و هویت کشور و مردم داشته باشند و آبروی یک مملکت، مکتب و آیین را حفظ کند.

وی تصریح کرد: اسناد و کتب، امانتی نزد ما هستند که باید برای هوش مصنوعی ابرقدرت حفظ شوند تا در این زمینه نیز نقش آفرینی کنند. نمره ی ملت ها، دین و مذهب آنها از این طریق است که به چشم می آید.

پرورش هوش مصنوعی با داده های سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران

صدر در پاسخ به این دغدغه تصریح کرد: در حال حاضر این سازمان با معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری در حال همکاری برای کمک به انجام کلان پروژه کشور در زمینه مدل‌سازی زبان فارسی برای هوش مصنوعی است.


«احوال و آثار محمد دبیر سیاقی» به نمایشگاه کتاب خواهد آمد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۰:۴۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۰:۴۹:۴۹
«احوال و آثار محمد دبیر سیاقی» به نمایشگاه کتاب خواهد آمد
کتاب «محمد دبیرسیاقی: احوال و آثار» توسط انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، این کتاب که از مجموعه سرگذشتنامه‌ها و یادنامه‌ها است با پژوهش و نگارش مهدی مظفری ساوجی منتشر شده است.

کتاب «محمد دبیرسیاقی: احوال و آثار» در تلاش است تا تصویری روشن از زندگی و فعالیت‌های علمی دکتر محمّد دبیرسیاقی به عنوان پژوهشگر، لغت‌شناس و مصحّح متون کهن، پیش‌روی محقّقان و علاقمندان به زبان و ادبیات فارسی بگذارد.

این کتاب 166 صفحه‌ای با قیمت 1،300،000ریال در نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند آن را از 19 لغایت 30 اردیبهشت از غرفه انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تهیه نمایند.

 

 

 

 


در آستانه روز اسناد ملی‌؛

نشست علمی «سندپژوهی و سندشناسی» برگزار می‌شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۵ - ۸:۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۵ - ۸:۱۶:۷
نشست علمی «سندپژوهی و سندشناسی» برگزار می‌شود
نشست تخصصی «سندپژوهی و سندشناسی؛ چالش‌ها و چشم‌اندازها» به مناسبت روز اسناد ملی به همت پژوهشکده اسناد معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود .

به گزارش روبط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این نشستِ تخصصی، عمادالدین شیخ‌الحکمایی، سوسن اصیلی و رضا فراستی، از سندپژوهان و متخصصان در امر سندپژوهی درباره موضوعاتی چون «ایجاد بانک دیجیتال اسناد ایرانی: یک ضرورت ملی»، «سندشناسی و سندپژوهی: بررسی تاریخی، تداخل معنایی و آسیب علمی»، و «ضرورت توسعه استاندارد ملی توصیف و الزام آرشیوها به رعایت آن» سخنرانی خواهند کرد.

نشست تخصصی «سندپژوهی و سندشناسی؛ چالش‌ها و چشم‌اندازها» روز دوشنبه 17 اردیبهشت ماه ساعت 9 تا 11:30 در سالن اجتماعات ساختمان گنجینه اسناد ملی ایران، به نشانی بزرگراه حقانی (شرق به غرب) نبش خیابان کوشا، روبروی ورزشگاه شهید کشوری، ساختمان آرشیو ملی ایران برگزار خواهد شد.

 حضور برای عموم علاقه‌مندان و پژوهشگران آزاد است.


در نشست «صد کتاب ماندگارقرن»؛

کتاب «مقدمه‌یی بر شناخت اسناد تاریخی» معرفی و بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۲ - ۱۴:۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۲ - ۱۴:۱۱:۳۳
کتاب «مقدمه‌یی بر شناخت اسناد تاریخی» معرفی و بررسی می شود
کتاب «مقدمه‌یی بر شناخت اسناد تاریخی» به عنوان دوازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتاب « مقدمه‌­یی بر شناخت اسناد تاریخی» تالیف سرهنگ دکتر جهانگیر قائم مقامی به عنوان دوازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 ساعت 10 صبح در سالن فرهنگ مرکز همایش­‌های بین‌­المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می­شود.

