پیام تسلیت رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای شهادت هموطنان در کرمان


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۴ - ۱۲:۲۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۴ - ۱۲:۳۱:۸
پیام تسلیت رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای شهادت هموطنان در کرمان
علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در پیامی شهادت مظلومانه هموطنان در کرمان را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ایران شهادت مظلومانه هموطنانِ کرمانی را تسلیت گفت.


متن پیام به شرح زیر است: 
انّا للّه و انا الیه راجعون
شهادت مظلومانه هموطنان عزیز در حمله تروریستی دشمنان ایرانِ اسلامی را در چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، تسلیت عرض می کنم.


شهادت هموطنان بی دفاع و مظلوم مان در کرمان مصداق عینی رذالت استکبار و عوامل مزدور آنان در حق انسان های بی گناهی است که خون شان به نا حق به زمین ریخته شده و ملّت ایران را عزادار پاک ترین فرزندانِ این سرزمین کرده است. 
کودکان، زنان و مردان آزاده ای که برای ادای احترام و تجدید میثاق با قهرمان ملّی خود، بی دفاع و بی سلاح به میعادگاه رفته بودند و مورد حمله وحشیانه، ناجوانمردانه و تروریستی دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی  قرار گرفتند و به شهادت رسیدند. متاسفانه یکی از همکاران گرامی مرکز سازمان اسناد و کتابخانه ملی در کرمان در این حمله تروریستی ،هشت تن از خانواده عزیزش را از دست داد.


بی تردید این پرده از مصیبت وارد شده به فرزندان سرزمین مان در حافظه تاریخی مردم ایران به جای خواهد ماند.
اینجانب به نمایندگی از تمامی همکاران این سازمان ضمن تسلیت به برادر گرامی جناب آقای سلطانی‌نژاد همدلی وهمراهی خود با خانواده های داغدارِ شهدا را اعلام می دارم و از خداوند متعال صبر و شکیبایی برای بازماندگان خواستارم و آرزوی سلامتی برای مجروحان این حادثه خونین دارم. 


و من الله التوفیق
علیرضا مختارپور
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران


به همت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛

نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ بر مدار وابستگی یا نوآوری؟ تحلیلی برپایه اسناد تاریخی» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ - ۹:۳۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ - ۹:۵۳:۳۴
نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ بر مدار وابستگی یا نوآوری؟ تحلیلی برپایه اسناد تاریخی» برگزار شد
نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ بر مدار وابستگی یا نوآوری؟ تحلیلی برپایه اسناد تاریخی» به مناسبت پنجاه ‌و‌ ششمین سالگرد تاسیس این روزنامه و بررسی رویکرد موسسان روزنامه آیندگان نسبت به رخدادهای دهه 40 و 50 شمسی به همت پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ برمدار وابستگی یا نوآوری؟ تحلیلی برپایه اسناد تاریخی» با سخنرانی علی‌اکبر علیمردانی پژوهشگر تاریخ معاصر و رئیس پیشین مرکز بررسی‌ اسناد تاریخی و قاسم تبریزی پژوهشگر مسائل تاریخ معاصر و با حضور علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال، علی کالیراد رئیس پژوهشکده اسناد، غلامرضا امیرخانی و مجتبی صحراکارها مشاوران رئیس سازمان و جمعی از نویسندگان و پژوهشگرانِ تاریخ معاصر برگزار شد. داود آقارفیعی عضو هیئت علمی پژوهشکده اسناد، دبیری این نشست را به عهده داشت.

موسس روزنامه آیندگان به دلیل اقدامات موضع‌گیری‌های خاص از مسیر ایران‌دوستی خارج شد

 داود آقارفیعی در ابتدای این نشست علمی با بیان این مطلب که روزنامه آیندگان، یکی از روزنامه های معروف در تاریخ مطبوعات کشور است؛ گفت: با بررسی رویکرد گردانندگانِ این روزنامه و کم و کیف انعکاس حوادث تاریخی، سیاسی و اجتماعی آن دوران، می توان چنین ارزیابی کرد که روزنامه آیندگان از جنبه های مختلف سیاسی، فرهنگی و فن روزنامه‌نگاری تاثیر بسیاری در تاریخ حیات روزنامه‌نگاری در ایران داشته است.

وی ادامه داد: برای تجزیه و تحلیل هر موضوعی در درجه نخست باید از منظر هستی‌شناسانه آن موضوع را بررسی کرد و در ادامه در چارچوب نظری موشکافانه و دقیق مسئله را مورد بررسی قرار داد  تا دچار کلی‌گویی نشویم. درباره روزنامه آیندگان هم باید در درجه نخست چرایی تاسیس آن را باید در نظر گرفت.

