در نشست «کتابخانه ملی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی» مطرح شد:

توسعة قابل توجه منابع کتابخانه ملی دردوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۸ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۸ - ۱۹:۳۶:۵۹
توسعة قابل توجه منابع کتابخانه ملی دردوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
نشست تخصصی «کتابخانه ملی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی: 45 سال گردآوری، حفاظت، سازماندهی و اشاعه اطلاعات میراث مکتوب» با حضور دکتر نجفقلی حبیبی عضو هیئت امناء سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، دکتر حبیب الله عظیمی عضو هیئت علمی و مشاور ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ، و با حضور آقای علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، و معاونین و مدیران سازمان و علاقه مندان برگزار شد.

نسخ خطی بصورت رایگان در اختیار پژوهشگر قرار گیرد

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این نشست نجفقلی حبیبی عضو هیئت امنای سازمان، حفاظت از نسخه‌های خطی را که پشتوانه فرهنگی و تمدنی ایران است، با اهمیت شمرد و ضمن تشکر از سازمان به جهت اهتمام به حفاظت از این میراث ملی گفت: راه استفاده و بهره‌مندی دانشجویان و اساتید و پژوهشگران از نسخ خطی باید تسهیل شود و در حال حاضر دشواری‌هایی وجود دارد. لذا پیشنهاد می کنم سازمان پس از بررسی، این نسخ را بصورت رایگان در اختیار پژوهشگرانی که روی نسخ خطی کار می‌کنند، قرار دهد.

 

گردآوری اطلاعات از اهم وظایف کتابخانه ملی است

حبیب اله عظیمی عضو هیئت علمی و مشاور ریاست سازمان دیگر سخنران این نشست بود. عظیمی با تاکید بر وظیفه گردآوری اطلاعات در کتابخانه ملی گفت: طبق بند 1 و 2 ماده 3 اساسنامه کتابخانه ملی، گردآوری، حفاظت، سازماندهی واشاعه اطلاعات مربوط به آثار مکتوب (چاپی و خطی) در ایران یا متعلق به ایرانیان خارج از کشور همچنین در زمینه اسلام شناسی و ایران شناسی خصوصا انقلاب اسلامی از اهم وظایف تعریف شده است.

وی در خصوص اقدامات و دستاوردهای کتابخانه ملی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه فراهم‌آوری منابع گفت: افزایش قابل توجه نسخ خطی و منابع خارجی، افزایش قابل توجه منابع چاپی با تصویب قانون واسپاری درسال 1368 در شورای انقلاب فرهنگی، دریافت کتابخانه های شخصی بزرگ مانند کتابخانه استاد احمد آرام (با 6000 جلد) و سراج انصاری (با 1000 جلد) وخاندان شیخ جعفر شوشتری (با 600 نسخه خطی و تعدادی کتب چاپی) و نیز ورود اطلاعات ثبتی منابع ورودی به کتابخانه در سیستم نرم افزار رسا، و مبادله منابع به کتابخانه های داخل و خارج از کشور و تدوین آیین نامه فراهم آوری از جمله اقدامات این حوزه بوده است.

این عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: آغاز صدور فیپا سال 77 بصورت آزمایشی، راه اندازی فیپای الکترونیکی، راه اندازی شاپا (شناسه استاندارد پیایندها) و شابکا (شناسه بین المللی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی)، اجرایی شدن فهرست نویسی سیستمی، تسهیل دریافت ایزوی فهرست کتابها برای کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی، ورود اطلاعات فهرست کامل نسخ خطی یا اطلاعات ثبتی و توصیفی نسخه ها در سیستم بصورت برخط از فعالیت‌های حوزه ساماندهی منابع در کتابخانه ملی بوده است.

مشاور ریاست سازمان، راه اندازی مخازن و تالارهای تخصصی و عمومی، راه اندازی سرای پژوهش، راه اندازی خدمات مرجع حضوری و غیر حضوری مجازی بصورت آنلاین و آفلاین، راه اندازی تالار دیجیتال برای پایان نامه ها و نسخ خطی، راه اندازی کتابخانه دیجیتال، ارائه خدمات غیرحضوری برای محققان نسخ خطی، را از دیگر اقدامات کتابخانه ملی در اشاعه اطلاعات و اطلاع رسانی بیان کرد.

عظیمی راه اندازی اتحادیه کتابخانه های ملی عضو اکو باهمکاری وزارت خارجه، سازمان ارتباطات و مؤسسه فرهنگی اکو از سال 1387 را از فعالیت‌های برون مرزی کتابخانه ملی برشمرد و گفت: دعوت از رؤسای کتابخانه های ملی فرانسه و انگلیس، اتریش و .... و کتابخانه کنگره آمریکا، امضای تفاهم نامه همکاری با کتابخانه های خارج از کشور، مبادله منابع مازاد با کتابخانه ها و مراکز ایرانشناسی خارج از کشور، راه اندازی اتاق کتابخانه ملل در برخی از کشورها بصورت دوجانبه از دیگر فعالیت‌های بین‌المللی سازمان است.

