در راستای افزایش تعاملات علمی و فرهنگی؛

رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران دیدار کرد


تاریخ انتشار: ۷۸۲/۱/-۳۳۰ - ۱۰:۲۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۴/۲۸ - ۱۴:۱۹:۸
رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران دیدار کرد
در راستای افزایش تعاملات علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان، شاه عظیم منوروف رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان به اتفاق هیات همراه، ضمن بازدید از کتابخانه ملّی با علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و معاونین وی دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان ضمن اشاره به اشتراکات فرهنگی این دو کشور گفت: بهره مندی از تجربیات ارزنده کشور ایران در حوزه اسنادی و کتابخانه ای یکی از مهمترین دستاوردهای سفر ما به ایران است. زیرا توسعه فرهنگی در زمینه اسلام شناسی و ایران شناسی، اهمیت ویژه برای کشور ازبکستان دارد.

رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان اظهار داشت: توجه به استفاده از تجربیات سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در حوزه مرمت اسناد و بهره مندی از دانش تخصصی کارشناسان محترم این سازمان در زمینه مرمت و حفاظت از اسناد یکی از آموزش های ضروری ما در بخش نسخه های خطّی است.

در ادامه این نشست مخمودوف نوزیمخون رئیس هیات عمومی صندوق ابن سینا درباره فعالیت این موسسه و پژوهش با موضوع آثار ابن سینا توضیحاتی ارائه کرد و خواستار همکاری های مشترک در زمینه پژوهشِ منابع و نسخ خطّی موجود در کتابخانه ملّی و مرتبط به ابوعلی سینا شد.

وی در ادامه این نشست، کتاب «قانون» درباره طبابت ابن سینا و همچنین کتاب «اصطلاحات ابن سینا» که به پنج زبان ترجمه شده و دارای 10 هزار اصطلاحاتی است که این دانشمند ایرانی از آنها استفاده کرده را به کتابخانه ملّی ایران اهدا کرد.

علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ضمن ابراز خرسندی از حضور شاه عظیم منوروف رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان و هیات همراه، برعملیاتی کردن تفاهمنامه علمی و فرهنگی بین دو کشور تاکید کرد و در ادامه کتاب «فهرستگان نسخه های خّطی ایران» (فنخا) در 45 جلد و همچنین کتاب «معجم المخطوطات العراقیه» را در 20 جلد به مرکز تمدن اسلامی ازبکستان اهدا کرد.

در ادامه این نشست عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی، فاطمه صدرمعاون پژوهش و منابع دیجیتال محمدهادی ناصری سرپرست اسناد ملّی، سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، درباره زمینه های فعالیت هر یک از بخش های مربوطه صحبت کردند. همچنین در این نشست محمدرضا زائری رئیس اندیشگاه فرهنگی و غلامرضا امیرخانی  مشاور رئیس سازمان حضور داشتند.

در پایان این نشست رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشانِ کتابخانه ملّی ایران را به رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان اهدا کرد.


با هدف به روز رسانی اطلاعات؛

وبینار ثبت کاردکس و پیگیری پیایندها برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۴/۲۷ - ۱۰:۵۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۴/۲۸ - ۱۷:۷:۱۶
وبینار ثبت کاردکس و پیگیری پیایندها برگزار شد
وبینار ثبت کاردکس و پیگیری پیایندها با هدف به روز رسانی اطلاعات فراهم آوری شده، ثبت کاردکس، پیگیری و اطلاع رسانی پیاندها به همت معاونت کتابخانه ملی (اداره کل اطلاع رسانی) و با تدریس نوشین هخامنشی به صورت مجازی در آرشیو ملّی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، وبینار ثبت کاردکس و پیگیری پیایندها با هدف به روز رسانی اطلاعات فراهم آوری شده، ثبت کاردکس، پیگیری و اطلاع رسانی پیایندها با تدریس نوشین هخامنشی با حضور نمایندگان مراکز استانی سازمان به صورت مجازی برگزار شد.

براساس این گزارش طرح مباحثی چون تعریف پیایندها و ملاک های تفکیک آنها از سایر منابع کتابخانه، انواع پیایندها از نظر فرمت، فاصله انتشار، نوع ماده، معرفی پیایندهای الکترونیک در حوزه دیجیتال زاد و دیجیتال شده، معرفی سطوح پیایندها، اهمیت و اولویت هر کدام از آنها، مسئولیت معنوی نشریات و اهمیت آنها در شناخت پیایندها، معرفی شاپا و اهمیت دریافت آن توسط ناشران، معرفی انواع روش های جستجوی پیایندها، ثبت و ویرایش کاردکس پیایندها، گزارش گیری کاردکس پیایندها، روش های پیگیری کسری نشریات، چک با موجودی پیایندها برای شناسایی کسری نشریات و روش های برقراری ارتباط با ناشران  از مهمترین سرفصل های این وبینار آموزشی بود.

 

 

 

 


با حضور هیئت رئیسه جدید؛

نخستین جلسه هیئت رئیسه کمیته فنی متناظر 46 -اطلاعات و مستندات برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۴/۱۹ - ۱۲:۴۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۴/۱۹ - ۱۳:۳۱:۳۲
نخستین جلسه هیئت رئیسه کمیته فنی متناظر 46 -اطلاعات و مستندات برگزار شد
نخستین جلسه هیئت رئیسه کمیته فنی متناظر 46 -اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- با هدف آشنایی با فرایندهای کاری کمیته‌ فنی متناظر 46 و هم‌اندیشی اعضای هیئت رئیسه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ضمن خیر مقدم به اعضاء جلسه و میهمانان بر فعالیت مستمر دبیرخانه کمیته فنی متناظر 46 در پژوهشکده اسناد معاونت پژوهش و منابع دیجیتال به‌منظور برقراری ارتباط و امکان تبادل اعضا تأکید کرد و برقراری ارتباط مستمر به واسطه تشکیل دبیرخانه دائمی را در جهت تصمیم گیری سریع و اجرایی کردن توافقات مؤثر دانست.

