مشارکت مردمی محور فاز دوم سامانه حافظه ملی ایرانیان


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۱ - ۸:۲۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۷:۲۸
مشارکت مردمی محور فاز دوم سامانه حافظه ملی ایرانیان
مراسم رونمایی از فاز دوم سامانه حافظه ملی ایرانیان با تاکید ویژه بر زیرسامانه شبکه کتابخانه های کشور به منظور فعال سازی بخش مشارکت مردمی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مراسم رونمایی از فاز دوم سامانه حافظه ملی ایرانیان با تاکید ویژه بر زیرسامانه شبکه کتابخانه های کشور به منظور فعال سازی بخش مشارکت مردمی با حضور سیامک محبوب مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی نهاد کتابخانه های عمومی، محسن حاجی زین العابدینی نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پیام کبیری رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و حسن باقری مهابادی مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی: سامانه حافظه ملی ایرانیان مشارکت مردمی را در بردارد
حسن باقری مدیرکل زیر ساخت و پشتیبانی فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: فاز 2 سامانه حافظه ملی ایرانیان به منظور معرفی بخشهای جدید افزوده شده سامانه مثل مشارکت مردمی، پروفایل کاربری برای مخاطبین هر 4 زیرسامانه های سامانه حافظه ملی، درگاه عضویت کتابخانه‌ها و مراکز آرشیوی و صدور شابکا، درگاه اهداء کتب کسری به حافظه ملی، سرویس ابری تبادل اطلاعات فراداده ای، پروفایل کتابخانه ها برای بررسی و بهینه سازی فراداده های آن کتابخانه و دریافت فراداده های کتب ایجاد و راه اندازی شد.
وی در باب زیرسامانه شبکه کتابخانه های کشور که از 3 زیرسامانه دیگر چالشهای به مراتب بیشتری داشت افزود: تصور بر این بود که ادغام اطلاعات کتابخانه ها، فرآیند پیچیده ای را نمی طلبد اما در ادامه مسیر مشخص شد که این اقدام بسیار پیچیده بوده و مستلزم دقت و کار فراوان است. بهره مندی از شبکه کتابخانه های کشور، امکاناتی چون جستجوی مکان محور کتاب ها و کتابخانه ها، افزایش دسترس پذیری به اطلاعات نامتمرکز کتاب ها، تسهیل دسترسی پژوهشگران به بهینه ترین متادیتای کتاب، جستجوی پیشرفته در تمامی فیلدهای اصلی کتاب شناسی، مشاهده کتابخانه های هلدینگ و لینک مستقیم « OPAC»، سرویس مشارکت مردمی در گردآوری و تصحیح اطلاعات، مرتب سازی کتابخانه ها بر اساس نزدیک ترین فاصله مکانی، دریافت فایل خروجی با فرمت« Excel» و« ISO» در نتایج جستجو و ثبت نام و احراز هویت توسط درگاه ورود متمرکز سازمان اسناد را فراهم می‌کند.
باقری به پنل ویژه کتابخانه ها در سامانه شبکه کتابخانه های کشور اشاره کرد و گفت: در این بخش امکاناتی چون ویرایش پروفایل توسط خود کتابخانه از قبیل آدرس، موقعیت روی نقشه، سازمان متبوع و غیره، تعیین نرم افزار مدیریت کتابخانه برای ارتباط با سازوکار خودکار جمع آوری اطلاعات، دریافت فایل استاندارد و بهینه شده داده های کتابخانه با فرمت « MARC»، مشارکت در تصحیح و ادغام رکوردها با دسترسی مستقیم کتابخانه، گزارش رکوردهای مرجع و رکوردهای هلدینگ کتابخانه، دسترسی یکپارچه به سامانه مدیریت شبکه کتابخانه ها و سامانه مشارکت مردمی SSO)) فراهم شده است.
مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه به دستاوردهای سامانه شبکه کتابخانه های کشور اشاره کرد و افزود: این سامانه مرجع اطلاعات سامانه های فروش آنلاین مانند دیجی کالا است و در عین حال اجبار به واسپاری کتاب ها توسط ناشران می‌کند.
وی مرجع تصحیح اطلاعات توسط مشارکت مردمی برای بهبود دائم، سازوکار خودکار جمع آوری و پایش اطلاعات از مداخل گوناگون و موتور تخصصی همسان یابی کتب بر اساس شابک یا عنوان و نویسنده و ناشر را از دیگر دستاورهای سامانه شبکه کتابخانه های کشور عنوان کرد.
باقری تاکید کرد: در ابتدای امر تصور این بود که این سامانه فقط برای ارائه خدمات به پژوهشگران راه اندازی شده است اما در ادامه مسیر با ثبت کارکردهای مختلف آن نشان داده شد بهره مندی از آن مورد توجه فعالیت های مختلف نیز قرار گرفته است. 
وی یادآور شد: در این سامانه تعداد سه پنل تعریف شده است، یک پنل در اختیار کاربران یا پژوهشگران است، یک پنل در اختیار مدیران و کارشناسان سازمان قرار می‌گیرد و پنل دیگر نیز مربوط به هر یک از کتابخانه ها می‌شود.
به گفته مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، تاکنون 3090 کتابخانه به این سامانه متصل شده اند و پیرو این امر 2 میلیون و 250 هزار عنوان کتاب شناسایی شده است و در این بین 820 هزار رکورد در کتابخانه ملی ایران وجود ندارد یا هنوز همسان یاب نتوانسته تشخیص دهد.
 
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی نهاد کتابخانه های عمومی: شبکه کتابخانه ها کسب و کارهای مرتبط با کتاب را در بر می‌گیرد
سیامک محبوب مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی نهاد کتابخانه های عمومی گفت: شکل‌گیری سامانه «حافظه ملی ایرانیان» اتفاق مبارکی است و بر همین اساس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همکاری و حمایت های لازم را برای فعالیت بهینه این سامانه ارائه می‌دهد و خوشبختانه این مهم در جای درستی مانند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رقم خورده است.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی نهاد کتابخانه های عمومی افزود: شبکه کتابخانه های ایران شبکه ای است که در راستای سیاست گذاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ایجاد و اجرایی شده است، این شبکه روزبه‌روز به کتابخانه هایی که به دلایل مختلف در حال از دست دادن قدرت هستند کمک می‌کند. هم اکنون بسیاری از مدارس و آموزشگاه ها فاقد کتابخانه هستند اما در مدل شبکه کتابخانه‌ها، کتابخانه های عمومی می‌توانند به کمک مدارس و آموزشگاه ها بیاید و نیازهای آنها را برطرف کند.
محبوب افزود: اینکه شبکه کتابخانه ها در سطح ملی و فراتر از کتابخانه ها ایجاد شده، قابل تأمل است. زیرا این شبکه تنها مربوط به کتابخانه‌ها نمی‌شود بلکه حاصل آن، کسب و کارهای مرتبط با کتاب را نیز در بر می‌گیرد.
وی با تاکید بر نگاه خدمات محور در سایه ایجاد شبکه کتابخانه‌های ایران ادامه داد: از گذشته کتابخانه ها علاقه زیادی به جمع آوری منابع و اسناد داشتند اما با نگاه خدمات محور به کاربران و پژوهشگران، به اعتقاد من این شبکه توانسته ارزش افزوده ایجاد کند و مجدداً به کتابخانه‌ها بازگردانده شده است.
 
محسن حاجی زین العابدینی: بهره مندی از استانداردها در کنار جهانی سازی اهمیت دارد
محسن حاجی زین العابدینی نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: از نیمه دوم دهه سال ۱۳۶۰ تاکنون ۲۷ طرح شبکه کتابخانه ها در کشور کلید خورده است اما اثربخشی چندانی را نداشته است، آفت بزرگ عدم اثربخشی این طرح‌ها را می‌توان در تغییر و تحولات دولتی و نیز زیاده خواهی یا تمرکز بیش از حد دانست. متاسفانه این طرح ها بدون توجه به نگاه ملی و فرابخشی اجرایی شده اند که در نهایت با شکست همراه بودند.
وی ادامه داد: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طرح شبکه سازی کتابخانه های دانشگاهی مطرح و پیرو آن فراخوان های لازم اعلام شد، شرکت هایی نیز انتخاب شدند و مدل پیشنهادی پیاده‌سازی آن شکل گرفت اما متوجه شدیم که کتابخانه ملی ایران این مهم را در دستور کار خود قرار داده است و ما نیز در همین راستا با این حرکت همراه شدیم.
حاجی زین العابدینی اظهار داشت: استفاده و بهره مندی از استانداردها در کنار جهانی سازی این طرح ها موجب اثر بخشی آنها می‌شود و در ادامه مسیر باید توجه ویژه‌ای به بین‌المللی شدن آن شود. کتابخانه های زیادی در کشورهای مختلف وجود دارند که دارای منابع بی‌شمار شرق‌شناسی، فارسی و عربی هستند که می‌توان با بهره مندی از آنها راهبردهای ویژه ای را ایجاد کرد.
نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه دسترسی به محتوا در کنار مسئله کپی رایت را مهم ارزیابی کرد و افزود: هم اکنون تعداد ۳۷۸۲ کسب و کار مرتبط با کتاب در کشور وجود دارد که در سطوح مختلفی فعالیت می‌کنند اما وظیفه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ایجاد دسترسی به محتوای منابع به شیوه استاندارد و درست است. 
وی تاکید کرد: نهادهایی مثل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه نیازهای ویژه و تخصصی دارند و نیازمند داده های پژوهشی، داده های اشتراکی، تولیدات دانشگاه ها و پژوهشگران هستند برهمین اساس مطلوب است سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در فازهای دیگر، به این مهم توجه ویژه داشته باشد.
 
