به منظور تعاملات فرهنگی؛

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با علیرضا مختارپور دیدار و گفت‌وگو کرد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۷/۲۶ - ۱۰:۴۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۷/۲۶ - ۱۲:۱۱:۵۹
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با علیرضا مختارپور دیدار و گفت‌وگو کرد
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور و هیات همراه، با علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال این سازمان دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، محمد حسین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور و هیات همراه، به منظور تبیین فعالیت های این مرکز و ایجاد زمینه های همکاری مشترک و تعاملات فرهنگی با علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال این سازمان دیدار و گفت‌وگو کردند.

محمد حسین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با اشاره به فعالیت این مرکز تحقیقاتی گفت: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور، با سابقه 33 سال فعالیت در حوزه علوم اسلامی و ارائه خدمات دیجیتال با رویکرد انجام فعالیت های تخصصی، در این حوزه مشغول است.

وی ادامه داد: در مدت زمان حضور و فعالیت این مرکز در مجموع بیش از 100 هزار کتاب از منابع اصلی در رشته های مختلف علوم اسلامی و انسانی، با کسب مجوزهای لازم برای حفظ مالکیت معنوی؛ دیجیتال سازی شده است که هم منابع مربوط به محتوای شیعی و هم محتوای اهل سنت است.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور اظهار داشت: در کنار منابع کتابی، مجله ها با محوریت علوم اسلامی و انسانی از حدود 120 سال پیش تا کنون جمع آوری و دیجیتال سازی شده است و همچنین این مرکز در بخش پایان نامه نیز فعالیت قابل توجهی دارد.

در ادامه این نشست، اکبر راشدی نیا معاون پژوهش مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با بیان این مطلب که این مرکز در حوزه نسخ خطّی نیازها و کمبودهایی دارد؛ گفت: منابع مربوط به علوم اسلامی و به خصوص احادیث، در حوزه نسخ خطّی فراوان است که مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در این حوزه با کمبودهایی مواجه است و سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان نهاد مرجع و گنجینه معنوی ایرانیان می تواند یاری رسان ما در این بخش باشد.

فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با بیان ظرفیت های موجود برای گسترش همکاری با این مرکز گفت: در مرحله نخست باید شرایط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور را در حوزه مبادله منابع، توانمندی های فنی و فناوری های نوین، میزان منابع و کتاب های غیر فارسی در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی و نوع همکاری با معاونت تخصصی سازمان ارزیابی کرد تا بتوان برای انجام فعالیت های مشترک برنامه ریزی های لازم را به انجام رساند.

علیرضا انتهایی مدیرکل پردازش منابع و فناوری های دیجیتال گفت: در حوزه فناوری های نوین و هوش مصنوعی می توان فعالیت های مشترکی را برنامه ریزی و عملیاتی کرد. زیرا با توجه به ظرفیت هایی که هم در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور و هم در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران وجود دارد؛ می توان نسخه دیجیتال شده منابع را در حوزه های مرتبط و مورد هدف طرفین مبادله کرد.

پس از پایان این نشست مقرر شد طی تفاهم نامه ای زمینه ها و نوع همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و مرکزتحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور اجرایی و عملیاتی شود.

لازم به توضیح است در این نشست سید مصطفی موسوی مدیرکل مالکیت معنوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور و محبوبه قربانی مدیرکل پژوهش و آموزش نیز حضور داشتند.