نشست های تخصصی همایش بین المللی « میراث مشترک ایران وهند: نسخ خطی (ظرفیت ها و چالش ها)» تشریح شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۲۳ - ۱۴:۲۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۲۵:۴۴
نشست های تخصصی همایش بین المللی « میراث مشترک ایران وهند: نسخ خطی (ظرفیت ها و چالش ها)» تشریح شد
در همایش بین المللی « میراث مشترک ایران وهند: نسخ خطی (ظرفیت ها و چالش ها)» چهار نشست تخصصی با سرفصل های «حفاظت، نگهداری و مرمت نسخ خطی»،‌ »فهرست ها و فهرست نویسی نسخ خطی»، «هنر کتاب آرایی» و «نسخه پژوهی – متن پژوهی» به صورت مجازی برگزار می شود و عناوین مقاله های ارائه شده در این نشست ها اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،همایش بین المللی « میراث مشترک ایران وهند: نسخ خطی (ظرفیت ها و چالش ها)» (ICCHI 2022) با هدف بررسی مباحث مرتبط با نسخه های خطی در هند در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه برابر با ۱۳ و ۱۴ فوریه ۲۰۲۲  برگزار می شود.

غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی، محمد مهدی ایمانی پور رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گددام دارمندرا سفیر هند در ایران، اکبر ایرانی مدیر عامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب و غلامرضا امیرخانی دبیر علمی همایش سخنرانان برنامه افتتاحیه این همایش هستند.

نشست اول با عنوان حفاظت، نگهداری و مرمت نسخ خطی به دبیری محمد حدادی مدیرکل حفاظت و نگهداری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ارائه مقاله های« مروری بر روش­های استحکام­بخشی مورد استفاده در حفاظت آثار کاغذی تاریخی»، « ضرورت به‌کارگیری اصولحفاظت پیشگیرانه در حفاظت و نگهداری نسخ خطی» و « میراثی کهن در بستری نو: ظرفیت‌ها و راهکارهای دیجیتال‌سازی نسخ‌خطی » برگزار می شود.

نشست دوم با عنوان فهرست ها و فهرست نویسی نسخ خطی به دبیری سید محمد حسین حکیم برگزار می شود و  در این بخش نیز مقاله های « مطالعه نسخه های خطی سانسکریت موجود در کتاب خانه آستان قدس، مشهد، ایران »، « نسخه‌های ناشناخته از کتابخانۀ تیـپو سلطان »، « معرفی موسسهٌ شرق‌شناسی کاما ونسخه‌های اوستا و پهلوی آن دربمبئی»، « فهرست نسخ خطی مرکز تحقیقات زبان و ادب فارسی دهلی» و « فهرست کتابخانه ناصریه لکهنو» ارائه می شود.

دومین روز از برگزاری این همایش با برگزاری دو نشست« هنر کتاب آرایی » و « نسخه پژوهی، متن پژوهی » به دبیری حبیب­الله عظیمی ، به ارائه مقاله های « مطالعۀ هنر کتاب‌آرایی در مرقعی هندی در کتابخانۀ دانشگاه پرینستون »، « بررسی یادداشت‌های پادشاهان تیموری هند بر نسخه‌های شاعران فارسی‌در کتابخانه سلطنتی تیموریان »، « دستاوردهای نسخه­های خطی عصر اکبر شاه در نگارگری»، « نگاهی به تاریخ کاغذ و خط در هند در قرون میانه (دورۀ سلاطین دهلی 1206-1526م/ 602-932 ه‍)» و « کتابت و کتاب­آرایی قرآن مترجم وقفی اورنگ زیب، پادشاه هند، از نسخه­های خطی اهدایی به مزار شیخ جام » اختصاص دارد.