آقارفیعی با بیان این مطلب که هر روزنامه ای مولود زمانه خویش است؛ افزود: روزنامه آیندگان در 25 آذر سال 1346 تاسیس شد. این روزنامه در دوره ای کار خود را آغاز کرد که به دوران توسعه شهره بود. در دهه 40 اصلاحات ارضی آغاز شده بود و روزنامه آیندگان ماموریت داشت تا در جهت آماده شدن عموم جامعه برای پذیرفتن الگوی توسعه تلاش کند.

این عضو هیئت علمی پژوهشکده اسناد یادآور شد: روزنامه آیندگان یک روزنامه نخبه‌گرا بود و نویسندگان زیادی را به مطبوعات ایران معرفی کرد و به نوعی یکی از نقاط عطف تاریخ روزنامه‌نگاری در ایران به شمار می‌رود. ولی داریوش همایون، موسس روزنامه آیندگان با توجه به اقدامات، حمایت‌ها و موضع‌گیری‌های خاص از برخی جریان‌ها از مسیر ایران‌دوستی خارج شد و بر سر دوراهی قرار گرفت.

یک روزنامه نگار در مسیر حرفه‌ای خود باید برای وحدت ملّی قلم بزند

قاسم تبریزی، پژوهشگر مسائل تاریخ معاصر در ابتدای صحبت‌های خود با تاکید بر این نکته که مطالبی که در نشست علمی روزنامه آیندگان و شخص داریوش همایون به عنوان موسسه این روزنامه بیان می‌کنم بر اساس اسنادِ تاریخی است؛ گفت: آنچه عموم مردم از اهالی قلم انتظار دارند، استقلال در نوشتار و تحلیل‌های درست از وقایع و بی‌نیاز بودن از وابستگی به بیگانگان است. یک روزنامه‌نگار در مسیر حرفه‌ای خود باید برای وحدت ملّی و اقتدار ایران، به دور از ابتذال و خلاف عرف جامعه قلم بزند و در جهت تعادل فرهنگ اجتماعی و سیاسی فعالیت کند و از آلودگی به سیاست و سیاست‌زدگی بپرهیزد. 

وی ادامه داد: داریوش همایون از دوران نوجوانی وارد عرصه سیاست شد  و در اوج ملّی شدن صنعت نفت، وارد حزب «سومکا» (سوسیالیست ملی کارگران ایران) به رهبری داود منشی‌زاده شد. حزبی که به ایدئولوژی نازیسم نزدیک بود. همایون خیلی زود به معاونت منشی‌زاده در این حزب درآمد و فعالیت‌های ضد ایرانی در این حزب انجام داد. او بعد از کودتای 1332 به روزنامه اطلاعات رفت و در دوران ریاست جمهوری جان. اف. کندی، رئیس جمهور وقت آمریکا که در تلاش برای برکناری شاه بود، تلاش گسترده ای انجام داد تا افکار عمومی را برای برکناری شاه آماده کند. در آن زمان 27 نفر از سوی سازمان سیا معروف به «هارواردی ها» وارد جبهه ملّی شده بودند و علیه شاه فعالیت می‌کردند که داریوش همایون جزو آنها بود و در باب استبداد شاه، سخنرانی هم کرد.

موضع‌گیری‌های داریوش همایون نسبت به وقایع تاریخی ایران با روحیه ملی‌گرایی که از او یاد می‌کنند، متناقض است 

این پژوهشگر مسائل تاریخ معاصرگفت: همایون در ادامه به عنوان مسئول امور خارجه موسسه انتشارات فرانکلین کار خود را آغاز کرد و در طول 2 سال، 21 سفر به کشورهای مختلف داشت و در این سفرها علاوه بر مسئولیتی که در فرانکلین به عهده داشت، اهداف دیگری را نیز پیگیری‌کرد. او همچنین جزو 28 خبرنگاری بود که در کودتای «سوکارنا» که به عنوان خونین‌ترین کودتای قرن بیستم نام گرفت، حضور داشت. در جنگ 6 روزه اعراب و رژیم صهیونیستی او علیه اعراب موضع‌گیری می‌کرد و همایون در سال 1345 به هویدا نخست وزیر وقت یک نامه مفصل می نویسد و از او می‌خواهد که روی موضوع پس‌گیری بحرین پافشاری نکند. درخواست اینچنینی از هویدا و موضع گیری های مختلفی که نسبت به وقایع تاریخی آن روزگار دارد با روحیه ملی گرایی که از او یاد می کنند در تناقص است. 

قاسم تبریزی افزود: اما درباره روزنامه آیندگان باید بگویم که طبق اسنادِ موجود، این روزنامه در بدو امر به عنوان ارگان موسسه فرانکلین با مبلع یک میلیون و نیم به مدیریت داریوش همایون تاسیس شد و در ادامه، مجموع امکانات فنی روزنامه به علاوه مبلغ دومیلیون تومان از سوی مئیر عزری، سفیر و اولین نماینده سیاسی رژیم صهیونیستی در ایران تامین شد.

