در دیدار مسئولان سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با استاندار قزوین مطرح شد؛

اهمیت مکتوبات تاریخی شناخته نشده است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۵:۲۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۱۶ - ۱۵:۳۹:۲۷
اهمیت مکتوبات تاریخی شناخته نشده است
عباس کاظمی، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار قزوین گفت: اهمیت مکتوبات تاریخی به قدر کافی شناخته نشده است. در موضوع آگاهی بخشی و همراه‌سازی ادارات دولتی و مردم جهت ارائه اسناد به مرکز اسناد استان، تلاش خواهیم ‌کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در دیدار با عباس کاظمی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین، گفت: ضروری است دستگاه‌های اداری، جهت ثبت، نگهداری و بهره‌برداری سیاست‌گذارانه، علمی و پژوهشی از اسناد استان، همکاری بیشتری با نمایندگی قزوین این سازمان داشته باشند

فاطمه صدر، ضمن اشاره به ثبت و نگهداری میراث مستند مکتوب و غیرمکتوب ایرانی و اسلامی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: حدود 42 هزار نسخه خطی در اداره کل منابع خطی و نفایس معاونت کتابخانه ملی این سازمان نگهداری می‌شود. همچنینکتاب‌ها و نشریات در همه زمینه‌ها، منابع غیرکتابی از جمله فیلم‌ها، پوسترها، اعلامیه‌ها و ... و اسناد اداری کشور در این سازمان ساماندهی شده و مورد پژوهش‌های علمی می‌گیرد.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین درخواست‌های سازمان از استانداری‌های کشور، آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی در سطح اداره کل‌های استان جهت تحویل به‌موقع اسناد خود مطابق با قوانین شورای عالی اسناد کشور به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد: تلاش ما این است که استان قزوین از لحاظ برخورداری از مرکز استاندارد نگهداری اسناد مستقل شود. در گذشته اسناد این استان به مرکز اسناد سازمان در استان همدان منتقل می‌شد؛ برای این استقلال ضروری به نظر می‌رسد استانداری به ما کمک کند.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب ساختمان فعلی مرکز اسناد و کتابخانه استان قزوین گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از لحاظ نوع و حجم و کیفیت منابع و داده‌ها، سازمانی خاص و کم‌نظیر در کشور است. از این جهت نیاز به ساختمانی دارد که از لحاظ استانداردهای نگهداری و ملاحظات حفاظتی، مناسب نگهداری این منابع باشد.

تأمین ساختمان مناسب و امن برای مرکز اسناد استان قزوین یکی از اولویت‌ها است

فاطمه صدر یادآور شد: نگهداری، ساماندهی و اطلاع‌رسانی منابع کتابی و غیرکتابی و نیز اسناد تاریخی و اداری ارزشمند ایران اسلامی، علاوه بر تاثیرگذاری بر جنبه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... منجر به حفظ سابقه‌ی هویتی تاریخی کشور خواهد شد و به سندپژوهان و تاریخ‌پژوهان کمک خواهد کرد. از این رو در حال حاضر پژوهشگران و اعضای هیئت علمی این سازمان بر این زمینه تخصصی تمرکز دارند.

این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به اینکه یکی از مأموریت‌های اصلی این سازمان تهیه و تدوین تاریخ شفاهی کشور و سندپژوهی است، افزود: معاونت پژوهش و منابع دیجیتال این سازمان آمادگی دارد در تدوین تاریخ شفاهی دولتمردان و اهالی فرهنگ و علم و ادب استان و نیز پژوهش‌های اسنادی مرتبط با استانداری قزوین همکاری داشته باشد.

ارزش و اهمیت مکتوبات تاریخی همچنان ناشناخته است

در ادامه عباس کاظمی، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار قزوین گفت: با وجود آن‌که شهر قزوین در سال ۱۳۷۶ به استان مستقلی تبدیل شد؛ اما در این ۲۶ سال، از نظر زیرساخت در تمامی حوزه‌ها مشکلاتی وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به سرمایه‌های تاریخی استان قزوین تصریح کرد: اهمیت مکتوبات تاریخی به قدر کافی شناخته نشده است. در موضوع آگاهی بخشی و همراه‌سازی ادارات دولتی و مردم جهت ارائه اسناد خود به مرکز اسناد استان، تلاش خواهیم کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین تاکید کرد که با دعوت از مدیر مرکز اسناد و کتابخانه در نشست‌های اداری استان مانند کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده، که ذیل شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برگزار می‌شود، و تبیین اهمیت اسناد اداری و تاریخی برای مدیران کل استان می‌توان سطح همکاری‌ها و تعاملات را بالا برد.

وی بیان کرد: تلاش ما بر این خواهد بود که ساختمان مرکز اسناد استان را به لحاظ تجهیزات و امکانات در شرایط بهتری قرار دهیم و در صورت نیاز به حمایت‌های مالی، با هماهنگی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، اقداماتی جهت بهبود شرایط قابل انجام است. همچنین موضوع ساختار اداری مرکز نیز پیگیری خواهد شد.