 

امیدواریم شاهد آغاز پایش و پردازش داده ها با استفاده از فناوری‌های نوین در این دهه باشیم

در این نشست عصمت مومنی، معاون کتابخانه ملی که دبیری نشست را برعهده داشت، در خصوص فعالیت‌ها و اقدامات کتابخانه ملی از دهه 60 تا کنون گفت: دهه 60 ادغام مرکز خدمات کتابداری با کتابخانه ملی ایران، انتشار اولین ویرایش سرعنوان‌های موضوعی فارسی، تدوین اساسنامه جدید کتابخانه ملی، بررسی طرح اجرای پروژه ساختمان کتابخانه ملی، انتشار منابع بومی شده در حوزه کتابداری از قبیل نشانه مولف، رده بندی دیویی داشتیم؛  دهه 70 شروع جذب دانشجو در مرکز عالی کتابداری، آغاز دیجیتالی کردن امور کتابخانه، تولید کتابشناسی ملی روی لوح فشرده، آغاز صدور رسمی فیپا. همچنین در دهه 80 راه­اندازی مدیریت­های استانی و منطقه­ای، راه‌اندازی کتابخانه دیجیتال، آغاز به کار سازماندهی منابع غیر کتابی، آغاز به کار مرکز ملی شاپا و همچنین تخصیص شابکا، بهره‌برداری از نرم‌افزارهای کتابخانه‌ای، افتتاح ساختمان جدید کتابخانه ملی، تشکیل کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو، تولیدات علمی سازمان از قبیل گسترش های رده بندی دیویی و دستنامه های سازماندهی و مستندسازی، مجموعه مقالات ایفلاو انتشار نشریات تخصصی علم اطلاعات و آرشیوی از جمله فعالیت‌های کتابخانه ملی بوده  و در دهه 90، حضور در مجامع بین‌‎المللی، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی، برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌ها و نشست‌های تخصصی را داشتیم؛ و اکنون در تداوم فعالیت‌های کتابخانه‌ای و اسنادی امیدوار هستیم در این دهه آغاز پایش و پردازش و بهره‌برداری از داده‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین را شاهد باشیم.

 


نشست تخصصی «اصول کلی حفاظت پیشگیرانه» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۸ - ۱۵:۱۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۸ - ۱۵:۳۴:۰
نشست تخصصی «اصول کلی حفاظت پیشگیرانه» برگزار شد
نشست تخصصی «اصول کلی حفاظت پیشگیرانه» همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی بصورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این نشست که با هدف آشنایی با راهبردهای حفاظت پیشگیرانه در کتابخانه ها در راستای حفاظت پایدار از منابع کتابخانه ای برگزار شد، سیده سمیه محسنیان کارشناس حوزه مرمّت، حفاظت پیشگیرانه را مقدم بر مرمت و تعمیر و از جمله میراث فرهنگی شصت ساله ایرانیان دانست و گفت: راهبردهای حفاظت پیشگیرانه به طور گسترده در کشورهای  اروپایی و کشور کانادا و ایالات متحده آمریکا اجرایی شده و در آسیا، رویکرد بسیار متفاوتی در زمینه حفاظت از آثار داشتند و عمدتاً به جای حفاظت، مرمت، نوسازی و بازسازی را مدنظر قرار دادند.

این کارشناس مرمت آثار معتقد است آینده نگری حفاظت پیشگیرانه  در آثار منجر به حداقل رساندن روند فرسایش و نیز صرفه جویی در هزینه های مرمت می شود. 

وی حفاظت پیشگیرانه به دلیل حذف یا به حداقل رساندن عوامل آسیب رسان مخرب را عالی ترین شکل حفاظت از آثار دانست و گفت: راهبردهای حفاظت پیشگیرانه از سه بخش تشکیل شده است: یکی روش هایی جهت به حداقل رساندن آسیب به آثار، دیگری برنامه ریزی و نظارت و مدیریت ساختمان، شرایط محیطی، مدیریت بحران و مدیریت تلفیقی در موزه، و آخرین روش آماده سازی کلیه شرایط جهت اجرای راهبردهای حفاظت پیشگیرانه و آموزش به کارکنان درباره آسیب‌های قابل کنترل و ثبت وضعیت آثار می باشد.

محسنیان در این کارگاه عدم اطلاع و آموزش  مجموعه‌داران از حفاظت‌پیشگیرانه در کنار عدم ارتباط آنان با نهادهای علمی ـ تخصصی، مهمترین مانع اعمال حفاظت‌ پیشگیرانه دانست که پیامد آن از بین‌رفتن ارزش ها و میراث فرهنگی خواهد بود.


کلیه تالارهای کتابخانه ملی ایران، 22 بهمن تعطیل است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۸ - ۱۵:۱۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۸ - ۱۵:۱۲:۱۸
کلیه تالارهای کتابخانه ملی ایران، 22 بهمن تعطیل است
تالارهای کتابخانه ملی ایران طبق سنوات گذشته در روز پیروزی انقلاب اسلامی تعطیل است

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، تمامی تالارهای کتابخانه ملی در روز 22 بهمن ماه مصادف با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، طبق سال‌های گذشته  تعطیل می باشد.


گزارش تصویری | نشست «کتابخانه ملی پس از پیروزی انقلاب اسلامی»


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - ۱۶:۳۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - ۱۶:۴۷:۱۳
گزارش تصویری | نشست «کتابخانه ملی پس از پیروزی انقلاب اسلامی»
نشست «کتابخانه ملی پس از پیروزی انقلاب اسلامی» برگزار شد.


با شرح خاطراتی از دوران پیروزی انقلاب اسلامی؛

نشست «یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - ۱۶:۲۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - ۱۶:۲۸:۳۱
نشست «یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» برگزار شد
نشست علمی تخصصی «یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی با شرح خاطراتی از دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به همت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست علمی تخصصی «یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی با شرح خاطرات امیر سرتیپ غلامحسین دربندی از پیشکسوتانِ ارتش در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی با حضور علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی ایران، فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال و جمعی از دانشجویان و پژوهشگران به دبیری علی محمد طرفداری برگزار شد.