در این نشست عمادالدین شیخ الحکمایی پژوهشگر موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران و حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی، سند پژوه سخنرانی خواهند کرد و نیز مصطفی نوری پژوهشگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دبیر نشست خواهد بود.

لازم به توضیح است تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی، «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثر علامه ابوالحسن شعرانی، «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی، «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی، «مسئله حجاب» استاد شهیدمرتضی مطهری، «واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی» نوشته کتایون مزداپور، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» سلسله جلسات سیدعلی خامنه‌ای،«حواصل و بوتیمار» نوشته امیرحسن یزدگردی، «خواب آشفته نفت» نوشته محمدعلی موحد، «مفاتیح الجنان» با گردآوری شیخ عباس قمی، و «تاریخ طب در ایران» تالیف دکتر محمود نجم‌آبادی در سلسله نشست‌های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده است.

​گفتنی است این نشست بصورت زنده از صفحه آپارات (aparat.com/nlai_ir) ​سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پخش خواهد شد.


تازه های نشر سازمان اسناد و کتابخانه ملّی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛

کتاب «بحر المحبۀ في اسرار المودۀ» به نمایشگاه کتاب رسید


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۱ - ۱۴:۵۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۱ - ۱۶:۵۱:۴۰
کتاب «بحر المحبۀ في اسرار المودۀ» به نمایشگاه کتاب رسید
کتاب «بحر المحبۀ في اسرار الموده» یکی از تفاسیر عرفانی سورۀ مبارکه یوسف از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منتشر شد و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتاب «بحر المحبۀ في اسرار المودۀ» یکی از تفاسیر عرفانی در سنت تفسیرنگاری اسلامی به شمار می‏ آید که در آن، سورۀ مبارکه یوسف به شیوه‏ای ساده و در ساختاری داستانی و دلنشین تفسیر شده است.

محبوبه شمشیرگرها عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در این کتاب، برای نخستین بار تصحیحی انتقادی از این اثر به همراه چکیده‏ای از دستاوردهای پژوهشی اخیر درباره آن، در کنار توضیحاتی به رشته تحریر در آورده است.

در این تفسیر، که متن آن به زبان عربی نوشته شده، ماجرای زندگی حضرت یوسف علیه‌السلام از کودکی تا پایان عمر، در قالب «نکته»، «قصه»، «حکایت»، «اشاره» و «شعر»، با بیان انبوهی از احادیث پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلّم، اشارات و لطایف اخلاقی، حکایات صوفیانه و تاریخی، سروده‌‏های شاعران و همچنین اقوال و احوال بزرگان دین و عرفان روایت شده است.

کتاب «بحر المحبۀ في اسرار المودۀ» در 284 صفحه و شمارگان 100 نسخه و به قیمت 2،000،000 آماده عرضه در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.

همچنین علاقه‌مندان می توانند این کتاب را بصورت برخط از فروشگاه انتشارات سازمان به نشانی (https://bookshop.nlai.ir/) خریداری نمایند.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 19 لغایت 30 اردیبهشت در محل مصلای تهران برگزار خواهد شد.

 

 

 

 


در نشست «صد کتاب ماندگارقرن»؛

کتاب «مقدمه‌یی بر شناخت اسناد تاریخی» معرفی و بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۹ - ۱۳:۱۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۹ - ۱۳:۲۲:۳۴
کتاب «مقدمه‌یی بر شناخت اسناد تاریخی» معرفی و بررسی می شود
کتاب « مقدمه‌یی بر شناخت اسناد تاریخی» به عنوان دوازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست معرفی و بررسی کتاب «مقدمه‌­یی بر شناخت اسناد تاریخی» تالیف سرهنگ دکتر جهانگیر قائم مقامی به عنوان دوازدهمین کتاب از سلسله نشست‌های «صد کتاب ماندگار قرن» یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 ساعت 10 صبح در سالن فرهنگ مرکز همایش­‌های بین­‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌­شود.