نشست دوم نیز به دبیری فرح زاهدی با ارائه مقاله های « معرفی نسخه­ ملخص عیار دانش »، «Manuscripts of Sanskrit Texts Translated into Persian (In Central Library of Banaras Hindu University, Varanasi, U.P. India)»، « روابط ایران و هند براساس نسخه چاپ سنگی تاج التواریخ و نقد و بررسی آن »، «مشخصه­های نسخ هندی اوستا» ، «Manuscripts of Sanskrit Medicin  Works Rendered into Persian»، «معرفی نسخه خطی مکتوبات میرمحمد نصیرخان تالپور»، « ترجمه و تحریر فارسی تقویم الادویهعلایی مغربی و نام‌داروهای هندی افزودۀ مترجم »، «تحریر فارسی صیدنۀ بیرونی و دست‌نویس‌های آن در شبه قاره و اهمیت آن در بررسی میراث مشترک داروشناختی ایران و هند»، «زمزمه وحدت ِ باقیای نایینی و اهمیتِ آن در بررسی­های مقایسه ای موسیقی فارسی و هندی» و «غلامحسین طباطبایی در هند قرن هجدهم از منظر مورخان هندی» برگزار می شود.

در آیین اختتامیه این همایش احسان الله شکراللهی رئیس مرکز تحقیقات زبان و ادب فارسی در هند ، محمدعلی ربانی رایزن فرهنگی ایران در هند و مهدی خواجه پیری بنیانگذار مرکز میکروفیلم نور و فرزانه اعظم لطفی دبیرعلمی همایش بخش هند سخنرانی خواهند داشت.

حضوردر این همایش برای عموم آزاد است و علاقه مندان می توانند با ورود به آدرس: https://zoom.us/j/6092975717?pwd=a1BXcWIzNnJjOFMwQ2lsQWlCd3o0UT09بارمزورود (123456) درهمایش بین المللی دو روزه میراث مشترک ایران و هند: نسخ خطی (ظرفیت هاوچالش ها) شرکت کنند.


چیستی و تعریف اصطلاحنامه در کارگاه «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» تشریح شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۲۳ - ۱۰:۱۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۲۵:۲۵
چیستی و تعریف اصطلاحنامه در کارگاه «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» تشریح شد
گروه مطالعات آرشیوی و تدوین استانداردهای پژوهشکده اسناد و کمیته آرشیو انجمن کتابداری و اطلاع رسانی با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کارگاه «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» را به صورت مجازی برگزار کرده و در این کارگاه چیستی و تعریف اصطلاحنامه توسط فتانه ترکاشوند به عنوان مدرس این کارگاه شرح داده شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ترکاشوند در توضیح اصطلاحنامه گفت: گنجواژه يا اصطلاحنامه، مجموعه اصطلاحات يك رشته است كه ميان آنها روابط معنايي، رده‌اي، و سلسله مراتبي برقرار شده و توانايي آن را دارد كه موضوع آن رشته را در جنبه‌هاي اصلي، فرعي و وابسته، به‌گونه‌اي نظام‌يافته و به‌منظور ذخيره و بازيابي اطلاعات و مقاصد جنبي ارائه دهد. در واقع اصطلاحنامه وسيله اي اساسي براي نمايه ساز است که هنگام نمايه‌سازي در دسترس قرار گیرد. نمايه ساز براي انتخاب واژه هاي كليدي مداركي كه نمايه‌سازي مي كند بايد اصولي را رعايت كندكه اين اصول فقط با وجود ابزاركار يعني اصطلاحنامه رعايت مي‌شود.

معاون اداره کل پژوهش و آموزش ادامه داد: مقایسه اصطلاحنامه ها با واژه نامه ، انواع اصطلاحنامه ها ، روابط اساسی در اصطلاحنامه ها، فرآیند ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات در آرشیو، تا قبل از آذر ماه ۱۳۷۰، به صورت دستی و بدون بهره گیری از سیستم ماشینی انجام می گرفت. بعد از ادغام كتابخانه ملي و سازمان اسناد در سال 1381 روند ذخيره سازي اطلاعات و نمايه ها دچار تغييرات شد .

وی یادآور شد:  فهرست نويسان و نمايه سازان اسناد از برنامه رسا و بانك اصفا ، مستند مشاهير و تنالگان ها موضوعات مورد نياز خود را در فراخوان اعلام و ثبت مي كردند که عموما آنها را دچار مشکل می کرد چون اصطلاحات مورد نیازشان در رسا موجود نبود. پس از بررسی و نظر خواهی از متخصصان موضوعی، 11 سرشاخه برای این اصلاحنامه تبیین شد و پس از ورود اصطلاحات در حوزه اسناد یک میکرو تزاروس طراحی شد.