این مدرس و مورخ تاریخی یادآور شد: هر آنچه درباره روزنامه آیندگان و گردانندگان  آن بیان می‌شود بر اساس اسناد و اطلاعات جمع آوری شده توسط ساواک است.  بر اساس همین مدارک، که داریوش همایون مدتی به عنوان مشاور وزارت اطلاعات فعالیت کرد و با تشکیل حزب رستاخیز وارد تشکیلات حزبی شد. ارزیابی مسیر زندگی او طبق این اسناد، هر اهل اندیشه و پژوهشگری را نسبت به همایون دچار شک و تردید می کند.

تفکر تنفر از یهود در آثار نوشتاری قرن نوزدهم تجلی داشت

در ادامه این نشست، علی‌اکبر علیمردانی پژوهشگر تاریخ معاصر و رئیس پیشین مرکز بررسی‌ اسناد تاریخی با اشاره به این مطلب که رژیم صهیونیستی برای ادامه حیات خود نیاز به رسانه داشت؛ اظهار داشت: هرآنچه اینجا مطرح می شود به زبان اسناد است؛ اسنادی که در این زمینه جمع آوری، تحقیق و پژوهش کرده‌ام و در مجموعه کتب 10 جلدی با عنوان «مطبوعات عصر پهلوی» منتشر شده است.

وی ادامه داد: جنبش صهیونیسم در قرن نوزدهم در جهان به تکاپو افتاد و می خواست در جهان به خصوص در اروپا، جایی برای خود باز کند. زیرا رویکرد تنفر از یهود در آثار و کتاب‌های آن زمان و آثاری مثل «تاجر ونیزی» تجلّی پیدا کرده بود. حال در این شرایط، یهودِ صهیونیست می خواست به خود رسمیت بخشد. به همین دلیل توجه ویژه‌ای به رسانه اعم از روزنامه، سینما و تلویزیون داشت تا هدف نهایی خود، یعنی تسلط تفکر صهیونیستی بر افکار جهانی و اصلاح آن را عملیاتی کنند.

علیمردانی متذکر شد: طبق اسنادِ موجود، 30 روز بعد از کودتای سوم اسفند 1299، درست در اواخر فروردین 1300 تشکیلات صهیونیستی خواستار مجوز حضور در ایران شدند و پس از آن، نعیم کریمی، اولین روزنامه یهودی را برای فعالیت تشکیلات صهیونیسم در ایران راه اندازی می کند در این دوران  مئیر عزری به عنوان سفیر رژیم صهیونیستی از هیچ تلاشی برای حضور و مهاجران یهود در ایران دریغ نکرد و در عین حال نفوذ فوق العاده ای هم در موقعیت های راهبردی و مهم حکومت پهلوی داشت. داریوش همایون، هم در مجله بامشاد و هم در روزنامه آیندگان با مشاوره او موضع‌گیری‌ها و مطالبی را به نفع رژیم صهیونیستی منتشر می‌کرد.

نفوذ رژیم صهیونیستی در مطبوعات ایران نیاز به پژوهش دانشگاهی دارد

پژوهشگر تاریخ معاصر و رئیس پیشین مرکز بررسی‌ اسناد تاریخی تصریح کرد: به واقع نفوذ رژیم صهیونیستی در مطبوعات ایران نیاز به یک پژوهش دانشگاهی در مقطع دکتری روزنامه نگاری دارد که جا دارد اساتید دانشگاهی به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

علیمردانی در پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: موضوع رسمیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی در مطبوعات قبل از انقلاب و تلاش برای تحقق آن به ویژه در روزنامه آیندگان مشهود است. متاسفانه در آن دوران افراد آزاده، مستقل و آزاداندیش از مطبوعاتِ عصر پهلوی به حاشیه رانده شده بودند و قلم‌فروشانی آمدند که قلم خود را به جاهلیت و استبداد فروختند.

در پایان این نشست، حاضران به پرسش و پاسخ درباره موضع‌گیری‌های داریوش همایون موسسِ روزنامه آیندگان نسبت به مسئله بحرین، جانبداری او از رژیم صهیونیستی به اشکال مختلف و سرگذشت او پس از انقلاب پرداختند.

 

 

 


به منظور گسترش همکاری؛

معاون کتابخانه ملّی ایران با معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان فارس دیدار کرد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۲ - ۱۱:۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ - ۹:۴۸:۲۹
معاون کتابخانه ملّی ایران با معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان فارس دیدار کرد
عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی ایران ضمن بازدید از مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب کشور به اتفاق روح الله منوچهری مدیر این مرکز اسنادی، با معاون سیاسی، امنیت و اجتماعی استانداری استان فارس دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، معاون کتابخانه ملّی ایران در این دیدار، ماموریت های سازمان اسناد و کتابخانه ملّی و اهمیت مراکز استانی از جمله مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب کشور را شرح داد و گفت: میراث مکتوب و غیرمکتوب و به طور کلی هویت ملّی در کتابخانه ملّی و آرشیو ملّی نگهداری می شود و مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب یکی از نمادهای فرهنگی استان فارس است.

مومنی ادامه داد: توجه به مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب کشور و حفظ شرایط مطلوب، همواره برای سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اهمیت داشته است و در این راستا استانداری فارس با حمایت، مشارکت و مساعدت در رفع مشکلات این مرکز می تواند کمک شایسته ای در جهت حفظ میراث معنوی استان به انجام برساند.

اسماعیل قزل سفلی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با بیان این مطلب که جایگاه کتابخانه ملّی تمدن ساز است؛ گفت: نگاه ما به سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان یک نهاد مرجع همواره یک نگاه هویت ساز و تمدن ساز بوده است. بنابراین هرگونه همکاری و مشارکت برای توسعه مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب کشور به نوعی سرمایه گذاری به شمار می رود.  

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس افزود : زیرا برای معرفی گذشتگان به آیندگان راهی جز رجوع به حافظه ملّی ایرانیان و گنجینه ملّی آنها وجود ندارد.

قزل سفلی درباره اهمیّت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در عرصه بین الملل گفت:  : جایگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در سطح بین الملل به عنوان دیپلماسی فرهنگی پل ارتباطی بین دولت ها و ملت ها در سراسر دنیا است. از همین رو استانداری فارس آمادگی خود را برای رفع نیازهای سخت افزاری مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب اعلام می کند.


مدیر کل تدارکات و خدمات عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۲ - ۸:۵۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۲ - ۹:۱۲:۴۸
مدیر کل تدارکات و خدمات عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد
سجاد جان نثاری با حکم علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان مدیر کل تدارکات و خدمات عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، انجام خدمات بهینه در راستای ایجاد فضای مطلوب برای همکاران و مراجعان، شناخت آسیب ها، خطرات و تهدیدات محیطی و احتمالی و اتخاذ تدابیر لازم با بکارگیری قوانین و مقررات پدافندغیر عامل، ایجاد بستر مناسب جهت استفاده از کالاهای ایرانی به منظور حمایت از تولید کنندگان داخلی از جمله وظایف محوله به مدیر کل تدارکات و خدمات عمومی​ این سازمان است.

متن حکم بدین شرح است:

 

برادر گرامی جناب آقای سجاد جان نثاری

با سلام

با توجه به پیشنهاد معاون محترم توسعه مدیریت و منابع و نظر به تعهد و تجارب جنابعالی، به موجب این حکم به سمت "مدیر کل تدارکات و خدمات عمومی" منصوب می شوید. امید است با همکاری معاونت ها و سای​​​ر بخش های سازمان و بهره گیری از همکاران محترم و ظرفیت های موجود در انجام ماموریت های ذیل موفق باشید:

- خدمات بهینه در راستای ایجاد فضای مطلوب برای همکاران و مراجعان سازمان

- نظارت دقیق و مؤثر بر تهیه کالاها،ملزومات و وسایل مورد نیاز سازمان با در نظر گرفتن بهره وری و جلوگیری از هدر رفت اعتبارات سازمانی

- ایجاد بستر مناسب جهت استفاده از کالاهای ایرانی به منظور حمایت از تولید کنندگان داخلی

- بهبود روش های خرید و ارتقای کیفیت خدمات و کالاها با توجه به صرفه و صلاح سازمان

- برنامه ریزی، نظارت و مدیریت بر هزینه های انرژی و ارائه راهکارهای کاهش هزینه

- شناخت آسیب ها، خطرات و تهدیدات محیطی و احتمالی و اتخاذ تدابیر لازم در موارد بحرانی و پیش بینی نشده با بکارگیری قوانین و مقررات پدافندغیر عامل

- توجه به زیبا سازی محیطی و نظافت داخلی سازمان و فراهم نمودن فضای استاندارد برای همکاران و مخاطبان

- مدیریت بر انجام تشریفات،پذیرایی جلسات، همایش ها، سیمنارها و مراسم ها مطابق با اصول،قوانین و مقررات با رعایت شخصیت و شأنیت میهمانان داخلی و خارجی

توفیق جنابعالی را در به انجام رساندن ماموریت های بیان شده و ایفای نقش اثرگذار در جهت تحقق اهداف دولت مردمی از خداوند متعال خواستارم.

