رئیس گروه اسناد ویژه اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی:

برگزاری کارگاه‌های تخصصی نقش به‌سزایی برای افزایش مهارت فهرست نویسان اسناد دارد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۱۲:۲۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۱۲:۳۷:۴۷
برگزاری کارگاه‌های تخصصی نقش به‌سزایی برای افزایش مهارت فهرست نویسان اسناد دارد
رئیس گروه اسناد ویژه اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی معتقد است برگزاری کارگاه‌های تخصصی مانند «تنظیم و توصیف اسناد آرشیوی» و «شناسایی و توصیف عکس‌های تاریخی» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران موجب افزایش مهارت و اثربخشی شغلی کارشناسان فهرست نویسی اسناد می‌شود و نقش به‌سزایی در توانمند کردن کارشناسان دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حشمت اله عزیزی رئیس گروه اسناد ویژه اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی با بیان این مطلب گفت: از فعالیت‌های مهم اداره کل توصیف و پردازش اسناد، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و تخصصی از سوی همکاران متخصص این اداره کل، برای کارشناسان فهرست نویس در داخل سازمان یا علاقمندان به اسناد در خارج از سازمان است.

وی ادامه داد: این دوره‌های تخصصی در راستای ارتقای سطح کیفی کارشناسان با همکاری مرکز آموزش سازمان اسناد و کتابخانه ملی، معمولا در طول هر سال با توجه به نیازهای آموزشی برگزار می‌شود.

عزیزی تصریح کرد: در سال جاری کارگاه آموزش «تنظیم و توصیف اسناد آرشیوی» با حضور 96 نفر از کارشناسان مراکز اسناد دفاع مقدس، در استان‌های مختلف برگزار شد.

وی افزود: همچنین دومین کارگاه «تنظیم و توصیف اسناد آرشیوی» نیز با حضور 20 نفر از کارشناسان مدیریت‌های منطقه ای و استانی و دانشجویان رشته کتابداری دانشگاه بین المللی قزوین و کارگاه «شناسایی و توصیف عکس‌های تاریخی» با تدریس نرجس جاویدی با مشارکت 33 نفر از کارشناسان آرشیو ملی و مدیریت‌های منطقه ای و استانی در حال برگزاری است.

عزیزی خاطرنشان کرد: برگزاری این دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی تخصصی می‌تواند در افزایش مهارت و اثربخشی شغلی کارشناسان فهرست نویسی اسناد نقش به‌سزایی داشته باشد.

پایان خبر//


فعالیت معاونت توسعه مدیریت و منابع و سرپرست معاونت دیجیتال به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۱۰:۴۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۰:۳۵
فعالیت معاونت توسعه مدیریت و منابع و سرپرست معاونت دیجیتال به تصویر کشیده شد
فعالیت معاونت توسعه مدیریت و منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود. 

جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت معاونت توسعه مدیریت و منابع با مدیریت مظفر پاسدار شیرازی و معاونت دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به سرپرستی وی اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.

مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.

تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد و فعالیت گروه تحقیقان تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی منتشر شده است. پنجاه و پنجمین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت معاونت توسعه و مدیریت منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص دارد.


