اولین نشست «معرفی صد کتاب ماندگار قرن» در هفته کتاب برگزار می‌شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۵ - ۹:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۷ - ۱۷:۵۲:۵۳
اولین نشست «معرفی صد کتاب ماندگار قرن» در هفته کتاب برگزار می‌شود
گلچینی از بهترین کتاب های ماندگار صد سال اخیر در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همزمان با برپایی سی و یکمین درهفته کتاب معرفی و بررسی می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نخستین نشست از سلسله نشست های «صد کتاب ماندگارقرن» که به بررسی و معرفی صد کتاب موثر و مهم تالیفی یک صدسال اخیر می پردازد؛ همزمان با هفته کتاب برگزار خواهد شد. 

در این نشست دو کتاب «تاریخ پیامبر اسلام»، اثر محمدابراهیم آیتی و «نثر طوبی؛ دایره‌المعارف لغات قرآن کریم» اثرعلامه ابوالحسن شعرانی با  با حضور اندیشمندان و علاقه مندان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اکبر ثبوت و محسن معینی در باره کتاب  نثر طوبی و رسول جعفریان و علی بهرامیان در باره کتاب تاریخ پیامبر اسلام (ص) سخن خواهند گفت.

این نشست تخصصی روز یکشنبه 28 آبان ماه ساعت 10 در سالن قلم مرکز همایش های بین‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار می شود.


به مناسبت هفته کتاب؛

سامانه جستجوی تمام‌متن در اسناد آرشیوی رونمایی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۵ - ۷:۴۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۵ - ۸:۱۴:۴۹
سامانه جستجوی تمام‌متن در اسناد آرشیوی رونمایی می شود
سامانه جستجوی تمام‌متن در اسناد آرشیوی، همراه با پیاده‌سازی استاندارد «ALTO» همزمان با سی و یکمین دوره هفته کتاب از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران رونمایی می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، سامانه جستجوی تمام متن در اسناد آرشیوی، همراه با پیاده‌سازی استاندارد «ALTO» به همت اداره کل پردازش و منابع دیجیتالِ معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان در 2 سال گذشته آماده شده و قرار است از نسخه آزمایشی این سامانه در تاریخ 27 آبان ساعت 9 در آرشیو ملّی ایران (ساختمان گنجینه) رونمایی شود.

این سامانه به منظور توسعه و متناسب‌سازی فناوری «OCR» برای اسناد حروف‌چینی شده قدیمی و معاصر، از زمان دوره پهلوی اول تا به امروز، طراحی شده‌است.

در سامانه جستجوی تمام متن در اسناد آرشیوی، علاوه بر استخراج متن از تصاویر اسکن شده، ساختار هر صفحه در قالب استاندارد «ALTO» که استانداری برای برچسب‌زنی ساختار عناصر و متون در هر صفحه است؛ تحلیل و استخراج می‌شود. به کمک این استاندارد هنگام جستجو، محل وقوع هر کلمه در متن، مشخص و نشانه­گذاری شده و برای کاربر نمایش داده می‌شود.

همچنین موتور جستجوی سامانه دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای بهبود دقت در جستجوی متنی، توسعه پیدا کرده است تا قابلیت جستجوی کلمات مجاور در متن (Proximity Search) را  فراهم کند. این قابلیت از ابتدای آذر 1402 در سامانه دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران قابل استفاده خواهد بود.


به همت معاونت کتابخانه ملّی ایران؛

نشست بررسی آخرین دستاوردهای نشر قرآن کریم به خط بریل در هفته کتاب برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۴ - ۱۷:۳۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۴ - ۱۷:۴۴:۳۲
نشست بررسی آخرین دستاوردهای نشر قرآن کریم به خط بریل در هفته کتاب برگزار می شود
سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به منظور بررسی دستاوردها و فعالیت ها در حوزه نشر قرآن کریم برای روشندلان، نشست تخصصی «بررسی آخرین دستاوردهای نشر قرآن کریم به خط بریل» را در هفته کتاب با حضور کارشناسان برگزار می کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نشست تخصصی «بررسی آخرین دستاوردهای نشر قرآن کریم به خط بریل» در تاریخ 27 آبان ماه ساعت :30 10 در تالار رودکی (بخش نابینایان) در ساختمان کتابخانه ملّی برگزار می شود.

