همزمان با هفته کتاب برگزار شد

آئین گرامیداشت عالم مروّج کتاب و کتابخوانی آیت‌الله مرعشی نجفی در کتابخانه ملّی ایران


تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۸/۲۳ - ۱۱:۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۹ - ۱۳:۸:۴۵
آئین گرامیداشت عالم مروّج کتاب و کتابخوانی آیت‌الله مرعشی نجفی در کتابخانه ملّی ایران
آئین گرامیداشت حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی عالم ربّانی و خدمتگذار کم‌نظیر کتاب و کتابخوانی، به همّت انجمن آثار و مفاخر ادبی و کتابخانه ملّی ایران، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، مراسم گرامیداشت حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی عالم ربّانی و خدمتگذار کم‌نظیر کتاب و کتابخوانی، به همّت انجمن آثار و مفاخر ادبی و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

در این مراسم، سیّدمحمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر ادبی کشور، ضمن اشاره به ضرورت معرّفی شخصیت آیت‌الله مرعشی به نسل جدید، تأکید کرد: باید با زبانی عامّه فهم، این معرفی انجام شود.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با ارسال پیامی تصویری به این همایش، ضمن گرامیداشت و تقدیر از زحمات آیت‌الله مرعشی نجفی در گردآوری آثار فرهنگی جهان اسلام، به اهمّیت دوران تاریخی اقدام این عالم عالیقدر که همزمان با تلاش استبداد برای تضعیف تمدّن اسلامی بود، اشاره کرد.

غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دیگر سخنران همایش گرامیداشت آیت‌الله مرعشی نجفی، به ارتباط حسنه ایشان با دانشگاه در دورانی اشاره کرد که عده‌ای تلاش داشتند حوزه و دانشگاه را از هم دور نگه دارند.

حداد عادل با اشاره به نامه آیت‌الله مرعشی نجفی به سعید نفیسی از ادیبان دانشگاهی، شیوه نقد و نامه نگاری ایشان را اخلاقی، ادیبانه و الگویی برای نقد ادبی خواند.

آیت‌الله رضا استادی عضو جامعه مدرّسین حوزه علمیّه قم نیز طیّ پیامی تصویری، به تداوم ۷۰ ساله کلاس‌های درس آیت‌الله مرعشی در حوزه علمیّه قم اشاره کرد که نشأت گرفته از کلام شیوا و احاطه ایشان به علوم مختلف بوده است.

منوچهر صدوقی سها، استاد حکمت و فلسفه اسلامی در مراسم گرامیداشت آیت‌الله مرعشی نجفی گفت: نمی‌توان از مقام آیت‌الله مرعشی و خدمتی که ازطریق فراهم کردن کتابخانه معظم خود داشتند، با سخن و حرف تقدیر کرد و این خدمت ماندگار برای ایشان ذخیره‌ای ماندگار بوده و اشک شوق بر چشم انسان جاری می‌کند.

حجت‌الاسلام سیّدمحمود مرعشی نجفی فرزند آیت‌الله العظمی سیّد شهاب‌الدّین مرعشی نجفی و نویسنده کتاب زندگینامه این عالم وارسته نیز به تألیفات و مجاهدت‌های فرهنگی آیت‌الله مرعشی اشاره داشته و بیان کرد: ایشان ۴۵۰ اجازه مکتوب و شفاهی روایت احادیث ازجمله روایت احادیث از منابع فِرَق اهل تسنّن داشتند که نشان از تسلّط ایشان و مورد وثوق بودن ایشان به منابع اسلامی بود. همچنین ایشان در مجموعه کتابی که به نقل و نشر فضایل اهل بیت علیهم السلام پرداخته است، به بیش از ۵۰۰ منبع استناد کرده‌اند که همگی این منابع کتب اهل تسنّن است.

تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران از حجّت‌الاسلام سیّدمحمود مرعشی نجفی فرزند آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی به پاس سال‌ها تلاش و خدمت ایشان و خاندانشان به ساحت کتاب و کتابخوانی، بخشی دیگر از برنامه مراسم گرامیداشت آیت‌الله مرعشی نجفی بود.

در این مراسم از کتاب زندگینامه، آثار و خدمات علمی و فرهنگی آیت الله مرعشی نجفی که سال ۱۴۰۱ توسط انجمن آثار و مفاخر ادبی به زیور طبع آراسته شده نیز رونمایی شد.