برنامه نوآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی با حمایت از استارتاپ‌ها


تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۵/۱۴ - ۱۸:۴۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۵/۱۵ - ۹:۴۱:۲۰
برنامه نوآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی با حمایت از استارتاپ‌ها
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به تشریح برنامه نوآوری این سازمان با حمایت از استارتاپ‌ها پرداخت و گفت: کتابخانه ملی ایران، بزرگترین کتابخانه ملی غرب آسیا است و باید خدمات فناورانه بیشتری ارائه دهیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مظفر پاسدار در آیین اختتامیه رویداد ویتا که با حضور اشرف بروجردی - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و همچنین سورنا ستاری - معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سالن قلم این سازمان برگزار شد، به تشریح برنامه نوآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پرداخت.

وی با اشاره به اساسنامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و وظایفی که مجلس شورای اسلامی بر عهده این سازمان قرار داده است، افزود: گردآوری، حفاظت، سازماندهی و اشاعه اطلاعات مربوط به آثار مکتوب و غیر مکتوب در ایران و خارج از کشور یکی از مهمترین پایه‌های اصلی بر عهده این سازمان است.

پاسدار به حدود یکصد سال قدمت فعالیت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره کرد و گفت: کتابخانه ملی ایران با 9.5 میلیون محتوای کتابخانه ای، 2.5 میلیون محتوای دیجیتال و 150 میلیون سند آرشیوی، بزرگترین کتابخانه ملی غرب آسیا به حساب می‌آید.

پاسدار در ادامه با اشاره به اینکه حال چه باید باشیم؟ افزود: به هرحال در برابر عظمت مستندات ایران اسلامی هنوز عقب هستیم، همچنین در برابر رشد سریع تکنولوژی و مطالبات فرهیختگان نیز عقب مانده ایم و باید خدمات فناورانه بیشتری ارائه دهیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با اشاره به اینکه چگونه باید بتوانیم خدمات فناورانه ارائه دهیم؟ عنوان کرد: بر این اساس برنامه نوآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی متمرکز بر مرتفع کردن این چالش‌ها است تا بتوانیم با برون سپاری و جمع سپاری خدمات فناورانه بهتری ارائه دهیم.

وی تصریح کرد: همچنین در روند پیش رو بتوانیم با همکاری گروه‌های استارتاپی، راهکارهای جدید فناورانه ایجاد و با آزاد سازی داده‌های موجود، دسترسی باز به منظور تقویت استارت آپ‌ها و توسعه مدرن سازی فرایندها و همچنین طراحی خدمات جدید و هوشمند را با تعریف فرهنگ نوآوری در سطح مدیران عالی را نیز ترویج دهیم تا در نهایت میزان وابستگی سازمان را کاهش دهیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه عنوان کرد: ما نباید فراموش کنیم که دولت هستیم و باید کمترین مداخله را در بازار داشته باشیم و بیشتر تمرکزمان بر نقش سیاستگذاری ایفا شود.

پاسدار تصریح کرد: بنابراین در حوزه کتابخانه ای با عنوان پلتفرم، ارتباطات را نزدیک‌تر خواهیم کرد و امیدواریم به‌مانند رویداد ویتا بتوانیم رویدادهای فناورانه دیگری را با همکاری شتاب‌دهنده‌های دیگری برگزار کنیم، درهای این سازمان نیز برای همکاری با بخش‌های خصوصی باز است.

وی ادامه داد: در گام دوم، توسعه لیبتک را با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش خواهیم برد و درگاه لیبتک را راه اندازی خواهیم کرد و در گام بعدی برای حمایت از استارتاپ‌ها، حمایت اکوسیستمی استارتاپ‌ها را خواهیم داشت و در نهایت صندوق جسورانه را با حمایت معاونت علمی و فناوری و صندوق توسعه ملی ایجاد خواهیم کرد.

پاسدار در خاتمه به ایجاد و فعال کردن فضای کار خلاقانه برای گروه های استارتاپی جهت پدا کردن پیدا کردن سرمایه‌گذار و همچنین دسترسی به فضای کاری اشاره کرد و افزود: در نهایت با این راهکارها و محصولات، بیشترین خدمت را به مخاطبین، که همان کتابخانه‌ها و مراکز آرشیوی است، ارائه خواهد شد.

داستان نوآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

همچنین در اختتامیه رویداد ویتا، بابک زنده دل - مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت سازمان و مدیر کل پروژه لیبتک نیز با تشریح داستان نوآوری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: داستان این نوآوری‌ها از تابستان ۹۷ در ذهنمان شکل گرفت و جلسات متعددی با خبرگان برگزار شد به‌طوری‌که هزار جلسه ساعت برای این رویداد برگزار شد و در نهایت در ۱۴ تیر ماه با همکاری شتابدهنده نوین تک فراخوان داده شد که ۳۵۰ شرکت کننده شرکت کردند.

وی ادامه داد: پس از فراخوان، ۹۲ طرح به دست ما رسید و ۲۰۰ نفر ساعت داوری روی آن  صورت پذیرفت که ۴۱ طرح برگزیده شدند.