لازم به توضیح است تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی، «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثرعلامه ابوالحسن شعرانی، «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی، «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی، «مسئله حجاب» استاد شهید مرتضی مطهری، «واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی» نوشته کتایون مزداپور، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» سلسله جلسات سیدعلی خامنه ای،«حواصل و بوتیمار» نوشته امیرحسن یزدگردی، «خواب آشفته نفت» نوشته محمدعلی موحد، «مفاتیح الجنان» با گردآوری شیخ عباس قمی، و «تاریخ طب در ایران» تالیف دکتر محمود نجم آبادی در سلسله نشست‌های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده است.

​گفتنی است این نشست بصورت زنده از صفحه آپارات​  سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پخش خواهد شد.


به منظور تجلّی مرجعیت علمی ایران؛

جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی «ایفلا» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۳ - ۱۱:۴۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۳ - ۱۱:۵۱:۱۰
جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی «ایفلا» برگزار شد
نخستین جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری «ایفلا» با هدف تشریح وظایف هریک از متخصصانِ معرفی شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به «ایفلا»، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نخستین جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری «ایفلا» به منظوراعطای ابلاغیه رئیس سازمان و تشریح وظایف هریک از متخصصانِ معرفی شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به «ایفلا»، با حضورعصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی و عبدالله اسدی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل برگزار شد.

عصمت مومنی در ابتدا از تلاشِ متخصصان وهمکارانِ فعال سازمان طی سال های گذشته قدردانی کرد و به حضور سازمان اسناد و کتابخانه ملّی به عنوان یک نهاد مرجع وعضویت در بخش های مختلف «ایفلا» اشاره کرد و گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان یک نهاد مرجع و تخصصی و طبق اساسنامه، مباحث علمی را به عهده دارد.

وی ادامه داد: هریک از اعضای اصلی و یا رابط که در جلسه های علمی و تخصصی «ایفلا» شرکت می کنند، ضمن انتقال تجربه؛ معرفِ جایگاه علمی کشورمان نیز هستند. بنابراین حضور متداوم و مفید نمایندگان در هریک از بخش ها ضروری است. زیرا نمایندگان علمی ایران در سطح جهانی به شمار می آیند.  

عبدالله اسدی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل با بیان اهمیّت جایگاه علمی متخصصان معرفی شده از سوی سازمان، در«ایفلا» گفت: بخشی از جایگاه و مرجعیت علمی کشور را در فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری، شما به عنوان نمایندگان سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران متجلّی می کنید. از همین رو جایگاه علمی  هریک از شما، تاثیر مستقیم در سیاستگذاری های علمی و دانشی کشور خواهد داشت.   

لازم به توضیح است نخستین جلسه کارگروه تخصصی فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسات کتابداری «ایفلا» با اعطای ابلاغیه ها به اعضای معرفی شده به پایان رسید.

برهمین اساس اعضای معرفی شده برای حضور در کمیته ها و گروه های ویژه «ایفلا» به شرح زیر می باشد:

عصمت مومنی؛ کمیته  National Libraries Section

مهشید برجیان و حمیدرضا سلطانی؛ کمیته  Asia-Oceania Regional Division

محبوبه ربیعی، نرگس عزیزیان و سعیده اکبری داریان؛ کمیته Cataloguing Section

الهام چیذری و نرگس بابایی؛ کمیته  Libraries for Children and Young Adults

عصمت مومنی و محبوبه قربانی؛ کمیته  Environment, Sustainability and Libraries section

علیرضا اکبری و علیرضا انتهایی؛ کمیته  Information Technology Section

سمیه سادات هاشمی و الهام چیذری؛ کمیته  Document Delivery and Resource Sharing Section