علی‌محمد طرفداری درابتدای این نشست با معرفی غلامحسین دربندی پیشکسوت ارتش گفت: سرتیپ غلامحسین دربندی خدمت سربازی خود را در دهه پنجاه آغاز کرد و با ظهور و بروز انقلاب اسلامی در ایران همراه با مردم به افشاگری و مبارزه علیه رژیم پهلوی پرداخته و با شروع جنگ تحمیلی از سال 1359 در منطقه چزابه حضور داشت و هم اکنون عضو هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی است.

انقلاب اسلامی ایران برخلاف انقلاب های رایج در دنیا دغدغه فرهنگی داشت

امیر سرتیپ بندری، پیشکسوت ارتش در دوران انقلاب  اسلامی و دفاع مقدس در هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی، با بیان این مطلب که انقلاب ها و جنیش های سیاسی و مردمی بسیاری در جهان رخ داده است؛ گفت:مردم در نقاط مختلف جهان انقلاب های بسیاری در تاریخ سرزمین های خود دیده اند که شاخص ترین آنها انقلاب اکتبر روسیه و انقلاب کبیر فرانسه بوده است. اما انقلاب اسلامی ایران برخلاف انقلاب های رایج در دنیا دغدغه فرهنگی داشت. دغدغه ای که بدون کمترین خونریزی توانست پیام انقلاب و اسلام را به جهانیان صادر کند.

این پیشکسوت ارتش در ادامه صحبت های خود با اشاره به وضعیت ارتش در دوران پیروزی انقلاب اسلامی گفت: دستگاه های تبلیغاتی و خُدعه جویانه دشمنان اسلام و انقلاب همواره سعی در ارائه چهره ای نادرست از ارتشِ آن دوران را داشته اند تا ارتش را روبروی مردم قرار دهند. درحالی که به گواه تاریخ و خاطراتی که از آن روزها هم مردم و هم فرماندهان ارتش به کرات نقل کرده اند؛ نیروهای ارتش کنار مردم قرار گرفته بودند. و این همراهی اتفاقا در روزها و شب های پر التهاب نزدیک به پیروزی انقلاب اسلامی بیش از هر زمانی خود را نشان می داد.

وی اظهار داشت: در حلقه اول نیروهای حفاظتی رضا پهلوی افرادی چون شهید حسن سعدی، شهید سید علی اکبر مصطفوی ، شهید کلاهدوز، شهید آبشناسان حضور داشتند که بعدها با خدماتی که به انقلاب اسلامی کردند؛ هسته اولیه سپاه را در سال 1358 تشکیل دادند و نسل اول سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شمار می آمدند.  

وجود قانون کاپیتولاسیون مهمترین عامل همراهی ارتش با مردم بود

امیر سرتیپ بندری یکی از مهم‌ترین دلایل همراهی و همدلی ارتش با مردم را حضور و اعمال نفوذ مستشاران آمریکایی در ایران عنوان کرد و گفت : حضور بی شمار مستشاران آمریکایی در ایران و دخالت در امور مربوط به اداره کشور وهمچنین وجود قانون ضّد ایرانی و ضّد انسانی کاپیتولاسیون در ایران و مصونیت کامل مستشاران نظامی آمریکا در کشورمان، یکی از مهم‌ترین دلایل همراهی ارتش با مردم بود. زیرا ارتش همواره پای غرور و عزت مردم ایران از گذشته تا امروز ایستاده است.

وی ادامه داد: طبق آمار منتشر شده و موجود در اسناد، تعداد مستشاران نظامی در سال 1338، یک هزار و 200 نفر اعلام شده است و این تعداد در سال 1350 به 16 هزار نفرمستشار نظامی افزایش پیدا کرد و در سال 1357 به 45 هزار مستشار آمریکایی رسید.

این پیشکسوت دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی با اشاره به نفوذ مستشاران آمریکایی در ارکان سیاسی و لایه های مهم تصمیم گیری های کلان کشور گفت: انتخاب و تعیین افراد در امور مهم سیاسی به عنوان دست نشانده آمریکا از نمونه های نفوذ و حاکمیت سیاسی در همچنین دربار سلطنتی بود. به عنوان مثال محمدرضا پهلوی مخالف حضور حسنعلی منصور برای نخست وزیری بود اما با دستور و حکم آمریکا، منصور به عنوان نخست وزیر به شاه معرفی شد و و اولین اقدام آمریکایی ها در دوران نخست وزیری اعطای حق کاپیتولاسیون به مستشاران نظامی آمریکایی بود.   

امام خمینی (ره) تاکید داشتند که نیروهای ارتش فرزندان ایران هستند

 وی در ادامه با بیان این موضوع که نهضت امام خمینی (ره) از ابتدا تا پیروزی انقلاب اسلامی، مورد اقبال ارتش بوده است؛ گفت: کتاب ها و نوشته های امام خمینی (ره) در میان نیروهای ارتش خوانده می شد و مورد تحلیل قرار می گرفت. در واقع عشق به امام و اندیشه های انقلابی ایشان ریشه در میان نیروهای ارتش وجود داشت. به نمونه ای از خاطره سرهنگ محمد حسن پورجمعه یاد می کنم. وی تعریف می کرد که برای انجام ماموریتی به بغداد رفته بود و زمانی که ماموریت تمام شد به عشق دیدار امام خمینی (ره) و دوست داشتن ایشان شبانه با لباس نظامی ارتش به نجف می رود تا ایشان را از نزدیک ملاقات کند. او بیان می‌کند که با وجود اینکه دیر وقت رسیده بود امام با خوشرویی از او استقبال می کند و در این دیدار متوجه می شود امام برای دریافت کسب اطلاعات و اخبار ایران و جهان روزنامه و مجله های متعددی را مطالعه می کند. زمانی که سرهنگ پورجمعه می گوید که در حمایت از مردم می خواهد از ارتش بیرون بیاید؛ امام توصیه می کنند که ارتشیان هرگز این کار را نکنند، زیرا آنها فرزندان ایران هستند و باید برای آینده ایران در ارتش بمانند و بعد از این دیدار هم با وجود خطرات بسیاری که برای این نیروی خدوم ارتش داشت،اعلامیه های امام را از نجف به ایران می آورد.