این نشست تخصصی با سخنرانی مجید مشایخی کارشناس منابع بریل مرکز رودکی، علی نوری رئیس دفتر معلولین و صادق عباسی مدیر بریل مرکز رودکی و و حضور محمد بابایی مدیر اجرایی طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی برپا خواهد شد.


در حوزه تاریخ تاریخ شفاهی؛

کتاب «عمارت معمور» در سی و یکمین دوره هفته کتاب نقد و بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۴ - ۱۰:۲۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۴ - ۱۰:۳۲:۴۷
کتاب «عمارت معمور» در سی و یکمین دوره هفته کتاب نقد و بررسی می شود
نشست نقد و بررسی کتاب «عمارت معمور» در حوزه تاریخ شفاهی دربرگیرنده خاطرات منوچهر بهنام نخستین سفیر ایران در امارات عربی متحده؛ در هفته کتاب برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، این نشستِ تخصصی به همت دفتر پژوهش کتابداری و آموزش با همکاری پژوهشکده اسنادِ معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت سی و یکمین دوره هفته کتاب برگزار می شود.

کتاب تاریخ شفاهی «عمارت معمور» مشتمل بر خاطرات شفاهی منوچهر بهنام نخستین سفیر ایران در امارات متحده عربی است. در این کتاب بخشی از تاریخ دیپلماسی ایران به شکل مشروح مطرح شده که از این حیث اثری ارزشمند تلقی می‌شود.

شرح خاطرات منوچهر بهنام به‌ویژه درباره جزایر ایرانی در خلیج فارس و اذعان حاکمان امارات به تعلق این جزایر به ایران، حائز اهمیت بوده و به عنوان یک سند، قابل استناد است. تعاملات دیپلماتیک این مأمور با تجربه به عنوان نخستین سفیر ایران در امارات متحده عربی برای سیاستمداران به خصوص دیپلمات های جوان مفید و کاربردی است.

نشست نقد و بررسی کتاب «عمارت معمور» روز شنبه 27 آبان ماه ساعت 15 با حضور یاسر قزوینی حائری عضو هیات علمی دانشگاه تهران، علیرضا مجیدی  مدیر بخش غرب آسیای اندیشکده جریان در محل اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می شود و مصطفی نوری از پژوهشگران پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دبیر این نشست خواهد بود.


تاکید بر اهمیت اسناد ملی؛

سرپرست معاونت اسناد ملّی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با استاندار خراسان رضوی دیدار و گفتگو کرد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۴ - ۹:۳۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۴ - ۹:۳۷:۴۱
سرپرست معاونت اسناد ملّی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران با استاندار خراسان رضوی دیدار و گفتگو کرد
سید هادی موسوی سرپرست معاونت اسناد ملّی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، به منظور ارتقای سطح همکاری‌ها و جلب حمایت‌های استانی، منطقه‌ای،تبیین اهداف و سیاست‌های کلان سازمان با استاندار خراسان رضوی دیدار و گفتگو کرد.

 

 

 

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سید هادی موسوی سرپرست معاونت اسناد ملّی این سازمان در دیدار با یعقوب‌علی نظری استاندار خراسان رضوی، ضمن تشکر از همراهی‌های صورت گرفته در حوزه ماموریت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران گفت: اجرای صحیح و کامل قانون اسناد ملی می‌تواند به حفظ میراث مکتوب فرهنگی کشور کمک کند و زمینه ساز آگاهی و اطلاع جوانان از ریشه‌های فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی باشد.