زهرا ضرغامی کارشناس پژوهشی پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و دبیر این جلسه به بیان مقدمه‌ای در مورد استاندارد و ضرورت استانداردسازی پرداخت و سپس موضوعاتی چون آشنایی با نهادهای استانداردسازی، ساختار سازمان ایزو، کمیته‌های فنی ایزو، کمیتة فنی متناظر TC46، ساختار کمیته و سابقة فعالیت، گزارش فعالیت‌های انجام‌شده و فرایند تدوین استانداردهای بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفت.

سعید رضائی شریف آبادی عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا با اشاره به اهمیت بحث استاندارد اظهار کرد: حضور سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان نماینده حقوقی در فعالیت استاندارد از اتفاق های ارزنده است که باید با نظم این امر مهم را به درستی به انجام رساند.

لازم به توضیح است نخستین جلسه هیئت رئیسه کمیته فنی متناظر 46، با حضور سعید رضائی شریف آبادی عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا، سمیه نوغانی عضو هیئت‌علمی- دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر، مهوش سیفی کارشناس بازنشسته استاندارد سازمان ملّی استاندارد ایران، فریبرز درودی عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری ایران (ایران‌داک)، و فرحناز افضلی سرپرست پژوهشکده اسناد، محمد حدادی مدیرکل حفاظت و مرمت، سیامک محبوب عضو هیئت‌علمی و مدیرکل پردازش و سازماندهی، محبوبه قربانی عضو هیئت‌علمی و مدیرکل پژوهش کتابداری و آموزش ، بهناز زرین‌کلکی کارشناس مسئول بررسی اسناد و مدارک معاونت اسناد ملی، سعیده اکبری داریان عضو هیئت‌علمی و مشاور معاون پژوهش و منابع دیجیتال صباح خسروی‌زاده کارشناس بررسی اسناد و مدارک و علیرضا بدرلو رئیس گروه اسناد الکترونیک از سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.


در پی انتشار خبر در مورد سرقت خودروها در فضای مجازی؛

روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی توضیح داد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۴/۱۳ - ۱۷:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۴/۱۴ - ۱۱:۴۴:۵۸
روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی توضیح داد
پس از انتشار خبر در فضای مجازی در مورد سرقت از خودروها در پارکینگ کتابخانۀ ملی ضمن تکذیب این خبر توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، پس از انتشار خبر مبنی بر سرقت از خودرو‌های شخصی در خیابان‌های اطراف کتابخانه ملی و بیان این مطلب که این دزدی‌ها در پارکینگ این سازمان انجام شده‌است؛ جهت روشن شدن موضوع و رفع شبهات به استحضار افکار عمومی می رساند سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی پارکینگ مخصوص اعضاء محترم کتابخانه ندارد و محل توقف ماشین‌ها که در بلوارهای شهری و معابر عمومی قرار دارد و مانند دیگر خیابان‌های عمومی شهر تهران می‌باشد و سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی اختیاری در خصوص این بلوار و معابر عمومی ندارد.

البته با عنایت به دغدغه اعضاء محترم کتابخانه ملی، در سنوات گذشته مکاتباتی با مسئولان انتظامی در خصوص ایجاد ایستگاه های پلیس در مجاورت کتابخانه انجام شده است.
خوشبختانه مدیریت محترم منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد، از سال گذشته احداث پارکینگ عمومی که در ضلع شمالی ساختمان کتابخانۀ ملی قرار دارد را آغاز کرده و عملیات عمرانی آن پس از سالها وقفه با پیگیری سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مدیریت محترم منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد و اهتمام شهردار محترم تهران هم‌اکنون در حال پیگیری است.


به مناسبت روز قلم و در آستانه عید غدیر؛

چهارمین محفل ادبی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۴/۱۰ - ۱۱:۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۴/۱۰ - ۱۱:۱۰:۲۳
چهارمین محفل ادبی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود
چهارمین محفل ادبی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران همزمان با روز قلم و در آستانه عید سعید غدیر با معرفی جدیدترین آثار ادبی منتشر شده در کشور برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، چهارمین محفل ادبی کتابخانه ملّی ایران همراه با شعرخوانی جدیدترین اشعار شاعران و معرفی آخرین آثار ادبی منتشر شده در کشور؛ روز پنجشنبه 15 تیرماه، ساعت 9 در محل اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران با حضور شاعران و نویسندگان برپا می شود.

همچنین در این محفل ادبی گرامیداشت یاد و خاطره اهالی قلم درگذشته و تولد اهالی قلم متولد شده در خرداد و تیرماه برگزار خواهد شد.


در راستای مسئولیت اجتماعی سازمان در قبال محیط زیست؛

نشست تخصصی «سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز» برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۴/۳ - ۱۰:۲۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۴/۳ - ۱۲:۲۰:۲۲
نشست تخصصی «سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز» برگزار شد
نشست تخصصی «سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز» در راستای مسئولیت اجتماعی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در قبال محیط زیست با موضوعاتی چون سبز اندیشی، آرشیو سبز، کتابخانه سبز و معماری سبز توسط پژوهشکده اسناد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست تخصصی «سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز» با حضور محسن حاجی زین العابدینی عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران و جمعی از آرشیویست ها و کتابداران در پژوهشکده اسناد برگزار شد.

محسن حاجی زین العابدینی پژوهشگر در ابتدا با اشاره به این موضوع که مبحث سبز اندیشی فراتر از ملت ها تعریف می شود؛ گفت: وقتی صحبت از کتابخانه سبز و آرشیو سبز به میان می آید، نخستین تعریف از این دو عبارت، ایجاد فضای سبز و تلاش برای حفظ محیط زیست است. اما موضوع فراتر از این مباحث است و همه انسان ها در همه دولت ها و با ملیت های متفاوت مسئول هستند و این مقوله ریشه در سبز اندیشی تک تک انسان ها دارد و موضوعی فرا زمینی است.