تکذیب حضور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در همایش دارایی های دیجیتال


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۲۱ - ۲۰:۳۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۷:۲۱
تکذیب حضور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در همایش دارایی های دیجیتال
روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی حضور رییس این سازمان در کمیته راهبردی اولین همایش کاربردی اقتصاد بلاک‌چین و آینده دارایی‌های دیجیتال را تکذیب کرد.

 روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حضور علیرضا مختارپور قهرودی رییس این سازمان را در  "اولین همایش کاربردی اقتصاد بلاک‌چین و آینده دارایی‌های دیجیتال " که در تبلیغات رسانه ای مرتبط با این همایش از وی به عنوان عضو کمیته راهبردی نام برده شده است را تکذیب کرده و تصریح می نماید استفاده از نام و تصویر ایشان در موضوعی که مطلقا با اطلاع و هماهنگی ایشان نبوده امری غیر اخلاقی و غیر قانونی می‌باشد.


پ‍ذیرش 25 مقاله در همایش بین المللی میراث مشترک ایران و هند: نسخ خطی (ظرفیت ها وچالش ها)


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۲۰ - ۱۵:۱۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۲۶:۴
پ‍ذیرش 25 مقاله در همایش بین المللی میراث مشترک ایران و هند: نسخ خطی (ظرفیت ها وچالش ها)
از بین مقالات رسیده به دبیرخانه همایش بین المللی میراث مشترک ایران و هند: نسخ خطی (ظرفیت ها وچالش ها)، 40 مقاله تایید شد که از این بین ،۲۵ مقاله برای ارائه پذیرفته شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، همایش بین المللی « میراث مشترک ایران و هند: نسخ خطی (ظرفیت ها وچالش ها)» (ICCHI) با هدف بررسی پیشینۀ نسخه پژوهی و نسخه شناسی درهند (شیوه‌ها، مطالعات میان رشته ای، مطالعات دانشگاهی)در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه برابر با ۱۳ و ۱۴ فوریه ۲۰۲۲  برگزار می شود.

در این همایش، چهار نشست تخصصی با سرفصل های «حفاظت، نگهداری  و مرمت نسخ خطی»،‌ »فهرست ها و فهرست نویسی نسخ خطی»، «هنر کتاب آرایی» و «نسخه پژوهی – متن پژوهی» به صورت مجازی بر‍پا می شود.

حضور در این همایش برای عمومی آزاد است و علاقمندان می توانند با ورود به آدرس: https://zoom.us/j/6092975717?pwd=a1BXcWIzNnJjOFMwQ2lsQWlCd3o0UT09 با رمز ورود (123456) در همایش بین المللی دو روزه میراث مشترک ایران و هند: نسخ خطی (ظرفیت ها وچالش ها) شرکت کنند.


پیام تسلیت رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای درگذشت دو چهره فرهنگی


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۲۰ - ۱۰:۱۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۷:۶
پیام تسلیت رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای درگذشت دو چهره فرهنگی
علیرضا مختارپور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پیامی درگذشت جهانگیر خسروشاهی و سعید تشکری را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، متن این پیام به شرح زیر است:

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

افسوس که سرمایه ز کف بیرون شد

وز دست اجل، بسی جگرها خون شد

جامعه ی فرهنگی – ادبی ایران روز 14 بهمن به سوگ جهانگیر خسروشاهی از نویسندگان و پژوهشگران اهل معرفت و ذوق و اخلاق نشست و هنوز یک هفته از این واقعه ی جانسوز نگذشته که روز 19 بهمن داغ درگذشت سعید تشکری نویسنده، پژوهشگر و هنرمند دین مدار و متعهد، دل اهالی فرهنگ و ادب و هنر را آتش زد.

افسوس و حسرت از دست دادن این عزیزان به راحتی جبران شدنی نیست و چاره ای جز استمداد از درگاه ربوبی برای التیام درد سوگواران و استدعا برای افاضة فیض الهی در تربیت و رویش امثال و نظائر آن به حق پیوستگان از میان نسل جوان در عرصه فرهنگ و ادب و هنر وجود ندارد.

