مدیرکل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی عنوان کرد

فهرست نویسی 160هزار منبع کتابی و غیر کتابی کتابخانه ملی در سال 99


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱/۸ - ۹:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۰/۱/۸ - ۱۰:۲۱:۱
فهرست نویسی 160هزار منبع کتابی و غیر کتابی کتابخانه ملی در سال 99
مدیرکل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی از فهرست‌نویسی 160 هزار کتاب چاپی (پیش و پس از انتشار)، منابع غیرکتابی و کتب چاپ سنگی به همراه بیش از 73 هزار مستندسازی در یکسا ل اخیر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، طاهره یعقوب پور نرگسی در تشریح گزارشی از فعالیت‌های اداره‌کل پردازش و سازماندهی این سازمان در یک ‌سال اخیر عنوان کرد: پروردگار را شاکریم که به ما توفیق خدمت به هم‌میهنانمان در یکی از سخت‌ترین شرایط جهان و کشور داده است.

وی ادامه داد: در یک‌سال اخیر علی‌رغم شیوع ویروس کرونا در کشور، مبتلا شدن 13 نفر از همکاران اداره‌کل پردازش و سازماندهی به بیماری کرونا و متأسفانه داغدارشدن سه نفر از همکاران این اداره‌کل به خاطر از دست دادن عزیزان درجه یک آنها؛ تلاش شد فعالیت‌های این اداره‌کل مانند گذشته ادامه داشته باشد و عدم حضور موقت همکاران موجب انباشت کار و تأخیر در انجام کارها به ویژه صدور فیپا نشود.

یعقوب‌پور تصریح کرد: همچنین علی‌رغم تعطیلی سازمان در دو مقطع دوهفته‌ای در اسفند ماه 1398 و آذر ماه 1399، این اداره‌کل تعطیل نبود و فعالیت‌های همکاران در قالب دورکاری با قوت تمام ادامه داشت.

مدیرکل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: نتیجه این تلاش‌ و همراهی‌ها ارائه خدمات در طول یک‌سال اخیر (اول اسفند سال 98 الی اول اسفند سال 99) به شرح ذیل است:

 

ردیف

عنوان

تعداد( عنوان)

1

 فهرست‌نویسی پیش از انتشار(کتاب)

76091

2

 فهرست‌نویسی پس از انتشار( کتاب)(18564 عنوان از کتاب‌های منتشر شده در سال 99 13است)

58766

3

 فهرست‌نویسیبنیادی( کتاب)(844 عنوان از کتاب‌های منتشر شده در سال1399است)

7109

4

 فهرستنویسی منابع غیرکتابی

12800

5

 فهرستنویسی کتاب‌های چاپ سنگی

4788

۶

 مستندسازی (شامل مستند نام شخص،   موضوع، تنالگان و ناشر)

73128

۷

 تخصیص شاپا

437

۸

 تخصیص شابکا

479

۹

 ارسال ایمیل و پاسخ به ایمیل‌های ناشران و سایر کاربران(واحد فیپا، شاپا و اداره کل )

13050

 

 

وی تصریح کرد: به فعالیت‌های فوق می‌توان مواردی همچون پاسخگویی تلفنی در واحد فیپا در تمام روزهای اداری، شرکت مسئولان در جلسات حضوری و مجازی داخل و خارج از سازمان و شرکت در جلسات تخصصی و عمومی مجازی مرکز ISSN اضافه کرد.

یعقوب‌پورافزود: همچنین درخصوص فهرست‌نویسی بنیادی، همکاران این اداره ‌کل با تهیه عکس و اسکن از منابع، و به صورت دورکاری اقدام به فهرست‌نویسی آنها کرده و کنترل نهایی صحت اطلاعات رکوردها در زمان حضور همکاران در سازمان انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین افزایش بی‌سابقه کاربران اینترنت در کشور بر سرعت اینترنت همکاران دورکار نیز تأثیر منفی گذاشت بنابراین همکاران برای انجام به موقع کارها در  خارج از ساعات اداری نیز فعالیت داشتند.

یعقوب‌پورتصریح کرد: تمام مسئولان و تعدادی از کارشناسان اداره‌ کل پردازش و سازماندهی از مرخصی دورکاری کرونایی استفاده نکردند و ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی به واسطه نیاز سازمانی در اداره کل  حضور یافته و انجام وظیفه کردند.

وی خاطرنشان کرد: تعهد و تعلق سازمانی و التزام عملی به این تعهد و تعلق و خدمت به کشور و ایجاد انگیزه برای ناشران و کتابخانه‌ها با خدمات‌رسانی به آنان و در نهایت ارائه خدمات فرهنگی به کشور و کمک به اقتصاد نشر با توجه به شرایط ویژه ای که کشور دارد، انگیزه‌هایی بود که همکاران را چنین سرزنده و مشتاق نگه داشته است.

پایان مطلب//