سرتیپ امیر دربندی در پایان صحبت های خود با ذکر خاطره ای خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است  نیروهای ارتش از خُرد تا کلان شجاع، ولایی وبی باک بودند. در آن زمان امیر سرتیپ خلبان عابدی رهبری تظاهرات نیروهای ارتش را در تاریخ 3 بهمن در اصفهان به عهده داشت. در آن زمان شجاعانه با لباس نظامی ارتش با سر دادن شعار «مرگ بر شاه» قطعنامه ای را مبنی بر خروج مستشاران آمریکایی و حذف حق کاپیتولاسیون را قرائت کرد که تاثیرات فراوانی در فرار کردن مستشاران آمریکایی داشت و بعد از انقلاب هم خدمات ارزشمندی به نظام جمهوری اسلامی ایران ارائه کرد.

 


گزارش تصویری | سمینار «کارنامه ساواک بر پایه اسناد»


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - ۱۵:۳۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - ۱۵:۴۹:۳۲
گزارش تصویری | سمینار «کارنامه ساواک بر پایه اسناد»
سمینار «کارنامه ساواک بر پایه اسناد» با حضوررئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، معاونین و مدیران و پژوهشگران برگزار شد.


گزارش تصویری | نشست یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران


تاریخ انتشار: ۴۶۴/۱/-۶۵۰ - ۹:۳۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - ۱۳:۴۰:۵۰
گزارش تصویری | نشست یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران
نشست ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی با سخنرانی امیر غلامحسین دربندی از پیشکسوتان دفاع مقدس در هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی برگزار شد.

 


به مناسبت ایام دهه فجر انقلاب؛

نشست تخصصی «کتابخانه ملی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی» برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۶ - ۱۳:۱۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۶ - ۱۳:۱۶:۱
نشست تخصصی «کتابخانه ملی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی» برگزار می شود
نشست تخصصی «کتابخانه ملی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی: 45 سال گردآوری، حفاظت، سازماندهی و اشاعه اطلاعات میراث مکتوب» به مناسبت ایام پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست تخصصی «کتابخانه ملی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی: 45 سال گردآوری، حفاظت، سازماندهی و اشاعه اطلاعات میراث مکتوب» سه شنبه 17 بهمن 1402 ساعت 13 در محل اندیشگاه فرهنگی سازمان برگزار می‌شود.

در این نشست نجفقلی حبیبی عضو هیئت امناء سازمان، حبیب اله عظیمی عضو هیئت علمی و مشاور ریاست سازمان سخنرانی خواهند کردند و عصمت مومنی معاون کتابخانه ملی، دبیری نشست را برعهده خواهد داشت.


در نشست بررسی کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» مطرح شد؛

کتاب، زبان سیاسی اسلام را نه با مفاهیم مدرن بلکه با مفاهیم اصیل اسلامی بیان می کند


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۶ - ۹:۳۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۶ - ۱۰:۰:۱۰
کتاب، زبان سیاسی اسلام را نه با مفاهیم مدرن بلکه با مفاهیم اصیل اسلامی بیان می کند
هفتمین کتاب از سلسله نشست‌های « صد کتاب ماندگار قرن» به منظور پاسداشت نگاشته‌های برتر ایرانیان در یک قرن اخیر، با بررسی کتابِ «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» اثر سیدعلی حسینی خامنه‌ای با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا فلاح شیروانی، استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین نجف لک‌زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، علی‌اکبر اشعری رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، امین عارف‌نیا معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره)، صادق ملکی صادق ملکی معاون فرهنگی موسسه حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملّی ایران، معاونان و مدیران این سازمان و جمعی از پژوهشگران و علاقمندان برگزار شد.

این کتاب، کتابی چند رشته ای است

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین لک زایی کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را اثری در زمره پژوهش‌های گفتاری دانست و گفت: این کتاب مجموعه ۲۸ سخنرانی است که در ماه رمضان ۱۳۵۳ از سوی مقام معظم رهبری پس از نماز ظهر و عصر در جمعی مردمی ارائه شد. ارائه‌دهنده سخنرانی‌ها، اسلام را به عنوان یک مکتب منسجم و بصورت نتایج تحقیقات و پژوهش‌‎های خود ارائه کرده و از یک انسجام عمیقی برخوردار است. در واقع هدف این سلسله جلسات ارائه اسلام به مثابه یک راهنمای عملی با بهره‌گیری از اصلی‌ترین سند اسلام یعنی قرآن کریم و نیز استفاده از روایات و سنت و سیره معصومین، برای افرادی بود که قصد داشتند به جریان انقلاب اسلامی کمک کنند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلام با اشاره به چند رشته­‌ای بودن این کتاب که از جمله ویژگی‌های آن محسوب می‌شود، گفت:  اگر کسی به دنبال تدبر و تفسیر قرآن است، اگر کسی به دنبال مباحث جامعه شناسی و به طور خاص جامعه شناسی سیاسی در قرآن است و می‌خواهد روابط میان قدرت اجتماعی و قدرت سیاسی، روابط میان شهروندان و دولت را از منظر قرآن مورد بررسی قرار بدهد، اگر کسی به دنبال کشف رویکرد تربیتی اخلاقی و روان شناسی قرآن کریم است، اگر کسی به دنبال رویکرد تاریخی ـ اعم از فلسفه تاریخ و علم تاریخ ـ در قرآن کریم است، اگر کسی به دنبال کشف رویکرد راهبردی اسلام در قرآن کریم است، اگر کسی  به دنبال رویکرد آسیب شناسی تبلیغ دینی و منبر است، تمام این مباحث بصورت پژوهشی در این کتاب آمده است.

