اشرف بروجردی در افتتاحیه جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران:

پژوهش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی می‌تواند در سطح ملی و بین المللی مرجع شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۹/۲۲ - ۱۵:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۹/۹/۲۲ - ۱۵:۳۸:۴۳
پژوهش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی می‌تواند در سطح ملی و بین المللی مرجع شود
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بر مرجع بودن پژوهش‌های انجام شده در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سطح ملی و بین المللی تاکید کرد و گفت: این سازمان به عنوان یک نهاد ملی، فضایی امن در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد تا با دسترسی به منابع علمی، بتوان زمینه‌های اثربخش بودن تحقیق و پژوهش را فراهم کرد و نتیجه پژوهش‌ها مرجع و منشاءاثر باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آیین افتتاحیه یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران امروز 22 آذرماه، همزمان با آغاز هفته پژوهش با حضور اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، برگزار شد.

بروجردی ضمن گرامیداشت آغاز هفته پژوهش در افتتاحیه یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: امید است سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای دست یابی به منابع علمی و پژوهشی در جایگاهی قرار گیرد که منابع و نتایج پژوهش‌های انجام شده در این سازمان به عنوان داشته‌ها و یافته‌های علمی، فصل الخطابی برای برنامه ریزان، تصمیم گیران و همچنین پژوهشگران و اصحاب دانش باشد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: پژوهش و تحقیق بالاترین مرجع برای دست یابی به منابع اطلاعاتی است و مبنای پژوهش توام با یافته‌های محیطی و اندیشه صاحبنظران است که در این زمینه نظرات خود را در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلف ارائه می‌دهند. اما سئوال این است که آیا پژوهش باید کمی یا کیفی باشد؟ درگذشته پژوهش‌هایی مورد استناد قرار می‌گرفت که بار کمی آنها شاخص بود، اما امروزه صاحبنظران به این جمع بندی رسیده اند که پژوهش کیفی از اطلاعات غنی برخوردار است. چندین سال است درباره پژوهش‌های علمی تاکید بیشتری می‌شود که در این زمینه پیشنهاد می‌کنم به کتاب «درآمدی بر روش تحقیق کیفی» اثر بیوک محمدی مراجعه شود.

بروجردی افزود: از سوی دیگر پژوهش‌هایی که براساس داده‌های کمی ارائه می‌شود کاربرد بیشتری در صنعت و مراکز صنعتی دارند. زیرا عمده تحقیقات در این عرصه بر مبنای آمار و ارقام  است که نتایج آن مورد استفاده تصمیم گیران و مدیران عرصه صنعت قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یادآور شد: همچنین پژوهش‌های علوم انسانی در برنامه ریزی و تصمیمات مدیران موثر است. به عنوان مثال نام ‌خانه‌های امن مانند «خانه‌های سبز»، «خانه ریحانه» و «خانه گرم» را شنیده اید. درباره این خانه‌های امن مطالعات زیادی صورت گرفت و بحث ساماندهی کودکان خیابانی همواره مورد توجه سازمان‌ها بوده است. از همین رو پژوهش‌های کمی و میدانی می‌تواند اثر بخش باشد.

بروجردی افزود: به اعتقاد من تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باید در حوزه توسعه کتاب و کتابخوانی باشد. در یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست‌های پژوهشی تخصصی در جهت بهینه سازی، استانداردسازی، به روز رسانی و افزایش سطح وضعیت توسعه کتابداری و کتاب در کشور برنامه ریزی شده است.

وی خاطرنشان کرد: این سازمان به عنوان یک نهاد ملی، فضایی امن در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد تا با دسترسی به منابع علمی زمینه اثربخش بودن تحقیق و پژوهش را فراهم کند. از همین رو نتایج تحقیقات و مطالعات انجام شده در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باید در سطح ملی و بین المللی منشا اثر و مرجع باشد به این معنا که ما با انجام فعالیت‌های مطالعاتی دقیق و عمیق در عرصه‌های مختلف، بتوان در حوزه‌های مختلف بین الملل از جمله «ایفلا» تاثیرگذار بود.

پایان خبر//