مدیرکل فراهم‌آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مطرح کرد

50 هزار شماره نشریه در سامانه «سنا» بارگذاری شد/ عضویت پنج هزار نفر


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۱۰:۱۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۰:۲۹
50 هزار شماره نشریه در سامانه «سنا» بارگذاری شد/ عضویت پنج هزار نفر
مدیرکل فراهم‌آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از عضویت بیش از پنج هزار نفر در سامانه «سنا» (sana.nlai.ir) و بارگذاری 50 هزارشماره نشریه دراین سامانه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ علیرضا انتهایی مدیرکل فراهم‌آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: جای سامانه «سنا» خالی بود. در این سامانه مجلات عمومی در کنار مجلات علمی و پژوهشی جمع آوری، اسکن و طبقه بندی مي‌شوند وپوشش این مجموعه شامل قدیمی ترین روزنامه‌ها تا دوره معاصر است در این سامانه وارد شده‌اند.
وی ادامه داد: تا کنون 50هزار شماره نشریه از دوره قاجار، پهلوی اول و دوم، انقلاب اسلامی و نیز نشریات لاتین بارگذاری و امکان تورق و مطالعه محتوای نشریات دیجیتال شده برای کاربران فراهم شده است و اگر پژوهشگری نیاز به دانلود محتوا داشته باشد با رعایت ملاحظاتی این امکان برای او مهیا می شود.
انتهایی افزود: از زمان افتتاح این سامانه در مردادماه سال جاری تاکنون پنج هزار و 100 نفر عضو این سامانه شده اند و در مجموع از 50 هزار شماره نشریه استفاده می‌کنند. علاوه بر کاربران داخل کشور، این سامانه اطلاعاتی مناسبی برای محققان خارج از کشور و غیر ایرانی به ویژه در حوزه‌های مطالعات زبان و ادبیات فارسی، تاریخ و رسانه فراهم کرده و تا این زمان حدود 80هزار مراجعه کننده از داخل و خارج از کشور به این سامانه ورود کرده اند. 
وی با اشاره به انتقاد کاربران از مشکلات این سامانه گفت: از سوی کاربران انتقاداتی مبنی بر نقص اطلاعات این سامانه صورت می گیرد و اغلب این نکته را بیان می کنند که نشریات جامع و کامل نیستند که انتقاد درستی است، ولی با گذشت زمان و پیشبرد امور این مسئله برطرف خواهد شد. همچنین به منظوردریافت نظراتو پیشنهادات، ایمیلیبا آدرس sana@nlai.ir ایجاد شده تا نقطه نظرات کاربران با مجموعه مدیریت و کارشناسان سامانه «سنا» مطرح شود.
مدیرکل فراهم‌آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: ثبت نام در سامانه «سنا» برای همه افراد فراهم شده و با وارد کردن یک آدرس ایمیل و اعتبارسنجی آن، می‌توان عضو این سامانه شد، افراد پس از ثبت نام به منابعی که جزو دسته بندی های محدود شده نیستند دسترسی خواهند داشت.
انتهایی با اشاره به فعالیت سامانه دیجیتال(dl.nlai.ir)در کتابخانه ملی ایران گفت: در گذشته دسترسی به برخی از منابع به دلیل قانون نسخه‌برداری برای پایان نامه ها یا آئین‌نامه دسترسی اسناد آرشیوی درحوزه اسناد محدود بود، اما با توجه به شرایط کرونا و راه اندازی سامانه هویت سنجی کاربران با ارتباط به سامانه ثبت احوال، دسترسی مشاهده صفحه به صفحه (نه دریافت کامل) به این منابع فراهم شده است و اکنون منابعی چون پایان نامه، نسخه‌های خطی، کتاب‌های چاپ سنگی، عکس‌های قدیمی دوره‌های قاجار و پهلوی که شامل 90هزار عکس در 32هزار آلبوم می شود و همچنین اعلامیه‌های دوران انقلاب، اسناد و غیره در این سامانه قابل دسترسی است.
انتهایی بر ضرورت فراهم سازی امکان امانت موقت منابع در سامانه کتابخانه دیجیتال تاکید کرد و گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باید در این مسیر حرکت کند به طوری که کاربران بدون دانلود کتاب بتوانند برای مدتی مشخص به صفحات دیجیتال شده آن دسترسی داشته باشند.
مدیرکل فراهم‌آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: در ایام شیوع ویروس کرونا، بخش پایان نامه‌های دیجیتال شده، بیشترین متقاضی را داشت. در همین راستا امکان ثبت نام افراد بدون محدودیت، در کتابخانه دیجیتال امکان پذیر و عضویت مجازی عملیاتی شد. همچنین افرادی که عضو کتابخانه ملی ایران بودند نیز به صورت خودکار عضو کتابخانه دیجیتال شدند و به طور کلی تاکنون حدود 110هزار کاربر در سامانه کتابخانه دیجیتال عضو هستند.
وی با ارائه آمار پایانامه های موجود در سامانه دیجیتال گفت: بیش از 313 هزار و 743 پایان نامه و  459 هزار و 477 پرونده آرشیوی در سامانه دیجیتال وجود دارد و به منظور حفاظت از حق نسخه برداریمنابع کاربران این سامانه امکان دانلود منابع دیجیتال‌ را ندارند و تنها می‌توانند آنها را تورق و مشاهده کنند.
انتهایی اظهار داشت: با توجه به شرایط کرونایی و لزوم فراهم سازی شرایط مناسب برای اعضا و کاربران به منظور دسترسی به منابع، امکان مشاهده همه صفحات پایان نامه‌ها در فضای دیجیتال کتابخانه ملی ایران فراهم شده است. این در حالی است که پیش از این کاربران فقط امکان مشاهده 20 صفحه ابتدایی پایان نامه‌ها را داشتند.این مهم همچنان تا زمان پایان ایام کرونا برقرار است.
وی خاطرنشان کرد: استانداردهایی که منابع دیجیتال را در موتور جستجوگر گوگل رویت پذیر می کند در سامانه سنا مورد توجه قرار گرفته است و امید است این استانداردها در همه سامانه های کتابخانه ملی ایران تقویت شود تا منابع این سازمان به راحتی با جستجوی ساده در اینترنت بدون نیاز به مراجعه به سامانه‌ها یافت شود.

پایان خبر/


کارگاه مجازی « استانداردهای انواع مقاله نویسی در عرصه تاریخ شفاهی» برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۹ - ۱۲:۱۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۰:۲۲
کارگاه مجازی « استانداردهای انواع مقاله نویسی در عرصه تاریخ شفاهی» برگزار می شود
کارگاه آموزشی «استانداردهای انواع مقاله نویسی در عرصه تاریخ شفاهی» توسط اداره کل پژوهش و آموزش معاونت پژوهشی و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به صورت مجازی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کارگاه آموزشی برخط «استانداردهای انواع مقاله نویسی در عرصه تاریخ شفاهی» در دو نوبت در روزهای دوشنبه 11 و چهارشنبه 13 اسفندماه به صورت مجازی با حضور مرتضی نورائی استاد دانشگاه، برگزار می‌شود.
این کارگاه روز دوشنبه 11 اسفندماه، ساعت 10 و چهارشنبه 13 اسفندماه ساعت 11 در فضای وب به آدرس: http://lms.nlai.ir/ برگزار می شود.
آخرین مهلت ثبت نام در کارگاه مجازی « استانداردهای انواع مقاله نویسی در عرصه تاریخ شفاهی» امروز 9 اسفندماه خواهد بود و علاقه مندان برای ثبت نام و شرکت در این کارگاه می توانند به آدرس: http://lms.nlai.ir/ مراجعه کنند.


دو نسخه نویافته از فرهنگ «لب اللغة» در کتابخانه ملی پس از فهرست‌نویسی یافت شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۹ - ۱۰:۲۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۰:۱۵
دو نسخه نویافته از فرهنگ «لب اللغة» در کتابخانه ملی پس از فهرست‌نویسی یافت شد
نسخ کمیاب فرهنگ «لُب اللغة» از آثار نویافته متعلق به دوره صفوی است که به نام شاه سلیمان نوشته شده و در کتابخانه ملی ایران موجود است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حمزه مرادی بهرام فهرست نویس نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در تشریح جزئیات این خبر گفت: دو نسخه از فرهنگ «لُب اللغة» که از نسخه‌های کمیاب است، به عنوان آثار نویافته در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نگهداری می‌شود.