لک زایی با بیان اینکه هدف ارائه‌دهنده این نبوده که یک رشته خاصی را مطرح کند، بلکه بصورت مسئله محور مباحث بیان شده، افزود: هدف سخنران بیان مسائل روز با رویکرد اسلامی بوده و قصد داشته این پرسش را پاسخ دهد که آیا اسلام را هم می‌توانیم مانند مثلا مارکسیسم  که در آن زمان بسیار مطرح بوده، به صورت یه مکتب ارائه دهیم؛ مکتبی که هم مبانی معرفتی و آراء و نظریاتش مشخص باشد و هم آراء ارادی . افعال جوانحی و افعال جوارحی آن مشخص باشد. که سخنران توانسته این کار را به خوبی انجام دهد.

 

این کتاب زبان سیاسی اسلام را در چارچوب مفاهیم اصیل اسلامی بیان می کند

وی با اشاره به صحبت برنارد لوئیس در کتاب زبان سیاسی اسلام که معتقد است زبان سیاسی اسلام توسط مدرنیته در هم کوبیده شده و مسلمان ها امروز وقتی می خواهند افکار سیاسی خود را بیان کنند، ناگزیرند از ادبیات و زبان سیاسی مدرنیته استفاده کنند و مادامی که مسمانان از زبان و ادبیات مدرنیته استفاده می کنند، نمی توانند اندیشه سیاسی اسلام را به شکل اصیل خود ارائه دهند و خروجی این نوع اندیشه رویکردی مدرن خواهد داشت، گفت: یکی از کارهای مهمی که در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» انجام شده این است که زبان سیاسی اسلام را نه در چارچوب مفاهیم مدرن بلکه در چارچوب مفاهیم و واژه های اصیل اسلامی بیان می کند.

لک زایی ادامه داد: خیلی کار مهمی است اگر ما دنبال یک زبان سیاسی اسلامی هستیم که مقهور مفاهیم و واژه های مدرن نباشد یعنی تلاش نکنیم آنچه را که دیگران گفتند، ما به نحوی آن را به اسلام بچسبانیم و اسلامیزه کنیم، این کتاب الگوی خوبی است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلام با اشاره به محتوای کتاب گفت: من گمان می کنم بین اسلام شناسی موجود در جامعه نخبگانی ما ـ نه جامعه عمومی ـ با اسلام شناسی رهبر انقلاب همچنان فاصله وجود دارد. در اسلام شناسی رهبری هم اسلام شناسی متحجر نقد شده هم اسلام شناسی های غیرسیستمی و سایر اسلام شناسی ها و امیدواریم یک روز جامعه نخبگانی ما به این اثر توجه کند و اسلام را از زاویه نگاه این کتاب مورد مطالعه و بررسی قرار دهد.

 

عقلانیت تمدن غربی، غرب را متوقف کرده است

در ادامه این نشست، حجت الاسلام فلاح شیروانی  درباره زمینه صدور این اثر دو نکته را به عنوان پدیده انسانی و پدیده اجتماعی بیان کرد.

وی گفت: در زمینه تمدن غرب حضرت آقا تحلیلی دارند و آن اینکه عقلانیتی که پشت تمدن غرب است و آن را شکل داده  حائز دو نکته است؛ یکی اینکه این عقلانیتی مادی و اشتباه است و اندیشه ی اسلامی با این عقلانیت زاویه معنادار دارد. این عقلانیت علیرغم اینکه نشان می دهد ماوراء ماده را می فهم اما نسبت به حقیقت تابناک عالم خداوند متعال بی مهر است. و اینکه علیرغم ادعای انسان گرایی و کرامت گرای انسان به تحقیر انسان می پردازد و تمام حیات و هویت بشر را سلب می کند و آن را به بی وزنی و بی عمقی می کشاند. نکته دیگر اینکه این عقلانیت دچار رکود شده است. مقام معظم رهبری می‌گویند آن مکتبی که پشت این تمدن بوده زمین خورده است. ایشان تحلیل‌پایه و با کادر بزرگ افق تمدنی نگاه کرده‌اند که یک تمدن توقف کرده چون عقلانیتش توقف کرده است.

ایرانِ مهدِ حکمت به عقلانیت قدسی گرایش دارد

فلاح‌شیروانی گفت: مردم مسلمان ایران یک انتخاب بزرگ کردند و چند سده از آن می‌گذرد؛ انتخابی ایرانی؛ که آن، انتخاب مکتب توحیدی انسان‌گرای اسلام است. کما اینکه انتخاب تشیع هم به سیاق عقل‌ورزی‌های هویت ایرانی صورت گرفته است. ایرانی که مهد حکمت است به شدت به عقلانیت قدسی گرایش دارد.

او ادامه داد: مردم ایران یک انتخاب بزرگ و عمیق دارند؛ مردم ایران از انتخاب اسلام و تشیع برنخواهند گشت. مسئله نوشته شدن کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» مصادف شد با جریان غرب‌زدگی و تحمیل هویت بیگانه به ایرانیان؛ هرچند انقلاب ۵۷ نشان داد که مردم این را پس زدند.