وی ادامه داد: مسائل زیست محیطی مانند گرم شدن زمین، استفاده از سوخت های فسیلی و غیره مشکلات بسیاری را برای محیط زیست ایجاد کرده است که مهمترین مسئله کمبود آب به عنوان یکی از مسائل استراتژیک برای دولت ها است و به عبارتی جهان نگران زیست زمین است.

عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران در ادامه این نشست  فرهنگ، شناخت و آگاهی انسان ها نسبت به محیط زیست را مهمترین فاکتور ارزیابی کرد و گفت: فرهنگ سازی به منظور شناساندن و آگاهی بخشیدن نسبت به محیط زیست یکی از مهمترین مسئولیت های افراد، به خصوص اهالی فرهنگ است. زیرا قدم های هرچند کوچک در راستای محیط زیست می تواند به فرهنگسازی در این مسیر کمک کند. بنابراین مقوله فرهنگ مهترین فاکتور در آگاهی بخشی است.

وی با بیان این مطلب که کتابخانه سبز یکی از دستاوردهای فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست است؛ اظهار داشت: هریک از کتابداران و در راس آن سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران باید با فرهنگسازی مناسب و ایجاد راه های بهینه برای حفظ منابع زیست محیطی در مسیر آگاهی بخشی به افراد جامعه حرکت کنند.

محسن حاجی زین العابدینی در ادامه به این نشست اشاره کرد که توسعه پایدار شرط لازم برای حفظ محیط زیست است که در نتیجه فرهنگسازی و آگاهی بخشی در این حوزه به وجود می آید.

وی با اشاره به چگونگی ایجاد کتابخانه سبز گفت: آگاهی و شناخت برای داشتن کتابخانه سبز، در حوزه های مختلف شکل می گیرد. به عنوان مثال در سازمان های اداری با استفاده کمتر از کاغذ و رفتن به سمت راه اندازی اتوماسیون مکاتبات و امور اداری، دیجیتال سازی آرشیوها و کتابخانه ها، انتشارمکتوبات غیر کاغذی مانند نسخه های الکترونیکی و غیره می توان به کتابخانه سبز دست یافت.

این پژوهشگر تاکید کرد: برنامه ریزی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی محصول سبز اندیشی است به این معنا که افراد جامعه باید نسبت به مسائل زیست محیطی حساس باشند و نواقص را به خوبی شناسایی کنند و در نهایت اقدامات لازم و موثر را انجام دهند. و حال سئوال این است که هریک از ما تا چه اندازه می توانیم یک فعال سبز باشیم؟ و تا چه اندازه و در چه زمینه هایی می توانیم کمک رسانی کنیم؟

حاجی زین العابدینی دانش آموخته علم اطلاعات و دانش شناسی در توضیح آرشیو سبز گفت: در دهه 90 میلادی جنبش کتابخانه سبز به شکل جدی مطرح و منجر به استفاده از سیستم شبکه شد. اما خود این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرد و باعث مصرف زیاد برق، تولید گرمای بیش از اندازه، ایجاد آلودگی و افزایش میزان آلاینده ها و غیره شد و در نتیجه اتلاف انرژی را به همراه داشت. در ادامه این روند برای کاهش مصرف و اتلاف انرژی؛ با پدیده ای به نام محتوای سبز مواجه شدیم. مثلا پردازش دقیق اطلاعات، پالایش اطلاعات تکراری، حذف منابع نادرست و یکدست سازی اطلاعات و مدیریت محتوا از جمله اقدام صورت گرفته در این حوزه بود.

وی در ادامه با بیان این مطلب که توسعه پایدار در دولت ها مبنای حفاظت از محیط زیست است؛ یادآورد شد: وقتی صحبت از توسعه پایدار می شود منظور توسعه همه جانبه کشور است. توسعه ای که کمترین صدمه را به منابع ملت ها به عنوان سرمایه و دارایی آنها بزند و برای دستیابی به آن باید تفکر سیستمی نزد دولتمردان وجود داشته باشد تا با برنامه ریزی درست به اهداف بلند مدت و در نهایت توسعه پایدار دست یابند که یکی از ابعاد اصلی توسعه پایدار در کنار مقوله های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، مسئله زیست محیطی است.

عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، معماری سبز را یکی از فاکتورهای اصلی داشتن کتابخانه سبز و آرشیو سبز دانست و خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم و قابل بررسی این است که چطور در کنار آرشیو سبز و کتابخانه سبز، ساختمانی ساخت که مولفه های حفاظت از محیط زیست را دارا باشد.

وی با اشاره به  نمونه هایی از کتابخانه های ملّی در سراسر جهان به معماری سبز در ساختمان سازی، درباره مولفه های معماری سبز گفت: برای ساخت کتابخانه ای با معماری سبز باید مولفه هایی چون صرفه جویی در مصرف انرژی در زمینه های مختلف، مانند تولید مصالح همگام با مسائل جهانی زیست محیطی، بهره گیری از اصول معماری محلی، استفاده از فضای سبز برای کمک به حفاظت از محیط زیست را در نظر گرفت. با رعایت اصول و دغدغه مندی برای حفاظت از محیط زیست می توان به کتابخانه سبز، آرشیو سبز و معماری سبز که جملگی محصول سبز اندیشی دست پیدا کرد.


به همت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال؛

دوره آموزش تخصصی «تصحیح متون» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۳۱ - ۱۰:۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۳۱ - ۱۰:۱۲:۲۲
دوره آموزش تخصصی «تصحیح متون» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود
دوره آموزش تخصصی «تصحیح متون» با تدریس استاد نجفقلی حبیبی نسخه پژوهش پیشکسوت و مصحح متون کهن در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سرفصل های این دوره آموزشی، شامل آشنایی با اقسام و شیوه های تصحیح، وجوه و دلایل اعتبار یک نسخه خطی، اصول و نحوه انتخاب اثر خاص، دلایل توجیهی تصحیح یک اثر و تکنیک های خوانش متون خطی می شود.