کبیری: امید است در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بخش پزشکی ایجاد شود
پیام کبیری رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در زمینه ایجاد شبکه کتابخانه های کشور تجربه های متعددی در کشور انجام شده اما به اعتقاد من ماندگاری مهمتر از انجام کار است؛ یکی از مسائل نهادینه کردن کارها در جایگاه اجرا، پیاده سازی و استقرار آن است.
کبیری ادامه داد: به عنوان مثال بیش از ۷۰ سال پیش بانک اطلاعات پزشکان تحت عنوان وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا ایجاد شد. اما طی این سال ها فقط فرمت ها در این بانک اطلاعاتی تغییر پیدا کرد و این کتابخانه امروز مبنای ارجاع پزشکان در تمام دنیا است. امید است در آینده در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کتابخانه یا بخش پزشکی ایجاد شود. به نظر می‌رسد با زیرساخت های موجود در کتابخانه ملی ایران امکان ایجاد بخش ویژه پزشکی میسر باشد.
وی در ادامه به فعالیت سامانه شبکه کتابخانه های کشوراشاره کرد و گفت: راه اندازی این سامانه در جایگاهی مثل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انتخاب درستی است، معتقد هستم اگر طرح‌ها در جایگاه درست قرار نگیرند ماندگار نخواهند شد.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان درخواست کرد تا سامانه شبکه کتابخانه های کشور در حوزه «SEO» یا جستجو در گوگل به طور ویژه تری مورد توجه قرار گیرند تا بهتر و بیشتر دیده و استفاده شود.
 
مظفر پاسدار شیرازی: سامانه «حافظه ملی ایرانیان» حاصل تغییر رویکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی است
مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ضمن قدردانی از تعامل و حمایت های نهاد کتابخانه های عمومی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیشبرد سامانه شبکه کتابخانه های کشور گفت: در کتابخانه‌ها و آرشیو داده ها تصور بر این است که اطلاعات باید گردآوری و حفاظت شوند این در حالی است که در کنار این امر، مقوله پردازش صحیح و اطلاع‌رسانی تسهیل شده مغفول مانده است.
پاسدار شیرازی افزود: سامانه «حافظه ملی ایرانیان» حاصل تغییر رویکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که سعی دارد این رویکرد را تثبیت کند. سامانه شبکه کتابخانه های کشور با مشارکت۳09۰ کتابخانه‌ در کشورایجاد شده است. در ۱۱۳ سال گذشته از زمان تاسیس تاکنون، با اتکا به رویکرد پیشین این نهاد، در بانک اطلاعاتی کتابخانه‌ ملی یک میلیون و ۶۰۰ هزار عنوان کتاب به ثبت رسیده بود این در حالی است که با راه اندازی شبکه کتابخانه‌های کشور این تعداد امروز به 2 میلیون و 200 هزار عنوان رسیده است که این حاصل رویکرد جدید سازمان و با مشارکت سایر کتابخانه های کشور است.
وی افزود: در گام بعدی این رویکرد برون‌گرا، پلتفرمی و تعاملی در تلاش هستیم در کنار مشارکت کتابخانه‌ها و مراکز آرشیوی، مشارکت مردم و بویژه پژوهشگران را نیز طلب کنیم و پیرو آن با جمع سپاری، اصلاح و ادغام باقی ساختن یک بانک کتابشناسی ملی درست را پیش ببریم. امید است آماری که در صفحه نخست این شبکه به صورت روزانه تغییر می‌کند به عنوان معتبرترین آمار کتب منتشره کشور مورد بهره برداری قرار گیرد، چرا که این بانک امروز کاملترین و دقیق ترین بانک کتابشناسی ملی است و به مرور هم با مشارکت مردمی تکمیل تر خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: یکی از اتفاق های خوب در حوزه توسعه شبکه رخ داده، موضوع پوشش فیپا است. این امر در چند سال گذشته روی شاخص 90% بود اما اکنون با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پروژه پنجره واحد نشر به 100% رسیده است به عبارت دیگر فیپای کتاب های منتشر شده در کشور پیش از اینکه در بازار نشر توزیع و عرضه شود توسط همکاران سازمان در این شبکه ایجاد می‌شود.
وی در موضوع ماندگاری این شبکه یادآور شد: از زمان افتتاح فاز نخست این سامانه، بخشنامه ای را به هیات دولت پیشنهاد دادیم و در تلاش هستیم این بخشنامه به تصویب هیات وزیران نیز برسد. در واقع باید الزامی برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و همه کتابخانه و مراکز آرشیوی که از بودجه بیت المال استفاده می‌کنند، باشد؛ تا در گام نخست موظف شوند به این شبکه بصورت آنلاین متصل شوند و در ادامه سرویس های دیگری را به یکدیگر عرضه کنند. امیدوار هستیم این بخشنامه بتواند موثر باشد.
پاسدار شیرازی خاطرنشان کرد: در حوزه ارائه محتوای دیجیتال اتفاقات خوبی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حال رخ دادن است و امید است در بهار 1400 اخبار خوبی در حوزه دسترس پذیر کردن منابع دیجیتال با تکنولوژی های روز دنیا باشیم. در حوزه جهانی سازی و اتصال به شبکه های جهانی نیز اقدامات خوبی در حال انجام است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: امید است سرویس های این سامانه روز به روز بهتر و بیشتر شود. 

پایان خبر/
 
 


فعالیت «اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری در بخش نمایشگاه‌های فصلی» به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۲:۴۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۲:۵۱:۵
فعالیت «اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری در بخش نمایشگاه‌های فصلی» به تصویر کشیده شد
فعالیت «اداره موزه و یادمانهای رؤسای جمهوری در بخش نمایشگاه های فصلی» با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود.

جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت «اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری در بخش نمایشگاه های فصلی» با مدیریت بهروز خرم اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.

مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.

تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد و فعالیت معاونت توسعه و مدیریت منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد، فعالیت گروه مطالعات آرشیو و استانداردها، فعالیت گروه تحقیقات تاریخی معاصر و تاریخ شفاهی، فعالیت دفتر برنامه ریزی و نظارت، فعالیت گروه پایش شاخص‌ها و ارزیابی عملکرد، فعالیت گروه برنامه ریزی راهبردی، فعالیت اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و اداره موزه و یادمان های رؤسای جمهوری منتشر شده است. شصت و دومین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت اداره موزه و یادمانهای رؤسای جمهوری در بخش نمایشگاه‌های فصلی اختصاص دارد.

پایان مطلب//


فعالیت «اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری» به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۱:۲۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۱:۳۷:۱۴
فعالیت «اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری» به تصویر کشیده شد
فعالیت «اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری» با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود.

جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت «اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری» با مدیریت بهروز خرم اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.

مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.

تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه‌های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد و فعالیت معاونت توسعه و مدیریت منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد، فعالیت گروه مطالعات آرشیو و استانداردها، فعالیت گروه تحقیقات تاریخی معاصر و تاریخ شفاهی، فعالیت دفتر برنامه ریزی و نظارت، فعالیت گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد، فعالیت گروه برنامه ریزی راهبردی و فعالیت اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتشر شده است. شصت و یکمین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت اداره موزه و یادمان‌های رؤسای جمهوری اختصاص دارد.

پایان مطلب//


فعالیت «اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۰:۴۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۰:۵۴:۴
فعالیت «اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» به تصویر کشیده شد
فعالیت «اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود.

 جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت «اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» با مدیریت غلامرضا ظریفیان اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.

مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.

تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد و فعالیت معاونت توسعه و مدیریت منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد، فعالیت گروه مطالعات آرشیو و استانداردها، فعالیت گروه تحقیقات تاریخی معاصر و تاریخ شفاهی، فعالیت دفتر برنامه ریزی و نظارت، فعالیت گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد و فعالیت گروه برنامه ریزی راهبردی منتشر شده است. شصتمین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران  اختصاص دارد.

پایان مطلب//


استاندارد حفاظت از سوابق اسنادی در برابر آتش‌سوزی تدوین شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۸:۴۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۸:۲۸
استاندارد حفاظت از سوابق اسنادی در برابر آتش‌سوزی تدوین شد
رئیس پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از تدوین استاندارد حفاظت از سوابق اسنادی در برابر آتش‌سوزی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، غلامرضا عزیزی رئیس پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی، درخصوص این خبر گفت: وجود برخی استانداردهای جهانی و ملی در زمینه حفاظت و نگهداری از سوابق؛ پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را بر آن داشت تا در راستای انجام وظایف خود در تدوین و ارائه استانداردهای ملی مرتبط با حوزه مدیریت سوابق و مدارک، اقدام به تدوین استانداردهای ملی در این حوزه کند.
وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مرتبط با حفاظت و نگهداری از سوابق، حوزه حفاظت از سوابق در برابر آتش‌سوزی بود که برای نخستین‌بار در سال 1393 در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مورد بحث قرار گرفت و ماحصل آن چاپ و انتشار استاندارد ملی ایران شماره 18043 با عنوان حفاظت از سوابق در برابر آتش‌سوزی بود.
عزیزی تصریح کرد: با توجه به موضوع به‌روزرسانی اطلاعات و استانداردهای مرتبط، سازمان‌های متولی استانداردسازی در دنیا در بازه‌های زمانی مشخص؛ اقدام به‌ بازنگری و تجدیدنظر در محتوای منابع خود می‌کنند، که محتوای منبع برای تدوین استاندارد «حفاظت از سوابق در برابر آتش‌سوزی، استاندارد بین‌المللی NFPA 232A بود که مطابق با همین رویه در سال 2017 در انجمن ملی حفاظت در برابر آتش‌سوزی مورد بازنگری قرار گرفت و پس از اعمال اصلاحات لازم، منتشر شد. بنابراین لازم بود که نسخه بومی‌سازی‌شده این استاندارد نیز مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: به‌همین‌منظور، پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای انجام وظایف خود، اقدام به تجدیدنظر این استاندارد کرد. بدین‌منظور، جلسات فنی تدوین این استاندارد در خرداد ماه و تیر ماه سال جاری با حضور نمایندگان و متخصصان سازمان آتش‌نشانی، کارشناسان سازمان ملی استاندارد، پژوهشگاه استاندارد ایران، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین حضور مدیرکل حفاظت و نگهداری اسناد، مشاور اسناد ملی و ریاست و کارشناسان پژوهشکده اسناد و کارشناسان متخصص سایر ادارات کل، تشکیل شد.
رئیس پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: متن این استاندارد پس از بررسی و اعمال اصلاحات مورد نظر برای بررسی و تأیید نهایی برای سازمان ملی استاندارد ایران ارسال شده است.
پایان خبر//


فعالیت «گروه برنامه ریزی راهبردی» به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ - ۱۵:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۸:۳۴
فعالیت «گروه برنامه ریزی راهبردی» به تصویر کشیده شد
فعالیت «گروه برنامه ریزی راهبردی» زیرمجموعه دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود.

 جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت «گروه برنامه ریزی راهبردی» زیرمجموعه دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مدیریت افشین بختیاری طلب اختصاص دارد.

طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود. 

مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود. 

تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد و فعالیت معاونت توسعه و مدیریت منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد، فعالیت گروه مطالعات آرشیو و استانداردها، فعالیت گروه تحقیقات تاریخی معاصر و تاریخ شفاهی، فعالیت دفتر برنامه ریزی و نظارت و فعالیت گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد منتشر شده است. پنجاه و نهمین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت «گروه برنامه ریزی راهبردی» زیرمجموعه دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص دارد.


فعالیت «گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد» به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ - ۱۳:۲۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۸:۴۱
فعالیت «گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد» به تصویر کشیده شد
فعالیت « گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد» زیرمجموعه دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود.

 جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت « گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد» زیرمجموعه دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مدیریت سمانه نوذر رییس گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد اختصاص دارد.
طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.
مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.
تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد و فعالیت معاونت توسعه و مدیریت منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد، فعالیت گروه مطالعات آرشیو و استانداردها، فعالیت گروه تحقیقات تاریخی معاصر و تاریخ شفاهی و فعالیت دفتر برنامه ریزی و نظارت منتشر شده است. پنجاه و هشتمین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت «گروه پایش شاخص ها و ارزیابی عملکرد» زیرمجموعه دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص دارد.

 


معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مطرح کرد

سامانه «داشبورد» عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی را شفاف می‌کند


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ - ۱۱:۳۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۸:۴۷
سامانه «داشبورد» عملکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی را شفاف می‌کند
معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، راه‌اندازی سامانه «داشبورد» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را آشنایی مخاطبان دغدغه‌مند باعملکرد بخش‌های مختلف سازمان عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به نقل از خبرگزاری کتاب ایران)ایبنا(، مظفر پاسدار شیرازی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران با بیان جزئیات سامانه «داشبورد» که به تازگی درسازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران رونمایی شده است؛ گفت: این سامانه برای مخاطبان دغدغه‌مند در نظرگرفته شده تا با دسترسی به اطلاعات عملکرد بخش‌های مختلف سازمان را مشاهده، نقد و حتی به چالش بکشاند.

وی ادامه داد: با رویکرد علمی و بر پایه تجربه‌های جهانی شاخص‌های سازمان مبتنی بر شرایط سازمان و کشور طراحی، پیاده‌سازی و چندبار اصلاح شد و هر واحدی که به مخاطبان خود خدمتی ارائه می‌دهد، دارای شاخص شده و عملکرد هر بخش در دل این شاخص آشکار می‌شود. شاخص‌ها در سامانه داشبورد به‌صورت سالیانه، نقطه به نقطه و حتی منطقه‌بندی شده در پهنه کشور قابل مشاهده، مقایسه و گزارش‌گیری است.
 

پاسدار شیرازی اشاره کرد: پیش از این دوره مدیریت در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بحث شاخص‌ها مطرح شده و برخی از آن‌ها نیز طراحی شده بود. از اواخر سال ۱۳۹۶ و اوایل سال ۱۳۹۷ بحث طراحی شاخص‌ها مبتنی بر مولفه‌های بین‌المللی کلید خورد.
 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد: بر همه روشن است که اطلاعات و داده چه‌ اندازه می‌تواند در تصمیم‌گیری و سیاستگذاری مدیران موثر باشد. تا پیش از این، اطلاعات مربوط به عملکرد بسیاری از بخش‌های سازمان وجود نداشت، یا دستی و خود اظهارانه بود و در بخش‌های دیگر نیز به‌صورت پالوده و روش‌مند تجمیع نشده بود.
 

به‌گفته وی، عمده تصمیم‌گیری‌ها با رویکردهای سنتی گرفته می‌شد؛ اما امروز داده‌های عملکردی غالبا از دل عملکرد واقعی و از خروجی سامانه‌های سازمان ثبت و ضبط می‌شود و در دل شاخص خود را نمایان می‌کند. این مهم امکان ارزیابی عملکرد هر بخش را برای مدیران بالاتر فراهم می‌کند تا مدیران ارشد بر اساس اطلاعاتی که به دست می‌آورند، سیاستگذاری‌های لازم را انجام دهند و در نهایت رویکردهای تحولی و اصلاحی مبتنی بر اطلاعات اتخاذ شود.
 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیان کرد: نکته مهمی که در سالیان گذشته سازمان از این حیث آسیب دیده است، نبود اصل شفافیت است. به بیان دیگر مخاطبان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، پژوهشگران، دغدغه‌مندان دانش و فرهنگ کشور به چه میزان اطلاعات از عملکرد عمومی و تخصصی سازمان به‌دور از هیاهو و نمایش‌ها دارند؟ چه میزان از ماموریت‌های سازمان و وظایف سازمان در طول سالیان و دهه‌های گذشته انجام شده است؟ و چه قدر انجام نشده است؟ برای مثال ما چند درصد از کتاب‌های حافظه ملی و نشریات فارسی ایرانیان را گردآوری کردیم؟ و چند درصد از وظایفمان در حوزه منابع دیگر سازمان را انجام داده‌ایم؟
 
وی درباره مزایای راه‌اندازی سامانه «داشبورد» گفت: رویکرد جدید سازمان به‌ویژه در سامانه «داشبورد» این است که تا بخشی از شاخص‌ها و اطلاعاتی را که دغدغه افکارعمومی است، به اطلاع برساند. این سامانه یک گام رو به جلو برای سازمان به شمار می‌آید؛ چراکه سازمان با این سامانه به رویکرد برونگرا دست پیداکرده وسعی دارد با مخاطبان خود شفاف باشد و اطلاعات شاخص عملکرد سازمان در اختیار آن‌ها قرار بدهد.
 

معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران ادامه داد: شاخص‌های این داشبورد به مخاطب کمک می‌کند تا جایگاه و عملکرد چندماهه و حتی چندساله بخش‌های مختلف سازمان را مشاهده کند. بنابراین همه فعالیت‌ها و عملکردهای سازمان بر روی این شاخص‌ها، گویا و قابل پیگیری است. به‌عنوان مثال اگر گفته می‌شد که افتتاح پنجره واحد نشر، یک اقدام استراتژیک با نزدیک شدن دو مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بوده؛ در این داشبورد شاخص‌های پوشش فیپا و پوشش واسپاری از سوی مخاطب قابل ملاحظه است و جهش این دو شاخص به‌خوبی خود را نشان می‌دهد.
 

پاسدار درباره نقش این سامانه در تثبیت فعالیت‌ها و عملکرد مدیران آتی عنوان کرد: این شاخص‌ها کمک می‌کند مخاطب در جریان امور قرار بگیرد. به عبارت بهتر سازمان مردم و مخاطبان خود را ناظر بر امور خود قرارداده و می‌دهد. درواقع همانطورکه گفتم سازمان را به بوته نقد می گذاریم. بااین شیوه نه تنها مدیران قبلی و مدیران کنونی بلکه نحوه عملکرد مدیریت آتی سازمان نیز رصد می‌شود. این تنها راهکاری است تا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مسیر خود با نظارت مردم به بلوغ و شفافیت و عملکرد بهینه دست پیدا کند. اگرسازمان اسناد و کتابخانه ملی براساس شاخص‌های تعریف شده بر کیفیت خدمات متمرکز باشد بی‌شک ریل فعالیت سازمان بر محور علمی و تخصصی با شفافیت و نظارت مردم و دغدغه‌مندان اتفاقات خوبی را برای کشور رقم خواهد زد.
 

وی در پایان اشاره کرد: دسترسی مخاطب به این سامانه به‌صورت آنلاین و آزاد است و علاقمندان با مراجعه به آدرس www.nlai.ir/dashboard می‌توانند از سامانه آنلاین داشبورد استفاده کنند.

پایان خبر/


پیشنهاد مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون ایران مطالعه فصلنامه «ترجمان» در پویش «کتابخوانی ملی»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ - ۱۱:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۸:۵۴
پیشنهاد مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون ایران مطالعه فصلنامه «ترجمان» در پویش «کتابخوانی ملی»
علی اکبر پورفتح اله مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون ایران و استاد ایمونولوژی مطالعه فصلنامه «ترجمان» را توصیه کرد و گفت: فصلنامه «ترجمان» بهترین مقاله های دنیا را در زمینه های مختلف ترجمه کرده و در اختیار مخاطبان قرار داده است.

 به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ در پویش «کتابخوانی ملی» بر مطالعه فصل نامه «ترجمان» تاکید کرد و گفت: برپایی پویش «کتابخوانی ملی» از سوی کتابخانه ملی ایران، اقدامی ارزنده در جهت ترویج کتابخوانی بوده است. امروزه بیش از هر چیز دیگری نیاز به کتاب و کتابخوانی داریم. زیرا کتاب می تواند تفکر عمیق در افراد ایجاد کند.
وی ادامه داد: با توجه به پیچیده شدن زندگی در سطوح مختلف و گسترش فضای مجازی که تفکرعمیق را سلب کرده، فقط کتابخوانی می تواند تفکر را گسترش دهد، بنابراین ترویج کتاب و کتابخوانی باید بیش از همیشه در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
پورفتح اله تصریح کرد: یکی از بحث‌های بسیار مهم و پیچیدگی این است که ورود در هر موضوعی بدون تفکرعمیق امکان پذیر نیست و امروزه علوم به هم مرتبط شده است، مثلاً در سیستم بیولوژی بحث مربوط به مرگ و زندگی این بود که در سلول به چه صورت اتفاق می افتد و به دنبال این بودند که پیام ها را به صورت مستقیم بررسی کنند، ولی دچار اشتباه شدند. بعد متوجه شدند که مرگ و زندگی در یک مسیر حرکت می کند و در یک نقطه، این سیگنال تغییر می کند و سرنوشت سلول و فرد را مشخص می کند.
وی ادامه داد: بنابراین دریافتند که سیستم بیولوژی کاملاً اکونومیک و اقتصادی عمل می کند و علم اقتصاد و نگاه اقتصادی در سیستم بیولوژی می‌تواند نقش مهمی ایفا کند، از جمله در تدوین استراتژی و راهبردها، زیرا امروزه مدل راهبردها براساس سیستم های بیولوژی است، از جمله نحوه مقابله ما با میکروب ها و ارگانیسم ها، یعنی بدن می تواند با کمترین سلول در مقابل پاتوژن های مختلف به سرعت پاسخ دهد و در مدت یک تا دو هفته پاسخ های ایمنی ثانویه ایجاد کند تا بدن بتواند مقاومت کند.
پورفتح اله تصریح کرد: بنابراین با توجه به این پیچیدگی ها، بنده پیشنهادم در پویش «کتابخوانی ملی»، مطالعه فصلنامه «ترجمان» است، به این علت که این فصلنامه بهترین مقاله های دنیا را در زمینه های مختلف ترجمه کرده و در اختیار مخاطبان قرار داده است. 
وی عنوان کرد: بنابراین با ورود فصلنامه «ترجمان» به خانه ها، افراد و طیف مختلفی بر اساس تنوع و علایق شان با دیدگاه های مختلف آشنا شوند، خوشبختانه این فصلنامه سایت دارد که به صورت آنلاین مطالب را در اختیار مخاطبان قرار می دهد و به تازگی فایل های صوتی نیز بر روی سایت بارگذاری می شود.
پورفتح اله خاطرنشان کرد: پویش «کتابخوانی ملی» فرصت خوبی را برای کتابخوانی در جهت ارتقای تفکرعمیق فراهم کرده و تفکرعمیق، نیاز جامعه امروز برای زندگی و حرکت رو به جلو در هر سطحی را برآورده کرده است.


فعالیت «دفتر برنامه ریزی و نظارت» به تصویر کشیده شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ - ۱۰:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۱۹:۱
فعالیت «دفتر برنامه ریزی و نظارت» به تصویر کشیده شد
فعالیت «دفتر برنامه ریزی و نظارت» سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» تولید و منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فیلم‌های 99 ثانیه‌ای با هدف آگاهی‌بخشی و شناساندن فعالیت بخش‌های مختلف آرشیو ملی و کتابخانه ملی به مخاطبان و تبیین داشته‌های میراث مکتوب کشور در حافظه ملی ایرانیان تولید و منتشر می‌شود.