وی ادامه داد: این نسخ کمیاب از آثار دوره صفوی و نوشته محمود بن محمدامین لاهیجی (قرن ۱۱ و ۱۲قمری) است. از زندگی نویسنده اطلاع دقیقی در دست نیست. در فرهنگ «لب اللغة» علاوه بر کلمات فارسی و عربی،‌ از واژه‌های ترکی، هندی، رومی، پهلوی و گیلکی نیز استفاده شده است.

مرادی بهرام که نامزد سی و هشتمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده بود در توضیح جزئیات این نسخ کمیاب فرهنگ «لُب اللغة» گفت: این نسخ شامل حدود ۵۲۰۰ واژه فارسی و عربی، در ۲۸ باب است که بر اساس حروف تهجی تنظیم شده است. نویسنده این کتاب را در سال ۱۰۹۸ هجری قمری به پایان رسانده و آن را به نام شاه سلیمان صفوی نگاشته است. این اثر در کتابخانه‌های ایران اندک است بر اساس اطلاعات موجود یک نسخه در کتابخانه دانشگاه تهران، یک نسخه در کتابخانه مجلس شورای اسلامی نگهداری می‌شود.

وی در تشریح جزئیات نسخه‌شناسی این دو نسخه در کتابخانه ملی گفت: نخستین نسخه با شماره بازیابی ۳۴۹۰۲ در ۲۶۳ برگ با قطع بیاضی و به خط نستعلیق خوش است که به تاریخ کتابت تقریبی سده ۱۲ هجری است.

مرادی بهرام افزود: کتاب فاقد دیباچه است و فقط به متن اصلی کتاب پرداخته شده است. اصل نسخه دارای دیباچه مفصلی است که نویسنده در آن ابتدا خود را معرفی و متذکر می‌شود که تألیف این اثر را در ابتدای سلطنت شاه سلیمان صفوی با مطالعه کتب لغت دیگر آغاز کرده و پس از نزدیک به ۲۱ سال آن را به انجام رسانده است.

وی ادامه داد: دومین نسخه نیز با شماره بازیابی ۳۴۹۱۸ در ۲۱۰ برگ است که به تاریخ کتابت تقریبی سده ۱۳ هجری است. البته متذکر می‌شوم که نسخه اقدم این اثر مربوط به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران است زیرا در زمان حیات مؤلف کتابت شده و دارای حواشی به دست‌خط مؤلف است.

این فهر ست نویس اظهار داشت: از ویژگی‌های نسخه کمیاب فرهنگ «لب اللغة» وجود شواهد شعری، نثری و ضرب‌المثل‌های فارسی و عربی است، به طوری که در آن ۸۸ بیت، ۱۵ مصرع از ۲۱ شاعر به عنوان شاهد مثال آورده است. بیشتر این شاعران مربوط به سده‌های ششم و هفتم هجری است.

مرادی بهرام افزود: همچنین در این نسخه، از 10 نویسنده، مورخ، فیلسوف، پزشک و عارف نظیر ابن‌سینا، مولانا قطب‌الدین، صدرالدین شیرازی و محقق دوانی نام برده شده و از کتاب‌ها و آثار آنها به عنوان شاهد مثال ذکر شده است.

وی عنوان کرد: ویژگی مهم دیگر این اثرعلاوه بر کلمات فارسی و عربی وجود واژه‌های ترکی، هندی، رومی، پهلوی و گیلکی است که با بررسی اصل و ریشه لغات می‌توان رد پایی از دیگر زبان‌ها و لهجه‌های مختلف در این اثر به دست آورد.

مرادی بهرام خاطرنشان کرد: وجود چنین ویژگی‌های خاصی در این اثر، تصحیح انتقادی آن را ایجاب می‌کند که انشاءالله تصحیح و چاپ آن به زودی از سوی ناشری معتبر انجام خواهد شد.

پایان مطلب//


پیشخوان برخط شاخص‌های عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رونمایی شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۶ - ۱۹:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۳:۱۶
پیشخوان برخط شاخص‌های عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رونمایی شد
سامانه پیشخوان برخط شاخص‌های عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران (داشبورد) در راستای شفافیت فعالیت‌ها و ارائه عملکرد این سازمان به مخاطبان رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سامانه پیشخوان برخط شاخص های عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ( داشبورد) در راستای شفافیت فعالیت‌ها و ارائه عملکرد این سازمان به مخاطبان با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه و منابع رونمایی شد. 

اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مراسم رونمایی از سامانه برخط شاخص‌های عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: این سامانه موجب شفافیت خدمت‌رسانی به مخاطبان می‌شود. بنده معتقدم که در حوزه تفکر نباید نگاه امنیتی وجود داشته باشد، از همین رو اطلاعات یک سازمان فقط منحصر به همان سازمان نیست و حق مخاطب است که این اطلاعات را در اختیار داشته باشد.

وی اظهار داشت: سطح دسترسی مخاطب به اطلاعات باید تا اندازه ای باشد که منافع ملی را خدشه دار نکند و به طور قطع همه دستگاه‌ها ملاحظاتی را برای ارائه اطلاعات خود به مخاطب دارند. بنابراین با توجه به همه ملاحظات سازمانی باید تا جایی که امکان دارد اطلاعات را به طور شفاف در اختیار مخاطب قرار داد.   

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با رونمایی از این سامانه داشبورد مخاطبان خود را در بررسی عملکرد سازمانی شریک کرده است که این مشارکت باعث رشد دانسته‌ها و داشته‌های سازمان‌ می‌شود.

مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: هدف از راه اندازی سامانه پیشخوان برخط شاخص‌های عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران (داشبورد) ارزیابی عملکرد سازمان از گذشته تا دوران کنونی و حتی آینده است.

