رییس کتابخانه ملی چین در گفت و گو با بروجردی

تجربیات کتابخانه ملی چین را با کتابخانه ملی ایران به اشتراک می گذاریم


تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۲/۳۰ - ۱۷:۴۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۱ - ۱۰:۳۳:۳۵
تجربیات کتابخانه ملی چین را با کتابخانه ملی ایران به اشتراک می گذاریم
رییس کتابخانه ملی چین با اشاره به بازگشایی کتابخانه ملی این کشور پس از گذشت 109 روز گفت: مایل هستیم تجربیات کتابخانه ملی چین را با کتابخانه ملی ایران به اشتراک بگذاریم.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی امروز (سه شنبه – 30 اردیبهشت) با  Rao Quan - رییس کتابخانه ملی چین از طریق ویدئو کنفرانس (دور سخنی) در رابطه با محورهای تقویت روابط همکاری، اقدامات صورت گرفته در خصوص مقابله با بحران کوید 19، چگونگی ارائه خدمات به مراجعین و کارمندان در زمان اپیدمی(همه گیری) و برنامه پیش رو گفت و گو کرد.

رییس کتابخانه ملی چین به بازگشایی کتابخانه ملی چین پس از گذشت 109 روز اشاره و تصریح کرد: این امر نشان از موفقیت ریشه ای این کشور در مهار کرونا دارد البته مایل هستیم تجربیات خود را با ایران به اشتراک بگذاریم.

وی با بیان اینکه کتابخانه ها نقش بی بدیلی در تشویق مردم برای مبارزه این بیماری دارند اضافه کرد: چین با بکارگیری سیستم یکپارچه و نیز به واسطه همراهی مردم توانست در مهار کرونا موفق ظاهر شود.

وی یادآور شد: در همین راستا فروشگاه کتاب به صورت آنلاین فعالیت خود را آغاز کرد به علاوه چت آنلاین برای ارتباط با بانک های اطلاعاتی به وسیله 30 سایت امکان پذیر شد ضمن آنکه محدودیت های اینترنتی برای دسترسی راحت به منابع از میان برداشته شد.

رییس کتابخانه ملی چین به توافقات پیشین بین کتابخانه های ملی ایران و چین اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس توافقات صورت گرفته می توان در این برهه از زمان نیز تعاملات را گسترش داد.

همچنین رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: کتابخانه های ملی ایران و چین به عنوان دونهاد فرهنگی باید برای توسعه فرهنگ جامعه به خصوص در زمینه ایجاد امید دربین مردم اهتمام لازم داشته باشند.

بروجردی ضمن مهم ارزیابی کردن اقدامات کتابخانه ملی چین در راستای ارائه اطلاعات به سطح جامعه در شرایط شیوع کووید 19، افزود: لازم است اقدامات نتیجه بخش این نهادهای فرهنگی با یکدیگر به اشتراک گذاشته شود.

وی با اشاره به همکاری همه آحاد جامعه برای مرتفع کردن این معضل، ادامه داد: کتابخانه ملی ایران نیز به منظور همراهی با مردم و مهیا ساختن شرایط مناسب برای دسترسی به اطلاعات، پروژه دیجیتال سازی خود را با چندبرابر ظرفیت پیش برد تا مردم بتوانند در خانه های خود به منابع مورد نیاز دسترسی داشته باشند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به درنظر گرفتن گوشه (اتاق) در کتابخانه ملی ایران برای کتابخانه ملی چین اشاره کرد و گفت: در این بخش اطلاعات مربوط به کتابخانه ملی چین وجود دارد و برخی کتاب های این کشور معرفی می شوند.

وی یادآور شد: با توجه به تعاملات صورت گرفته با کتابخانه های ملی سایر کشورها می توان گفت که کتابخانه های ملی کشورها برای مدیریت چنین شرایطی دارای ایده های مشترک هستند چرا که بسیاری از اقداماتی که کتابخانه ملی چین صورت داده است در ایران نیز انجام شده است.

پایان خبر/