 سرپرست معاونت اسناد ملّی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در این دیدار با اشاره به اهمیت جغرافیایی خراسان رضوی در حوزه فرهنگ بر تعیین تکلیف بیش از ۲۲ میلیون برگ سند توسط همکاران مرکز اسناد و کتابخانه ملّی شرق کشور تاکید کرد و آن را حائز اهمیت خواند و خواستار افزایش همکاری دستگاهای اجرایی استان شد.

موسوی همچنین با تکید بر دستور ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در همایش مدیران این سازمان مبنی بر استفاده از توان محققان و اندیشمندان استانی در شناسان و معرفی فرهنگ هر استان؛ اظهار داشت: راه‌اندازی بخش خراسان شناسی توسط مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه شرق کشور در در دستور کار قرار گرفته است و در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.

 همچنین یعقوب‌علی نظری استاندار خراسان رضوی در این دیدار تاکید کرد: نفس کار سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در حفظ و پاسداشت هویت ملّی بسیار حائز اهمیت است و جمع آوری و نگهداری و بهره‌برداری از اسناد باید با قوت انجام پذیرد.

 وی با اشاره به دیدار خود با مجموعه‌ هابیلیان، خانواده شهدای ترور، تصریح کرد: ارائه به‌هنگام اسناد به مردم برای پاسخگویی به شبهات ضرورت دارد و برای آیندگان یک نیاز اساسی است، به خصوص اینکه مقاطع درخشان تاریخ ایران مانند دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حاوی درس‌ها و عبرت‌های بسیار است.

 

سجاد جان نثاری مدیر کل تدارکات سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران و مجتبی محمودی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملّی شرق کشور و سید ناصر نعمتی مدیر روابط عمومی استانداری خراسان رضوی نیز در این دیدار حضور داشتند.


سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع مطرح کرد:

برنامه‌های پدافندی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اولویت تخصیص بودجه قرار گیرد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۲ - ۹:۵۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۲ - ۱۵:۱۳:۳
برنامه‌های پدافندی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اولویت تخصیص بودجه قرار گیرد
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از اقدامات این معاونت در راستای اجرای پدافند غیرعامل در سازمان گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، دکتر محمد عباسی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان در خصوص اقدامات سازمان در زمینه پدافند غیرعامل گفت: یکی از نگرش­‌ها درحوزه پدافند غیرعامل، کاهش آسیب پذیری و افزایش پایداری ملی است که در همین راستا آموزش کارکنان ضروری به نظر رسید؛ لذا در سال 1400 ده دوره آموزش عمومی برای 985 نفر از کارکنان سازمان و در سال 1401 برای 50 نفر از متخصصین سازمان، دوره آموزشی تخصصی برگزار شده و برای سال 1402 نیز هشت دوره پدافند فرهنگی برای کارکنان در نظر گرفته شده است.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت ومنابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انعقاد تفاهم­نامه با سازمان پدافند غیرعامل را در راستای تامین اعتبارات مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه برای اجرای طرح‌های پدافندی سازمان دانست و گفت: در این تفاهم­نامه اجرای طرح­‌هایی که می­‌تواند امنیت فضای سایبری را برای اطلاعات سازمان ارتقاء بخشد، مانند طرح پشتیبان‌گیری از اطلاعات، توسعه فضای دیتاسنتر، توسعه و به‌سازی سامانه‌های سازمان‌، احداث بایگانی راکد برای نگهداری اسناد به صورت فیزیکی‌، تکمیل سیستم اطفاء حریق‌، ‌حفاظت از منابع از طریق ضدعفونی و مرمت و آسیب‌زدایی و... درنظر گرفته شده است.

عباسی گفت: در ارزیابی سازمان پدافند غیرعامل ساختمان‌هایی هستند که «سطح مهم» تلقی می‌شوند. ساختمان کتابخانه ملی نیز در زمره ساختمان­‌های سطح مهم محسوب می‌شود. به همین منظور برای جلوگیری از بحران‌های آسیب‌زا  طی هماهنگی با سازمان مدیریت بحران، سازمان پدافند غیرعامل و دیگر مبادی ذیربط، برای امن­‌سازی سازمان اقداماتی انجام گرفت.