 جدیدترین ویدئو این مجموعه به فعالیت «دفتر برنامه ریزی و نظارت» سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مدیریت بابک زنده دل نوبری مدیرکل برنامه ریزی و نظارت اختصاص دارد.
طرح «99 ثانیه با حافظان میراث مکتوب ایران» در پاسخ به نیازسنجی مخاطبان، با ساختار امروزی، ضرباهنگ سریع با بهره‌گیری از عکس، ویدئو، گرافیک، موشن‌گرافیک، مصاحبه و متن‌های حاوی اطلاعات مربوطه است که بدون برون‌سپاری و بدون هزینه تولید و فقط با اتکا، ابتکار و مهارت کارشناسان اداره‌کل حوزه ریاست، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود.
مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و میراث مکتوب کشور پس از پخش و انتشار، آرشیو شده و برای علاقه‌مندان و پژوهشگران قابل دسترس خواهد بود.
تاکنون فیلم‌های کوتاه 99 ثانیه‌ای درباره اداره نشریات و پیایندها،‌ اداره‌کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و زیرمجموعه‌های آن، ‌فعالیت معاونت کتابخانه ملی ایران و ‌اداره‌کل پردازش سازماندهی، فعالیت‌های اداره سازماندهی و فهرست‌نویسی منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره فهرست‌نویسی منابع کتابی، فعالیت‌های اداره مستندسازی، فعالیت مرکز ملی شاپا، فعالیت اداره‌کل فراهم‌آوری، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیر‌کتابی و پیایندها، فعالیت اداره واسپاری و ثبت آثار، فعالیت گروه صحافی و فعالیت اداره مبادله و اهدا، فعالیت اداره فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع کتابی، فعالیت اداره‌کل اطلاع‌رسانی، فعالیت اداره خدمات ویژه مجازی، فعالیت اداره ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، اداره پیایندهای اداره کل اطلاع رسانی فعالیت اداره خدمات ویژه نابینایان، فعالیت اداره منابع غیر‌کتابی، فعالیت اداره مخازن و کتابخانه عمومی، فعالیت‌های اداره کتابخانه عمومی، فعالیت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعالیت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اداره کل پژوهش و آموزش کتابداری، تالار تخصصی مطالعه زنان، اداره پذیرش و عضویت، اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد، اداره ارتباطات آرشیوی، اداره مخازن آرشیوی، اداره‌کل نسخ خطی و نادر، فعالیت گروه سازماندهی نسخه های خطی و چاپ و سنگی، گروه مخزن اداره کل نسخ خطی و نادر ، گروه اطلاع رسانی ادره کل نسخ خطی و نادر، گروه فراهم آوری اداره کل نسخ خطی و نادر، فعالیت اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، فعالیت اداره بررسی و اسناد پیش آرشیوی و اداره ارزشیابی و نظارت بر اسناد دستگاه ها، فعالیت اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی، اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، گروه توصیف و ‍‍پردازش اسناد نوشتاری، گروه توصیف و پردازش اسناد ویژه، گروه تنظیم و آماده سازی، اداره‌کل توسعه خدمات دیجیتال، گروه آرشیو وب رسانه های دیجیتال و گروه اسناد الکترونیک، گروه توسعه خدمات کاربران، گروه پژوهش های ایرانشناسی و اسلام شناسی و نسخ خطی، گروه پژوهش کتابداری و اطلاع رسانی و علوم داده، اداره نشر منابع کتابی و غیرکتابی، گروه آموزش های کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت گروه مستندسازی داده های اسنادی زیرمجموعه اداره کل تنظیم و توصیف اسناد، فعالیت گروه مطالعه و تحقیقات حفاظت و نگهداری اسناد و فعالیت معاونت توسعه و مدیریت منابع و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد، فعالیت گروه مطالعات آرشیو و استانداردها و فعالیت گروه تحقیقات تاریخی معاصر و تاریخ شفاهی منتشر شده است. پنجاه و هفتمین قسمت از مجموعه فیلم‌های 99 ثانیه به تشریح فعالیت «دفتر برنامه ریزی و نظارت» سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص دارد.

‍‍پایان خبر/


چخوف خوانی پیشنهاد اکبر زنجانپور در «پویش کتابخوانی ملی»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ۱۱:۵۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ۱۱:۵۴:۲۸
چخوف خوانی پیشنهاد اکبر زنجانپور در «پویش کتابخوانی ملی»
اکبر زنجانپور بازیگر و کارگردان تئاتر در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» مطالعه پنج نمایشنامه از آثار آنتون چِخوف با عنوان‌های «سه خواهر»،«ایوانف»،«دایی وانیا»،«مرغ دریایی» و «باغ آلبالو» را پیشنهاد کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اکبر زنجانپور بازیگر و کارگردان تئاتر در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حال انجام است، گفت: قصد دارم در این پویش ارزنده که در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی برپا شده است،‌ درباره نویسنده ای بزرگ و نابغه با نام «آنتون پاولوویچ چخوف» سخن بگویم. او در سال 1860 متولد شد و در سال 1904 چشم از دنیا بست و در طی عمر کوتاه خود تعداد زیادی داستان‌های کوتاه به همراه پنج نمایش‌نامه بلند نوشت. البته تعدادی نمایش‌نامه تک پرده ای کوچک که با طنز همراه است، در آثار خود دارد.

کارگردان نمایشنامه «باغ آلبالو» افزود: خوشبختانه در طول عمر حرفه ای خود در عرصه تئاتر تعداد پنج نمایش‌نامه از چخوف با نام‌های «سه خواهر»، «ایوانف»، «دایی وانیا»، «مرغ دریایی» و «باغ آلبالو» را روی صحنه برده ام.

زنجانپور اظهار داشت: مطالعه آثار چخوف و یا تماشای تئاترهایی که از نمایش‌نامه‌های او است فقط برای دیدن یا خواندن نیست، بلکه تفکر بخش مهمی از آثار او را در برمی‌گیرد و افراد باید تفکر کنند که چرا آثار چخوف انسان را به سوی معنا هدایت می‌کند و تماشاگر را به این چرایی می‌رساند.

وی ادامه داد: در راستای همین تفکر است که انسان احساس مسئولیت می‌کند و به این پرسش پاسخ می‌دهد که چطور انسان‌ها در جامعه در کنار یکدیگر باید زندگی می‌کنند.

این بازیگر تئاتر گفت: یکی از مشخصه‌های پنج اثر چخوف این است که قصه همه این کتاب‌ها در یک باغ رخ می‌دهد ولی این باغ قرار است نابود شود. شخصیت‌های پنج اثر همه شبیه هم هستند. داستان‌ها و نمایش‌نامه‌های چخوف به این دلیل متمایز از دیگر آثار است که انسان‌ها را معمولی معرفی می‌کند، قهرمان سازی نمی‌کند و هیچ خبری از قهرمان در قصه‌های او نیست. همه افراد در داستان‌های این نویسنده گرفتار زندگی هستند و آهسته آهسته از خودشان تهی می‌شوند.

زنجانپور در پایان خاطرنشان کرد: از همه درخواست دارم در کنار فعالیت‌های روزمره خود گوشه چشمی به کتابخانه خود داشته باشند. پویش «کتابخوانی ملی» توانست بسیاری از دغدغه‌های کتاب و کتابخوانی را در برگیرد و امیدوارم با کتابخوانی به سمت زندگی خوب حرکت کنیم و به آن لبخند بزنیم.

پایان خبر//


در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام شد

نمایشگاه عکس ایران در سفرنامه‌های اروپاییان به صورت مجازی برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ۱۱:۱۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ۱۱:۲۴:۱۱
نمایشگاه عکس ایران در سفرنامه‌های اروپاییان به صورت مجازی برگزار شد
نمایشگاه عکس مجازی «مناظری از شهرهای ایران در سفرنامه‌های اروپاییان در دوره صفویه و زندیه» به کوشش رزیتا انواری و فرحناز افضلی قادی از سوی معاونت پژوهش و منابع دیجیتال اداره کل پژوهش و آموزش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار ‌شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ در راستای برگزاری نمایشگاه‌های دائمی ایران و اسلام در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با هدف نشان دادن کشورمان از نگاه شرق‌شناسان و ایران‌شناسان، نمایشگاه عکس مجازی با عنوان «مناظری از شهرهای ایران در سفرنامه‌های اروپاییان در دوره صفویه و زندیه» به همت گروه «پژوهش منابع اسلام‌شناسی و ایران شناسی و نسخ خطی» اداره کل پژوهش و آموزش برگزار شد.

گردآوری عکس‌های مربوط به نمایشگاه عکس مجازی «مناظری از شهرهای ایران در سفرنامه‌های اروپاییان در دوره صفویه و زندیه» به کوشش رزیتا انواری و فرحناز افضلی قادی بوده است.

سفرنامه‌های اروپاییان درباره ایران، از مهم‌ترین منابع مربوط به شناسایی جزئیات تاریخ فرهنگ و تمدن ایران در قرون گذشته به شمار می آیند و از این رو بخش عمده‌ای از جزئیات مربوط به تاریخ فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایران را باید در لابه‌لای سطور نوشته‌های بیگانگان جست. ‌بیگانگانی که یا از سر کنجکاوی و یا به واسطه مأموریت‌های سیاسی و تجاری و دیپلماتیک خود سر از سرزمین ایران درآوردند و خاطرات، مشاهدات و یافته‌های خود از شرق و ایران را برای هموطنان خود و آیندگان نوشته و یا تصویر کرده اند.

در این نمایشگاه، تصاویری از مناظر ایران در قرون گذشته از سفرنامه‌های لاتین موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انتخاب و به نمایش درآمده‌اند. علاقه‌مندان به دیدن این نمایشگاه عکس مجازی می‌توانند با مراجعه به آدرس: «yun.ir/1j99g2» از این نمایشگاه بازدید کنند.

پایان خبر//


گام دیگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی در راستای هوشمند سازی

سامانه پردازش خودکار آغاز به کار کرد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ۹:۳۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ۹:۴۷:۴۸
سامانه پردازش خودکار آغاز به کار کرد
سامانه پردازش خودکار با هدف استخراج فراداده های توصیفی کتاب، پایان نامه و مقاله با کمک هوش مصنوعی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سامانه پردازش خودکار با هدف استخراج فراداده های متادیتای توصیفی از قبیل عنوان، ناشر و نام پدید آورنده و غیره از طریق هوش مصنوعی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور مهدی محمدی دبیرستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهروز مینایی دانشیار گروه هوش مصنوعی، رباتیک دانشگاه علم و صنعت و علیرضا نوروزی دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران، مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه مدیریت و منابع و سرپرست حوزه دیجیتال و علیرضا انتهایی مدیرکل پردازش منابع دیجیتال در محل اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رونمایی شد.