محمد حسین حکیم و رضا خانی پور؛ کمیته  Rare Books and Special Collections Section

 


به منظور بررسی تاریخ علم؛

کتابِ «تاریخ طب ایران» در حوزه تاریخ نگاری پزشکی بررسی شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۲ - ۲۰:۱۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۵:۶:۲۰
کتابِ «تاریخ طب ایران» در حوزه تاریخ نگاری پزشکی بررسی شد
یازدهمین جلسه از مجموعه نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» به منظور پاسداشت نگاشته های برتر ایرانیان در یک قرن اخیر، با بررسی کتابِ «تاریخ طب ایران» تالیف دکتر محمود نجم آبادی، با سخنرانی محمدحسین عزیزی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی و محمد صدر عضو هیئت علمی دایرۀ المعارف اسلامی به میزبانی سازمان اسناد وکتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» در مسیر معرفت و دانش کشور گام بر می دارد

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، امین متولیان استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که دبیری این نشست را به عهده داشت؛ ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت: برپایی نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» و معرفی آثار ماندگارِمکتوب، ایده اصیل و ماندگار فرهنگی است که در مسیر معرفت و دانش کشور گام بر می دارد. با نگاهی به عناوین کتاب های معرفی شده در این سلسله نشست ها، می توان به حُسن انتخاب و عمقِ نگاه فرهنگی میزبانان پی برد.

وی ادامه داد: کتابِ « تاریخ طب ایران» حاصل چهل سال تحقیق، تفحص و تخصص دکتر محمود نجم آبادی در عرصه تاریخ طب است. بخش مهمی از این کتاب به اخلاق پزشکی، تاریخ پرستاری ،و پیراپزشکی اختصاص دارد که به واقع نگارش آن نقطه عطفی در حوزه پزشکی، پرستاری، و پیراپزشکی است. به اعتقاد بنده این کتاب کلاس درس معرفتی است که امروز کمتر در دپارتمان های پزشکی ارائه می شود. بخش دوم شرح کاملی از تاریخ علم طب در قبل از اسلام، بررسی مراکز طب هندی و جندی شاپور، طب در بعد از اسلام تا حمله مغول را در بر می گیرد.  

استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار داشت: کتابِ « تاریخ طب ایران» در سیر مکتوبات تاریخ علم یک اثر ارزشمند است، زیرا این کتابِ تالیفی به عنوان یک نوشته مکتوبِ برجسته و الگوساز قابل تقدیر است و توسط یک طبیب و متخصص در حوزه تاریخ نگاری به رشته تحریر در آمده است.

تاریخ نگاری پزشکی با تاکید بر خدمات ارزنده دکتر نجم آبادی شکل گرفته است

محمدحسین عزیزی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به ویژگی های کتابِ « تاریخ طب ایران» گفت: تاریخ نگاری پزشکی معاصر ایران با تاکید بر خدمات ارزنده دکتر نجم آبادی شکل گرفته است. زیرا تاریخ پزشکی بخشی از تاریخ علم است. ایشان در تاریخ نگاری طبابت سراغ نسخه های خطّی، چاپی، مقاله های معتبر و دیگر منابع رفته است.

وی ادامه داد: منابعی که در تاریخ پزشکی موجود است به سه قسمتِ منابع اولیه، منابع ثانویه، و منابع ثالث تقسیم می شود. منابع اولیه آن دسته از منابع ارزشمندی است که بدون واسطه و همزمان با رویداد نوشته شده است؛ منابع ثانویه مجموع آثاری است که درباره و یا در تفسیر و تحلیل منابع اولیه نوشته شده است و منابع ثالث یک موضوع ویژه ای را بر می گیرند و درباره آن صحبت می شود که زنده یاد نجم آبادی از منابع اولیه و ثانویه استفاده می کرد و از این حیث کتابِ ارزشمندی است. علاوه بر این، کتابِ « تاریخ طب ایران» از بعد جامعه شناسانه و باستان شناسانه نیز به تاریخ علم پزشکی نگاه ویژه ای داشته است. بنابراین موظف هستیم اندیشمندان و پیشکسوتانی را که باعث تحول در جامعه شده اند ارج نهیم و به نسل های آینده بشناسانیم که چه افرادِ ارزشمندی برای این سرزمین تلاش کردند.