مدت زمان برگزاری دوره آموزش تخصصی «تصحیح متون»، ۲۰ ساعت در ۱۰ جلسه به صورت حضوری در نظر گرفته شده است و تاریخ شروع دوره از  ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲  در روزهای سه شنبه ساعت ۱۴ تا ۱۶ خواهد بود.

لازم به ذکر است مهلت ثبت نام دوره آموزشی «تصحیح متون» تا ۱۷ تیرماه تعیین شده است و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از نحوه ثبت نام می توانند به آدرس الکترونیکی:lms.nlai.ir مراجعه کنند و یا با شماره تلفن های ۸۱۶۲۵۲۵۸-۰۲۱ و ۸۱۶۲۵۲۳۱-۰۲۱ تماس بگیرند.

لازم به توضیح است استاد نجفقلی حبیبی از استادان مطرح در حوزه تصحیح متون خطی است و در حوزه تصحیح متون فلسفه اسلامی فعالیت های ارزنده ای را به انجام رسانده است. تصحیح قانون ابن سینا در 2 مجلد از مهمترین متون تصحیح شده توسط وی است.

 


به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران صورت می پذیرد:

تدوین یادنامه استاد سید عبدالله انوار با عنوان «آسمان معرفت»


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۳۰ - ۱۴:۱۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۳۰ - ۱۴:۱۸:۴۰
تدوین یادنامه استاد سید عبدالله انوار با عنوان «آسمان معرفت»
سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به منظور تجلیل ازمقام علمی استاد عبدالله انوار؛ یادنامه وی را در قالب کتاب و با عنوان «آسمان معرفت» به قلمِ چهره های فرهیخته و فرهنگی کشور منتشر خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، غلامرضا امیرخانی مشاور رئیس سازمان و گردآورنده مجموعه مقاله های مرتبط با استاد انوار، در توضیح جزئیات این خبر گفت: استاد انوار از چهره های فرهیخته و شاخص عرصه فرهنگ کشور بود که اواخر سال گذشته چشم از جهان فروبستند. به منظور پاسداشت مقام علمی این چهره درخشان فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی بنا شد یادنامه ای با مشارکت اهالی علم و فرهنگ و ادب در دستور انتشار قرار گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به شخصیت علمی و جایگاه ارزنده استاد انوار و گستره فعالیت های علمی وی از جنبه های مختلف وهمچنین نقش پررنگ او در حیات علمی کتابخانه ملّی ایران، تصمیم گرفته شد به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت وی دراسفند سال جاری، مجموعه نگاشته های نامداران عرصه علم و فرهنگ و همچنین شاگردان ایشان، توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منتشر شود.

امیرخانی با اشاره به انتخاب نام «آسمان معرفت» برای این یادنامه گفت: عنوان «آسمان معرفت» از این بیت صائب تبریزی گرفته شده است:

می توان رفتن به پای علم بر بام خرد/ آسمان معرفت را نردبان دیگراست

عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با اشاره به موضوعات یادنامه اضافه کرد: استاد انوار شخصیتی ذی فنون و جامع الاطرافی داشت که مجموع محورهای پیشنهادی بر پایه  آثار و تالیفاتی است که از وی بر جای مانده است. از همین رو محورهای این یادنامه شامل: نسخه شناسی، تصحیح متون و فهرست نگاری نسخ خطّی، تاریخ ایران به ویژه تاریخ قاجاریه، فلسفه و منطق (در هر دو حوزه فلسفه اسلامی و فلسفه غرب)، فقه شیعه با تاکید بر آثار شیخ مرتضی انصاری و آخوند خراسانی، دانشنامه نگاری، فرهنگ نویسی، واژه شناسی و دستور زبان و ادبیات فارسی، تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی به ویژه در حوزه ریاضیات،‌ نجوم و موسیقی، تهران شناسی و تاریخ کتابخانه و کتابداری در ایران خواهد بود.

 


در سومین نشست کارگروه های تخصصی مجمع کتابخانه های بزرگ کشور؛

موضوع استانداردسازی پدیدآور منابع خطّی بررسی شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۲۹ - ۱۲:۱۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۳۱ - ۱۲:۳۵:۱۴
موضوع استانداردسازی پدیدآور منابع خطّی بررسی شد
سومین کارگروه تخصصی «سازماندهی منابع خطّی و نادر» با موضوع دستنامه قواعد فهرست نویسی نسخ خطی با محوریت پدید آور منابع خطّی با حضور نمایندگانی از مجمع کتابخانه های بزرگ کشور (مکتب) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کارگروه تخصصی «سازماندهی منابع خطّی و نادر» با موضوع استانداردسازی پدیدآور منابع خطی در اندیشگاه فرهنگی سازمان برگزار شد.

 در این کارگروه تخصصی موضوعاتی چون دست نامه قواعد فهرست نویسی، استانداردسازی فهارست از جمله تهیه کاربرگه استاندارد، اولویت های فهرست نویسی، چگونگی دستیابی به اطلاعات بین الملی و ورود به سیستم وب معنایی در حوزه فهرست نویسی، و بررسی فرمت فهرست نویسی مربوط به هر کتابخانه و نمونه ای از کاربرگ های آنها به منظور استادنداردسازی و یکدست سازی مورد بررسی قرار گرفت.