علیرضا انتهایی مدیرکل پردازش منابع دیجیتال در توضیح راه اندازی این سامانه گفت: سامانه پردازش خودکار به منظور استخراج عناصر برای جستجوی اطلاعات راه اندازی شده است که در کتاب‌ها و منابع فیزیکی به آن فهرست نویسی می‌گویند. این فرآیند از گذشته در کتابخانه‌های دنیا انجام می‌شد، اما امروز با وجود کتابخانه های هوشمند از آن به عنوان متادیتا یاد می‌شود.

وی به اهداف راه اندازی این سامانه اشاره کرد و گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با طراحی و راه اندازی این سامانه در تلاش است، فراداده های توصیفی از قبیل عنوان، ناشر و نام پدید آورنده و غیره را از طریق هوش مصنوعی استخراج کند و در نهایت نیروی انسانی فقط نقش نظارتی دارد و در این فرآیند از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق ماشینی استفاده شده است.

مدیرکل پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران  اظهار داشت: هوش مصنوعی یک فرایند یادگیری ادامه دار است که با بهره گیری از این امکان، سامانه پردازش خودکار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه مسیر به مرور از دقت بیشتری نیز برخوردار خواهد شد.

انتهایی همچنین به فرآیند و کارکردهای این سامانه اشاره کرد و افزود: این سامانه نسخه دیجیتال پایان نامه را از طریق سامانه نویسه خوان(OCR) به متن تبدیل می کند و در گام‌های بعدی هوشمندانه فراداده های توصیفی در منابع اطلاعاتی را بر اساس استانداردهای تعریف شده استخراج کند. دقت به کار گرفته شده در این سامانه شاید هم اکنون عدد قابل ملاحظه‌ای در حوزه منابع توصیفی باشد به گونه ای که در خصوص پایان نامه ها حدود ۸۰ درصد دقت استخراج فراداده و 95 درصد صحت اطلاعات استخراج شده رسیده است، این سازمان در تلاش است این مهم را درباره کتاب و مقاله نیز توسعه دهد.

مدیرکل فراهم‌آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: سرعت این سامانه با توجه به زیرساخت‌های موجود حدود دو مدرک در دقیقه است البته این امر با تقویت زیرساخت می تواند افزایش یابد.

انتهایی ضمن قدردانی از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در فراهم سازی زیرساخت پردازش خودکار، یادآور شد: قابلیت های دیگری نیز در سامانه دیجیتال سازمان افزوده شده است که می توان به قابلیت جستجوی معنایی به کمک نمودار گرافیکی اصطلاحنامه اصفا اشاره کرد.

ارتقاء کیفیت پردازش منابع خدمت جدید به پژوهشگران

مظفر پاسدار شیرازی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی و سرپرست معاونت دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن قدردانی از حمایت های مادی و معنوی صورت گرفته از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راه اندازی این سامانه گفت: ظرف یک‌سال گذشته با کمک پنجره واحد نشر فهرست 100 درصد کتب کشور پیش از انتشار توسط متخصصان پردازش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تولید می‌شود، نکته ای که پیش از این حدود 90 درصد بود. به بیان دیگر پردازش کتاب از منظر کمی تکمیل شده است. این پروژه و سایر پروژه‌های حوزه نوآوری سازمان ذیل عنوان پردازش خودکار تلاش دارد تا نخست سرعت و دقت فرایندهای پردازش منابع ورودی سازمان را افزایش دهد و در ادامه به ارتقاء کیفیت فهرست تولیدی سازمان نیز کمک کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: در تلاش هستیم در حوزه فهرست نویسی توصیفی و فهرست نویسی تحلیلی از فناوری‌های جدید استفاده کنیم، در این بین کیفیت متادیتای تولیدی در این حوزه نقش و جایگاه ویژه ای دارد به طوری که در نهایت با استفاده از این ابزار همه کتابخانه های کشور به یک متادیتای سریع تر، به روزتر و با کیفیت بالاتری دسترسی خواهند داشت.

پاسدار شیرازی گفت: خوشحالم که امروز سامانه پردازش خودکار در حوزه پایانامه با دقت قابل قبولی آماده بهره برداری است و فهرست نویسی پایان نامه از این به بعد با کمک این سامانه و تنها با نظارت متخصصین سازمان انجام می شود و در فرصت کوتاهی این مهم برای مقاله و البته فهرست توصیفی کتاب نیز میسر می شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: یک پروژه موازی دیگری با این امر نیز برای فهرست نویسی تحلیلی با کمک استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناوری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حال انجام است که در نهایت سامانه با کمک هوش مصنوعی با بررسی متن کتاب ارائه شده پیشنهاد رده‌بندی کتاب را بر اساس استاندارد کتابخانه کنگره به متخصصان فهرست نویس ما پیشنهاد می شود و فهرست نویسان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران این پیشنهادات را ارزیابی و انتخاب می‌کنند.

وی ادامه  داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای خدماتی که از شرکت‌های فناور می گیرد در تلاش است خدمات مورد نیاز این شرکت‌ها را نیز تامین کند، چرا که یکی از دلایل عدم توسعه هوش مصنوعی در زبان فارسی نبود بیگ دیتا در زبان فارسی است؛ داده های کتابخانه ملی به مثابه یک فلز گران‌بها در معدن است که برای بهره برداری فناوران نیاز به استخراج و آماده‌سازی دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: نگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تا به امروز سرویس دهی و ارائه خدمات به پژوهشگران بوده است اما امروز در تلاش است داده‌های موجود در این سازمان را به فعالان عرصه هوش مصنوعی کشور نیز ارائه دهد تا این عزیزان بتوانند خدمات متنوعی را به کشور و جامعه فارسی زبان ارائه دهند.

هوش مصنوعی یک ضرورت است

مهدی محمدی دبیرستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تحول فناورانه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای فعالان حوزه هوش مصنوعی غنیمت است و می تواند نقش ویژه ای را برای شکل گیری تکنولوژی های جدید توسط استارت آپ ها ایفا کند.

وی افزود: با وقوع انقلاب صنعتی شکاف عجیبی بین کشورهای بلوک غرب و شرق ایجاد شد و موج های مختلفی از تغییر و تحول رخ داد و هر یک از کشورها در بهره مندی از آن و ثبات جایگاه خود نقش داشتند. امروز اما در ابتدای موج ششم انقلاب صنعتی هستیم و برخلاف موج های پیشین فاصله ظهور و افول آن بسیار اندک و ناچیز است به طوری که فرصت تقلید برای کشورها از بین رفته است.

دبیرستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در حال حاضر فرصت ها در حوزه هوشمندسازی کوتاه است و هیچ یک از کشورها فرصت عقب ماندگی و تقلید را ندارد و کشورها باید از این امکان تا سال 2035 بهره لازم را برده باشند و حرفی برای گفتن داشته باشند.

محمدی تاکید کرد: بهره مندی از هوش مصنوعی امروزه برای کشورها انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است. بی تردید در پایان موج ششم انقلاب صنعتی دسته ای از کشورها ارتقا می یابند و دسته ای دیگر نیز از این قافله عقب خواهند ماند و هم اکنون بزرگ ترین شرکت ها و کشورها بیشترین سرمایه گذاری را در حوزه هوش مصنوعی دارند.

دبیرستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهره مندی از دیتا در هوش مصنوعی را به منزله امکانی ویژه در دنیای امروز دانست و گفت: سازمان هایی که دیتا دارند امروز ثروتمند هستند و نمونه بارز این امر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است. این سازمان به خوبی در مسیر بهره مندی از دیتاهای موجود خود قرار گرفته است و تصمیم ندارد تا انباشتی از داده درست کند و این اطلاعات را نگاه دارد.

وی خاطرنشان کرد: بهره مندی از این دیتاها زمینه ظهور و بروز استارت آپ های مختلف را فراهم می کند به طوری که حتی این مهم می تواند برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ثروت به همراه باشد.

غنی ترین گنجینه داده های کشور در کتابخانه ملی می تواند سرچشمه بسیاری از پروژه های کلیدی کشور باشد

در ادامه این مراسم بهروز مینایی دانشیار گروه هوش مصنوعی و رباتیک دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اهمیت راه اندازی سامانه پردازش خودکار گفت: ارتباط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با دنیای هوش مصنوعی و فناوری متحول شده است.