 

ومن الله التوفیق
علیرضا مختار پور

 


با حکم رئیس سازمان؛

مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استان ها سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۳:۲۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۳:۳۵:۱۱
مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استان ها سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد
مهدی حفیظی با حکم علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استان ها سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، رسیدگی، ساماندهی به امور و نظارت بر عملکرد مدیریت های استانها، رسیدگی  و به سرانجام رساندن مسائل حقوقی سازمان، ارتباط مستمر با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی  و بهره مندی از ظرفیت حوزه قانونگذاری در حل و ساماندهی مسائل سازمان از جمله وظایف محوله به مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استان ها این سازمان است.

متن حکم به شرح زیر است:

برادر گرامی جناب آقای دکتر مهدی حفیظی

با سلام

با توجه به پیشنهاد معاون محترم توسعه مدیریت و منابع  و نظر به تعهد و تجارب مفیدجنابعالی، به موجب این حکم به سمت "مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استانها" منصوب می شوید.

امید است با همکاری معاونت های سازمان  و بهره گیری از سرمایه انسانی آن حوزه در انجام ماموریت های ذیل موفق باشید:

رسیدگی، ساماندهی به امور و نظارت بر عملکرد مدیریت های استانها
 رسیدگی  و به سرانجام رساندن مسائل حقوقی سازمان
ارتباط مستمر با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی  و بهره مندی از ظرفیت حوزه قانونگذاری در حل و ساماندهی مسائل سازمان
توفیق جنابعالی را در به انجام رساندن ماموریت های بیان شده و ایفای نقش اثرگذار در جهت تحقق اهداف دولت مردمی از خداوند متعال خواستارم.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      ومن الله التوفیق

علیرضا مختار پور


سرپرست مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه شمال غرب کشور (تبریز) منصوب شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۱:۲۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۱:۳۱:۲۴
سرپرست مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه شمال غرب کشور (تبریز) منصوب شد
​​جهانبخش سلمانیان​ با حکم رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، به عنوان سرپرست مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه شمال غرب کشور (تبریز) منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، متن حکم بدین شرح است:

برادر گرامی جناب   آقای  جهانبخش سلمانیان
باسلام
نظر به تعهد،توانمندی و تجربیات ارزشمند جناب عالی به موجب این حکم به عنوان"سرپرست مدیریت اسناد و کتابخانه ملی  منطقه شمال غرب کشور(تبریز)" منصوب می شوید.
انتظار می رود با استعانت از خداوند متعال و توسل به امام عصر (عج) و با همکاری مسئولان استان و استفاده از توان کارشناسی همکاران محترم، تمام توان و قابلیت های خویش را به کار گرفته و در انجام وظایف و ماموریت ها موفق باشید.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  و من  اللّه التوفیق

علیرضا مختـار پور

 


در پنجمین نشست « صد کتاب ماندگار قرن»؛

کتابِ «مسئله حجاب» نوشته استاد مطهری معرفی و بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۱:۱۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۱:۱۶:۵۴
کتابِ «مسئله حجاب» نوشته استاد مطهری معرفی و بررسی می شود
پنجمین نشست از سلسله نشست های « صد کتاب ماندگار قرن» به منظور پاسداشت نگاشته های برتر ایرانیان در یک قرن اخیر، با بررسی کتابِ «مسئله حجاب» نوشته استاد مرتضی مطهری در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، پنجمین نشست از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگارقرن» که به بررسی و معرفی صد کتاب موثر و مهم تالیفی یک صدسال اخیر اختصاص دارد؛ روز یکشنبه 17 دی ماه، ساعت 10 در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

لازم به توضیح است تا کنون کتاب های «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی و «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثرعلامه ابوالحسن شعرانی و «بیست مقاله قزوینی» از مجموعه پژوهش های علامه محمد قزوینی و «زندگانی فاطمه زهرا سلام الله علیها» نوشته سید جعفر شهیدی در سلسله نشست های «معرفی صد کتاب ماندگار قرن» معرفی و بررسی شده است.

 

 


با تشریح ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور؛

استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» منتشر شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۰:۱۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۰:۱۴:۴۹
استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» منتشر شد
استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» به‌همت بخش استانداردسازی پژوهشکده اسناد معاونت پژوهش و منابع دیجیتال در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تدوین و به چاپ رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» بر مبنای استاندارد بین‌المللی ISO 15836-2: 2019 تدوین و چاپ شده است.

دوبلین‌کور مجموعه‌ای از عبارات واژگانی است که از آن در توصیف منابع رقمی (ازجمله منابع ویدئویی، تصویری، صفحات وب، و غیره) و نیز منابع فیزیکی مثل کتاب یا لوح فشرده، و اشیائی مثل کارهای هنری استفاده می‌شود. هدف از تدوین این استاندارد، ایجاد واژگان برای توصیف منبع بین-دامنه‌ای اصطلاحات فراداده‌ای دوبلین‌کور است. همچنین این استاندارد، تمام ویژگی‌ها و طبقه‌ها در فضای‌نام اصلی اصطلاحات فراداده‌ای دوبلین‌کور را هم شامل می‌شود.