 

آیت‌الله خامنه‌ای یک اسلام با طراوت را ارائه کرده است

فلاح‌شیروانی اضافه کرد: تمام این‌ها برای متفکری معطوف به عینیت، همچون مقام معظم رهبری زمینه‌ای را فراهم کرد. ایشان در این زمینه، این اثر را خلق می‌کنند. ایشان این صحبت‌ها را در معرض ذهن عمومی مطرح می‌کند و منعی احساس نمی‌کنند و این موضوع جای مطالعه دارد. یعنی کسانی که آنجا نشستند مردم عمومی هستند. آرام آرام غلظت دانشجوها و جوان‌ها زیاد می‌شود. ایشان یک اسلام با طراوت ارائه کردند که طعم راهبردی دارد و سوگیری راهبردی داشته است و همین نیز جزو جذابیت مطالعه آثار حضرت آقا است؛ برخی از اندیشمندان این ویژگی را ندارند.

 

رهبری در فردی‌ترین شئون اسلام، ملاحظات اجتماع را گنجانده است

او گفت: این زمینه، یک عطش اصلی را رقم زد که این عطش را حضرت آقا شناخته است. هر کسی نمی‌تواند این را درک کند که این جامعۀ مستعد تحول، یک عطش عصری دارد؛ آن هم اینکه حرف اسلام را می‌زند. دغدغه طرح اسلام به عنوان یک نظام فکری نیز یکی از دغدغه‌های ایشان بود. ایشان حرف منسجم زدند. طرح اسلام به عنوان یک مکتب اجتماعی نیز از دیگر دغدغه‌های ایشان بود. ایشان می‌گویند ما نیز شبیه به همه مکاتب، حرف داریم. ایشان در این اثر، در فردی‌ترین شئون اسلام، ملاحظات اجتماع را گنجانده است.

 


گزارش تصویری | نشست بررسی هفتمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۵ - ۱۴:۵۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۶ - ۱۰:۱۹:۳۲
گزارش تصویری | نشست بررسی هفتمین کتاب از «صد کتاب ماندگار قرن» با عنوان «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»
نشست بررسی هفتمین کتاب از سلسله نشست‌های « صد کتاب ماندگار قرن» با معرفی کتابِ «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» اثر سیدعلی حسینی خامنه‌ای برگزار شد.

 


همزمان با ایام دهه فجر؛

همایش علمی «کارنامه ساواک: واکاوی بر پایه اسناد» برگزار می‌شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۵ - ۹:۴۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۵ - ۹:۴۳:۳۲
همایش علمی «کارنامه ساواک: واکاوی بر پایه اسناد» برگزار می‌شود
همایش علمی «کارنامه ساواک: واکاوی بر پایه اسناد»، همزمان با ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و بزرگداشت چهل‌و‌پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به منظور معرفی و بررسی اسناد فعالیت‌های ساواک، در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، همایش علمی «کارنامه ساواک: واکاوی بر پایه اسناد»، همزمان با ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و بزرگداشت چهل‌و‌پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی روز سه‌شنبه 17 بهمن ماه از ساعت 8:30 تا 12 در سالن همایش معاونت اسناد ملّی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران (ساختمان گنجینه) برگزار می‌شود.

در این همایش یک روزه قاسم تبریزی پژوهشگر موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و موزه عبرت موضوع «عملکرد اداره کل سوم ساواک» و محمدتقی تقی‌پور نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر درباره «مناسبات امنیتی حکومت پهلوی و رژیم صهیونیستی» مطالب خود را ارائه خواهند داد.

بخش دیگری از این همایش به صحبت های مصطفی جوان درباره «نقش و عملکرد ارتشبد حسین فردوست در دفتر ویژه اطلاعات» اختصاص دارد، شاداب عسگری نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر و دفاع مقدس موضوع «ساواک در گام آخر» را بررسی می کند و علی‌اکبر علیمردانی پژوهشگر تاریخ معاصر و رئیس پیشین مرکز بررسی اسناد تاریخی سرفصل «ملاحظات تاریخ نگارانه دربهره گیری از اسناد ملّی» را شرح می دهد.

لازم به توضیح است حضور عموم علاقه‌مندان و پژوهشگران تاریخ انقلاب اسلامی در این همایش  علمی آزاد است.

این برنامه بصورت زنده از صفحه آپارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پخش خواهد شد.


همزمان با ایام الله دهه فجر؛

نشست «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۴ - ۲۰:۲۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۵ - ۱۶:۱۴:۵۳
نشست «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» برگزار شد
نشست تخصصی «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» به مناسبت ایام الله دهه فجر به همت معاونت اسناد ملّی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست تخصصی «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» با سخنرانی فرهاد نام برادرشاد کارشناس تنظیم و توصیف اسناد به منظور بررسی زمینه های زمینه های شکل‌گیری و کارکرد بنیاد فورد، نفوذ در نخبگان علمی و دانشگاه های ایران، جهان و ترغیب به تکنوکراسی با حضور هادی موسوی معاون اسناد ملّی و عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی ایران، الهام چیذری فرد مدیرکل اطلاع رسانی، مدیران و جمعی از تاریخ پژوهان در معاونت اسناد ملّی (ساختمان گنجینه) برپا شد.

فرهاد نام برادرشاد کارشناس تنظیم و توصیف اسناد با بیان اهمیت برگزاری این نشست گفت: هدف از برگزاری این نشست تخصصی، بررسی سیاست ها و سیستم های نفوذ مالی، فنی و فرهنگی آمریکا به کشورهای جهان سوم از جمله ایران عصر پهلوی است که در خطر جریان چپ گرایی و کمونیسم شوروی قرار داشتند. به این معنا که پس از جنگ جهانی دوم، ایران با قدرت و ایدئولوژی روبرو بود که از نظر جغرافیایی دور از ایران بود. اما به دلیل شرایط موجود در آن زمان و مقابله با کمونیسم شوروی به رهبری استالین برای نفوذ در منطقه از جمله کشور ایران تلاش می کردند.  