مینایی به اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی در جهان امروز اشاره کرد و افزود: هم اکنون بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آلمان حمایت های ویژه ای را از استارت آپ ها به منظور پیشبرد فرآیندهای هوش مصنوعی صورت می دهند.

وی ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران غنی ترین جایگاه برای کتاب، سند و تاریخ شفاهی است ضمن اینکه این سازمان منبعی برای فعالیت های هوش مصنوعی به شمار می رود؛ با استفاده از ابر اطلاعاتی که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از اسناد سال های متمادی به وجود می آورد می توان مجموعه ای غنی ایجاد کرد، این مجموعه بی تردید سرچشمه بسیاری از پروژه های کلیدی کشور خواهد بود و کمک می کند صدها دانش جدید از متون وب ایجاد شود.

پیشرو بودن کتابخانه ملی در بکارگیری هوش مصنوعی قابل تحسین است

علیرضا نوروزی دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران می تواند در حوزه هوش مصنوعی پیشگام باشد، اقدام امروز سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با رویکرد استخراج اطلاعات کتاب شناسی با استفاده از سیستم های هوش مصنوعی هدایت شده قابل تحسین است.

وی ضمن اعلام خوش بینی بر اجرا و تداوم این پروژه، ادامه داد: امید است در آینده نزدیک شاهد اجرای طرح ها و پروژه های دیگر با بهره مندی از گنجینه اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باشیم. با توجه به حضور و فعالیت تیم جوان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه هوش مصنوعی به آینده این سازمان امیدوار هستم.

دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در حوزه داده های پیوندی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران می تواند همانند کتابخانه کنگره امریکا و دیگر کشورها پیشگام  باشد و از هوش مصنوعی و لینک دیتا بهره مند شود.

پایان مطلب//


معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی کتابخانه ملی مطرح کرد؛

برگزاری آزمون استخدامی بعداز 15 سال/ فرایند عادلانه‌ای برای جذب کارشناس فراهم شده است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ - ۱۲:۵۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ - ۱۳:۴۸:۹
برگزاری آزمون استخدامی بعداز 15 سال/ فرایند عادلانه‌ای برای جذب کارشناس فراهم شده است
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از برپایی آزمون استخدامی جهت جذب نیرو در این سازمان در خرداد ماه خبر داد و گفت: در راستای تعاملات صورت گرفته با سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران موفق به تغییر رویه در جذب نیرو شد و قرار است جذب نیرو به شکل شایسته سالارانه و عادلانه در بستر آزمون انجام شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مظفر پاسدار شیرازی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره برپایی این آزمون استخدامی گفت: یکی از چالش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بحث هرم سنی سازمان است. در دهه۶۰ و ۷۰ حجم قابل توجهی نیرو در این بازه زمانی جذب سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران شد که بخش قابل توجهی از این افراد دانش آموخته و بورس دانشکده کتابخانه ملی بوده‌اند و یا از طریق آزمون ورودی در سازمان جذب و مشغول به کار شدند.

وی ادامه داد: در این میان آن دسته از بدنه متخصص که طی فرآیند شایسته سالارانه جذب این سازمان شده بودند؛ هم اکنون به دوران بازنشستگی نزدیک شده‌اند که بخش قابل توجهی از این نیروهای متخصص طی یک یا دو سال اخیر بازنشسته شده و در ادامه بازنشست می‌شوند. فارغ از رویکردهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای افزایش بهره وری و کاهش پست‌های سازمانی که در راستای سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه است، این سازمان همواره در جهت بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی دولت گام برداشته و تلاش کرده مجموعه را در عین کوچک‌سازی چابک نیز بکند. اما مساله مهم این است که برای جایگزینی نیروهای متخصص بازنشسته البته با تعداد کمتر باید چاره اندیشی کرد.

پاسدار شیرازی گفت: از سوی دیگر در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران حوزه‌هایی ایجاد و توسعه می‌یابد که نیازمند نیروهای متخصص مربوط به این حوزه است، یکی از این بخش‌ها، حوزه دیجیتال است، حوزه دیجیتال یکی از نیازهای امروز وضرورت فردای یک مرکز دانش و اطلاعاتی به ویژه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است. ایام کرونا در رسیدن به این ضرورت تسریع کرده و شرایطی را پیش آورده که اگر سازمانی مانند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نمی‌توانست سرویس‌های مورد نیاز مخاطبان و کاربران خود را در بستر وب و مبتنی بر منابع دیجیتال برطرف کند، بی‌تردید با چالش‌های متعددی روبرو می‌شد به طوری که در عرصه حضور در میدان ارائه منابع و دسترس‌پذیر کردن منابع و در نهایت پشتیبانی کردن و سرویس دهی به پژوهشگران و فعالان عرصه علم و دانش کشور منزوی می‌شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: در سال ۱۳۹۷ چشم‌انداز «حافظه ملی در خانه هر ایرانی» ترسیم شد و این مهم در شرایطی میسر می‌شود که سرویس و خدمات دیجیتال را توسعه دهیم. به عبارت دیگر اگر قرار است حافظه ملی ایرانیان که متشکل از مکتوبات، اسناد، نشریات و غیره است به خانه هر ایرانی برسد، راهی جز پرداختن به بستر وب و منابع دیجیتال نیست و به منظور تحقق این مهم، نیاز به جذب نیروهای متخصص است و برای جذب نیروهای انسانی جدای رعایت قوانین و مقررات؛ موضوع شایسته سالاری و عدالت پیش می‌آید که متاسفانه در طول ۱۵ سال گذشته در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران این فرآیند کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در طول این مدت ۱۵ساله هیچ آزمونی برگزار نشده است و از شیوه شایسته سالارانه و عادلانه برای جذب نیرو وجود نداشته است.

وی تاکید کرد: بی‌تردید نیروهای توانمند و متخصص در بین نیروهایی که طی این سال‌ها جذب شده‌اند به وفور وجود دارد اما از آنجایی که این افراد از فرآیند شایسته سالاری جذب این سازمان نشده اند، سازمان اداری و استخدامی مجوز تبدیل وضعیت این نیروها را صادر نمی‌کند. منت‌ها با تعاملاتی که با سازمان اداره امور استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفت، موفق شدیم رویه حاکم بر جذب نیرو در این سازمان را تغییر دهیم و اکنون قرار است بعد از ۱۵ سال، جذب نیرو به شکل شایسته سالارانه و عادلانه با فراخوان عمومی و مبتنی بر آزمون انجام شود.

مظفر پاسدار شیرازی اظهار داشت: سازمان اداری امور استخدامی کشور مجوز جذب نیرو را برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صادر کرد. بر همین اساس این آزمون توسط سازمان سنجش کشور و بر اساس مشاغلی که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه به توافق رسیده؛ برگزار می‌شود.

وی درباره چگونگی اعلام تخصص‌های شغلی مورد نظر گفت: بر اساس رشته‌های تخصصی، شغل منابع اعلام می‌شود و در ادامه سوالات و آزمون با نظارت سازمان اداری و استخدامی و توسط سازمان سنجش کشور طراحی می‌شود، که در نهایت با اعلام سه برابر ظرفیت برترین‌های آزمون، افراد برای مصاحبه دعوت می‌شوند و برترین امتیازها نیاز سازمان به منابع انسانی را تامین می‌کند.

نگاه متخصصین به سازمان یک نگاه مرجعیت است، یعنی سازمان را مرجع و سیاست‌گذار در حوزه کتابخانه‌ها و آرشیو و به‌طور کلی مدیریت دانش و اطلاعات می‌دانند. پاسخ به این توقع و حفظ و احیای این مرجعیت باید خود را در جذب نیرو نیز مشخص کند، نیروهایی که می‌خواهند آجر به آجر این عمارت و این مرجعیت را بسازند. توقع خیلی از نیروهای جوان و دانش‌آموخته دانشگاههای معتبر کشور بویژه در رشته‌های علم اطلاعات و دانش شناسی، اسناد و مدارک آرشیوی، مطالعات آرشیوی و فناوری اطلاعات است که در فرایندی شایسته سالارانه و عادلانه بدور از پارتی بازی امکان شرکت در این رقابت و در نهایت استقرار در جایگاه کارشناسی این سازمان را داشته باشند.