امن‌سازی اضطراری زیر ساخت‌های سایبری از دیگر مباحثی بود که معاونت توسعه مدیریت و منابع این سازمان به تشریح آن پرداخت و گفت: در راستای امن‌سازی اضطراری زیر ساخت‌های سایبری و تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات سازمان و جلوگیری از بروز اختلالات در ارائه سرویس‌های حیاتی آن، کمیته طرح امن‌سازی در قبال حملات سایبری در سازمان تشکیل شد؛ که این کمیته وظیفه اتخاذ تصمیمات راهبردی و نظارت بر اجرای طرح و ارائه گزارش به مرکز افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) را دارد.


سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌کند:

اکران و نقد و بررسی فیلم دفترچه خاطرات در هفته کتاب


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۱ - ۱۲:۵۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۱ - ۱۳:۳:۲۹
اکران و نقد و بررسی فیلم دفترچه خاطرات در هفته کتاب
در ایام هفته کتاب، فیلم اقتباسی دفترچه خاطرات (The Notebook) در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اکران می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، همزمان با سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، فیلم اقتباسی دفترچه خاطرات (The Notebook) به کارگردانی نیک کاساوتیس در سالن قلم این سازمان اکران شده و توسط دکتر حمیدرضا قادری مورد نقد و بررسی قرار می­‌گیرد.

این فیلم محصول ایالات متحده آمریکا است که در سال ۲۰۰۴ از روی رمانی به همین نام نوشته نیکلاس اسپارکس ساخته شده است.

دفترچه خاطرات داستان زنی سالخورده و مبتلا به آلزایمر است که در آسایشگاه زندگی می‌کند و پیرمردی که در آنجا سکونت دارد هر روز برای او از روی یک دفترچه خاطرات، داستان عاشقانه‌ای را می‌خواند و باور دارد که با خواندن آن، پیرزن دوباره حافظه‌اش را به دست می‌آورد.

برنامه اکران و نقد و بررسی این فیلم سینمایی روز چهارشنبه 24 آبان ماه ساعت 13 در سالن قلم کتابخانه ملی ایران برگزار خواهد شد.


همزمان با سی و یکمین دوره هفته کتاب؛

سومین نشست بلاغ با موضوع تاثیر قرآن بر آثار مولوی برگزارمی شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۱ - ۱۲:۲۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۱ - ۱۲:۳۷:۱۰
سومین نشست بلاغ با موضوع تاثیر قرآن بر آثار مولوی برگزارمی شود
به مناسبت بزرگداشتِ مفسر قرآن آیت الله سید محمد حسین طباطبایی و روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار؛ سومین نشست بلاغ در زمینه نسخه شناسی و نسخه پژوهی با موضوع تاثیر قرآن بر آثار مولوی برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، سومین نشست بلاغ با موضوع تاثیر قرآن بر آثار مولوی با دعوت از مثنوی پژوهان استاد اکبر ثبوت ، دکتر احمد تمیم داری و همچنین با حضور مثنوی شناسان، مصححان و فهرست نگاران برگزار می شود.  
این نشستِ تخصصی با نمایش برترین نسخ خطی موجود مثنوی معنوی؛ در دومین روز از برپایی هفته کتاب در روز چهارشنبه 24 آبان ماه، ساعت 10 در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران (سالن فرهنگ) برگزار می شود.

در نخستین روز از هفته کتاب؛

طرح بوستان: دوستی با کتاب ویژه کودکان، والدین و مربیان برگزار می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۱ - ۱۰:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۱ - ۱۰:۴۹:۲۴
طرح بوستان: دوستی با کتاب ویژه کودکان، والدین و مربیان برگزار می شود
سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در سی و یکمین دوره برگزاری هفته کتاب، با هدف برقرار ارتباط مستمر با کتاب، طرح بوستان: با عنوان دوستی با کتاب ویژه کودکان، والدین و مربیان را با حضور کارشناسان این حوزه برگزار می کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، معاونت کتابخانه ملّی ایران با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و به مناسبت هفته کتاب، برنامه ای را با عنوان طرح بوستان: با عنوان دوستی با کتاب ویژه کودکان، والدین و مربیان برگزار می کند.