وی در ادامه با اشاره به زمینه های سیاسی، اجتماعی و بین الملل ایران قبل از تشکیل بنیاد فورد گفت: بعد از جنگ جهانی دوم، ماهیت ایران به دلیل آسیب های پس از جنگ و نبود استقلال و حاکمیت پیشرفته، تشکیلات اقتصادی و سیاسی تضیف و دستخوش تغییرات بسیاری شد.

این کارشناس تنظیم و توصیف اسناد در ادامه به تشریح شرایط اقتصادی و سیاسی ایران در دهه 20 شمسی پرداخت و گفت: ضعف تشکیلاتی و سازمانی ایران برای حل مشکلات در مواجه با عصر جدید در غرب، پیشنهاد استفاده از مستشاران و کارشناسان فنی خارجی، ورود هیات آمریکایی به ایران به ریاست آرتور میلسپو، ترجیح استفاده از کارشناسان آمریکایی برای ایران، فشار روشنفکران و مطبوعات برای توجه به اصلاحات علمی در زمینه های اقتصادی، تلاش کابینه قوام برای ایجاد نقشه و طراحی برنامه توسعه عمرانی کشور و دعوت از شرکت های آمریکایی برای طراحی نقشه اقتصادی کشور از جمله مسائل موجود ایران در این دهه بود.

حمایت همه جانبه شوروی از نظام کمونیستی در اروپا و آسیا، بعد از جنگ جهانی دوم

فرهاد نام برادرشاد کارشناس تنظیم و توصیف اسناد با بیان شرایط اقتصادی و سیاسی جهان در دهه 40 میلادی و پس از جنگ جهانی دوم گفت: حمایت همه جانبه شوروی از نظام کمونیستی در اروپا و آسیا از مهمترین ویژگی های این دوران است. زیرا جهان در این دوران با جنبش کمونیستی روبرو است و این جنبش در ارکان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی نقاط مختلف جهان و از جمله ایران نفوذ پیدا کرده و درعین حال پیشرونده و ریشه دار بود. از همین‌رو آمریکا در مقابل شوروی استالینی نه توانایی جنگ گرم و نه توان مقابله با نفوذ کمونیسم در جهان را داشت.

وی تصریح کرد: از همین رو تئوری جرج فراست کنان برای مهار نفوذ و قدرت شوروی، نظریه اتحاد با کشورهای جنگ زده، کمک اقتصادی و فنی به آنها، طرح مارشال و اصل چهار هری ترومن رئیس جمهور آمریکا، طراحی سازمان سیا برای مقابله با شوروی و اعزام کارشناسان بنیادهای آمریکایی به کشورهای در خطر کمونیسم عملیاتی شد. در واقع آمریکا با ترس از شوروی و به کارگیری سیاست توجیهی قصد نفوذ به کشورهای خاورمیانه را داشت و تصور می کردند که نفوذ به ایران آسان تر است در صورتی که چنین نبود. زیرا از سویی مذهب در میان اقشار مردم نفوذ بسیاری داشت و از سوی دیگر نخبگان ایرانی به چپ گرایی تمایل بسیاری داشتند.

تئوری سازمان سیا نه به جنگ و صلح بوده است

این کارشناس تنظیم و توصیف اسناد در ادامه صحبت های خود با اشاره به این موضوع که تئوری سازمان سیا نه جنگ و نه صلح بوده است؛ گفت: تئوری سازمان سیا توسط جرج فراست کنان ایجاد شد و برای مقابله با شوروی مدل جنگ سرد و رویارویی کنترل کننده و مهار نفوذ شوروی را ارائه داد. به همین دلیل تنها راه برون رفت آمریکا از نفوذ فرهنگی ایجاد بنیادهایی با رویکرد بشر دوستانه بود که این بنیادها به مثابه سربازان علمی و فرهنگی آمریکا در کشورهای تحت نفوذ چپ گرایی شوروی فعالیت می کردند، تا بتوانند زمینه های نفوذ کمونیسم و چپ گرایی را مورد بررسی قرار دهند. در همین راستا بنیاد فورد وارد ایران شد.

فرهاد نام برادرشاد اظهار داشت: شکل دهی و بسیج افکار صاحبان اندیشه در کشورهای غیرکمونیستی، سیاستگذاری و ایجاد تشکیلات آموزشی یکسان در کشورها در راستای طراحی شبکه دانش محور آمریکایی، ضدیت با کمونیسم و همه پدیدارهای آن، حمایت خاص از حوزه توسعه پزشکی و علوم اجتماعی و تبلیغ تکنوکراسی و تلاش برای کمرنگ کردن ایدئولوژی های مذهبی از جمله اهداف و وظایف بنیاد فورد در ایران بود.

راه اندازی جنگ سرد فرهنگی در بنیاد فورد

وی ادامه داد: پس از گسترش جنگ سرد در حوزه های نظامی، سیاسی، فرهنگی توجه قدرت ها به بسیج نخبگان در مقابله با طرف دشمن جلب شد و بنیاد فورد به همراه بنیاد راکفلر جنگ سرد فرهنگی را آغاز کردند و در دهه پنجاه میلادی به عنوان «سربازان واشنگتن» شناخته شدند. آنها با ارائه خدمات و اعزام دانشجویان جهان سوم از جمله ایران به آمریکا و کشورهای غربی در یک برنامه بلند مدت، قصد داشتند نخبگانی را تربیت و آماده کنند تا با کمونیسم و بخصوص نوع استالینی آن مخالف باشند و فرهنگ جامعه آزاد(لیبرال) آمریکا را برای اداره کشور خود نهادینه کنند.