قسمت اول این استاندارد نیز پیش از این در سال 1398 به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران تدوین شده بود و کار تدوین بخش دوم استاندارد با برگزاری جلسات تخصصی تدوین استاندارد در بهار سال 1402 آغاز شد. این استاندارد در پاییز سال 1402 با شماره ملی 2-10261 چاپ و در وبگاه سازمان ملّی استاندارد ایران بارگذاری شد‌ه است.

 استاندارد «مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور» با تلاش پژوهشکده اسناد و با مشارکت تنی چند از همکاران و متخصصان این حوزه در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نمایندگان دستگاه‌های مختلف مانند اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مرتبط، کارشناسان سازمان ملّی استاندارد ایران و متخصصان فرهنگستان زبان و ادب فارسی در 59 صفحه تدوین شده‌است.

علاقه‌مندان برای دسترسی به این استاندارد می‌توانند به وبگاه سازمان ملی استاندارد ایران به نشانی http://standard.isiri.gov.ir مراجعه فرمایند.

 


روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اعلام کرد:

پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی برای دریافت نامه استعلام پزشکی به سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران مراجعه کنند


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ - ۱۲:۳۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ - ۱۳:۳۰:۱۶
پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی برای دریافت نامه استعلام پزشکی به سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران مراجعه کنند
پذيرفته شدگان مرحله نهائي آزمون فراگير استخدامي، به منظور انجام مراحل پایانی روند استخدامی جهت دریافت نامه استعلام پزشکی به اداره تامین و بهسازی نیروی انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران مراجعه کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران،  باتوجه به نهائي شدن روند استخدامی پذیرفته‌شدگان آزمون فراگير دستگاه‌هاي اجرايي؛ مقتضي است افراد مشروح در جدول جهت دریافت نامه استعلام پزشکی از تاریخ 1402/10/16 تا تاریخ 1402/10/18 و در ساعت اداری به آدرس: تهران،  بزرگراه حقانی (غرب به شرق)، بلوار کتابخانه ملی، ساختمان کتابخانه ملي، طبقه سوم، اداره تأمین و بهسازی نیروی انسانی مراجعه کنند.

 

ردیف نام نام خانوادگي عنوان شغل محل
1 مريم بلندي 19218 كارشناس بررسي اسناد آرشيوي (1)
2 كيانوش شيخي سيني 19218 كارشناس بررسي اسناد آرشيوي (1)
3 افروز مرادي 19219كارشناس بررسي اسناد آرشيوي(2)
4 الهام مظاهري حسين ابادي 19221كارشناس پردازش فراداده ها (1)
5 مجيدرضا وحيدي 19224كارشناس پشتيبان فني - محتوايي
6 فائزه مرادي 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
7 عرفان قادري آزاد 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
8 سيده سارا موسوي 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
9 فرشته صفري 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
10 مريم طاوسي 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
11 راضيه فرشيد 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
12 زهرا حسين نياتنها 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
13 راضيه حيدري بابارود 19225كارشناس توليد محتواي ديجيتال
14 سفانه زمان زاده طالخونچه 19228كارشناس فهرست‌ نويسي نسخ خطي و چاپ سنگي
15 ماني صادق ويشكائي 19229کارشناس كتابداري
16 امير نيك زمان 19229کارشناس كتابداري
17 سميرا رسولي 19230كارشناس مديريت داده‌ها
18 مرضيه حسني 19231كارشناس مرمت نسخ خطي و جلدهاي نفيس 

 

لازم به توضیح است عدم مراجعه به منزله انصراف از استخدام منظور مي‌گردد و فرد مي‌بايست درخواست كتبي خود را به سازمان ارسال کند.

 


«پرتو مشکوة» رونمایی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ - ۱۰:۴۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ - ۱۰:۴۹:۱۰
«پرتو مشکوة» رونمایی می شود
مراسم رونمایی از کتاب «پرتو مشکوة: مجموعه مقالات در گرامیداشت آیت الله سید محمد مشکوة بیرجندی» از منشورات مشترک سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و خانه کتاب و ادبیات ایران در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این مراسم حسن سیدعرب، عضو هیئت علمی بنیاد دایرة المعارف اسلامی و نجفقلی حبیبی، پژوهشگر فلسفه و متون درباره شخصیت علمی سیدمحمد مشکوة و مجموعه نسخه های خطی اهدایی وی به دانشگاه تهران صحبت خواهند کرد. کتاب « پرتو مشکوة » دربرگیرنده ۳۸ مقاله و یادداشت در باره مرحوم سیدمحمد مشکوة و یا مطالب اهدایی به یادنامه ایشان است که به کوشش غلامرضا امیرخانی و سیدصادق سجادی تدوین و گردآوری شده است.

