دکتر صلاحی از بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بازدید کرد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۵/۱۶ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۲۳:۱۸
دکتر صلاحی از بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بازدید کرد
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، امشب دوشنبه (16 مرداد 1391) از غرفه سازمان و مجموع نمايشگاه بين المللي قرآن كريم بازديد كرد و مصاحبه هايي نيز با رسانه هاي مختلف داشت.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، امشب دوشنبه (16 مرداد 1391) از غرفه سازمان و مجموع نمايشگاه بين المللي قرآن كريم بازديد كرد و مصاحبه هايي نيز با رسانه هاي مختلف داشت.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي، در اين بازديد كه حدود دو ساعت به طول انجاميد، صلاحي نكاتي را درباره غرفه سازمان و كيفيت آثار عرضه شده، به متصديان غرفه يادآور شد.
در اين ديدار جمعي از معاونان، مشاوران، مديران و همكاران سازمان به همراه برخي مهمانان خارجي نيز حضور داشتند و روزه خود را در ضيافت معنوي افطار غرفه سازمان اسناد و كتابخانه ملي باز كردند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي همچنين در بخشي ديگر از بازديد خود به درخواست رسانه هاي مستقر در محيط نمايشگاه، نظير راديو قرآن، خبرگزاري قرآني ايكنا، خبرگزاري مهر و خبرگزاري ليزنا، مصاحبه هايي را در زمينه اقدامات سازمان اسناد و كتابخانه ملي براي نشر معارف قرآني انجام داد.
صلاحي در مصاحبه با راديو قرآن كه به صورت زنده پخش شد، در پاسخ به سوألي در زمينه نمايشگاه بين المللي قرآن داير شده در سازمان گفت: يك سنت حسنه سالانه در سازمان وجود دارد كه بر طبق آن همه ساله قرآن هايي كه خريداري شده، هديه شده يا وقف شده، با عنوان "رمضان تا رمضان" در سازمان به نمايش گزارده مي شود كه البته اين نمايشگاه معنوي دو ويژگي برجسته دارد. يكي اينكه امسال بخش آثار ائمه اطهار (ع) نيز اضافه شده است و دوم اينكه با عنايت به روابط گسترده اي كه با كشورهاي اسلامي داريم، از آنها دعوت كرديم كه در نمايشگاه ما حاضر شوند و از 15 كشور دعوت شده 10 كشور با قرآن هاي خود در نمايشگاه حاضرند و در سال هاي آتي در نظر داريم گستره برگزاري اين نمايشگاه را افزايش دهيم.
رئيس كميته ملي حافظه جهاني در ايران در پاسخ به سوالي براي ثبت آثار قرآني و ديني در حافظه جهاني تصريح كرد: هم اكنون 5 اثر را در حافظه جهاني ثبت كرده ايم و آنچه كه اكنون تعقيب مي كنيم ثبت آثار ديني است و در اين رابطه مي توانيم براي ايران يا به صورت مشترك آثار قرآني و ديني نظير نهج البلاغه را به ثبت جهاني برسانيم.
دكتر صلاحي در زمينه فعاليت هاي آموزشي سازمان اسناد و كتابخانه ملي، گفت: الحمد الله آنچه كه ما در سازمان اسناد و كتابخانه ملي داريم، حداقل در منطقه بي نظير است. در هفته گذشته 40 مهمان خارجي داشتيم كه يكي از آنها كه اهل فرانسه بود و به بنده اذعان كرد كه حتي در كتابخانه ملي فرانسه نيز زيبايي و نظم كتاب هاي سازمان، وجود ندارد. از طرفي برنامه هايي هم براي آموزش ساير كشورها داشته ايم كه از آن جمله مي توان به ميزباني از كارشناسان كتابداري و اسناد هفت كشور براي فراگيري مباحث روز اين علوم اشاره كرد و همچنين قرار است كشورهاي ديگري نيز تاپايان سال جاري روانه ايران شوند و يا ما كارشناسان خود را اعزام كنيم.
صلاحي همچنين در پايان مصاحبه با اين رسانه قول ارائه يك هديه قرآني به مردم ايران از طرف سازمان اسناد و كتابخانه ملي، را داد كه بر اين اساس قرار است نسخه هاي اسكن شده قرآن نفيس معروف به "قرآن قمي" كه به لحاظ حجم و تعداد صفحات و وضوح داراي شاخصه هاي منحصر به فردي است، با سند مالكيت به متقاضيان آن ارائه گردد.
دكتر صلاحي در مصاحبه با خبرگزاري قرآني ايكنا نيز ضمن برشمردن آثار و بركات برگزاري نمايشگاه هايي نظير نمايشگاه بين المللي قرآن كريم، خاطرنشان كرد: قرآن را بايد از حالت تجملاتي بيرون بياوريم و آن را از زواياي مختلف بررسي كنيم. چرا كه قرآن بايد در متن زندگي روزمره ما حاضر باشد و در بين مردم باشد. صلاحي در همين زمينه افزود: اگر قرآن از مهجوريت به درآيد ديگر كسي زير يوغ استكبار و استثمار نمي رود و البته تجربه نيز نشان داده كه مردم از قرآن و جنبه هاي مختلف آن استقبال مي كنند. نظير جنبه هنري آن كه ما شاهد هستيم هر مجموعه اي كه از سيما پخش شده و داراي داستان قرآني بوده، بيشترين طرفدار را پيدا كرده است.