نام برادرشاد دیگر فعالیت بنیاد فورد در راستای سیاستگذاری های آموزشی را طراحی دروس، رشته ها و دانشگاه مطابق با نمونه آمریکایی، برای آمریکایی اندیشیدن برشمرد و بیان کرد: مجموع هزینه های مالی و انسانی آمریکا برای مقابله با کمونیسم شوروی و سرمایه گذاری انسانی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در کشورهای مختلف ایران بود. اما این سیاست در کشور ایران کارساز نبود زیرا از یک سو نخبگان ایرانی در آن زمان تحت تاثیر کمونیسم بودند و از سوی دیگر سبک و بافت حاکم بر زندگی روستا نشینان اجازه نفوذ بنیاد فورد را در ایران نمی داد در نتیجه زمینه های مطالعاتی بنیادفورد در ایران شکست خورد.

تبلیغ تکنوکراسی پروژه شکست خورده بنیاد فورد

این متخصص در حوزه تنظیم و توصیف اسناد گفت: حمایت خاص از حوزه توسعه پزشکی و علوم اجتماعی در ایران، نقش طراح و مشاور برنامه های دوم و سوم توسعه عمرانی، حمایت از جامعه شناسان و مورخان در راستای اهداف آمریکا، طرح های بنیاد در ایران در زمینه تقسیم اراضی و حمایت از اصلاحات ارضی از دیگر برنامه های این بنیاد بود.

نام برادرشاد در پایان صحبت های خود به موضوع تبلیغ تکنوکراسی به عنوان پروژه شکست خورده بنیاد فورد در ایران اشاره کرد و گفت: به کارگیری متخصصان علوم دقیقه و فنی در امور مربوط به علوم انسانی یکی از پروژه های شکست خورده این بنیاد بود. زیرا بنیاد فورد فکر می کرد با تربیت و پرورش نیروهای تکنوکرات می تواند ایدئولوژی های مذهبی در ایران را به اقلیت برساند که در این زمینه شکت خورد.

 

 

 

 

 

 

 


همزمان با ایام الله دهه فجر؛

نشست علمی تخصصی « یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۴ - ۱۳:۳۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۴ - ۱۳:۴۵:۲۲
نشست علمی تخصصی « یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» برگزار می شود
نشست علمی تخصصی «یاوران خاموش: ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی به همت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست علمی تخصصی «یاوران خاموش:ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران» همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی در تاریخ 16 بهمن ماه ساعت 13 در محل اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

در این نشست تخصصی امیر محمدرضا فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر غلامحسین دربندی از پیشکسوتان دفاع مقدس در هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی سخنرانی می کنند و علی محمد طرفداری عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران دبیری این نشست را به عهده دارد.


به مناسبت 45‌امین سال پیروزی انقلاب اسلامی؛

نشست«اصول کلی حفاظت پیشگیرانه» برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ - ۲۲:۱۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ - ۲۲:۲۴:۳۰
نشست«اصول کلی حفاظت پیشگیرانه» برگزار می شود
نشست تخصصی «اصول کلی حفاظت پیشگیرانه» همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی به همت اداره کل حفاظت و مرمّت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به صورت مجازی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست تخصصی «اصول کلی حفاظت پیشگیرانه» همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی روز شنبه 14 بهمن ماه ساعت 13 به صورت مجازی از سوی اداره کل حفاظت و مرمّت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

این نشست تخصصی در دو بخش توسط سیده سمیه محسنیان کارشناس در حوزه مرمّت برپا می شود. در بخش نخست تاریخچه حفاظت پیشگیرانه، واژه شناسی حفاظت پیشگیرانه

،تعریف و مفهوم حفاظت پیشگیرانه،اهداف حفاظت پیشگیرانه، راهبردهای حفاظت پیشگیرانه و مزایای اجرایی شدن حفاظت پیشگیرانه  در آرشیو و کتابخانه‌ها مورد بررسی قرار می گیرد.

همچنین بخش دوم به موضوعاتی چوناجرای راهبردهای حفاظت، مدیریت ساختمان،ویژگی ساختمان - تاسیسات استاندارد و مدیریت شرایط محیطی، استانداردهای شرایط محیطی (دما، رطوبت نسبی، نور، آلاینده‌های محیطی)،مدیریت بحران ( جابجایی، حمل و نقل، بسته بندی، آسیب‌های انسانی،  آتش سوزی، زمین لرزه) و مدیریت تلفیقی مقابله با آفات زیست محیطی ( جوندگان، حشرات و میکرو ارگانیسم‌ها) اختصاص دارد.

علاقمندان برای حضور در این نشست مجازی می توانند به آدرس الکترونیکی دوره آموزشی: https://vc.nlai.ir/lib/   مراجعه کنند. 


همزمان با ایام دهه فجر؛

نشست «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ - ۲۲:۱۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۴ - ۱۰:۳۷:۳۳
نشست «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» برگزار می شود
نشست تخصصی «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» به منظور بررسی زمینه های شکل گیری و کارکرد بنیاد فورد و نفوذ در نخبگان علمی به مناسبت ایام الله دهه فجر به همت معاونت اسناد ملّی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست تخصصی «بنیاد فورد: نفوذ فرهنگی و تبلیغ آمریکاگرایی در دوره پهلوی دوم» همزمان با فرا رسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی در تاریخ 14 بهمن ماه، ساعت 10 در معاونت اسناد ملّی این سازمان در سالن پرهام (ساختمان گنجینه) برگزار می شود.

زمینه های شکل‌گیری و کارکرد بنیاد فورد، نفوذ در نخبگان علمی و دانشگاه های ایران و جهان و  ترغیب به تکنوکراسی از جمله محورهای این نشست تخصصی است و فرهاد نام‌برادرشاد کارشناس تنظیم و توصیف اسناد به عنوان سخنران در این نشست حضور دارد.