فریبرز خسروی ایران مطرح کرد:

کتابخانه ملی ایران با اطلاع رسانی بهینه نقش موثری در ترویج علم دارد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۹/۱۱ - ۱۴:۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۹:۲۰:۲۲
کتابخانه ملی ایران با اطلاع رسانی بهینه نقش موثری در ترویج علم دارد
معاون کتابخانه ملی ایران معتقد است، کتابخانه ملی ایران میراث دار داشته های معنوی یک ملت است که وظیفه گردآوری، دسترس پذیر کردن و اطلاع رسانی این میراث را دارد و توانسته با اطلاع رسانی بهینه میراث معنوی نقش موثری در ترویج علم داشته باشد.

معاون کتابخانه ملی ایران معتقد است، کتابخانه ملی ایران میراث دار داشته های معنوی یک ملت است که وظیفه گردآوری، دسترس پذیر کردن و اطلاع رسانی این میراث را دارد و توانسته با اطلاع رسانی بهینه میراث معنوی نقش موثری در ترویج علم داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فریبرز خسروی معاون کتابخانه ملی ایران در چهل و پنجمين نشست آنلاين از سلسله نشست های « نقش مراكز فرهنگي در ترويج علم و پژوهش» که با مدیریت مهرناز خراسانچی در انجمن علمي كتابداري و اطلاع رساني ايران برگزار شد؛ گفت:  کتابخانه ملی ایران میراث دار داشته های معنوی یک ملت است که وظیفه گردآوری، دسترس پذیر کردن و اطلاع رسانی این میراث را به عهده دارد و در این راستا توسعه فرهنگ مطالعه از رسالت  های ذاتی خود می داند و توانسته با اطلاع رسانی بهینه میراث معنوی نقش موثری در ترویج علم داشته باشد.

خسروی ادامه داد: در همین راستا تدوین راهبردها برای سایر کتابخانه ها و ایجاد ابزار لازم در جهت برنامه ریزی با هدف توسعه مطالعه از جمله برنامه های جاری کتابخانه ملی ایران است. باید توجه داشت که حجم عظیمی از اطلاعات در فضای مجازی در حال افزایش است و در مقابل میزان اطلاعات کتابخانه ها در مقایسه با آن در حال کاهش است. 

معاون کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: نبود فضای مناسب کتابخانه ای در سطح شهر و کاستی های موجود در کتابخانه های دانشگاهی موجب شده که کتابخانه ملی با حجم بسیاری از مراجعه کننده که فراتر از گنجایش است؛ روبرو شود. هر چند بنده معتقدم ملت ایران در سراسر میهن برای استفاده و دسترسی به امکانات کتابخانه ملی سهم دارند که امیدوارم این مهم با به کارگیری امکانات مناسب در فضای مجازی و تبدیل منابع آنالوگ به دیجیتال برای عموم هموطنان فراهم شود.

این مدیر فرهنگی با اشاره به نقش کتابخانه ملی ایران در توسعه و ترویج علم گفت: به اعتقاد من هر اندازه که عقلانیت افراد در حوزه کارکردی آنها بالا برود، به همان میزان ترویج علم رخ داده است. به عنوان مثال در مبارزه با شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی همگانی در رابطه با رعایت بهداشت اتفاق افتاد و این آگاهی رسانی در دراز مدت در شیوه شستن دست ها نیز تاثیرگذار بود. 

وی ادامه داد: از همین رو کتابخانه ملی ایران با اطلاع رسانی بهینه از آثار فراهم آوری شده در ترویج علم نقش موثری دارد. به عنوان مثال اکنون مجموعه نزدیک به دویست هزار پایان نامه و بیش از سی هزار نسخه خطی از طریق وب قابل دسترسی برا محققان است و  اصولا برنامه حافظه ملی دیجیتال وظیفه اطلاع رسانی از انواع اطلاعات تولید شده در کشور را به عهده دارد .

معاون کتابخانه ملی ایران توضیح داد: تولید ابزار لازم برای پردازش اطلاعات، غنی سازی ادبیات علم اطلاعات، دانش شناسی و علوم آرشیوی از دیگر راه های ترویج علم است که کتابخانه ملی ایران با برنامه ریزی های متعدد به این مهم می پردازد. 

وی تاکید کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکنون بیش از 1500 عنوان کتاب منتشر کرده است که بیش از 80 درصد آن به نوعی ترویج علوم کتابداری و آرشیوی است. همچنین مرکز آموزش با برگزاری دوره های دانش افزایی به ترویج علم کتابداری و اطلاع رسانی برای کارکنان سازمان و سازمان های بیرونی پرداخته است. اندیشگاه سازمان هم در هفته برنامه های متعدد در حوزه های مختلف علمی و ادبی برگزار می کند.

خسروی خاطرنشان کرد: کتابخانه ملی ایران سالانه هزاران کتاب را به سایر کتابخانه های کشور هدیه می کند و به تازگی در راستای ترویج کتابخوانی، پویش «کتاب در حرکت» با پیام «بخوان و به دیگری بسپار»را اجرایی کرده است و قرار است طی یک سال از طریق این طرح تعداد زیادی کتاب به مردم ایران هدیه شود.

پایان خبر/