امید که دست حمایت و هدایت حضرت حق همچنان پشتیبان این سرزمین و دین و آیین و مردم شریف ایران زمین باشد. ان شاءالله

 

و من الله التوفیق

 


منابع کتابی غنی در حوزه مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی در تالار ایرانشناسی کتابخانه ملی نگهداری می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۲۰ - ۹:۱۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۶:۵۱
منابع کتابی غنی در حوزه مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی در تالار ایرانشناسی کتابخانه ملی نگهداری می شود
رئیس گروه ایرانشناسی و اسلام شناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان این مطلب که در حوزه مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی در تالار ایرانشناسی کتابخانه ملی ایران کتاب های متعددی به زبان های مختلف وجود دارد گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، منابع و آثاری که در حوزه ایرانشناسی چاپ و منتشر شد بیش از هرچیزی معطوف به مطالعات علوم سیاسی بوده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ایرج عنایتی زاده رئیس گروه ایرانشناسی و اسلام شناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: مطالعات ایرانشناسی را می توان به دو دوره قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تقسیم کرد؛ از سال 1357 به بعد با توجه به رخدادهای متعدد و ظهور و بروز تحولات سیاسی، رویکرد ایرانشناسان و مستشرقین در حوزه مطالعات ایرانشناسی در مقایسه با گذشته متفاوت شد.
عنایتی زاده تاکید کرد: هم اکنون بالغ بر 200 نسخه کتاب در کنار چندین عنوان پایان نامه با موضوعات جنگ ایران و عراق و مسائل مرتبط با آن در تالار ایرانشناسی و اسلام شناسی کتابخانه ملی ایران نگهداری می شود که به لحاظ تنوع زبانی عمدتا این منابع به زبان انگلیسی هستند و در مرتبه های بعدی فراوانی منابع مربوط به زبان های فرانسوی، آلمانی، روسی و ایتالیایی می شود. پایان نامه ها مربوط به دانشگاه های خارج از کشور هستند که توسط مولفین غیر ایرانی ارائه شده اند.

‍پایان خبر/


تحقیق درباره تاریخ اقتصاد کشور یک ضرورت پژوهشی است

تحقیق درباره تاریخ اقتصاد کشور یک ضرورت پژوهشی است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۹ - ۱۰:۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۶:۳۷
تحقیق درباره تاریخ اقتصاد کشور یک ضرورت پژوهشی است
برگزیده دوازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخش پایان نامه گفت: برگزاری جشنواره ملی پژوهش و فناوری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به عنوان نهاد فرهنگی مرجع در حوزه پژوهش یک امر ضروری است و فرصتی فراهم می شود تا آثار پژوهشگران مورد ارزیابی قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مصطفی حسینی برگزیده دوازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان این مطلب گفت: در حوزه تاریخ اقتصاد کشور تحقیق و پژوهش اندکی انجام شده است و اسناد و گزارش های مالی فراوان حاکی از کم توجهی به این مقوله موجود است.

برگزیده بخش پایان نامه جشنواره ملی ‍پژوهش با موضوع «تاثیر اصلاحات مالی بر جمع و خرج در عصر ناصری با تکیه بر اسناد دیوانی» افزود: درباره تاریخ اقتصاد ایران در دوره های مختلف از جمله صفوی و قاجار پژوهش هایی صورت گرفته اما همه پژوهش ها نظری بوده است و این داده ها براساس گزارش هایی که در سفرنامه ها وجود داشته یا بر پایه گزارش های مخفیانه دیپلمات ها و کنسول های خارجی تنظیم شده است. همچنین در آرشیوهای موجود منابع غنی و ارزشمندی از اسناد مالی و دیوانی وجود دارد ولی مورد استفاده قرار نگرفته اند.

این پژوهشگر که از شهر شاهرود در این جشنواره ملی شرکت کرده بود، گفت: جای چنین پژوهشی در حوزه تاریخ اقتصاد کشور خالی بوده و علاقه شخصی من این است که در حوزه تاریخ اقتصاد کار پژوهشی انجام دهم. بر همین اساس موضوع پایان نامه ام را با تکیه بر اسناد تاریخی «تاثیر اصلاحات مالی بر جمع و خرج در عصر ناصری با تکیه بر اسناد دیوانی» انتخاب کردم و به نظرمن از این جهت این پژوهش بدیع است.

حسینی درباره بهره مندی از منابع آرشیوی و کتابخانه ای در پیشبرد موضوع پژوهشی فوق، اظهار داشت: اساس این پژوهش اسناد آرشیوی است و برای انجام این مهم از اسناد فراوانی استفاده کرده ام؛ اسناد مرکز اسناد آستان قدس رضوی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پیشبرد این فعالیت تحقیقی، بیشتر مورد استفاده قرار گرفت.


