شورای«امربه‌معروف‌ونهی‌ازمنکر»در کتابخانه ملی ایران تشکیل شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۹/۵ - ۱۰:۲۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۱ - ۱۱:۴:۳۵
شورای«امربه‌معروف‌ونهی‌ازمنکر»در کتابخانه ملی ایران تشکیل شد
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به تشکیل شورای«امر به معروف و نهی از منکر»در کتابخانه ملی ایران، گفت: این شورا با هدف هدایتگری تشکیل شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جلسه تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با حضور اشرف بروجردی- رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و حجت الاسلام روح‌الله میرزایی - قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر در تالار سخن این سازمان برگزار شد.

بروجردی با تاکید بر ضرورت پرداختن به مساله «امر به معروف و نهی از منکر» گفت: یکی از مباحث بسیار جدی که باید به آن پرداخته شود اصل امر به معروف و نهی از منکر است. این اصل در کنار نماز، روزه، حج، جهاد، ‌تولی و تبری مطرح است که باید در مجموعه باورهای ما مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه«امر به معروف و نهی از منکر» یک وظیفه الهیت بوده، افزود: این مهم بر عهده همه ما بوده، بنابراین تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر با هدف هدایت‌گری خواهد بود.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام اینکه این امر دارای شرایط، ویژگی‌ها و چارچوب‌های ویژه خود است، ادامه داد:‌ امر به معروف و نهی از منکر جایگاه خاص خود را دارد و الزاماً باید در شرایط مناسب از سوی آمر به معروف صورت گیرد تا کلام و اقدام مؤثر واقع شود.

وی با بیان اینکه این مهم یک رسالت، ماموریت و دستور الهی است، تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر مانند حکم نماز است که باید انجام داد اما همانطور که در نماز وقت، شیوه و کارکرد مشخص بوده در امر به معروف ونهی از منکر نیز شیوه و روش مشخص است.

بروجردی با بیان اینکه لازم است تبعات این امر سنجیده شود تا از میزان اثرگذاری آن اطمینان حاصل شود، گفت: شکل سازمانی امر به معروف و نهی از منکر شاید وظیفه و هدف اصلی را گم کند اما باید با این نگاه به سمت آن رفت که این فریضه الهی بیش از آنکه در قالب یک سازمان به آن پرداخته شود به عنوان یک امری که جنبه تذکار داشته باشد مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه حجت الاسلام روح‌الله میرزایی - قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز با اشاره به ظرفیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر، ‌گفت: این امر وظیفه یک بخش، قشر، نهاد، ستاد یا سازمان خاص نیست بدون شک با چنین طرز تفکری به بیراهه می‌رویم.

وی ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در باب اهمیت این اصل، ادامه داد: بر اساس فرمایشات رهبری باید زیرساخت، ظرفیت، فرهنگ و آموزش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه آماده شود.

حجت الاسلام میرزایی افزود: انحصار امر به معروف و نهی از منکر به یک مصداق باعث می‌شود آنچه از این امر در جامعه می‌خواهیم به درستی محقق نشود.

وی متذکر شد: به تعبیر مقام معظم رهبری با تعریف درست امر به معروف ونهی از منکر در جامعه نوترین، کاراترین، شیرین ترین و کارسازترین امر در جامعه محقق می شود.

وی ضمن تاکید بر بازتعریف این مهم در حوزه های مختلف، به تصویب قانون حمایت از آمران به معروف در سال 94 اشاره کرد و ادامه داد: پس از تصویب این قانون در مرحله نخست 70درصد دستگاه های کشور شورای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل دادند که وظیفه کنونی ما تببین جایگاه شورا در این دستگاه‌ها بوده است.

قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر، رویکرد اصلی را در این حوزه ظرفیت‌سازی، آموزش در حوزه فرهنگ سازمانی و مدیران برشمرد و تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران می‌تواند ضمن آماده‌سازی بستر مناسب در این حوزه، به عنوان مرکز علمی کشور این فرهنگ را به سایر دستگاه‌ها حتی به سطح جامعه انتقال دهد.

در پایان احکام اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر کتابخانه ملی ایران توسط اشرف بروجردی و حجت الاسلام میرزایی تقدیم شد.

انتهای مطلب/