آثار نجم آبادی در زمره بهترین آثار پزشکی است

عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی با بیان این مطلب که دکتر محمود نجم آبادی انسان تک بعدی نبوده است؛ گفت: ایشان علاوه بر فعالیت در عرصه تاریخ نگاری پزشکی، در حوزه های نگارش آثارِ پیرامونی نیز تبحر ویژه ای داشت و مجله «جهان پزشکی» را منتشر کرد. یکی از آثار تحقیقاتی و تالیفی نجم آبادی نگارش کتاب «طبقه بندی پزشکان و مجلس مشاوره طبی و حق الزحمه پزشکان در ایران باستان» بود که دوران حکومت ساسانیان را در بر می گرفت. 

وی تصریح کرد: دکتر نجم آبادی علاوه بر کتابِ «تاریخ طب در ایران»، آثار مکتوب دیگری چون «تعالیم پزشکی صدساله فرانسویان در ایران»، «فهرست کتاب های چاپی فارسی طبی»، «بلای عظیم نسل بشر، سیفیلیس و سوزاک» و غیره را به رشته تحریر در آورده است که هر یک از این کتاب ها در زمره بهترین آثار علمی پزشکی بوده است.

توجه نجم آبادی به نسخ خطّی پزشکی اهمیت دارد

محمد صدر عضو هیئت علمی دایرۀ المعارف اسلامی دیگر سخنرانِ یازدهمین جلسه از مجموعه نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» صحبت های خود را در سه بخشِ سابقه فرهنگی و علمی خانواده، مروری بر فعالیت و زندگی و اهمیت دکتر نجم آبادی و آرای او در زمینه تاریخ پزشکی دسته بندی کرد و گفت: نجم آبادی در خانواده ای اهل فرهنگ بزرگ شده است. جدّ مادری او شیخ هادی نجم آبادی از علما و  جدّ پدری او محمد نجم آبادی متولی مدرسه سپهسالارقدیم یا مدرسه عالی شهید مطهری فعلی است.

وی ادامه داد: نجم آبادی در سال 1282 در تهران متولد شد و در مدرسه آلمانی ها تحصیل کرد و با شروع جنگ جهانی دوم در مدارس دارالفنون، دار المعلمین درس خواند و وارد مدرسه طب شد. وی به دلیل علاقه بسیاری که به علم طب داشت قبل از پایان دوره مدرسه کتابی درباره بیماری سیفیلیس و سوزاک نوشت. در سال 1309 به قوچان و بعد از آن به سبزوار رفت و در نهایت راهی فرانسه شد و در سال 1952 از دانشگاه پاریس فارغ التحصیل گردید.

علم پزشکی هم در حیطه سنتی و هم مدرن برای تامین سلامت انسان است

محمد صدر با طرح این سئوال که چرا نجم آبادی برای تاریخ علم ایران و به خصوص پزشکی اهمیت دارد؛ گفت: نجم آبادی با تسلط بر زبان های آلمانی و عربی به خوبی توانست آثار تحقیقی درباره رازی تحریر کند. در واقع آنچه در مجموع این تحقیقات حائز اهمیت است توجه نجم آبادی به نسخ خطّی منسوب به این دانشمند و ترجمه آن به فارسی است.

وی با اشاره به آرای دکتر محمود نجم آبادی گفت: پزشکی سنتی و مدرن در طول تاریخ پزشکی همواره مقابل یکدیگر گذاشته شده اند. اما دکتر نجم آبادی با این رویارویی به شدت مخالف بود و معتقد بود علم پزشکی هم در حیطه سنتی و هم مدرن برای تامین سلامت انسان است.

