رییس دانشگاه پیام نور با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دیدار کرد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۲/۲۷ - ۲۲:۴۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۴/۲/۲۷ - ۲۳:۲۸:۴۱
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، امین ناجی، رییس دانشگاه پیام نور، روز شنبه با حضور در محل کتابخانه ملی ایران، با غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دیدار و گفتگو کرد.
در این جلسه امیرخانی بر اهمیت جایگاه آرشیو ملی در حفظ سابقه دیوان سالاری کشور تاکید کرد و گفت: در سال 1381 با مصوبه هیات دولت، سازمان اسناد ملی با کتابخانه ملی ادغام شد. در آرشیو ملی اسناد متفاوتی نگهداری می شود. بخشی از این اسناد، ارزش تاریخی دارند و مربوط به دوران صفویه و قاجاریه است. با این حال آرشیو ملی کارویژه های دیگری نیز دارد که بسیاری از مردم و حتی برخی از خواص با آن آشنایی ندارند.
او افزود: یکی از وظایف آرشیو ملی حفاظت از تاریخ اسناد اداری در کشور است. در واقع آنچه در نظام دولتی تولید می شود، از جمله اسناد و مکاتبات اداری باید پس از یک دوره تاریخی به آرشیو ملی ارسال شده و در این نهاد نگهداری شود. به عنوان مثال، اسناد وزارت آموزش و پرورش در یک شهرستان کوچک هم باید در آرشیو ملی بایگانی شود.
رئیس سازمان در ادامه گفت: مرجع تشخیص اهمیت اینکه یک سند ارزش بایگانی دارد، آرشیو ملی است. نگهداری از اسناد مکاتبات اداری می تواند به پژوهشگران در حوزه های مختلف کمک کند. همچنین این گنجینه برای نسل های آتی نیز یک منبع ارزشمند تاریخی محسوب می شود. در حال حاضر بخش قابل توجهی از اسنادی که در آرشیو ملی نگهداری می شود، مربوط به قوه قضاییه است. برخی از قضات وقتی به پرونده ای مربوط به دهه های قبل احتیاج دارند به آرشیو ملی مراجعه کرده و آن را دریافت می کنند.
او افزود: قانون دستگاه های اجرایی را ملزم کرده که بعد از 40 سال اسناد را به آرشیو ملی ارائه کنند. امیدواریم در آینده بخش های مختلف حاکمیت اجرای این قانون را در دستور کار قرار دهند.
امیرخانی با اشاره بر ظرفیت های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه آموزش تصریح داشت: طبق اساسنامه، سازمان یک نهاد علمی، آموزشی، پژوهشی و خدماتی محسوب می شود و ما تلاش داریم در تمام این حوزه ها فعال باشیم. در گذشته در مقطع کارشناسی ارشد کتابداری، سازمان دوره های مشترک با دانشگاه شهید بهشتی برگزار می کرد و در حال حاضر برگزاری دوره دکترای نسخ خطی و آرشیو را در دانشگاه تهران پیگیری می¬کنیم. همچنین امروزه 30 عضو هیات علمی در سازمان مشغول به فعالیت هستند.
رییس سازمان، در رابطه با طرح¬های پژوهشی مجموعه گفت: در حال حاضر دو مجله علمی پژوهشی در سازمان منتشر می شود. همچنین در قسمت انتشارات سازمان نیز کتاب هایی در حوزه های مختلف تدوین می شود. یکی از حوزه هایی که سازمان بر آن تمرکز دارد، تاریخ شفاهی است. تاکنون 750 کتاب در این رابطه منتشر شده است.
او افزود: آخرین اثری که در حوزه تاریخ شفاهی منتشر شده، کتاب « قصه غربت تقریب » است که توسط اینجانب تالیف شده است.
امیرخانی در پایان به امکان همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با دانشگاه پیام نور در حوزه آرشیو پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش منابع علمی کتابخانه، یک قسمت به پایان نامه ها اختصاص دارد که در آن 300 هزار عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری نگهداری می شود. دانشجویان می توانند برای تحقیقات علمی خود به رایگان از این مجموعه بهره برداری کنند. امیدواریم بتوانیم در حوزه آرشیو پایان نامه ها، همکاری خود را با دانشگاه پیام نور افزایش دهیم.
استحکام روابط دانشجویان دانشگاه پیام نور با کتابخانه ملی
در مقابل، امین ناجی، رییس دانشگاه پیام نور، با ابراز خوشحالی از حضور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی، به سابقه طولانی فعالیت دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: دانشگاه پیام نور یک مجموعه باسابقه در حوزه آموزش محسوب می¬شود. این نهاد در سال 1366 مجوز فعالیت مجدد را دریافت کرد، اما پیشینه این سازمان به سال های پیش از انقلاب اسلامی بازمی گردد.
او افزود: این مجموعه در سال های پیش از انقلاب با 28 مرکز و 6 رشته دانشگاهی فعالیت خود را شروع کرده است. پس از سال 1367، دانشگاه پیام نور به مرور توسعه پیدا کرد و تعداد مراکز به 540 واحد افزایش یافت. بر اساس طرح آمایش سرزمین، تعداد مراکز باید در سطح 250 مرکز تنظیم شود تا بتوانیم فضای آموزشی مناسبی برای پاسخ به نیازهای دانشجویان فراهم کنیم. امروزه در دانشگاه پیام نور 1115 عضو علمی، 65 استاد تمام و ۳۸۰ دانشیار مشغول خدمت هستند. این فضا فرصت مناسبی را برای توسعه فعالیت های علمی و پژوهشی در کشور ایجاد می کند.
او با اشاره فرصت های همکاری میان کتابخانه ملی و دانشگاه پیام نور اظهار داشت: در دانشگاه پیام نور، بیش از 3200 عنوان کتاب در علوم انسانی، فنی و مهندسی، هنر و معماری تالیف شده است. برنامه داریم که از کتاب هایی که در انتشارات دانشگاه پیام نور منتشر شده است، چند نسخه را در اختیار کتابخانه ملی قرار دهیم تا پژوهشگران بتوانند از آن استفاده کنند. همچنین در دانشگاه طرحی در حال بررسی است که بر اساس آن در فرآیند تسویه حساب دانشجو، ارسال پایان نامه به کتابخانه ملی الزامی شود. در این راستا باید زیرساخت های لازم برای اینکه دانشجویان بتوانند پایان نامه خود را در درگاه کتابخانه ملی بارگذاری کنند، فراهم شود. این مسئله پیوند دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه پیام نور را با کتابخانه ملی ایران مستحکم تر می کند زیرا دانشجویان می توانند از این طریق، پایان نامه ها و کتاب های خود را در آرشیو کتابخانه ملی جستجو کنند.
رییس دانشگاه پیام نور در انتها اظهار امیدواری کرد که روابط دو طرف به حوزه فعالیت های بین المللی و همچنین برگزاری مراسم های مشترک معرفی و نقد کتاب گسترش یابد.
— 20 نمایش تعداد رکورد ها در صفحه