نکوداشت فضل الله صلواتی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۵/۲۲ - ۱۰:۴۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۳:۳۶:۱۶
نکوداشت فضل الله صلواتی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد
مراسم نکوداشت و رونمایی از آثار فضل الله صلواتی نویسنده، پژوهشگر و تحلیل گر مسائل سیاسی با حضور جمعی از پژوهشگران، اساتید دانشگاه و فرهیختگان علمی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مراسم نکوداشت و رونمایی از آثار فضل الله صلواتی نویسنده، پژوهشگر و تحلیل گر مسائل سیاسی با حضور جمعی از پژوهشگران، اساتید دانشگاه و فرهیختگان علمی، در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

حجت الاسلام سید حسن خمینی با ابراز خرسندی از حضور در مراسم نکوداشت فضل الله صلواتی گفت: مایه مباهات که در جلسه بزرگداشت برادر بزرگوارم فضل الله صلواتی حاضر شده ام. موضوعات بسیاری را می توان در چنین جلسه ای مطرح کرد اما قبل از بیانی این آیه شریفه را بیان می کنم، « لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ ۚ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ۚ وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ ۚ وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا». مطابق این آیه شریفه کسانی که در راه خداوند جهاد می کنند بر آنهایی که نشسته بودند حتی با بهانه اولویت دارند. قرآن می فرمایید مونین قبل از فتح با مومنین بعد از فتح با یکدیگر مساوی نیستند، کسانی که بعد از فتح به جریان مبارزه پیوستند حتی کمک حال مبارزات شدند در مقابل آنهایی که قبل از فتح در روزگار سختی پرچم آزادی خواهی، استقلال، عزت، دینداری،شکوه و نام بلند پیامبر را بر زبان داشتند درجات بسیار بالا دارند و ارزش گذاری شدند.
وی ادامه داد: وقتی تاریخ قبل از انقلاب را ورق می زنیم با گروهی از افراد مواجه می شویم که نه تنها مبارزه نمی کردند، بلکه مبارزان را مورد طعنه قرار می دادند و متاسفانه این دسته از افراد با توجیه دیندارانه یا خیرخواهانه این کار را می کردند. در حالی که علت آنها ترس بوده و خود را در پس توجیهات و علل پنهان می کردند.
حجت الاسلام سید حسن خمینی ادامه داد: بسیاری از کسانی که در دوران مبارزه تن به همراهی نمی دهند ، یا می ترسند، یا طمع دارند. اما امثال استاد صلواتی یک ویژگی بزرگ داشت. او نمی ترسید، ایمان داشت و طمع و خوف هم نداشت و این مهم جوهره ارزنده ای است که و این چنین جوهروجودی در جوامع اندک و با ارزش هستند. به اعتقاد من افرادی چون صلواتی حاضر شدند ابراهیم وار به دل آتش بروند. زندان، تبعید، آزار و شکنجه را تحمل کنند. مبارزانی از این دست افراد کمیابی هستند و این افراد میراث یک ملت در تاریخ خودشان هستند. شجاعت افرادی از این دست که بزرگترین سرمایه ملت ها برای عبور از پیچ های تاریخی است که بسیار ستودنی و قابل تحسین است. زیرا شجاعت قابل سرایت و قابل تعلیم است و جامعه ای که از شجاعت تهی شود از همه فضایل انسانی تهی می شود. 
وی اظهار داشت: تجلیل از استاد بزرگوار صلواتی تجلیل از شجاعت نسلی است که توانستند در مرحله اول همدل و همراه شوند و در مرحله دوم این شجاعت را در خودشان نهادینه کنند و به غیر خودشان نیز بیاموزند. جامعه ما محتاج این فضیلت است. یکی از ویژگی های مبارزان مناعت طبع است و امثال مبارزانی چون استاد صلواتی با گوهره نایاب و کمیابی که دارد، باید بعد از فتح مادرانه از این فرزند دفاع کند و آن را در بر بگیرد و رها نکند، باید بپذیرد دنیا، دار تشکیک است، همه چیز با هم و به خوبی اتفاق نمی افتد و معتقدم فعالیت مبارزاتی مبارزانی چون صلواتی هرگز به پایان نمی رسد. 
حجت الاسلام سید حسن خمینی  تصریح کرد: استاد صلواتی یک شخصیت ملی است و نقش و چهره ای ملی برای مردم ایران دارد است.
وی تاکید کرد: باید به همگان گفت که انقلابیون مسلمانی که قبل از انقلاب مبارزه کردند جریان متحجر مذهبی نبودند و  انقلاب روی دیگر جریان روشنفکر مذهبی بود. اساتیدی نظیر صلواتی باید برای نسل های بعد منشا اثر باشد. 

حجت الاسلام سید محمود دعایی: استاد صلواتی منشا تحول و آگاهی بود

حجت الاسلام سید محمود دعایی سرپرست موسسه اطلاعات و نماینده مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته، در آیین نکوداشت فضل الله صلواتی نویسنده، پژوهشگر و تحلیل گرمسائل سیاسی گفت: من در نوجوانی دبیرستان را رها کردم و طلبه شدم و در اوج نهضت امام وارد حوزه اجرایی کرمان و قم شدم. در آن زمان به دنبال الگوهایی می گشتم که از آنها پند بگیرم و راه بیابم. 
وی اظهار داشت: گاهی به اصفهان برای حضور در سخنرانی می شدم. در آنجا نیز در پی یافتن چهره های مبارز و الگو می گشتیم. با استاد صلواتی در محافلی از این دست آشنا شدم.  
دعایی خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب و در مجلس شورای اسلامی به مدت 6 ماه در کنار استاد صلواتی بودم و در این مدت از فضایل انسانی ایشان بسیار آموختم. استاد صلواتی بسیار خوش مجلس است او بسیاری از فضایل تربیتی و اخلاقی را با یک طنزهایی تاثیرگذار بیان می کرد. بنده در دوران انقلاب از او بسیار الهام گرفتم و راه درست را انتخاب کردم و با موفقیت به انجام رساندم. استاد صلواتی برای ما سرمشق، الگو، منشا تحول، آگاهی و پرورش بوده است.

مصطفی معین: سرمایه های اجتماعی را باید به جامعه معرفی کرد

در ادامه این مراسم مصطفی معین، وزیر اسبق علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به آشنایی با فضل الله صلواتی گفت: شناخت من از استاد صلواتی به کانون های علمی و تربیتی جهان اسلام در روزگار گذشته بر می گردد. بنده با آثار و مبارزات او آشنا بودم و برای من الهام بخش بود.

وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مجلس با شخصیت پر فضیلت، متین و متدین او بیشتر آشنا شدم به اعتقاد من صلواتی از ارکان و ستون مهم خط امام بخصوص در اصفهان بوده است.  

وزیر اسبق علوم تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: چهره هایی چون صلواتی جزو سرمایه های ملی و اجتماعی ایران هستند و باید چهره های راستین و حقیقی از این سرمایه های اجتماعی را به جامعه معرفی کنیم.

در ادامه مراسم نکوداشت فضل الله صلواتی، محمد حسن ملک مدنی شهردار اسبق تهران گفت: چهل سال شاگردی استاد صلواتی را کردم، او چهره ای به معنای واقعی مبارز است. روحیه رواداری و مداراجویانه او توجه مرا به خود جلب کرد، صلواتی انسانی دلسوز، دلشکسته و نجیب است که باید قدر او را دانست.

قدرت الله نوروزی: فضل الله صلواتی یک سرمایه ملی است

همچنین قدرت الله نوروزی شهردار سابق اصفهان گفت: موفقیت در اداره شهرداری اصفهان مرهون مشاوره و دلسوزی های استاد صلواتی بوده است، او همواره در زندگی خود معلمی کرده است و شغل انبیا را برای خود برگزید و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نکرد. 

وی افزود:صلواتی هم در دوران مبارزه مانند یک معلم صحنه دار بود و هم در ارتباط مستمر و دائمی با دانشجویان خود وظیفه و مسئولیت آبادی رسانی را به انجام می رساند و این وظیفه تنها به کلاس های درس خلاصه نمی شد و هرجا که حرف از مردم بود او نیز حضور داشت و هیچگاه جانب مردم را رها نکرد، در فراز و نشیب های بسیار با آنها بود. به اعتقاد من او یک سرمایه ملی است و امید است بیش از همیشه در جامعه نقش آفرینی کند.

محمود صلواتی از خویشاوندان نزدیک فضل الله صلواتی گفت: استاد صلواتی یک آزاده انقلابی است، او در طول زندگی خود تحول آفرین بوده و زندگی توام با مبارزه داشته است. او خود را فدای جامعه کرده است و در عین حال در عرصه اجتماع موقعیت شناس بوده و درست وارد عمل شده است. امید است شرایط حضور انسان های شجاع، مبارز و خدوم چون فضل الله صلواتی بیش از پیش در عرصه های مختلف جامعه فراهم شود.

فضل الله صلواتی: سعی کرده ام آنچه درست است انجام دهم 

 در پایان این مراسم فضل الله صلواتی با قدردانی از حاضرین در مراسم گفت: به واقع معتقد نیستم کاری انجام داده ام، هرآنچه در تمام این سال ها فعالیت کرده ام اعتقاد و حدیث نفس من بوده و سعی کرده ام آنچه را که درست است انجام دهم. 

وی خاطرنشان کرد: در تمام مسیر مبارزاتی خود همواره حرف خودم را مطرح کرده ام و از آنچه درست بوده است کوتاه نیامده ام و آن راه راست است.