در پایان این نشست تخصصی پرسش و پاسخ برگزار شد و کارشناسان به سئوالات حضّار پاسخ دادند.

 

 


گزارش تصویری | نشست بررسی یازدهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «تاریخ طب در ایران»


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۲ - ۱۵:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۲ - ۱۵:۲۴:۲۹
گزارش تصویری | نشست بررسی یازدهمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «تاریخ طب در ایران»
گزارش تصویری | نشست بررسی کتاب «تاریخ طب در ایران» به عنوان یکی از «صد کتاب ماندگار قرن» یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 برگزار شد.

 


در راستای پاسداشت میراث کهن سرزمینی و حفظ و نگهداری آن؛

اهدای اسناد و کتب قدیمی به مراکز استانی


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۲۹ - ۱۵:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۲۹ - ۱۵:۴۱:۲۴
اهدای اسناد و کتب قدیمی به مراکز استانی
اسناد و کتاب‌های قدیمی به جهت حفظ و نگهداری از حافظه تاریخی و تمدنی و پاسداشت میراث کهن ایران توسط هم‌وطنان، به مراکز مدیریت اسناد استان‌های همدان و قزوین اهداء شد.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بخشی از این اسناد اهدائی مربوط به  اسناد خانوادگی حسین بن رضی بن مقتدی الحسینی معروف به «معین الاسلام» و متخلص به «لامع قزوینی» از سادات حسینی و یکی از وعاظ، شاعران و اندیشمندان قزوینی است. این اسناد شامل ۳۰ سند مکتوب مالی و حقوقی مربوط به سال های ۱۲۷۶ تا ۱۳۵۰ قمری، و نیز ۵۲ سند دیداری و شنیداری از سال های ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۰ شمسی است.

همچنین چهار جلد قرآن نفیس و یک کتاب به نام امثله که نسخه خطی آن مربوط به دوره زندیه و قاجاریه است از مجموعه شخصی مرحوم حاج نقی شفیعی‌ها به مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین اهدا شد.

اهداء پنج جلد کتب چاپ سنگی مربوط به سال های 1317 تا 1345 قمری، یک جلد کتاب چاپ سربی با عنوان : مواهب علیه یا تفسیر حسینی مربوط به سال 1317 شمسی و 2 جلد دفتر حساب بازاری مربوط به سال های 1319 تا 1326 شمسی و نیز چند برگ سند قدیمی از دیگر کتب و اسناد اهدائی به مرکز اسناد مدیریت غرب کشور(همدان) است.

علاقه مندان و دغدغه مندان فرهنگ و تمدن کشورمان ایران، چنانچه اسناد و کتاب‌های قدیمی را بصورت شخصی نگهداری می‌نمایند، به جهت حفاظت از حافظه ملی و تاریخی و میراث کهن سرزمینی، می توانند آن را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهداء نمایند.

 

 

 


به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران؛

کتاب «چالش های تاریخی» رونمایی می شود


تاریخ انتشار: ۷۸۲/۱/-۵۴ - ۱۳:۵۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۴ - ۱۲:۳۵:۱۶
کتاب «چالش های تاریخی» رونمایی می شود
مراسم رونمایی کتاب «چالش های تاریخی» (چرخش قلم و سخن در سیر تاریخ) به همت انتشارات دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، مراسم رونمایی از کتاب «چالش های تاریخی» (چرخش قلم و سخن در سیر تاریخ) با خوانش دو سویه هشت مقطع مهم تاریخ ایران، روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه ساعت 10 در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران سالن حکمت برگزار می شود.

در این نشستِ تخصصی حجت الاسلام مرتضی اشراقی یادگار امام خمینی (ره)، حسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرتضی الویری شهردار اسبق تهران، موسی حقانی رئیس موسسه تاریخ معاصر ایران و رضا پور حسین رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران حضور دارند و پیرامون این کتاب سخن خواهند گفت.