در کارگروه تخصصی «سازماندهی منابع خطّی و نادر» ابوالفضل حسن آبادی مدیر مخطوطات کتابخانه مرکزی موزه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، فریبا افکاری دبیرشورای کتابخانه های دانشگاه تهران، محمود نظری کارشناس مسئول اشاعه و اطلاع رسانی منابع خطّی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، پریسا کرم رضایی سرپرست نسخ خطّی دانشگاه تهران، محسن حقگو سرپرست معاونت فرهنگی موسسه کتابخانه و موزه ملّی ملک، زهرا مدرسی مدیرکل کتاب های خطّی و نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، سیامک محبوب مدیر کل پردازش کتابخانه ملّی، شریف زاده معاون اداره کتاب های خطّی و نادر، سعیده اکبری داریان و ناهید باقری خرمدشتی اعضای هیات علمی، سفانه زمانزاده، فرزانه آب پرور و سمیه همیشه بهار کارشناسان فهرست نویسی خطی حضور داشتند.

 

 


به همت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال؛

نشست تخصصی "سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز" برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۲۹ - ۱۱:۵۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۲۹ - ۱۱:۵۴:۴۵
نشست تخصصی
در راستای مسئولیت اجتماعی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در قبال محیط زیست، نشست تخصصی "سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز" در پژوهشکده اسناد برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، پژوهشکده اسناد معاونت پژوهش و منابع دیجیتال به منظور توجه به مسئولیت اجتماعی و اکولوژیکی سازمان در قبال محیط زیست، نشست تخصصی "سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز" را برگزار می کند.

 محسن حاجی زین العابدین عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران در این نشست تخصصی صحبت خواهد کرد و محبوبه سادات بیدگلی کارشناس پژوهش پژوهشکده اسناد سازمان به عنوان دبیر حضور دارد.

نشست تخصصی "سبز اندیشی:کلید اصلی توسعه آرشیو سبز"، روز سه شنبه ۳۰ خردادماه، ساعت ۱۰ در ساختمان آرشیو ملی برگزار می شود.


در سومین نشست کارگروه های تخصصی مجمع کتابخانه های بزرگ کشور؛

استانداردسازی مستندات در کارگروه تخصصی فناوری های نوین در منابع خطّی بررسی شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۲۸ - ۹:۵۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۴/۳ - ۱۰:۲۸:۴۲
استانداردسازی مستندات در کارگروه تخصصی فناوری های نوین در منابع خطّی بررسی شد
سومین کارگروه تخصصی فناوری های نوین در منابع خطّی با حضور نمایندگانی از مجمع کتابخانه های بزرگ کشور (مکتب) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، سومین کارگروه تخصصی فناوری های نوین در منابع خطّی با مروری بر مباحث مطرح شده در کارگروه های پیشین در حوزه استانداردسازی مستندات در اندیشگاه فرهنگی سازمان برگزار شد.

در این کارگروه تخصصی موضوعاتی چون استانداردسازی مستندات، هوشمندسازی اطلاعات، دسترس پذیری اطلاعات در حوزه هوش مصنوعی، اتصال بانک های اطلاعاتی به منظور تسهیل  در جستجو کلیدواژه ها و یکپارچه سازی کاربرگه های مستندات در کتابخانه ای بزرگ کشور توسط هریک از کارشناسان و متخصصان در این کارگروه مورد بررسی قرار گرفت.

در سومین کارگروه تخصصی فناوری های نوین در منابع خطّی، ابوالفضل حسن آبادی مدیر مخطوطات کتابخانه مرکزی موزه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، فریبا افکاری دبیرشورای کتابخانه های دانشگاه تهران، محمود نظری کارشناس مسئول اشاعه و اطلاع رسانی منابع خطّی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، پریسا کرم رضایی سرپرست نسخ خطّی دانشگاه تهران، زهرا مدرسی مدیرکل کتاب های خطّی و نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، الهام چیذری فرد مدیرکل اطلاع رسانی ، سعید بهرامی مدیرکل دفتر شناسایی و فراهم آوری منابع دیجیتال، محمد ایرانشاهی کارشناس نشر محتوای دیجیتال، سفانه زمانزاده کارشناس فهرست نویسی و سمیه همیشه بهار کارشناس فهرست نویسی خطی حضور داشتند.


به منظور تبیین ماموریت‌های مرتبط با معاونت کتابخانه ملّی؛

نشست اداره کل فراهم آوری با مدیران مراکز استانی برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۲۷ - ۱۳:۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۲۷ - ۱۳:۱۱:۴۹
نشست اداره کل فراهم آوری با مدیران مراکز استانی برگزار شد
نشست اداره کل فراهم آوری معاونت کتابخانه ملّی با مدیران مراکز استانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به منظور تبیین ماموریت‌های هشتگانه مراکز استانی در ارتباط با فعالیت‌های معاونت کتابخانه ملّی به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، حمیدرضا سلطانی مدیرکل فراهم آوری در این نشست ضمن تبیین و تعیین ماموریت های هشتگانه معاونت کتابخانه ملّی بر اهمیت فراهم آوری منابع تاکید کرد و گفت: فراهم آوری یکی از مهمترین فعالیت های کتابخانه ملّی ایران در راستای حفظ میراث مستند کشور و ایفای نقش ملّی و بین المللی سازمان برای حفظ منابع مکتوب و غیر مکتوب است. اهدای منابع به خصوص در مراکز استانی سازمان به منظور تامین منابع کسری سازمان و آماده‌شدن بستر اهدای منابع مازاد برای کتابخانه‌های متقاضی و کتابخانه‌های مناطق کم‌برخوردار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تبیین ماموریت‌های هشتگانه مدیران استانی در ارتباط با فعالیت‌های معاونت کتابخانه ملّی با موضوعاتی چون نشست با ناشران منابع کتابی و غیر کتابی استانی یا منطقه و ترغیب آنها برای واسپاری منابع به کتابخانه ملّی، نشست با ناشران نشریات استانی یا منطقه و ترغیب آنها برای واس‍پاری نشریات به کتابخانه ملّی، راهنمایی کتابخانه‌های استانی و منطقه به منظور پیوستن به شبکه کتابخانه‌های کشور و به روز‌رسانی اطلاعات، استفاده از ظرفیت‌های زبانی (‌ترکی، کردی، لری، عربی، بلوچی و غیره) در مستندسازی موضوعی،تعامل با مراکز استان‌شناسی در شناسایی، جمع‌آوری، نگهداری و حفظ منابع مکتوب و غیر مکتوب استانی و محلی، دریافت منابع وجینی از کتابخانه‌های استان یا منطقه و ارسال آنها به تهران،شناسایی و گفتگو با اقوام و طوایف محلی استان یا منطقه درباره همکاری برای دریافت منابع اهدایی اعم از نسخ خطّی، چاپ سنگی و کتب نادر و همکاری در صدور فیپا از جمله تبیین ماموریت های هشتگانه به مدیران استانی بود. لازم به توضیح است عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی، طاهره یعقوب‌پور نرگسی مشاور معاون کتابخانه ملّی، معصومه باغی‌کشتان رئیس اداره واسپاری، مرجان علیزاده رئیس اداره مبادله و اهدا، ندا نامدار‌ قشقایی رئیس اداره فراهم‌آوری منابع کتابی(سفارش و خرید) و نیک نژاد کارشناس مرتبط با امور استان ها در این نشست مجازی حضور داشتند و با مدیران مراکز استانی بحث و تبادل نظر کردند و به سوالات آنها پاسخ دادند.