این برنامه روز سه شنبه 23 آبان ماه، ساعت 13 در کتابخانه کودکان و نوجوانان واقع در محل کتابخانه ملّی ایران با حضور کارشناسانی چون حجت الاسلام و المسلمین حسین حقیقت رئیس اداره آموزش کودک و نوجوانِ دفتر تبلیغات اسلامی، مسلم ناصری نویسنده کتاب کودک، سعید فرخ وند رئیس موسسه فرهنگی و هنری دین و هنر و رسانه پویا برپا خواهد شد.

 


با حمایت از اثر برگزیده جشنواره ملّی پژوهش؛

«کتاب‌های درسی دانشگاهی درباره فلسطین -رژیم اشغالگر قدس» در هفته کتاب معرفی و نقد و بررسی می شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۰ - ۱۳:۵۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۰ - ۱۶:۴:۴۹
«کتاب‌های درسی دانشگاهی درباره فلسطین -رژیم اشغالگر قدس» در هفته کتاب معرفی و نقد و بررسی می شود
معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران همزمان با سی و یکمین دوره هفته کتاب و در راستای حمایت معنوی از آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری، نشست معرفی و نقد و بررسی «کتاب‌های درسی دانشگاهی درباره فلسطین - رژیم اشغالگر قدس: سیاست‌های آموزش و دانش در غرب» را در آستانه جشنواره چهاردهم برگزار می‌کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، این کتاب به زبان انگلیسی و توسط سیدهادی برهانی استادیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران تالیف و با عنوان «Textbooks on Israel-Palestine: The Politics of Education and Knowledge in the West» توسط انتشارات معتبر بین‌المللی I.B. Tauris منتشر شده است. 

برهانی مهم‌ترین کتاب‌های درسی دانشگاهی مورد استفاده برای تدریس تاریخ فلسطین و رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های غرب را بررسی و تحلیل کرده است. وی در جستجوی پاسخ به این پرسش است که مسئله فلسطین و رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های غرب چگونه روایت می‌شود و در کتاب‌های درسی شاخص در مورد این موضوع، چه ایده‌هایی غالب است و چه چیزی به عنوان «حقیقت» ارائه می‌شود.

سیدهادی برهانی استادیار گروه غرب آسیا و دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران است. او دارای مدرک دکترا از مرکز اروپایی مطالعات فلسطین (ECPS) در دانشگاه اکستر و کارشناسی ارشد حقوق بشر از دانشگاه ملی ایرلند است. حوزه مطالعه و پژوهش وی، مسائل غرب آسیا با محوریت فلسطین و رژیم صهیونیستی به طور خاص است.

این نشستِ تخصصی با حضور علی کالیراد عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس پژوهشکده اسناد سازمان، سید حامد موسوی دانشیار گروه مطالعات منطقه ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی و الهام کدخدایی استادیار گروه غرب آسیا دانشگاه تهران و سیدهادی برهانی مولف کتاب و استادیار گروه غرب آسیا و دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، روز سه شنبه 23 آبان ماه ساعت 10 در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار خواهد شد.


در سومین جلسه کمیته علمی جشنواره؛

فرایند داوری و کاربرگِ ارزیابی آثار در حوزه تاریخ شفاهی در چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران بررسی شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۲۰ - ۱۰:۵۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۰ - ۱۱:۵۱:۳۳
فرایند داوری و کاربرگِ ارزیابی آثار در حوزه تاریخ شفاهی در چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران بررسی شد
سومین جلسه کمیته علمی چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران با حضور و تبادل آراء اعضای این کمیته برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، سومین جلسه کمیته علمی چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران با گفتگو در زمینه فرایند داوری و بررسی کاربرگِ داوری آثار در حوزه تاریخ شفاهی در 16 بند تصویب شد.