مدیر کل پروژه لیبتک با اشاره به استراتژی مختلفی در این رویداد گفت: در رویکرد نخست با پرداختن به چالش‌های فناورانه سازمان پیش رفتیم و با دو فرآیند از جمله فرآیندهای درونی و خلق ارزش افزوده این مسیر پیش رفت، همچنین ثبت شرکت کنندگان نیز در نوع خود جالب بود به‌طوری‌که از ۳۵۰ نفر شرکت کننده ۴۸ نفر دارای دکتری، ۱۴۷ نفر کارشناسی ارشد، ۹۷ نفر کارشناسی و 61 نفر کمتر از کارشناسی حضور داشتند.

زنده دل ادامه داد: همچنین کارگاههای این دوره در سه حوزه علم اطلاعات با همکاری کارشناسان سازمان اسناد و کتابخانه ملی و در حوزه کسب و کار با همکاری شرکت شتاب دهنده نوین تک و در حوزه هوش مصنوعی و داده نیز این کارگاه‌ها برگزار شد.

مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در خاتمه با تشریح موضوعی ۳۱ طرح فعال در رویداد ویتا عنوان کرد: در حوزه منتورینگ در ویتا نیز ۳۵۴ ساعته علم اطلاعات، ۴۵ ساعت هوشمند مصنوعی و داده و ۲۶۵ ساعت کسب و کار را داشتیم.

رویدادهای فناورانه بهترین فرصت برای گروهای استارتاپی

همچنین در ادامه اختتامیه رویداد ویتا "محمدرضا قبادی" مدیرعامل شتابدهنده نوین تک نیز اظهار داشت: صمیمانه از همه دوستانی که در این همایش شرکت کردند و بسیار خستگی ناپذیر بودند سپاسگزارم و امیدوارم این مسیر ادامه یابد.

وی ادامه داد: در شتاب دهنده نوین تک، که ما روی آن کار می‌کنیم بیشتر بر مسئله ورودی‌ها و افراد با استعداد و دارای انگیزه کار متمرکز هستیم زیرا بیشتر تیم‌های نوین‌تک که به سمت کسب و کار و گرفتن سرمایه گذار پیش رفتند و توانستند تیم های چهار نفره خود را به تیم‌های چند نفره ارتقا دهند از دل این رویداد‌ها به این موفقیت‌ها دست پیدا کردند.

قبادی ادامه داد: ولی رویداد ویتا بسیار متفاوت بود و به دنبال نوآوری‌ها در سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود، البته کار آسانی نیز نبود، مدیران سازمان برای طراحی این رویداد از مدت‌ها پیش مشغول این رویداد بودند و وقت گذاشتند.

مدیرعامل شتابدهنده نوین تک با تشریح شیوه ارائه کارگاه‌ها و کسب تجربه موفق در رویداد ویتا گفت: 353 در روز افتتاح شرکت کردند که در نهایت از ۹۲ طرح ارسال شده 41 طرح پذیرفته شد، همچنین ۴۸ ساعت کارگاه نیز به اجرا در آمد و در نهایت ۳۲ تیم در حال مذاکره برای همکاری با شتابدهنده نوین تک و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هستند که انشالله خروجی خوبی خواهیم داشت تا بتوانیم بر اساس استاندارد بالا در دنیا پیش رویم.

قبادی ادامه داد: همچنین به این نکته نیز باید اشاره کنم و آن اینکه در پایان این رویداد یک پکیج به تیم ها ارائه داده می‌شود که در آن یادگاری‌های این رویداد فراهم شده است و زمان جلسات با سازمان و نوین تک نیز در این پکیج آورده شده است و از هر تیم یک نماینده بیاید و این پکیج‌ها را دریافت کند که گواهینامه این رویداد نیز در داخل این پکیج‌ها است.

مدیرعامل شتابدهنده نوین تک  در خاتمه افزود: در نهایت این رویداد؛ رویداد نوین و تجربه شیرین و ارزشمندی در همکاری با مدیران سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود، مدیرانی که با سرعت عمل بالای فعال بودند.

رویداد «ویتا» اتفاقی نو و هوای تازه برای اکوسیستم استارتاپی کشور است

همچنین در اختتامیه رویداد ویتا، علیرضا انتهایی مدیرکل فراهم آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز اظهار کرد: رویداد ویتا رویداد نوآوری و کارآفرینی حوزه داده‌ها و اطلاعات دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اتفاقی نو و هوای تازه برای اکوسیستم استارتاپی کشور است.

وی ادامه داد: در این رویداد ما با یاری شما با ایده‌ها، خلاقیت‌ها، نگرش‌های جدید و روش‌های نوین برای توسعه خدمات و کسب و کارهای داده محور آشنا شدیم، یاد گرفتیم و آینده متفاوت را برای تحول و اقتصاد دیجیتال ترسیم کردیم.

مدیرکل فراهم آوری و پردازش منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: تا به امروز تجربه‌های مختلفی در دنیا در حوزه‌های مدیریت هوشمندانه محتوا و مدیریت داده و اطلاعات کسب شده اند و ما سعی کردیم در این رویداد تا اندازه‌ای آنها را به واسطه شما گردهم آوردیم و بیشتر به کارهای آن فکر کنیم.

انتهایی خاطرنشان کرد: در این رویداد ارزش داده‌ها و اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و استانداردهای توسعه یافته برای حوزه‌های مدیریت اطلاعات و دانش بیش از پیش نمایان شد، ما امیدواریم با رویداد ویتا و رویدادهای مشابه آن بتوانیم از این داده‌های ملی، مسیر توسعه ملی را تسهیل و تسریع کنیم.

انتهای پیام/