سیدمحمد مشکوة (۱۲۷۹ بیرجند – ۱۳۵۸ لندن) استاد برجسته دانشکده الهیات و نیز دانشکده حقوق دانشگاه تهران بود که آثار مهمی را به ویژه در موضوعات مختلف فلسفه اسلامی به رشته تحریر در آورد. وی با صرف تمام دارایی خود، مجموعه‌ای بی نظیر از نسخ خطی را گردآورده بود که در نهایت در سال ۱۳۲۸ شمسی،  همه آن مجموعه را یک­جا به دانشگاه تهران هدیه کرد. جایگاه کم نظیر این عالم برجسته در عرصه مخطوطات موجب شد در شانزدهمین دوره آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی به عنوان چهره ویژه مورد قدردانی قرار گرفته و یادنامه ای برای تکریم مقام علمی وی تدوین شود.

مراسم رونمایی از این اثر، روز سه شنبه 12 دی ماه ۱۴۰۲ ساعت 14 الی 16 در محل اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران واقع در بزرگراه شهید حقانی، بلوار کتابخانه ملی با حضور جمعی از پژوهشگران و نسخه شناسان برگزار خواهد شد.


در تاریخ 13 دی ماه؛

تالارهای مطالعه کتابخانه ملّی ایران به دلیل سمپاشی تعطیل خواهد شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ - ۹:۵۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ - ۱۰:۴:۴۶
تالارهای مطالعه کتابخانه ملّی ایران به دلیل سمپاشی تعطیل خواهد شد
تالارهای مطالعه کتابخانه ملّی ایران به دلیل سمپاشی و پایش محیطی در روز چهارشنبه 13 دی ماه از ساعت 15 به بعد تعطیل خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، بر اساس اعلام اداره کل اطلاع رسانی این سازمان، مجموعه تالارهای مطالعه کتابخانه ملّی (عمومی، تخصصی، نشریات، رقومی، کودکان و نوجوانان، نابینایان، مطالعات زنان، ایرانشناسی و اسلام شناسی) به دلیل سمپاشی دوره ای و پایش محیطی روز چهارشنبه 13 دی ماه از ساعت 15 به بعد تعطیل است.

بدیهی است فعالیت های این اداره کل از روز پنجشنبه 14 دی ماه از سر گرفته می شود.

 


گزارش تصویری/نشست‌های تخصصی ویژه چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۶ - ۱۴:۴۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۶ - ۱۴:۵۹:۳۱
گزارش تصویری/نشست‌های تخصصی ویژه چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
نشست‌های تخصصی ویژه چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

نشست‌ های تخصصی «درآمدی بر چیستی و مبانی هوش مصنوعی» با سخنرانی محمدرضا محتاط، «هوش مصنوعی و توسعه پژوهش در کتابخانه‌ها و آرشیوها» با سخنرانی محسن یزدی‌نژاد و «هوش مصنوعی در علوم انسانی-اسلامی: فرصت‌ها و چالش‌ها» با حضور احمد ربیعی‌زاده از جمله نشست های ویژه چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد. 


با حکم رئیس سازمان؛

مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۴ - ۱۶:۵۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۴ - ۱۷:۰:۳۴
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منصوب شد
سیّدرضا محمودی با حکم علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان مدیرکل دفتر مرکزی حراست این سازمان منصوب شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، مراسم تودیع سیّد هادی موسوی سرپرست اداره کل دفتر مرکزی حراست و معارفه سیّدرضا محمودی به عنوان مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ضمن قدرانی از زحمات سیّد هادی موسوی گفت: با مسئولیت خطیر آقای موسوی در معاونت اسناد ملّی، از امروز آقای محمودی  به عنوان مدیرکل دفتر مرکزی حراست به جمع همکاران سازمان اضافه شده و امیدوارم با شناختی که از ایشان دارم در جهت پیشبرد اهداف سازمان گام بردارد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ادامه داد: در دوره های پیشین به دلیل ناآگاهی نسبت به جایگاه اسناد، نسخ خطّی و یا اولویت دادن به مسائل سیاسی و جناحی، بخش های مهمی از سازمان مورد بی توجهی قرار گرفت. این درحالی است که سازمان اسناد و کتابخانه ملّی دارای گنجینه وسیعی از منابع و اسناد مهم دولتی و تاریخی است و اهمیت این موضوع مسئولیت صیانت و حفاظت از اسناد را دوچندان می کند و خوشبختانه همکاران ما به  این مهم واقف هستند.

علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در پایان این مراسم با اعطای حکم سیّدرضا محمودی مدیرکل دفتر مرکزی حراست برای وی آرزوی موفقیت کرد.


به مناسبت پنجاه‌ و ‌ششمین سالگرد تأسیس؛

نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ برمدار وابستگی یا نوآوری؟» برگزار می‌شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۴ - ۱۳:۵۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۴ - ۱۴:۵:۴
نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ برمدار وابستگی یا نوآوری؟» برگزار می‌شود
نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ بر مدار وابستگی یا نوآوری؟ تحلیلی برپایه اسناد تاریخی» به مناسبت تقارن هفته پژوهش با پنجاه‌و‌ ششمین سالگرد تأسیس این روزنامه برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست علمی «روزنامه آیندگان؛ برمدار وابستگی یا نوآوری؟ تحلیلی برپایه اسناد تاریخی» به‌عنوان یکی از روزنامه‌های تاثیرگذار در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی، روز 5 دی ماه ساعت 10 تا 12 در محل اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می‌شود.

در این نشست علمی علی‌اکبر علیمردانی، پژوهشگر تاریخ معاصر و رئیس پیشین مرکز بررسی‌ اسناد تاریخی و قاسم تبریزی پژوهشگر مسائل تاریخ معاصر به ارائه بحث می‌پردازند و داود آقارفیعی، عضو هیئت علمی پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران دبیری آن را به عهده دارد.

در این نشستِ علمی ابعاد ناگفته و چندلایه و فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی گردانندگان روزنامه آیندگان برپایه اسناد مکتوب، دیداری و شنیداری موثق مورد بررسی قرار می‌گیرد.

لازم به توضیح است ورود برای عموم آزاد است.


نشست‌های تخصصی ویژه چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۳ - ۱۸:۴۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۳ - ۱۸:۵۰:۳۷
نشست‌های تخصصی ویژه چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود
معاونت پژوهش و منابع دیجیتال در راستای مضمون اصلی چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران: هوش مصنوعی و آینده پژوهش، نشست‌های تخصصی ویژه این جشنواره را در روز دوشنبه 4 دی 1402 در سالن حکمت کتابخانه ملی برگزار می کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، درنشست تخصصی «درآمدی بر چیستی و مبانی هوش مصنوعی» که از ساعت 9 الی 10:30 با حضور دکتر محمدرضا محتاط برگزار می‌شود، مفاهیم و اصطلاحات هوش مصنوعی و علوم داده، کاربردهای هوش مصنوعی و علوم داده در صنایع و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، الگوریتم‌های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق، پردازش زبان طبیعی و تحلیل داده‌های متنی، بهینه‌سازی فرایندها با استفاده از هوش مصنوعی، مدیریت پروژه‌های هوش مصنوعی، چالش‌های سازمانی در عصر داده‌محوری بررسی خواهد شد.

نشست تخصصی «هوش مصنوعی و توسعه پژوهش در کتابخانه‌ها و آرشیوها» که با حضور دکتر محسن یزدی‌نژاد از ساعت 10:45 الی 12:15 برگزار می‌شود، بر دسته‌بندی روش‌های هوش‌مصنوعی، پردازش زبان طبیعی، بینایی ماشین و سیستم‌های توصیه‌گر، کاربرد سیستم‌های توصیه‌گر درکتابخانه ها و آرشیوها، کاربرد پردازش زبان طبیعی در کتابخانه ها و آرشیوها از جمله خلاصه‌سازی متون، چک کردن گرامر و ویراستاری، بازیابی مفهومی اطلاعات، همانند جویی، تشخیص متون تولید شده توسط هوش مصنوعی مولد، تبدیل متن به صوتی و فهم فرامین صوتی تمرکز دارد. کاربرد بینایی ماشین در کتابخانه ها و آرشیوها از جمله بازشناسی متون فارسی داخل تصاویر اسکن شده یا pdf و بهبود کیفیت تصاویر متنی از دیگر مباحث این نشست خواهد بود.

نشست تخصصی بعد از ظهر با عنوان «هوش مصنوعی در علوم انسانی-اسلامی: فرصت‌ها و چالش‌ها» با حضور مهندس احمد ربیعی‌زاده از ساعت 13:30 الی 15  چیستی دانش داده، ترکیب رشته‌های علوم‌انسانی با علوم رایانه، بررسی نمونه‌ها، فرصت‌ها و چالش‌های کاربست هوش مصنوعی در علوم اسلامی و انسانی را به بحث خواهد گذاشت.

نشست‌های تخصصی ویژه چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسنادو کتابخانه ملی ایران به صورت حضوری و در تالار حکمت کتابخانه ملی برگزار خواهد شد و شرکت در این نشست‌ها برای همه علاقه‌مندان آزاد است.