وی ادامه داد: اگر سند استراتژی «هاب دانش» به شیوه مناسبی سرلوحه مسیر قرار می‌گرفت امروز به جای کمیت‌ها، حوزه کیفیت‌ها را ارتقا می‌دادیم.

پاسدار شیرازی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باید دچار تغییر رویکرد می‌شد پس باید از درون گرایی به برون گرایی دست پیدا می‌کرد.

وی گفت: بنابراین باید دست یاری به سوی مخاطبان یعنی مردم، نهادهای مرتبط، اساتید دانشگاه، متخصصان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی، رشته تاریخ و پژوهش‌گران و همه افرادی که به منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیاز داشتند؛ دراز می‌کردیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان ادامه داد: «پنجره‌ واحد نشر» نیز محصول این تغییر رویکرد بود و یکی از الزامات این تغییرات، ارائه گزارشات شفاف از فعالیت‌ها و حتی کسری‌ها بود، یعنی نه تنها نباید کسری‌ها را پنهان کنیم بلکه باید از مردم کمک گرفت و ما با ارائه اطلاعات شفاف و دریافت بازخوردها متوجه می‌شویم که در چه قسمت‌هایی دچار نقص هستیم تا نهادهای سیاست‌گذار و نهادهای همکار برای رفع این کسری‌ها و نواقص اقدام کنند.

وی افزود: از همین رو سامانه داشبورد در به روزآمد شدن شاخص‌ها کمک کرد تا این شاخص‌ها تبدیل به قطب نما شود و این مهم باعث شد طرح و پروژه‌های جدیدی کلید زده شود و در همین راستا مرکز نوآوری و توسعه کسب و کارهای داده محور سازمان راه‌اندازی شد، در حالی که تا دو سال قبل اصلاً چنین داده‌هایی وجود نداشت.

پاسدار شیرازی ادامه داد: از دفتر برنامه‌ریزی سازمان برای همکاری در راه اندازی سامانه داشبورد قدردانی می کنم. زیرا با تعریف سامانه داشبورد عملکرد سازمان بازطراحی شد تا با شفافیت به سیاست‌گذاران و مردم اعلام شود که این سازمان در چه جایگاهی قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از این حرکت حمایت کرد و هم اکنون نیز تمام اداره کل‌های این سازمان حداقل یک یا دو شاخص دارند و تمام عملکرد سازمان بر روی این شاخص‌ها به صورت شفاف دیده می‌شود، تا بتوان بر اساس اساسنامه این سازمان، مصوب در سال ۱۳۶۹، به اهداف بلندی که برای سازمان تعیین شده دست یافت، تا خدمت‌رسانی بهتر و شفاف‌تری به مخاطبین ارائه شود.

بابک زنده دل نوبری مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز به تشریح راه‌اندازی و تاثیرات این سامانه ‍پرداخت.

وی در ابتدا با تشریح وضعیت فعالیت‌ دورکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ایام کرونا گفت: در این مدت شیوه دورکاری اصلاح و ارتقاء یافت که منجر به توسعه ظرفیت دورکاری شد، همچنین در این مدت سرورهای سازمان نیز برای خدمات رسانی در ایام کرونا ارتقاء پیدا کرد.

زنده دل با اشاره به ایجاد ظرفیت‌های جدید برای توسعه فعالیت‌های دیجیتال عنوان کرد: برای بهبود خدمات اسنادی اقداماتی انجام شده است که یکی از این طرح‌ها پروژه «کایزن» بود.

وی در تشریح بهبود خدمات اسنادی و دستاوردهای آن افزود: توسعه قفس بندی مخازن، اصلاح ساختار سازمان، حذف موازی کاری در دیجیتال سازی اسناد، توسعه فهرست‌نویسی ردیفی و کاهش زمان خدمت رسانی در حوزه اسناد از ۱۰ روز به ۳ ساعت از دستاوردهای ایجاد ظرفیت‌های جدید در حوزه خدمات اسنادی بوده است.

زنده دل با اشاره به راه اندازی سامانه «پنجره واحد نشر» و فوایدی که این سامانه دربرداشت، گفت: ساماندهی آمار نشر کتاب و افزایش «فیپا» از دستاوردهای پنجره واحد نشر بوده است.

وی در خصوص فواید راه‌اندازی شبکه کتابخانه‌ها نیز گفت: توسعه «شابکا» و تسهیل خدمت جستجو برای کاربران، اصلاح فرایند عملیاتی در زمینه واسپاری، فیپا، فاپا و کاهش متوسط زمان ارائه خدمات، نیز از فواید راه‌اندازی این شبکه بوده است.

زنده دل خاطرنشان کرد: در حوزه شاخص‌های عملکردی کتابخانه‌ای، کارهای متعددی در دنیا صورت گرفته ولی در حوزه شاخص‌های عملکرد آرشیوی فقط ۱۰ تا ۱۲ کشور به این کار اقدام کردند و سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز مدل بومی شاخص عملکردی آرشیو را اجرا کرده است.

گفتنی است در مراسم رونمایی سامانه داشبود مدیریتی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حسن باقری مدیرکل توسعه خدمات دیجیتال سازمان و علی بزرگی عضو هیات علمی دانشکده صنایع داشگاه تهران به همراه میترا صمیعی عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبایی به تشریح و جزئیات راه اندازی و تاثیرات عملکردی سامانه «داشبورد» پرداختند.