انتصاب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛

سرپرست اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد ملی منصوب شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۲۴ - ۱۶:۴۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۲۴ - ۱۶:۵۲:۵۷
سرپرست اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد ملی منصوب شد
با حکم رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، اکبر فلاحی به عنوان سرپرست اداره کل خدمات آرشیوی منصوب شد.

​به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، در پی بازنشستگی محسن روستایی که پیش از این تصدی اداره کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد ملی را به عهده داشت، اکبر فلاحی به عنوان سرپرست این اداره کل منصوب شد.


فلاحی دارای مدرک دکتری تاریخ است و از جمله سوابق اجرایی او می توان به معاون اداره کل خدمات آرشیوی اشاره کرد.


نشست هم اندیشی با دختران دانشجو و دانش آموختگان توانخواه برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۲۴ - ۱۳:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۲۴ - ۱۳:۴۰:۱۴
نشست هم اندیشی با دختران دانشجو و دانش آموختگان توانخواه برگزار شد

نشست هم اندیشی دختران دانشجو و دانش آموختگان توانخواه، به منظور شناسایی توانمندی و دستاوردهای آنها با حضور عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی، سمیه سادات هاشمی رئیس گروه خدمات مرجع و ویژه اداره کل اطلاع رسانی، حسین روحانی کارشناس گروه خدمات ویژه و مینو یثربی فعالِ حوزه افراد توانخواه برگزار شد.

در این نشست نیازها و راهبردهای مربوط به دانشجویان و دانش آموختگان توانخواه در زمینه های مختلف مورد بررسی قرار گرفت و هریک از آنها خواست و خدمات مورد نیاز خود را مطرح کردند.

در پایان این نشست از دستاوردهای ‍پژوهشی دختران توانخواه و فعال در عرصه علم و فناوری تجلیل شد.


در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران؛

کتاب انگلیسی «بازنمایی ایران پساانقلاب» با رویکرد نو شرق شناسی رونمایی شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۳/۲۴ - ۹:۲۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۳/۲۴ - ۱۳:۳۷:۴۸
کتاب انگلیسی «بازنمایی ایران پساانقلاب» با رویکرد نو شرق شناسی رونمایی شد
مراسم رونمایی از کتاب انگلیسی Representing Post-Revolutionary Iran (بازنمایی ایران پساانقلاب) تالیف حسین نظری با رویکرد بررسی روایت‌های اسارت، نوشرق‌شناسی و مقاومت در زندگی‌نوشت‌های ایرانی - آمریکایی با حضور جمعی از استادان و متخصصان حوزه¬های جامعه‌شناسی، زبان و ادبیات انگلیسی، ایرانشناسی، مطالعات زنان و مطالعات آمریکا با همکاری اندیشگاه فرهنگی و گروه پژوهش‌های منابع اسلام شناسی و ایران‌شناسی معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در ابتدای مراسم، محبوبه شمشیرگرها دبیر نشست و عضو هیات علمی گروه پژوهش‌های منابع اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران درباره تجربه مطالعاتی خود در حوزه زندگی‌نوشت‌ها گفت: تاریخچه زندگی‌نگاری در ایران به یک قرن و نیم گذشته برمی‌گردد و ما از نظر مبانی نظری در این حوزه با فقر نسبی روبه‌رو هستیم و تا در زمینه مبانی نظری غنی نشویم ورود به عرصه نقد و ارزیابی، سخت است. از این نظر کار آقای نظری ارزشمند است. زندگی‌نوشت، هر نوشته‌ای است که روایتی واقع‌گرایانه از زندگی بشر باشد که در یک فرانوع یا اَبَرژانر (ژانر گسترده) گنجانده می‌شود و می‌توان با اختصاصاتی هر یک از زندگی‌نوشت‌ها را دسته‌بندی کرد.
 
سخنران زینب قاسمی، عضو هیات علمی گروه مطالعات آمریکای شمالی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران ضمن اشاره به این مطلب که این کتاب، روایتی از واقعیت‌ها است؛ گفت: فرهنگ و خاستگاه تمدنی جامعه ایران برای دنیای غرب به درستی تبیین نشده است و خواننده غربی، شناخت لازم و کافی از جامعه ایرانی ندارد و این کتاب روایتی از بازنمایی ایران پس از انقلاب است.
 