اعضای کمیته علمی در این جلسه درباره معیارهای تدوین و اجرای طرح تاریخ شفاهی، اعتبارسنجی راوی یا راویان، تسلط مصاحبه‌کننده به ادبیات موضوع، رعایت اصولروایت مبنایی، جذاب، منطقی و معقول بودن روایت، راستی‌آزمایی، اعتبار، روزآمدی و یکدستی استنادها در پانویس‌ها و ارجاعات ؛ کیفیت، جامعیت و مانعیتو وضوح پرسش‌ها و نبود سوگیری در سئوالاتمصاحبه؛ویراستاری متناسب با قالب تاریخ شفاهی، نحوهفصل‌بندی محتوا و تدوینمصاحبه‌ها و غیره گفتگو و تبادل نظرکردند.

حاضران بر رعایت اخلاق داوری در فرایند بررسی آثار تأکید داشتند. توجه به ملاحظات فنی و محتوایی تاریخ شفاهی، حفظ لحن و ساختار کلام مصاحبه شوندهامانت‌داری و رعایت حقوق معنوی صاحبان اثر و درج نسخه‌ای از توافقنامه حقوقی بامصاحبه‌شونده یا مصاحبه‌شوندگانمبنی بر مجوز انتشار مصاحبه از دیگر معیارهای مطرح شده در سومین جلسه کمیته علمی چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی بود.

در این جلسه فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان، زویا آبام عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، سعید اسدی عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد، رضا رجبعلی بگلو عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، رضا خانی پور و نرگس نشاط، اعضاء هیئت علمی گروه مدیریت اطلاعات، محمد جواد عبداللهی و مطلب مطلبی، اعضای هیئت علمی گروه تحقیقات تاریخ معاصر ایران و تاریخ شفاهی، محمد حدادی مدیر کل مرمت و حفاظت، اکبر فلاحی سرپرست اداره کل خدمات آرشیوی، محبوبه قربانی مدیرکل پژوهش کتابداری و آموزش، علی کالیراد رئیس پژوهشکده اسناد، به عنوان اعضای کمیته علمی و سعیده اکبری داریان، دبیر علمی جشنواره و پریسا پاسیار دبیر اجرایی این دوره از جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.


فراخوان چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منتشر شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۱۷ - ۱۵:۲۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۲۰ - ۹:۴۰:۲۲
فراخوان چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران منتشر شد
فراخوان چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران با مضمون اصلی «هوش مصنوعی و آینده پژوهش» منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، چهاردهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران در  محورهای: علم اطلاعات و دانش‌شناسی علوم آرشیوی، مطالعات تاریخ معاصر، ایران­‌شناسی، اسلام‌شناسی، حفاظت و نگهداری منابع آرشیوی و کتابخانه‌ای و نسخه‌شناسی و نسخه‌پژوهی، و محور ویژه: آینده پژوهی مسائل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با محوریت هوش مصنوعی، همزمان با گرامیداشت هفته پژوهش در آذر و دی ماه سال‌جاری برگزار خواهد ‌شد.

دبیرخانه جشنواره چهاردهم، آثار منتشر شده در قالب‌های: کتاب (تالیف و تصنیف)،‌ طرح پژوهشی خاتمه‌یافته، پایان‌نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری در بازه زمانی مهر ۱۴۰۱ تا مهر 1402 را دریافت خواهد کرد. علاوه بر قالب‌های دوره‌های گذشته، در جشنواره چهاردهم قالب ویژه: پیشنهاده مصوب پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری با تاکید بر تحول دیجیتال در کتابخانه‌ و آرشیو با استفاده از علوم داده و هوش مصنوعی، پردازش زبان طبیعی و روش‌های نوین بازیابی اطلاعات افزوده شده است. موضوع‌های پیشنهادی برای دریافت آثار در هریک از محورها به شرح زیر است:

  • علم اطلاعات و دانش‌شناسی (مطالعات نظری/ مدیریت اطلاعات و دانش/ علوم داده/ تحول دیجیتال/ فناوری‌های نوپدید و هوش مصنوعی/ سازماندهی اطلاعات و دانش/ خدمات اطلاعاتی/ اخلاق اطلاعات/ تعامل انسان و اطلاعات)
  • علوم آرشیوی (شناسایی و ارزشیابی اسناد/ تنظیم و توصیف اسناد/ خدمات آرشیوی/ فناوری‌های نوپدید/ اخلاق و آرشیو/ سند‌‌شناسی و سندخوانی/اسناد الکترونیکی/آرشیو مشارکتی)
  • مطالعات تاریخ معاصر با تأکید بر سندپژوهی و تاریخ شفاهی (مطالعات نظری/تاریخ سیاسی/تاریخ اجتماعی/ تاریخ فرهنگی/تاریخ اقتصادی/هوش مصنوعی و ‌‌فناوری‌های نوپدید در مطالعات تاریخی)
    ایران‌شناسی (مطالعات نظری تمدنی/مطالعات ایران فرهنگی/ نگرش اندیشمندان غیرایرانی و ایرانی به ایران/ مناسبات ایران با غرب و شرق/مرجع‌شناسی و مأخذشناسی)
  • اسلام‌شناسی با تأکید بر تحولات دو سده اخیر (مطالعات نظری تمدنی در میان اسلام‌پژوهان/مطالعات تمدنی اسلام و سایر ادیان/مطالعات تمدنی اسلام در غرب و شرق/مسائل راهبردی جهان اسلام/مرجع‌شناسی و مأخذشناسی/میراث مستند جهان اسلام)
  • حفاظت و نگهداری منابع آرشیوی و کتابخانه‌ای(مدیریت بحران/حفاظت پیشگیرانه/مواد و شیوه‌های نوین/نظریه‌های مرمت/امنیت میراث مستند/فناوری‌های نوپدید/حفاظت دیجیتال)
  • نسخه‌شناسی و نسخه‌پژوهی(فناوری‌های نوپدید در نسخه‌شناسی و نسخه‌پژوهی/سازماندهی و خدمات اطلاعاتی نسخ خطی)
  • آینده‌پژوهی مسائل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با محوریت هوش مصنوعی

در نحوه ارزیابی و داوری، علاوه بر شرایط و شاخص‌­های عمومی ارزیابی محتوا، موضوع و ساختار علمی آثار، آثاری که معیارهایی چون: گسترش مرزهای دانش و فناوری در موضوع و رشته، اثربخشی و تاثیرگذاری، حل مسئله و رفع نیازهای علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌ اثربخشی ملی یا رفع خلاءهای علمی در موضوع و رشته،‌ بدیع بودن، خلاقیت و نوآوری، تطبیقی و انتقادی بودن،‌ با نظر به عرصه‌های حکمرانی، سیاست‌گذاری و سیاست‌پژوهی و کاربردی بودن را مدنظر داشته باشد، امتیاز ویژه‌ای خواهند داشت.

پژوهشگران متقاضی برای شرکت در این دوره از جشنواره می‌توانند آثار خود را حداکثر تا تاریخ 4 آذر 1402 از طریق سامانه جشنواره به آدرس http://researchfestival.nlai.ir/  ارسال کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با دبیرخانه جشنواره از طریق رایانامه researchfestival.nlai@gmail.com و  شماره  021-81623177 تماس حاصل نمایید.