پایان مطلب//


«کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» در کتابخانه ملی رونمایی شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۶ - ۱۵:۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۳:۲۳
«کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» در کتابخانه ملی رونمایی شد
آیین رونمایی از «کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» درسازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ آیین رونمایی از«کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه و منابع، فاطمه جان احمدی معاون پژوهش و منابع دیجیتال، فریبرز خسروی معاون کتابخانه و عبدالله قطبی مدیرکل توسعه منابع انسانی امروز 6 بهمن ماه در محل اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تبریک فرا رسیدن میلاد حضرت علی (ع) گفت: ما مسلمانان حضرت علی (ع) را همواره مقتدای خود قرار داده ایم و باید تلاش کنیم برای رسیدن به کمال مطلق همه راه ها را هموار کنیم
وی ادامه داد: با رونمایی از «کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» شاهد یکی دیگر از تغییرات مثبت در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هستیم و امید است با همکاری و تعامل با یکدیگر دریچه های بیشتری به روی دیگران و افرادی که خود را به نوعی جزیی از این مجموعه می دانند، بگشاییم.  به عقیده من تهیه و تدوین «کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» روشی برای ایجاد تعامل است. 
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: با تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان، مسیر برای آگاهی مدیران و پرسنل سازمانی نسبت به وظایف خود باز می شود و وظایف خود را به نحو احسنت انجام می دهند.
مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه به کسب رتبه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در کنفرانس ملی 34000 اشاره کرد و گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای سومین سال متوالی در کنفرانس ملی مدیریت منابع انسانی شرکت کرده و در ارزیابی تعالی منابع انسانی موفق به کسب نشان استاندارد 34000 شد. 
وی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سال 97 در این کنفرانس ملی رتبه هفتم را کسب کرد و در سال 98 پس از ارزیابی‌های صورت گرفته این سازمان موفق به کسب نشان (C3)استاندارد 34000 شد و در سال جاری نیز نشان (C2) استاندارد 34000 را کسب  کرد و به رتبه چهارم دست یافت.
وی ادامه داد: تقسیم بندی امتیازات در استاندارد 34000 مدیریت منابع انسانی، به گونه ای است که 20000 امتیاز آن به سطوح بلوغ فرایندی و 14000 امتیاز آن به بررسی نتایج و نگرش های کارکنان درباره متغیرهای بنیادین منابع انسانی اختصاص دارد. 
معاون توسعه و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یادآور شد: اتفاق های مختلف در کسب این امتیازات موثر بوده است اما شاید یکی از موارد مهمی که تاثیر مثبتی بر این امر داشت، اجرا و تدوین پروژه های «کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» بود. این درحالی است که پیش از این، شرح وظایف و ماموریت ها فقط در سطوح رییس اداره بود اما با اجرایی شدن این مهم با رویکردی علمی و با مشارکت همه بخش های سازمان، شرح وظایف به همه پست های سازمانی تعمیم یافت.
معاون توسعه و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان این مطلب که پروژه تدوین شرح شغل از اردیبهشت سال گذشته آغاز شده است ادامه داد: پروژه تدوین «کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» با همکاری همه اداره های کل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام شد و سختی کار، مزایا، امکانات، ویژگی هایی که هریک از مشاغل دارند در یک هزار و 106 پست سازمانی دیده شده است.
پاسدار شیرازی خاطرنشان کرد: امید است در ادامه در کنار ارائه حکم های انتصابی که با دستور ریاست سازمان به پرسنل ابلاغ می شود، این کتابچه نیز ضمیمه شود و ملاک عمل قرار گیرد تا پرسنل بر اساس آن ایفای نقش کنند.
عبدالله قطبی مدیرکل توسعه منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: برای پیشبرد پروژه «کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» از مشاهدات میدانی، خوداظهاری، مصاحبه با افراد بهره برده شد و در ادامه این امر جلساتی با مدیران میانی و پایه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
افزود: پروژه تجزیه و تحلیل شغل برای مشخص کردن وظایف و مهارت های مورد نیاز شغل و سایر خصوصیات افراد مناسب برای انجام آن در سال گذشته تعریف شد. اجرای این پروژه در فرآیندهای متعدد سازمانی از جمله طراحی ساختار سازمان، طراحی شغل، جذب و استخدام، مدیریت عملکرد، آموزش و جانشین پروری تاثیر بسزایی دارد.
وی به روند اجرای پروژه تجزیه و تحلیل مشاغل اشاره کرد و گفت: برگزاری 12 کارگاه آموزشی برای مدیران و کارشناسان سازمان، توزیع فرم های تدوین شرح شغل در سازمان بر اساس مدل G20 ، جمع آوری اطلاعات بر اساس مشاهده میدانی، مصاحبه، تجزیه تحلیل سلسله مراتبی در جلسات هم اندیشی با مدیران پایه و میانی و بانک های اطلاعاتی معتبر، تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده و ایجاد مدل بومی برای سازمان، احصاء مشاغل به 216 شغل و برگزاری جلسات به منظور نهایی سازی در اجرای این پروژه مورد تاکید و توجه قرار گرفت.
قطبی به تهیه فرم هایی دریافت شرح شغل اشاره کرد و افزود: خصوصیات شغل ها، موضوع دورکاری، شرایط سخت و زیان آور مشاغل، فوق العاده های مشمول، میزان رضایت ارباب رجوع، دانش تخصصی، شایستگی های توان پاسخگویی، تفکر سیستمی و خلاقانه، خصوصیات جسمی، روحی و روانی، دان، تجربه و مهارت هایی چون تسلط به زبان انگیسی از جمله مواردی است که در تنظیم فرم ها مورد توجه قرار گرفت.
مدیرکل توسعه منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به نهادینه شدن دورکاری در این سازمان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه عملکرد سازمان در حوزه دورکای از سالهای گذشته مطلوب بوده است و امروز در شرایط کرونایی با بازخورد مثبتی نسبت به این موضوع روبرو شدیم و بسیاری از سازمان های دیگر برای دریافت ارائه طریق درباره دورکاری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رجوع می کنند.
وی خاطرنشان کرد : در موضوع استاندارد 34000 موضوع شرح شغل از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار بود که مورد توجه ارزیابان قرار گرفت به طوری که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای سومین سال متوالی موفق به کسب رتبه مطلوب در این جایزه شد.
الهام ابراهیمی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی در آیین رونمایی «کتابچه‌های تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان» گفت: در طی سه سال گذشته ارزیابی هایی از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در قالب استاندارد ۳۴۰۰۰ صورت گرفت. اما پیش از این در حوزه فرآیندهای HR اقدام خاصی صورت نگرفته بود یا اینکه این اقدامات در ابتدای کار بود، اما با گذشت زمان و در طی این سال‌ها بسیاری از فرآیندها آغاز و به بلوغ رسید؛ با سپری شدن این زمان شاهد یک پارچه سازی فرایندها در این سازمان بودیم که با روندی صعودی همراه بود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی با اشاره به دریافت امتیاز C2 در جایزه ۳۴۰۰۰ توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، افزود: دریافت رتبه های C1، C2 و C3 با اختلاف امتیاز کمی همراه بود به طوری که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نزدیک به دریافت امتیاز C1 بود.
وی ادامه داد: سرعت رشد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در فرایندهای منابع انسانی بسیار قابل ملاحظه بوده است در این زمینه باید گفت شرح شغل های سازمان یکی از فرآیندهای بنیادین در حوزه  HRاست.
ابراهیمی یادآور شد: موفقیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای دستیابی به این مهم مرهون رعایت و توجه به نکاتی چون درون زا بودن فعالیت های انجام شده، لینک و پیوند با سایر فرآیندها ودر نهایت روزآمد بودن است. نکته دیگری که در شرح شغل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به خوبی مورد توجه قرار گرفته است توجه به مدل های مختلف در تدوین شرح شغل ها است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی در پایان از حمایت های رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای انجام فرآیندهای مذکور تشکر و قدردانی کرد و تقاضا کرد تا فرآیند شرح شغل ها به صورت مرتب مورد بازنگری قرار گیرند.


