سال سرمایه‌گذاری برای تولید

تاریخ: 12 مرداد 1405

  • 1396/02/28 - 03:52
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدیدکننده: 16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دیجیتال سازی اسناد یکی از الویت های ماست

دكتر سيد رضا صالحي، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، شنبه 26 مهر با حضور در برنامه وقايع اتفاقيه راديو كتاب به تشريح دستاورد هاي اجلاس ايكا و برنامه هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي پرداخت.

دكتر سيد رضا صالحي، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، شنبه 26 مهر با حضور در برنامه وقايع اتفاقيه راديو كتاب به تشريح دستاورد هاي اجلاس ايكا و برنامه هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي پرداخت.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه جمهوري اسلامي ايران، دكتر صالحي با بيان دستاوردهاي اجلاس آرشيو هاي ملي ( ايكا) در اسپانيا گفت: اين اجلاس با هدف نشست سران آرشيو هاي ملي و جلسات كارشناسي برگزار گرديد و در جلساتي كه در حاشيه اجلاس ايكا داشتيم و با بيش از 10 رئيس آرشيو كشور هاي مختلف ملاقات و گفت وگو كرديم و همگي تمايل به همكاري و انتقال تجربيات داشتند. وي در ادامه اين مصاحبه با اشاره به شعار ايكا در اين دوره "آرشيو ملي و صنايع فرهنگي" افزود: يكي از مباحث زير بنايي در اين اجلاس در زمينه دسترسي پژوهشگران و مردم بيش از پيش به منابع و اسناد و مدارك موجود در آرشيو هاي ملي است. صالحي با بيان اين نكته كه دسترسي در سطح وسيع و آسان جز با ديجيتال سازي منابه آرشيوي امكان پذير نيست ، تصريح كرد: متاسفانه شرايط كنوني دنيا در زمينه ديجيتالي شدن منابع جز تعداد محدودي از كشور ها خوب و رضايت بخش نيست و يكي از اهداف ما براي شركت در اين اجلاس استفاده از دستاوردها و تجربيات كشورهاي پيشرو در حوزه ديجيتال سازي اسناد و منابع بود.
كتابخانه ملي ايران از نظر فضا و امكانات كمتر از كتابخانه ملي اسپانيا نيست
دكتر صالحي در بخش ديگري از اين گفتگو كه از راديو كتاب پخش مي گرديد گفت: كتابخانه ملي ما در مقايسه با كتابخانه ملي اسپانيا از نظر فضا و امكانات شرايط بهتري دارد ليكن در بازديدي كه از سه كتابخانه عمده اسپانيا داشتم و با توجه به بررسي هاي به عمل آمده و آمار و ارقام ، متاسفانه جوانان ، نخبگان از امكانات و ذخاير اين كانون بي نظير فرهنگي در سطح كشور بي اطلاع هستند. وي در جاي ديگري از سخنانش از با اشاره به عملكرد سازمان اسناد و كتابخانه ملي افزود: چند برنامه در دستور كار سازمان ما قرار دارد كه از عمده ترين آن ها مي توان به بازشناسي هويت و جايگاه كتابخانه ملي در سطح ملي ، ديجيتال سازي منابع جهت در دسترس قرار گرفتن آن ها ، توسعه نسخ خطي از طريق خريد ،امانت ، اهدا و وقف و راه هاي ديگر جهت نگهداري صحيح اين گنجينه هاي ارزشمند ، توسعه روابط بين الملل و به طور خاص توريسم فرهنگي ، مجامع بين المللي و رابطه مستمر با كتابخانه ها و آرشيو هاي سراسر دنيا ، دسترسي پژوهشگران استاني به اسناد مورد نيز خود در سطح استاني از طريق مراكز استاني سازمان اسناد و كتابخانه ملي و گسترش همكاري و هماهنگي با ديگر نهادهاي كتابخانه اي و اسنادي كشور اشاره كرد.
  • گروه خبری : اخبار سازمانی
  • کد خبر : 1856
کلمات کلیدی
×
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب