با حضور چهره های فرهنگی؛

مراسم وداع با استاد عبدالله انوار در کتابخانه ملّی ایران برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۲/۲۱ - ۱۲:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۶ - ۱۳:۵۸:۵۲
مراسم وداع با استاد عبدالله انوار در کتابخانه ملّی ایران برگزار شد
مراسم وداع با استاد عبدالله انوار فرهنگ‌پژوه، مترجم، نسخه‌پرداز و ریاضی‌دان در کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان  اسناد و کتابخانه ملّی ایران، مراسم تشییع پیکر زنده یاد استاد عبدالله انوار با حضور چهره های فرهنگی و شاگردان این فرهنگ‌پژوه فقید در تالار قلم در محل کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم فیلم مستند پرتره با شرحی از زندگی زیسته استاد عبدالله انوار به روایت خود او،‌ و بیان خاطرات چهره های فرهنگی از استاد انوار برای حاضران به نمایش درآمد.


غلامرضا امیرخانی استادیار سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در ادامه این مراسم به نمایندگی از رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت: جای خرسندی است که برای وداع با استاد عبدالله انوار با بیش از 70 سال تلاش علمی او گرد هم آمده ایم. استاد عبدالله انوار در خانواده ای اهل فضل و دانش به دنیا آمد. از این خاندان افراد بزرگی در عرصه فرهنگ حضور داشتند. 


وی ادامه داد: پدر او سیدیعقوب انوار‌شیرازی از آزادی‌خواهان عصر مشروطه و از احفاد سیدنعمت‌الله جزایری، فقیه معروف عصر صفوی بود. نام خانوادگی انوار هم برگرفته از نام کتاب معروف سیدنعمت‌الله جزایری، «انوار نعمانیه» است. سیدعبدالله انوار پس از گذراندن دوره تحصیلات ابتدایی در مدرسه امیرمعزی و سیروس (۱۳۱۰-۱۳۱۶ش)، برای تحصیل در دوره متوسطه به دبیرستان البرز رفت و پس از دریافت گواهی‌نامه ششم ادبی (۱۳۲۱ش) و شرکت در کنکور، وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. هم‌زمان زبان فرانسه را در انجمن ایران و فرانسه کامل کرد و پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه تهران (۱۳۲۴ش) و شرکت در کنکور استخدامی بانک ملی ایران، به استخدام این بانک درآمد.


استادیار سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اظهار داشت: استاد انوار خیلی زود از کار در حسابداری بانک ملی استعفا داد و به عنوان جوان ترین فرد، در لغتنامه دهخدا مشغول شد و حرف (خ) و (کاف) را تالیف کرد. پس از آن به کتابخانه ملّی آمد و بیست سال از عمر خود را به عنوان رئیس بخش نسخ خطّی در کتابخانه ملّی مشغول به فعالیت بود و بر فهرست نویسی نسخ خطّی تاکید بسیار داشت. 


امیرخانی افزود: انوار به کتابخانه ملّی علاقه و حساسیت بسیاری داشت و در آخرین معاشرت هایی که با او داشتم؛ با وجود کسالت جسمی خود از فهرست نسخ خطّی می گفت و نگران بود. و البته معتقد بود که کتابخانه ملّی ایران در دوره اخیر، مسیر خود را به خوبی طی کرده و جایگاه خود را به زودی پیدا خواهد کرد. انوار تمام دستنوشته ها و کتابخانه شخصی خود را به کتابخانه ملّی اهدا کرد.


وی یادآور شد: تصحیح متون مهمی چون تاریخ جهان‌گشای نادری، تألیف بخش‌هایی از کتاب گران‌سنگ لغت‌نامه دهخدا، شرح و تفسیر آثار مهم و متون ممتاز علوم عقلی اسلامی -که علاوه بر کتاب  «شفا» باید از «اساس‌الاقتباس» استادالبشر خواجه نصیرالدین طوسی یاد کرد- شرح و توضیح نگاشته‌های بزرگان شیعه چون شیخ مرتضی‌انصاری و آخوند خراسانی، در کنار تحقیقات گسترده درباره تاریخ شهر تهران و ترجمه‌های متون علمی و ریاضی تمدن مغرب‌زمین، گوشه‌هایی از کارنامه درخشان و ستودنی سید عبدالله انوار است.


پیکر استاد سیدعبدالله انوار، پس از تشییع برای خاکسپاری به آرامگاه ابن بابویه منتقل شد و در جوار مزار پدرش آرام گرفت.