نشریه «آی بولتن» سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جشنواره «مروجان کتابخوانی» برگزیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۶ - ۱۱:۵۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۶ - ۱۲:۱:۶
نشریه «آی بولتن» سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جشنواره «مروجان کتابخوانی» برگزیده شد
نشریه «آی بولتن» سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزیده بخش بین الملل هفتمین جشنواره «مروجان کتابخوانی» شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشریه «آی بولتن» در هفتمین جشنواره تقدیر از «مروجان کتابخوانی» به منظور ترویج کتاب به مخاطبان غیرفارسی برگزیده شد.
بیشترین تمرکز موضوعی مطالب این دوماهنامه به اخبار و مطالب علم اطلاعات و کتابخوانی در ایران اختصاص دارد.
شاخص های مورد نیاز به منظور برگزیده شدن در این جشنواره شامل تاثیر پایدار در گسترش کتابخوانی میان مردم، تاثیر پایدار در گسترش کتابخوانی میان مردم، خلاقیت و نوآوری در برنامه ها و شیوه های اجرایی، استفاده مناسب از مشارکت مردم در چهره ها، استفاده خلاقانه و بهینه از امکانات و ظرفیت های عمومی و مردمی، استفاده حداکثری از فضای مجازی برای اجرای برنامه ها و قابلیت معرفی به سایر مناطق به عنوان الگو می‌شود.
اثر بخشی فعایلت‌های کتاب خوانی در رفتارهای اجتماعی یا فعالیت‌های عمومی مردم، فعایلت به شکل داوطلبانه (شاخص ترجیحی) و فعالیت در قالب گروهی (شاخص ترجیحی) از دیگر شاخص‌های مورد نیاز به منظور برگزیده شدن در هفتمین جشنواره مروجان کتابخوانی است.
لازم به توضیح است، نشریه «آی بولتن» با حضور جمعی از متخصصین حوزه علم اطلاعات به سردبیری صالح زمانی و فاطمه پازوکی و مدیر مسئولی فریبرز خسروی به صورت دو ماهانه منتشر می‌شود که به بازتاب اخبار حوزه اطلاع رسانی و کتابداری ایران می‌پردازد. تاکنون ۱۶ شماره از این نشریه منتشر شده است و علاقه مندان برای دست یابی به نسخه الکترونیک این نشریه می‌توانند به آدرس  www.ibulletin.info مراجعه کنند.
پایان خبر//


فعالیت «گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی » به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۶ - ۱۰:۲۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۵:۱۷
فعالیت «گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی » به تصویر کشیده شد
فعالیت «گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاعی» زیرمجموعه پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود. جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت «گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی» زیرمجموعه پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مدیریت ربابه معتقدی اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.
مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.
تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد و فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد منتشر شده است. پنجاه و چهارمین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت گروه تحقیقات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص دارد.


فعالیت «گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد» به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۵ - ۱۲:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۵:۹
فعالیت «گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد» به تصویر کشیده شد
فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد زیرمجموعه پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود. جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد زیرمجموعه پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مدیریت صدیقه احمدی فصیح اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.

مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.

تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی و فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد منتشر شده است. پنجاه و سومین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص دارد.

پایان خبر/


حمایت معنوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از سیزدهمین جشنواره وب وموبایل


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۵ - ۱۰:۴۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۵:۲
حمایت معنوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از سیزدهمین جشنواره وب وموبایل
سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان حامی معنوی در سیزدهمین جشنواره وب و‌موبایل ایران حضور پیدا کرد.