وی تاکید کرد: نویسندگان کتاب های «بدون دخترم هرگز»(1987)، «لولیتا‌خوانی در تهران»(2003) و «یأ‌س-ها و امیدها: فراتر از لولیتاخوانی در تهران»(2007) همگی به دنبال قراردادن خواننده غربی مقابل جامعه ایرانی هستند؛ اما این کتاب در بخش‌های مختلف و فصول گوناگون خود پاسخ‌های جامع و شایسته‌ای به نگاه ایران‌هراسانه داده است و به خواننده غربی نشان داده که واقعیت جامعه امروز ایران با آنچه در این کتاب‌ها به تصویر کشیده شده بسیار متفاوت است.
 
قاسمی در ادامه اشاره می‌کند که موضوع کتاب انگلیسی «بازنمایی ایران پساانقلاب»،‌ یک نگاه تئوریک قوی دارد و از ژانر ادبی خاص خود پیروی می‌کند. این ژانر ادبی روایت اسارت آمریکایی‌های سفیدپوست توسط سرخپوستان است که بسیار پرفروش بوده و مولف روایت می‌کند که چگونه از این ساختار در کتاب-های «بدون دخترم هرگز» و »لولیتاخوانی» و نیز از رویکردهای شرق‌شناسی، نوشرق‌شناسی و خودشرق‌شناسی استفاده شده است. هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: خودشرق‌شناسی تصویری است که یک شرقی به صورت بدبینانه از کشور خودش نقل می‌کند و روایت را خیلی باورپذیرتر می کند. 
 
وی ادامه داد: نویسنده در فصل اول تحلیل می کند که چقدر این ژانر ادبیات در پیشبرد اهداف سیاسی و توجیه افکار عمومی آمریکا تاثیر داشته است. چون وقتی یک ملت را بتوان منفی نشان داد افکار عمومی را برای حمله نظامی راحت‌تر می‌توان تحت تاثیر قرار داد و در رابطه بین بستر سیاسی، بستر فرهنگی و بازار فروش این نوع کتاب‌ها می‌تواند موفق باشد. در فصل آخر مولف ذکر می‌کند که این بازنمایی‌ها چطور باعت توجیه مداخله سیاسی و نظامی و تحریم‌های آمریکا برای افکار عمومی دنیا می‌شود. 
 
عضو هیات علمی گروه مطالعات آمریکای شمالی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در ادامه اظهار داشت: این نوع نگاه برای خواننده غربی که برای زندگی نویسی اهمیت بالایی قائل است بهتر مفاهیم ایران امروز را تداعی می‌کند.ایشان در ادامه اظهار داشت: در این کتاب از مقوله شرق‌شناسی برای بیان مفاهیم استفاده شده است که به نظر من برای خواننده بسیار باورپذیرتر است و این نوع نگاه برای خواننده غربی که برای زندگی نویسی اهمیت بالایی قائل است بهتر مفاهیم ایران امروز را تداعی می‌کند. 
 
این استاد دانشگاه، بازنمایی کتاب های ضدایرانی در تصمیم سازی های دولت های غربی در مواجهه با ایران را مورد بررسی قرار داد و یادآور شد: بازنمایی های غیرواقعی از جامعه ایران سبب می‌شود تا مداخلات سیاسی و نظامی در کشورها افزایش پیدا کند.
 
قاسمی به عنوان مدرس دانشگاهی که در زمینه مطالعات آمریکای شمالی پژوهش و تدریس می‌کند در پایان خاطرنشان کرد: کتاب «بازنمایی ایران پساانقلاب» گامی است در جهت پرکردن خلأ عدم شناخت کافی انگلیسی‌زبانان از جامعه ایران و معرفی واقعیت های موجود که امید است در این زمینه شاهد آثار فاخر دیگری نیز باشیم.
 
محسن بدره‌ای عضو هیات علمی مطالعات زنان دانشگاه الزهرا(س) دیگر سخنران این مراسم بود. او با پرداختن به پیشینه رابطه ایران و غرب و تقابلی که از گذشته بین این دو تمدن وجود داشته است؛ گفت: در بسیاری از آثار تاریخی و روایت نگاری های باستان شاهد تقابل بین این دو تمدن هستیم که در آن روایت نادرست از واقعیت های جامعه ایرانی به خوبی دیده می شود.
 
وی با اشاره به این موضوع که بخش مهمی از شرق شناسی توسط غربی ها به بیان تصویر زن ایرانی پرداخته و از منظر فلسفی و ادبی به آن توجه شده است؛ بیان کرد: در کتاب انگلیسی  «بازنمایی ایران پساانقلاب»  نوشته حسین نظری به جنبه های مختلف نگاه غربی ها توجه شده است و مولف به روشنی با استناد به ادبیات و روایت گری به بررسی شناخت غرب به حوزه زن پرداخته است و با تنظیم فنی و علمی بر موضوعات تمرکز کرده و با بیان درست نظری، اطلاعات به روزی را به مخاطب ارائه می کند.
 
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) با انتقاد از این موضوع که در حوزه زنان و روایت پژوهی در تاریخ شفاهی کشور، فعالیت زیادی صورت نگرفته است، خواستار ورود بخش های مختلف ادبی و فرهنگی کشور در بازتولید و بازاندیشی آثار در این زمینه شد و گفت:  همانگونه که به آثار و نوشته زنان در خارج از مرزها، نگاه و توجه ویژه می شود، بایستی به آثار و تلاش های زنان در داخل ایران نیز توجه ویژه ای صورت گیرد.
 
عاصمه قاسمی، عضو هیات علمی دانشگاه ادبیات،‌ علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات نیز طی سخنانی با تاکید بر این مطلب که جای آثاری نظیر آنچه حسین نظری ارائه کرده است در ادبیات ما خالی است؛ اظهار داشت: به عقیده من جامعه امروز ما و نیز مخاطبان خارجی نیازمند آثاری هستند که به درستی واقعیت های ایران امروز را برای آنها بیان کند تا به کتابهایی که در زمینه روایت گری نادرست از ایران وجود دارد؛ پاسخ منطقی بدهد.
وی با اشاره به این موضوع که در کنار تقابل ایران و غرب به دلیل ویژگی های انقلاب اسلامی، جامعه ایرانی به ویژه نظام های دینی و زنان زیر ذره بین غربی ها قرار گرفته اند؛ گفت‌: پرداختن به موضوع زنان از جمله موضوعاتی است که غربی‌ها به آن علاقه زیادی دارند و همواره با رصد آن، آثار فراوانی با رویکردهای مختلف و بازنمایی غیرواقعی در این حوزه به بازار ارائه کرده اند.
 