در فرایند شایسته سالارانه دو مسیر برای جذب نیرو وجود دارد، یک روش مربوط به جوانان فارغ التحصیل است که آماده کار و فعالیت بوده، سابقه چندانی نداشته و دانش لازم را نیز از فضای دانشگاه کسب کرده است، با جذب و ورود به دستگاهی چون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دانش را با فعالیت حرفه‌ای در این حوزه منطبق می‌کند و این افراد به مرور زمان، در کنار دانش از تجربه لازم و کافی نیز برخوردار می‌شوند. اما افرادی وجود دارند که پیش‌تر در دستگاه‌های دیگر که مورد نیاز بوده جذب شده‌اند و متقاضی آمدن به سازمان هستند. در این دوره برای ورود این دسته از متقاضاین نیز کمیته جذب تشکیل شده و در صورت تایید کمیته برای مدتی موقت مامور می‌شوند و پس از آن در صورت رضایت منتقل می‌شوند و در سطوح مختلف در سازمان مشغول خدمت می‌شوند. این مسیر دوم غالبا برای تخصص‌های کلیدی، پست‌های مدیریتی و کمبودهای منابع انسانی تدارک دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: در برنامه ریزی بلند مدت لازم است به نیروهای جوانی که به تازگی فارغ التحصیل شده‌اند تمرکز بیشتری شود تا این نیروها متناسب با نیازهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پیش برود، زیرا این افراد آینده سازان این سازمان خواهند بود. بنابراین هرچه در فرایند جذب نیروها از تمام ظرفیت کشور استفاده شود و بهترین‌ها انتخاب شوند بی‌تردید آینده این سازمان درخشان‌تر خواهد بود به عبارت دیگر نتیجه بذری که امروز کاشته می‌شود در سالیان بعد برداشت می‌شود.

پاسدار با اشاره به استخدام نیرو در برخی از رشته‌های تخصصی جدید و مورد نیاز سازمان گفت: در یک سری از رشته‌ها تلاش شد با کمک دانشگاه تهران رشته‌های کارشناسی ترکیبی یا میان رشته‌ای تعریف شود و نیروی مورد نیاز و مجرب با کمک دانشگاه‌ها تربیت شوند، در مذاکراتی که در سال ۹۷ صورت گرفت بر اهمیت این موضوع تاکید شد که رشته فناوری اطلاعات و رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی به یکدیگر نزدیک شوند به طوری یک رشته تعریف شود که مطالعاتی درباره دروس هر دو رشته مبتنی بر نیاز جامعه بویژه سازمان نیز داشته باشند، که این مهم متاسفانه نشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در تبیین ایجاد فرصت عادلانه و شایسته سالارانه برای مدیریت این نهاد سیاست‌گذار، با اشاره به انتخاب افراد برای سطوح مدیریتی گفت: برای سطح مدیریتی نیز تلاش شد که انتصاب‌ها با رویکردهای علمی و تخصصی و مبتنی بر شایسته سالاری انجام شود. از طریق کانون ارزیابی مدیران با اعلام فراخوان در سطح ملی اقدام شد تا بتوان بستری مناسب برای انتخاب مدیران شایسته برای فعالیت در این مجموعه فراهم شود. در این سطح کانون برگزار شد و در ادامه مصاحبه‌های تخصصی به همراه به چالش کشیدن برنامه اجرایی متقاضی نیز صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: آزمون استخدامی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود و فراخوان این آزمون به صورت رسمی و عمومی توسط سازمان اداری و استخدامی کشوراعلام می‌شود. ما نیز این فراخوان را بازنشر خواهیم کرد به طوری که اطلاع‌رسانی جامعی صورت گیرد.

پایان مطلب//


بیش از 30 هزار مستند و نمایه در اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی انجام شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ - ۱۰:۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ - ۱۲:۳۸:۳۴
بیش از 30 هزار مستند و نمایه در اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی انجام شد
رئیس گروه مستندسازی اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی از انجام بیش از 30 هزار مستند و نمایه در اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی خبر داد و گفت: فعالیت اصلی این گروه ایجاد مستند، ویرایش مستندات بانک و اصلاح نمایه در کاربرگه نمایه سازی (فراخوان) و تهیه شیوه نامه‌های لازم در زمینه مستندسازی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مهستی ابوذرجمهری با اعلام این خبر در تشریح اهمیت فعالیت‌های این گروه عنوان کرد: اداره مستندسازی داده‌های اسنادی، یکی از ادارات تخصصی دفتر توصیف و پردازش اسناد در معاونت اسناد ملی است که وظیفه اصلی آن مستندسازی مطابق با آخرین استانداردهای جهانی است و در ۶ حوزه موضوع، نام تنالگان، نام جغرافیایی، نام خاندان، نام شخص (رجال) و عنوان قراردادی، فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: در گروه مستندسازی اداره کل توصیف و پردازش با ایجاد مستند، ویرایش مستندات بانک و اصلاح نمایه در کاربرگه نمایه سازی (فراخوان) و تهیه شیوه نامه‌های لازم در زمینه مستندسازی انجام می‌شود.

ابوذرجمهری تصریح کرد: گستره فعالیت مستندسازی، شامل گروه تنظیم و توصیف اسناد متنی و دیداری شنیداری در آرشیو ملی کشور و نیز مدیریت‌های استانی است که ضمن برقراری ارتباط تلفنی، سیستمی (اسکایپ) به دریافت پیشنهادات نمایه و اسکن اسناد از آنها پرداخته و پیشنهادات شناسه ای آنها مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه آن به اطلاع پیشنهاد دهندگان می‌رسد.

وی اظهار داشت: بنابراین اگر پیشنهادی تصویب شود، به‌صورت مستند شده وارد بانک «رسا» می‌شود و در صورتی که قابلیت مستند شدن نداشته باشد نیز به اطلاع پیشنهاددهنده خواهد رسید.

رئیس گروه مستندسازی اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی ادامه داد: بخش دیگر فعالیت این گروه، اصلاح نمایه‌ها در کاربرگه‌های نمایه‌سازی است که به اصطلاح «فراخوان نمایه» گفته می‌شود. به‌روز کردن و تکمیل اطلاعات نمایه‌های موجود در بانک «رسا» دیگر فعالیت این بخش است تا سایر اسناد و اطلاعات تکمیلی به اطلاعات قبلی اضافه می‌شود.

وی افزود: تاکنون بیش از 9 هزار مستند در زمینه نام اشخاص، حدود ۳۶۰ نمایه در زمینه عنوان قراردادی، بیش از یک هزار و 950 نمایه در زمینه موضوع در اصلاح‌نامه آرشیو، بیش از 9 هزار نمایه در زمینه تنالگان و بیش از 10 هزار مورد نام جغرافیایی و ۱۱ مورد نام خاندان، مستند شده است.

ابوذرجمهری ادامه داد: عمده فعالیت‌ها در دو حوزه نام جغرافیایی و نام اشخاص است زیرا گاهی مجموعه‌هایی در دستور کار قرار می‌گیرد که از فراوانی بالایی برخوردار است، مانند مجموعه اسامی شهدا و غیره که می‌توان از آنها به‌عنوان مجموعه‌های شاخص مستند شده یاد کرد.

وی گفت: همچنین برای مستندسازی اسامی این دو گروه از رجال و رساندن درصد خطا به صفر، بارها مراجعه مکرر به بنیاد شهید و وزارت خارجه و همچنین برای مستندسازی نام‌های جغرافیایی؛ بارها مراجعه به وزارت کشور صورت گرفته است که می‌توان آن‌را به‌حساب فعالیت‌های پشتیبانی مستندسازی گذاشت.

ابوذرجمهری افزود: کارشناسان گروه مستندسازی اداره کل توصیف و پردازش اسناد ملی، در کنار انجام کار اصلی خود، به ارائه آموزش‌های لازم به همکاران مدیریت چه به‌صورت انفرادی و چه به‌صورت کارگاه‌های آموزشی نیز می‌پردازند و آموزش لازم را به کارشناسان مراکز استان‌ها، دانشجویان اعزامی از دانشگاه‌ها که دوره کارورزی را می‌گذرانند و افراد یا گروه‌های مراجعه کننده از سایر دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی می‌پردازند.

وی ادامه داد: این گروه خود نیز در دوره‌های تخصصی مستندسازی شرکت کرده و دانش خود را به روز می‌کنند، همچنین با هدف هماهنگی بیشتر برای ایجاد مستند، کارگروه مشترک مستندسازی سازمان تشکیل، و جلساتی نیز برگزار شده است.

ابوذرجمهری خاطرنشان کرد: بنابراین هر چقدر پیشنهادات نمایه ای از سوی کارشناسان فهرست نویس اسناد بیشتر شود، بانک مستندات «رسا» نیز پربارترخواهد شد و باید این نکته را عنوان کرد که چه بسا از شخصیتی یا منطقه ای یا سازمانی فقط یک سند موجود باشد و در صورتی که از نظر کارشناسان گروه فهرست نویسی این اسناد مغفول بماند تا ابد اطلاعات آن سند در دل تاریخ دفن شده و گمنام باقی خواهد ماند.

پایان مطلب//