به گزارش روابط‌ عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با امضای تفاهم نامه ای میان ستاد برگزاری جشنواره وب وموبایل و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این سازمان حامی معنوی جشنواره شد. 
با تبادل این تفاهم‌نامه فرصت هم‌افزایی اکوسیستم کسب‌وکارهای آنلاین با بالاترین مرجع اطلاعات کتاب‌شناسی و اسناد و نسخ در کشور فراهم شد. 
شهریور سال جاری با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور از «سامانه حافظه ملی ایرانیان» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رونمایی شد. 
راه اندازی این سامانه با رویکرد «حافظه ملی در خانه هر ایرانی» و در راستای دسترسی پژوهشگران، ناشران، پدیدآورندگان و خوانندگان کتاب طراحی شد. افتتاح این سامانه با شیوع ویروس کرونا دسترسی آنلاین هموطنان را به گنجینه کتابخانه ملی تسهیل کرد.
سیزدهمین جشنواره وب و موبایل ایران، باسابقه‌ترین رویداد مستقل در اکوسیستم آنلاین کشور به شمار می‌رود و مراسم اختتامیه این جشنواره به صورت مجازی در تاریخ 1 اسفند برگزار شد و با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. 
شورای داوران این جشنواره، گروهی از فعالان و بنیانگذاران کسب‌وکارها هستند و جشنواره هر سال با ترکیبی از رای‌گیری عمومی و داوری، نامزدها و برگزیدگان را معرفی می‌کند.

‍پایان خبر/


فعالیت « گروه مستندسازی داده های اسنادی » به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۵ - ۹:۴۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۴:۵۳
فعالیت « گروه مستندسازی داده های اسنادی » به تصویر کشیده شد
فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد در معاونت اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود. جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد در معاونت اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مدیریت مهستی ابوذر جمهری اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.
مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.
تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، فعالیت اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی و فعالیت گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی منتشر شده است. پنجاه و دومین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص دارد.
پایان خبر/


پیشنهاد مطالعه آثاری در حوزه میراث فرهنگی در پویش «کتابخوانی ملی»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۴ - ۱۴:۴۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۴:۴۵
پیشنهاد مطالعه آثاری در حوزه میراث فرهنگی در پویش «کتابخوانی ملی»
آرش نورآقایی روزنامه نگار و مدیر مسئول فصل‌نامه ميراث و گردشگری گیلگمش در پویش «کتابخوانی ملی» پیشنهاد مطالعه 2 کتاب با عنوان «100 میراث ایران» و «اهل کاشانم» را در حوزه میراث و گردشگری داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آرش نورآقایی روزنامه‌نگار و مدیر مسئول فصلنامه ميراث و گردشگری گیلگمش در پویش «کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درحال انجام است؛ گفت: نخستین کتابی که معرفی می کنم «100 میراث ایران» از مجموعه کتاب‌های «ایران 1001» است. در این کتاب به موضوعات مختلف میراث پرداخته شده است.
نورآقایی توضیح داد: کتاب «100 میراث ایران» نه تنها به میراث فرهنگی که به میراث طبیعی، میراث ملموس و ناملموس نیز اشاره می کند. در این کتاب توضیح درباره یک گیاه با عنوان «گون» تا «حشره خوار کوتوله»، «سرو ابرکوه»، تخت جمشید و چغازنبیل ذکر شده است. بنابراین در این کتاب فقط به بناها و آثار تاریخی به عنوان میراث پرداخته نشده و به مجموع میراث گیاهی، جانوری و آداب و رسوم کشور پرداخته شده است. 
وی ادامه داد: کتاب دوم «اهل کاشانم» نام دارد. این کتاب در قالب یک ‍پروژه تعریف شده که عنوان جامع آن «اهل ایرانم» نام دارد. 
این مدرس دوره‌های راهنمایان گردشگری اظهار داشت: کتاب «اهل کاشانم» به صورت نوین و مدرن، یک کتاب راهنمای گردشگری فرهنگی است. این کتاب به انواع گردشگری ادبی، گردشگری خوراک و حتی گردشگری فیلم پرداخته است و عکس‌های خوبی در این کتاب به تصویر کشیده شده و از کاغذ و چاپ خوبی برخوردار است. و اینگونه نیست که فقط کسانی که اهل کاشان هستند این کتاب را مطالعه کنند. بلکه هر کسی که به فرهنگ ایران علاقه‌مند است، می‌تواند این کتاب را مطالعه کند.
وی ادامه داد: در این کتاب مطالبی از جمله بازار کاشان، باغ فین و تپه سیلک آورده شده و در بخش هنر نیز به مصداق‌هایی از هنرایرانی اشاره شده است.
پایان مطلب//


مدیرکل توصیف و پردازش اسناد ملی:

اسناد جمعیت هلال احمر و وزارت امور خارجه ساماندهی شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۴ - ۱۳:۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۴:۳۶
اسناد جمعیت هلال احمر و وزارت امور خارجه ساماندهی شد
مدیرکل توصیف و پردازش اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از ساماندهی اطلاعات تولید شده اسناد جمعیت هلال احمر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حمید سلیم گندمی در تشریح جزئیات این خبر گفت: ‌یکی از برنامه‌های دفتر تنظیم و توصیف اسناد ملی، دریافت اطلاعات تولید شده توسط دستگاه‌های انتقال دهنده اسناد است.

وی افزود: در این راستا با پیگیری‌ها و مذاکرات انجام شده، اطلاعات تولید شده اسناد انتقالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و اسناد قدیمی مربوط به دوره قاجاریه از مرکز اسناد وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با عنوان اسناد مکمل دوره قاجاریه دریافت شده است.