 

 


نخستین جلسه کارگروه تفاهم نامه مکتب و ستاد محرومیت زدایی برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۱۷ - ۱۴:۵۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۱۷ - ۱۶:۱۰:۲۷
نخستین جلسه کارگروه تفاهم نامه مکتب و ستاد محرومیت زدایی برگزار شد
نخستین جلسه کارگروه تفاهم‌نامه مکتب و ستاد طرح محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اجتماع‌محور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نخستین جلسه کارگروه تفاهم‌نامه میان مجمع کتابخانه‌های بزرگ کشور (مکتب) و ستاد طرح محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اجتماع‌محور 2020 محله برگزار شد.

در این جلسه ظرفیت‌های عملیاتی سازمان‌ها و نهادهای عضو مکتب برای ارائه خدمات فرهنگی به مناطق کم‌برخوردار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با توجه به اینکه در حوزه فرهنگ زیرساخت اصلی مطالعه است، نسبت به تقویت زیرساخت‌های دانش‌‍افزایی از طریق دستگاه‌ها و نهادهای متولی این امر، تاکید شد.

در ادامه این جلسه استان هرمزگان به عنوان اولین استان برای ارائه خدمات فرهنگی انتخاب گردید.

شایان ذکر است در این جلسه علیرضا اقدمی دبیرکمیته فرهنگی ستاد طرح محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اجتماع‌محور و نمایندگان اعضای مکتب حضور داشتند.


به همت اداره کل فراهم آوری معاونت کتابخانه ملّی ایران؛

اهدای کتاب به مناطق کم برخوردار کشور در سی و یکمین دوره هفته کتاب


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۱۷ - ۱۴:۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۱۷ - ۱۶:۱۰:۴۴
اهدای کتاب به مناطق کم برخوردار کشور در سی و یکمین دوره هفته کتاب
اداره کل فراهم آوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران همزمان با آغاز سی و یکمین دوره هفته کتاب و در راستای توجه دادن به اهمیت مقوله کتاب و کتابخوانی، بخشی از کتاب های مازاد و موجود در کتابخانه ملّی ایران را به ستاد طرح محرومیت زدایی و توانمندسازی اجتماع محور 2020 محله کم برخوردار کشور اهدا می کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، اداره کل فراهم آوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران همزمان با آغاز سی و یکمین دوره هفته کتاب از تاریخ 20 تا 24 آبان ماه، بیش از هزار جلد کتاب از منابع کتابی مازادِ موجود در کتابخانه ملّی های را به مناطق کم برخوردار کشور اهدا می کند.

براساس این خبر، طرح اهدای کتاب به کتابخانه های مناطق کم برخوردار کشور، در راستای اجرای تفاهم نامه همکاری بین مجمع کتابخانه های بزرگ کشور(مکتب) و ستاد طرح محرومیت زدایی و توانمند سازی اجتماع محور 2020 عملیاتی می شود.

لازم به توضیح است سی و یکمین دوره هفته کتاب از تاریخ 23 تا 30 آبان ماه برگزار می شود.

 

 

 

 

 

 


به منظور گسترش کتابخوانی؛

سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به کتابخانه های روستایی و عشایری کتاب اهدا می کند


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۸/۱۷ - ۱۳:۲۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۸/۱۷ - ۱۶:۱:۵۵
سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به کتابخانه های روستایی و عشایری کتاب اهدا می کند
سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به مناسبت هفته کتاب و به منظور گسترش فرهنگ مطالعه در مناطق روستایی و عشایری بخشی از منابع کتابی مازاد خود را به کتابخانه های روستایی و عشایری کشور اهدا خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، اداره کل فراهم آوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در آستانه آغاز سی و یکمین دوره هفته کتاب، برخی از منابع کتابی مازاد را به کتابخانه های روستایی و عشایری  کشور اهدا می کند.

طرح اهدای کتاب به مناطق روستایی و عشایری کشور از سوی معاونت کتابخانه ملّی ایران از تاریخ 20 تا 24 آبان ماه اجرایی می شود.

لازم به توضیح است سی و یکمین  دوره هفته کتاب از تاریخ 23 تا 30 آبان ماه برگزار خواهد شد.