این استاد دانشگاه، روایت نقادانه حسین نظری در کتاب «بازنمایی ایران پساانقلاب» را در تعیین مسیر اجتماعی و تاریخی این برهه از ایران حائز اهمیت دانست و گفت: متاسفانه به دلیل اینکه در داخل ایران در زمینه بازنمایی واقعیت های ایران امروز غفلت شده، شاهد بازتاب غیرواقعی آن در خارج از مرزها هستیم و غرب با داشتن رسانه های مختلف به دنبال القای غیرواقعی از آنچه خود در خصوص جامعه ایرانی می پسندد؛ است.
 
عاصمه قاسمی با اشاره به نکات مثبت کتاب خاطرنشان کرد: این کتاب در بخش ها و فصول مختلف خود، اتفاقات را در بستر تاریخی و با رویکرد عوامل سیاسی و فرهنگی مورد بررسی قرار می دهد و با چارچوب نظری، دوران پساانقلاب را تحلیل می کند. به همین خاطر انتخاب روایت ها به گونه‌ای است که معرف آن‌ها در چارچوب مبانی نظری قرار دارد. ضمن اینکه در بخش‌های مختلف کتاب، دوگانه‌های ساخته شده درباره ایران و غرب به طور مرتب بازتولید می‌شود.
 
وی همچنین بخش مهم و تاثیرگذار کتاب «بازنمایی ایران پساانقلاب» را در نگاه شرق شناسانه و نوشرق-شناسانه آن دانست که به این اثر وزن و جامعیت خوبی داده است.
 
حسین نظری، مولف کتاب انگلیسی «بازنمایی ایران پساانقلاب»  و عضو هیات علمی دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران ضمن تقدیر از سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برای برگزاری این مراسم به بیان چرایی نوشتن این کتاب پرداخت و گفت: متاسفانه در کتاب های «بدون دخترم هرگز، « لولیتا خوانی در تهران» و « یأس ها و امیدها» روایت اغراق آمیزی از جامعه ایرانی به ذهن خارجی ها ارائه می شود که هیچ سنخیتی با واقعیت زیسته ایرانی ندارد.
 
وی با اشاره به بخشی از کتاب« فرهنگ و امپریالیسم» نوشته ادوارد سعید که «ملت ها خود روایت هستند» ادامه داد: در دوره ای که عصر شبکه های اجتماعی قلمداد می شود آنچه مهم است چگونگی روایت واقعیت ها است تا اثر و نقش خود را بر اذهان مردم، چه در داخل و چه در خارج از مرزها به جا بگذارند.
 
این دانش‌آموخته دانشگاه کَنتِربِری نیوزلند ادامه داد: امروزه بسیاری از کشورهای دنیا میلیاردها دلار هزینه می کنند تا روایتی جذاب از خود را برای جهانیان روایت کنند اما در کشور ما کمتر به این موضوع پرداخته می شود. ضمن اینکه به عقیده من روایت دارای دو ویژگی منحصر به فرد است: اول اینکه همیشه هدفمند و جانبدارانه است و خنثی نیست و دوم اینکه روایت ها همواره برای مخاطب خاص خود تولید می شوند. 
 
مولف کتاب انگلیسی «بازنمایی ایران پساانقلاب»  با بیان این مطلب که کتاب‌هایی که در این اثر مورد بررسی قرار می‌گیرند به طور خاص برای مخاطب غربی نوشته شده است؛ تاکید کرد: این کتاب ها توسط زنانی نوشته شده که در غرب دارای جایگاه علمی و آکادمیک هستند، اما متاسفانه با اغراق گویی و روایت نادرست جامعه ایرانی، به صورتی غیرآکادمیک و سیاسی تلاش دارند تا ذهن مخاطب خارجی را نسبت به ایران منحرف کنند تا به اهداف سیاسی خود برسند. 
 
وی در پایان گفت: متاسفانه در بخش های مختلف فرهنگی ما ضرورت نوشتن روایت ها به درستی تبیین نشده و نیاز است تا با همکاری و تعامل حوزه های مختلف ادبی و فرهنگی در این خصوص آثار ماندگارتری برای تاثیرگذاری بر مخاطبان داخلی و خارجی و روایت واقعی از جامعه ایرانی منتشر شود.
 
 
 
فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ضمن تشکر از سخنرانان و نویسنده برای حضور در این نشست، به جایگاه و اهمیت این کتاب اشاره کرد و گفت: کتاب انگلیسی «بازنمایی ایران پساانقلاب» اثر نوآورانه و ارزشمندی است و مطلوب است به شکل شایسته ای معرفی شود. تقاضای من از مولف این است که تجربه زیسته خود را درباره مسیری که برای نگارش و انتشار این کتاب طی کرده به نگارش در بیاورد. زیرا دانستن این موضوعات که سوژه این کتاب چگونه انتخاب شد؟ چطور به عنوان رساله دکتری در دانشگاه نیوزلند پذیرفته شد؟ و چگونه ناشری که غالبا علیه ایران به نشر کتب مغرضانه پرداخته؛ انتشار آن را پذیرفت از نکات مهمی است که مورد توجه پژوهشگران خواهد بود. 
 
در پایان مراسم، رونمایی از کتاب Representing Post-Revolutionary Iran ، حسین نظری مولف کتاب و متخصصان حوزه‌های مطالعات زنان، مطالعات آمریکا، جامعه‌شناسی به سئوالات مطرح شده پاسخ گفتند.