سلیم گندمی ادامه داد: اطلاعات تولید شده اسناد انتقالی از جمعیت هلال احمر به تعداد 78 هزار و 729 رکورد بوده، که مهمترین موضوعات این اسناد شامل پرونده‌های اسراء، آزادگان، مفقودین، رزمندگان و شهدا، بازديد نمايندگان كميته بين الملل صليب سرخ از بيمارستان‌های عراق، خاطرات خانواده‌های اسراء و مفقودين، پيام‌های كميته بين المللی صليب سرخ به خانواده‌های اسراء، گزارش‌هایی از شکنجه و بدرفتاری با اسراء، گزارش‌های صلیب سرخ از اردوگاه‌های عراق، لیست اسرای شهید در اردوگاه‌های عراق، بازديد نمايندگان كميته بين الملل صليب سرخ از بيمارستان‌های عراق و پیگیری امور مربوط به مفقودین است.

وی افزود: با بررسی رکوردهای دریافت شده، حدود 2400 رکورد دارای اطلاعات تکراری و دو هزار و 791 رکورد اطلاعات ناقص بودند، که پس از بررسی و کنترل‌های انجام شده در مجموع تعداد 73 هزار و 538 رکورد ساماندهی و برای انتقال به رسا آماده شد.

سلیم گندمی ادامه داد: با همکاری اداره کل فراهم آوری و پردازش منابع دیجیتال، این اسناد در سامانه نقش دولت در دفاع مقدس بارگذاری شد و برای انتقال به سیستم رسا آماده شده است. 

وی تصریح کرد: اطلاعات تولید شده دریافتی اسناد مکمل دوره قاجاریه به منظور تبدیل فرمت اطلاعات تولید شده، برای انتقال به نرم افزار رسا نیز تحویل اداره کل فراهم آوری و پردازش منابع دیجیتال شده است. دریافت هر نوع اطلاعات تولید شده توسط دستگاه انتقال دهنده اسنادی کمک مفیدی برای تسریع در توصیف و پردازش اسناد است.
پایان مطلب//


مطالعه کتاب آسمانی قرآن پیشنهاد یک پژوهشگر در پویش «کتابخوانی ملی»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۴ - ۱۱:۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۲۴:۲۸
مطالعه کتاب آسمانی قرآن پیشنهاد یک پژوهشگر در پویش «کتابخوانی ملی»
حجت الاسلام مرادعلی توانا محقق و نویسنده تاریخ معاصر مطالعه کتاب‌هایی با موضوع قرآن و فلسفه ایرانی را در پویش «کتابخوانی ملی» توصیه کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حجت الاسلام مرادعلی توانا محقق و نویسنده تاریخ معاصر در پویش «کتابخوانی ملی» با قدردانی از برگزاری این پ‍ویش گفت: برپایی چنین برنامه هایی به بهانه کتاب و کتابخوانی اقدامی ارزنده است. 
وی ادامه داد: در مطالعه کتاب ها، آن دسته از آثاری که تاثیرگذار باشند برای من مهم است و مطالعه تاریخ برای من همیشه جذاب بوده زیرا تحت تاثیر افکار و شخصیت هایی قرار می‌گرفتم و به گفته امام خمینی (ره): «تاریخ معلم انسان‌هاست».
حجت الاسلام مرادعلی توانا افزود: یکی از مهمترین ابعاد تاریخ؛ مربوط به تاریخ زندگی شخصیت‌های مختلف و در عین آن موفق و تاثیر گذار است. بنده به روال توفیق درس و بحث طلبه، بیشتر با قرآن آشنا شدم که خوشبختانه مطالعه و تحقیق قرآن تاکنون نیز ادامه داشته و تاثیر بسیاری از کلام الهی و آیات مختلف، تحقیقات موضوعی و یا تحقیقاتی در جلسات دریافت کردم یا ارائه ‌دادم. 
این محقق و نویسنده تاریخ معاصرتصریح کرد: بنده مطالعه ام بر روی تاریخ و فلسفه بوده و همچنین تاریخ فلسفه بوده است و در چند سال اخیر بر روی اندیشه های سهروردی معروف به شیخ اشراق کار کرده ام و از افکار، نوشته‌ها و کتاب‌هایی که درباره این شخصیت نوشته شده؛ تاثیر گرفته ام. آخرین کتابی که درباره این شخصیت مطالعه کرده ام، «فلسفه ایرانی و فلسفه تطبیقی» از تالیفات «هانری کوربن» است که سید جواد طباطبایی آن را به فارسی ترجمه کرده و از سوی انتشارات توس به چاپ رسیده است. 
وی اظهار داشت: یکی دیگر از کتاب‌هایی که جالب بود و خواندن آن را توصیه می کنم؛ «اخوان الصفا» تالیف جمعی از فیلسوفان و دانشمندان مسلمان نان دارد. این کتاب در دولت فاطمی در مصر نوشته شده است. یکی از نکات جالب در این کتاب توجه دانشمندان درباره علوم بود که آن را در تعارض با دین نمی‌دانستند و مسائلی در حوزه فلسفه، تاریخ، عرفان و جغرافیا و حتی نجوم مطرح شده و تلاش مولفان این بوده با استدلال مباحث دینی را مرتبط با این علوم بیان کنند.
وی ادامه داد: از دیگر کتاب‌های آموزنده،«قرآن عقل الله» نام دارد. این اثر گفتگویی با غلامحسین ابراهیمی دینانی است که در این کتاب درباره قرآن، جایگاه عقل در قرآن و ارتباط عقل با معارف دینی نکات مهم و ارزنده ای مطرح شده است.
حجت الاسلام توانا خاطرنشان کرد: کتاب‌های دیگری که برای من جالب بود و در سه جلد نوشته شده است؛ «دفتر عقل و آیت عشق» نام دارد که غلامحسین ابراهیمی دینانی آن را تالیف کرده است. این کتاب در جهت جایگاه عقل و عشق است. زیرا برخی این دو موضوع را متعارض با هم می‌دانند، ولی پیوند دادن و پیوند داشتن این دو موضوع با بیانی که ابراهیمی دینانی آن را ارائه داده می‌تواند در زندگی راهگشا باشد.
پایان مطلب//