چهاردهمین نشست کار گروه علم اطلاعات برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۸ - ۱۳:۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۳۴:۱۰
چهاردهمین نشست کار گروه علم اطلاعات برگزار می شود
چهاردهمین نشست کارگروه علم اطلاعات، دانش شناسی و سند ‍پژوهی به منظورمعرفی پایان نامه های مقطع دکتری برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، چهاردهمین نشست کار گروه علم اطلاعات به منظورمعرفی پایان نامه های مقطع دکتری در رشته علم اطلاعات، دانش شناسی، سند‍پژوهی و نسخ خطی برگزار می شود.

نشست کارگروه علم اطلاعات با عنوان «ایجاد روابط اصطلاحنامه ای با رویکرد معنایی در نمایه های موضوعی اسناد دیوانی (درباری) دوره قاجار تا پایان عهد ناصری در پایگاه اسناد آرشیو ملی ایران» روز چهارشنبه 20 بهمن ماه ساعت 19 به صورت مجازی برگزار می شود.

نشست کارگروه علم اطلاعات به آدرس:(َinstagram.com/andishgah.nlai?utm_medium=copy_link) ‍‍پخش خواهد شد و صدف نعیمی سخنران و سودابه نوذری دبیر این نشست خواهد بود.

 


چهاردهمین نشست کار گروه علم اطلاعات برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۸ - ۱۲:۵۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۶:۲۲
چهاردهمین نشست کار گروه علم اطلاعات برگزار می شود
چهاردهمین نشست کارگروه علم اطلاعات، دانش شناسی و سند ‍پژوهی به منظورمعرفی پایان نامه های مقطع دکتری برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، چهاردهمین نشست کار گروه علم اطلاعات به منظورمعرفی پایان نامه های مقطع دکتری در رشته علم اطلاعات، دانش شناسی، سند‍پژوهی و نسخ خطی برگزار می شود.

نشست کارگروه علم اطلاعات با عنوان «ایجاد روابط اصطلاحنامه ای با رویکرد معنایی در نمایه های موضوعی اسناد دیوانی (درباری) دوره قاجار تا پایان عهد ناصری در پایگاه اسناد آرشیو ملی ایران» روز چهارشنبه 20 بهمن ماه ساعت 19 به صورت مجازی برگزار می شود.

نشست کارگروه علم اطلاعات به آدرس:(َinstagram.com/andishgah.nlai?utm_medium=copy_link) ‍‍پخش خواهد شد و صدف نعیمی سخنران و سودابه نوذری دبیر این نشست خواهد بود.

 


کارگاه های تخصصی ویژه آموزش اعضا در کتابخانه ملی ایران برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۸ - ۱۲:۲۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۶:۸
کارگاه های تخصصی ویژه آموزش اعضا در کتابخانه ملی ایران برگزار می شود
دوره های آموزشی «آشنایی با پایگاه های اطلاعاتی علمی داخلی» و «آشنایی با پایگاه نشریات در برنامه رسا و جستجو در پایگاه های تخصصی نشریات (سنا،‌ایران ژورنال و مگیران)» به منظور افزایش سواد اطلاعاتی در تاریخ 23 و 24 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کارگاه های آموزشی، ویژه اعضای کتابخانه ملی ایران از سال 1397 تا کنون برگزار شده و نوزدهمین دوره این کارگاه ها با موضوعات «آشنایی با پایگاه های اطلاعاتی علمی داخلی» با تدریس اعظم نجفقلی و «آشنایی با پایگاه نشریات در برنامه رسا و جستجو در پایگاه های تخصصی نشریات (سنا،‌ایران ژورنال و مگیران)» با آموزش نرگس بابایی و نوشین هخامنشی در تاریخ 23 و 24 بهمن برپا می شود. 

دوره های آموزشی آشنایی با پایگاه های اطلاعاتی به همت اداره کل اطلاع رسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود و هدف از برقراری این کارگاه ها آموزش کاربران درباره چیستی امکانات و چگونگی ارائه خدمات به اعضا است.
کتابخانه ملی ایران به عنوان مجموعه ای خدمت محور، دوره های آموزشی را به خصوص برای اعضای جدید برگزار می کند.
علاقمندان به حضور در این کارگاه ها برای ثبت نام می توانند از ساعت 9 تا 12 با شماره تلفن های 81622760 و 81623223 تماس بگیرند.