در نشست «صد کتاب ماندگارقرن»؛

«تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱/۲۸ - ۱۵:۵۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۲۹ - ۱۳:۵۶:۲۲
«تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می شود
کتاب «تاریخ طب در ایران» به عنوان یازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتاب «تاریخ طب در ایران پس از اسلام» تالیف دکتر محمود نجم آبادی به عنوان یازدهمین کتاب از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» با سخنرانی محمدحسین عزیزی عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم پزشکی، محمد صدر عضو هیئت علمی دایرۀ المعارف اسلامی برگزار می شود و امین متولیان استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دبیری این نشست را به عهده خواهد داشت.
لازم به توضیح است تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی، «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثرعلامه ابوالحسن شعرانی، «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی، «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی، «مسئله حجاب» استاد شهیدمرتضی مطهری، «واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی» نوشته کتایون مزداپور، «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» سلسله جلسات سیدعلی خامنه ای،«حواصل و بوتیمار» نوشته امیرحسن یزدگردی، «خواب آشفته نفت» نوشته محمدعلی موحد، «مفاتیح الجنان» با گردآوری شیخ عباس قمی در سلسله نشست های «صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده است.

​گفتنی است این نشست بصورت زنده از صفحه آپارات ​سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پخش خواهد شد.
 

 


مشاور رئیس سازمان و مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و اموربین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد


تاریخ انتشار: ۷۸۲/۱/-۵۳ - ۱۷:۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱/۲۷ - ۱۸:۳۳:۲
مشاور رئیس سازمان و مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و اموربین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد
​عبداله اسدی با حکم علیرضا مختارپور به عنوان مشاور رئیس سازمان و مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، متن حکم به شرح زیر است:

 

​برادر گرامی جناب آقای دکتر عبداله اسدی

با سلام

نظر به تجارب، تخصص و تعهد جناب عالی، به موجب این حکم  به سمت "مشاور اینجانب و  مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل" سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب می شوید.

شایسته است در این دوره با عنایت به محورهای ذیل اقدامات اثرگذار را در جهت اعتلای جایگاه سازمان به انجام برسانید:

- برنامه ریزی و اقدام شایسته تبیین دستاوردهای سازمان در جهت سیاست های ابلاغی دولت مردمی برای افکار عمومی

- برنامه ریزی جهت توسعه ارتباطات بین المللی در جهت انجام وظایف بین المللی سازمان و پیگیری تفاهم نامه های بین المللی، و ارتباط مستمر و موثر با سازمان ها و نهادهای بین المللی مرتبط با سازمان

- برنامه ریزی، نظارت، و پیگیری بر حسن  اجرای دستورات و مکاتبات ریاست سازمان به ویژه در زمینه مصوبات و تفاهم نامه های انجام شده در مجامع، شوراها و جلسات و ملاقات ها

- ایجاد زمینه های مناسب برقراری ارتباط مستقیم بین مراجعان، اعضا، و همکاران با ریاست سازمان

- برنامه ریزی مبتنی بر نوگرایی و بهره مندی از ظرفیت های اطلاع رسانی با تکیه بر رسانه های نوین و فضای مجازی با رویکرد تعامل موثر با کاربران و مخاطبان

- رصد و پایش اخبار و مطالب منتشر شده مربوط به سازمان و واکنش سریع جهت برطرف شدن شبهات و اقناع افکار عمومی

- تحول و نوگرایی در حوزه بازرسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی  و ارائه گزارش های شفاف و دقیق و مدیریت سامانه های انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مربوط به سازمان  با دقت و سرعت در پاسخگویی به شکایات و پرسش های  دریافت شده و استفاده از پیشنهادهای دریافتی

توفیق جناب عالی را در به انجام رساندن مأموریت های بیان شده و ایفای نقش اثرگذار در جهت تحقق اهداف  نظام جمهوری اسلامی ایران از خداوند متعال خواستارم.

    
      و من اللّه التوفیق​ ​ 
علیرضا مختـار پور