به همت مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در شمال غرب کشور

نمایشگاه «فرهنگسرای انقلاب» در تبریز برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۸ - ۱۲:۱۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۳۳:۱۱
نمایشگاه «فرهنگسرای انقلاب» در تبریز برگزار شد
مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در شمال غرب کشور، نمایشگاهی با موضوع ‍‍پیروزی انقلاب اسلامی،‌ با نام «فرهنگسرای انقلاب» در شهر تبریز برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نمایشگاه «فرهنگسرای انقلاب» مجموعه ای از عکس ها و سندهای مربوط به قیام مردم در تاریخ 29 بهمن سال 1356، ‌ تظاهرات مردم،‌ ورود امام خمینی (قدس سره) و پیروزی انقلاب اسلامی و جشن های انقلاب است.

به گفته غلامعلی پاشازاده مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در شمال غرب کشور، این نمایشگاه در مرکز و قدیمی ترین میدان تبریز «عمارت ساعت » با همکاری مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمال غرب کشور (تبریز) و شهرداری این کلانشهر برگزار شده است.

وی ادامه داد: دراین نمایشگاه بیش از350 عکس و سند به عنوان روز شمار انقلاب به روایت تصویر و توضیحاتی درباره آنها در معرض دید عموم قرار گرفت. علاوه بر شهرداری،‌ عکس و اسناد این مرکز نیز برای برگزاری نمایشگاه به آموزش و پرورش نیز اهدا شده است.


مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران استان همدان برگزار کرد

رونمایی از 25 هزار برگ سند تاریخی مرتبط با انقلاب در استان همدان


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۷ - ۱۳:۱۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۵:۵۳
رونمایی از 25 هزار برگ سند تاریخی مرتبط با انقلاب در استان همدان
مجموعه ای نفیس از25 هزار برگ سند و بیش از 8 هزار قطعه عکس با موضوع انقلاب همزمان با ایام دهه فجر، متعلق به گنجینه مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران استان همدان رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی اسناد و کتابخانه ملی ایران، این مجموعه نفیس در استانداری همدان به نمایش گذاشته شد.
بخش قابل توجهی از اسناد و عکس های آرشیوی این نمایشگاه مربوط به فعالیت مبارزان همدانی، روحانیون و کسبه بازار و دانشجویان علیه رژیم شاهنشاهی می شود. همچنین قیام دانش آموزان و گزارش های روزانه ساواک مبنی بر تحت تعقیب قرار دادن افراد ذی نفوذ در شهر از دیگر موضوعات اسناد و عکس های این نمایشگاه است.
میثاق گودرزی مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران استان همدان در حاشیه برگزاری این نمایشگاه، برجایگاه، اهمیت تحقیقی و پژوهشی اسناد تاریخی در بازگو کردن وقایع روزهای انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد و گفت:اسناد، عکس و اطلاعات قابل توجهی از وقایع و فعالیت های انقلابی مردم همدان در مرکز اسناد این استان جمع آوری شده که در اختیار محققان و پژوهشگران است.
وی یادآور شد: مرکز اسناد و کتابخانه استان همدان در ایام دهه فجر علاوه بر برگزاری نمایشگاه های سیار و مجازی، وبینارهای علمی و تخصصی نیز با حضور پژوهشگران و متخصصان نیز برگزار می کند.


بیش از 900 هزار اسناد و پرونده های راکد دادگستری خوزستان به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تحویل شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۷ - ۱۳:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۵:۲۶
بیش از 900 هزار اسناد و پرونده های راکد دادگستری خوزستان به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تحویل شد
بیش از 900 هزار فقره اسناد و پرونده های راکد دادگستری و مجتمع های قضایی خوزستان در قالب 34 محموله به اداره بایگانی راکد اداره کل فراهم و ارزشیابی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتقل شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اسناد و پرونده های راکد دادگستری و مجتمع های قضایی خوزستان در مدت زمان هفت ماه از خرداد تا پایان آذرماه سال جاری توسط کارشناسان اداره کل فراهم و ارزشیابی مورد بررسی  قرار گرفته  و پس از کارشناسی و تفکیک تعیین تکلیف شد.

این مجموعه انتقالی از غنی ترین مجموعه های دریافتی از دادگستری ها است و بیش از 060/953  فقره اسناد و پرونده های راکد دادگستری و مجتمع های قضایی استان خوزستان را در بر می گیرد و تعداد705/64 فقره اسناد و پرونده های مهم و ملی مورد شناسایی و تفکیک قرار گرفت و به مخازن اسناد آرشیوی معاونت اسناد ملی ایران تحویل شد. 

همچنین تعداد355/888  فقره اسناد و پرونده های مختومه قضایی فاقد ارزش آرشیوی (معادل 600/508/19 برگ) نیز شناسایی و مورد تفکیک قرار گرفت و جهت خروج از چرخه اداری، تحویل شد. 

این اسناد مربوط به دوره زمانی 1340 الی 1395 خورشیدی می شود و نمایی جامع از وضعیت سیاسی، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استان و تحولات مرتبط با آن را نشان می دهد. در بین پرونده های آرشیوی تفکیکی تعداد زیادی اسناد و مدارک ارزشمند با اهمیت ملی و با موضوعات مهم مربوط به استان خوزستان مورد شناسایی و تفکیک قرار گرفت.


کارگاه تخصصی «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۶ - ۱۵:۴۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۴۳:۵۹
کارگاه تخصصی «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» برگزار می شود
کارگاه تخصصی «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گروه مطالعات آرشیوی و تدوین استانداردهای ‍‍پژوهشکده اسناد و کمیته آرشیو انجمن کتابداری و اطلاع رسانی با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کارگاه «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» را در تاریخ 18 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار می کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کارگاه «تدوین اصطلاحنامه اسناد: ارائه الگو» 18 بهمن ماه ساعت 10 برپا می شود و فتانه ترکاشوند مدرس این کارگاه است. 
ورود برای عموم به این کارگاه تخصصی آزاد است و علاقمندان می توانند با ورود به آدرس: https://vc.nlai.ir/bahman  در این کارگاه شرکت کنند.


بیش از 20 نسخه کتاب خطی و چاپ سربی و سنگی به کتابخانه ملی ایران اهدا شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۶ - ۱۳:۵۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۰:۳۲:۲۶
بیش از 20 نسخه کتاب خطی و چاپ سربی و سنگی به کتابخانه ملی ایران اهدا شد
بیش از 20 نسخه کتاب خطی و چاپ سربی و سنگی به زبان فارسی و عربی به کتابخانه ملی ایران اهدا شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، تعداد 11 نسخه کتاب خطی قدیمی، 12 نسخه کتاب چاپ سربی و سنگی،  338 کتاب چاپی و همچنین 246 منبع غیرکتابی از جمله  آثار اهدا شده توسط خانواده شادروان جمشاد قنبر است.

قدیمی‌ترین نسخه خطی اهدایی مربوط به سال 1196 هجری شمسی می‌شود و این مجموعه اهدایی به زبان‌های فارسی و عربی نوشته شده‌است.

فرناز محمدی معاون اداره کل فراهم آوری سازمان گفت: نسخ خطی اهدایی، پیش از ورود به مخازن برای نگهداری دائمی و بهره‌مندی پژوهشگران و آیندگان، فهرست نویسی و آفت‌زدایی می‌شوند.

وی افزود: برخی از این منابع نیاز به مرمت و بازسازی دارند و با انتقال به اداره‌کل نسخ خطی، به منظور نگهداری استاندارد توسط کارشناسان اداره کل حفاظت و نگهداری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرمت می‌شوند

محمدی  ادامه داد: حفاظت از نسخ قدیمی و سایر منابع در شرایط استاندارد امکان‌پذیر است و فراهم کردن این شرایط در منازل ممکن نیست یا هزینه‌های فراوانی را به همراه دارد؛ بر همین اساس هموطنان با اهدای این منابع علاوه بر اینکه گامی مثبت در راستای نگهداری دائمی و ماندگاری این آثار بر می‌دارند، امکان بهره‌مندی اصحاب علم و دانش را از این منابع فراهم می‌کنند.

معاون اداره کل فراهم آوری سازمان یادآور شد: منابع اهدایی به نام اهداگران در فهرست نسخ خطی و نیز بانک اطلاعات کتابشناختی این سازمان به ثبت می‌رسد و قابل جستجو است.