حضور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اختتامیه چهاردهمین دوره سمپوزیوم روابط‌عمومی​


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۸/۵ - ۱۵:۵۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۸/۷ - ۱۵:۲۷:۴۸
حضور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اختتامیه چهاردهمین دوره سمپوزیوم روابط‌عمومی​
اختتامیه چهاردهمین دوره سمپوزیوم روابط عمومی دوشنبه شب 30 مهر در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این برنامه حاضر شد و در سخنانی گفت: امروز روابط عمومی دانشی را می طلبد تا براساس آن بتوان مناسبات غیر فردی و اجتماعی را تنظیم کرد.

او با تاکید بر اینکه یک نهاد فرهنگی باید بتواند فرهنگ به زیستن را اشاعه دهد، گفت: با این رویکرد موضوع روابط عمومی می تواند یکی از ابزارها و فرصت هایی باشد که افراد و جامعه بتوانند از آن منتفع شوند. اساس کار روابط عمومی بر مبنای گفت وگو است.

بروجردی در ادامه با بیان اینکه گفت و گو در هر زمان شرایط خاص خود را دارد گفت: زمانی می توانیم گفت و گو کنیم که ‍پذیرش طرفینی وجود داشته باشد. بدین معنا که طرفین گفت و گو یک اصول مشترکی داشته باشند و این اصول برای دو طرف قابل پذیرش باشد.

رئیس این نهاد فرهنگی هشتاد ساله تاکید کرد: اصل مشترکی که هم جمهوری اسلامی بر پایه آن شکل گرفته و باور های دینی ما هم در این راستا تبیین شده، توجه به کرامت انسانی است.

او گفت: وقتی صحبت از روابط عمومی می شود صرفا حوزه تبلیغات محل بحث نیست. مبنای روابط عمومی مفاهمه بین افراد است تا در تعامل با یکدیگر مسایلی را که می تواند به جامعه آسیب رسان باشد کاهش یابد. به عبارت دیگر فرهنگ سازی از دل روابط عمومی بیرون می آید. بنابراین وقتی می گوییم یک موضوعی باید در جامعه فرهنگ شود و جامعه آن را بپذیرد، وظیفه روابط عمومی پررنگ تر می شود.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: یکی از زمینه هایی در فرهنگ سازی که روابط عمومی ها باید به آن توجه کنند و آن را در نظر بگیرند، این است که همه آحاد مردم را ببینند و مخاطب خود را همه جامعه قرار دهند. این اقدامات نیاز به شناخت کافی از شرایط اجتماعی، باورهای مردم و سازمان های مرتبط دارد. بنابراین وقتی شناخت کافی از جامعه به دست آمده باشد زمینه برای گفت و گو و مفاهمه فراهم خواهد شد.

این مقام مسیول در ادامه به آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ» اشاره کرد و گفت: اساس این آیه ارتباطات بین فردی و تعاملات اجتماعی است که بتوانیم در دل جامعه رفتاری را اشاعه دهیم تا هم کرامت انسانی حفظ شود و هم باورها اصلاح شود و در نهایت نیز جامعه به یک باور عمومی درباره فرهنگ مورد نظر دست پیدا کند.

بروجردی تاکید کرد: وقتی همه این شرایط محیا باشد، تغییر رفتار هم ایجاد می شود.

رئیس این نهاد فرهنگی هشتاد ساله اضافه کرد: بنابراین اگر یک سیر را برای این موضوع قرار دهیم می توانیم بیان کنیم که اساس روابط عمومی گفت و گو است. شاخه های مرتبط با گفت و گو در روابط عمومی را هم دانش نحوه ارتباط قرار خواهیم داد. بنابراین تغییر فرهنگ و باور هم نیز حاصل این گفت و گو خواهد بود و در نهایت هم تغییر رفتار حاصل از تغییر باور ایجاد خواهد شد.

او افزود: اگر این رسالت را برای روابط عمومی تعریف کنیم، روابط عمومی ها باید به جامعه نزدیک شوند و کاملا با مردم در ارتباط باشند. مخاطب روابط عمومی نه تنها نباید یک قشر خاص باشد بلکه این مخاطب باید مخاطب فراگیر باشد که شامل همه اقشار شود.

بروجردی با تاکید بر اینکه رسالت افراد فعال در روابط عمومی ها سنگین است گفت: شاید برای جامعه ای تغییر رفتارها و روش ها منجر به تعیین سرنوشت برای آنان شود. بنابراین روابط عمومی می توانند به بهترین وجه آینده نگری را برای جامعه انجام دهند و برای تعیین سرنوشت یک جامعه ایفای نقش کنند.

او در ادامه با بیان اینکه در انقلاب اسلامی هم چنین موضوعی را مردم ایران تجربه کردند گفت: ما در آن سال ها شاهد بودیم که چگونه تغییر رفتار ها با تغییر باور ها شکل گرفت.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در پایان گفت: اگر امروز سعی کنیم جامعه را براساس عقل، خرد، منطق و باور به این موضوعات متقاعد کنیم، می توانیم در آینده شاهد باشیم که جامعه ما یک جامعه مورد پذیرش در مجامع جهانی باشد. در جامعه ما به عنوان یک جامعه اسلامی، وجه مسلمان بودنمان وجه غالب است و در عرصه بین‌الملل نیز به عنوان مسلمانانی که پایبند به ارزش ها هستند مطرح هستیم. باید به این موضوع توجه کنیم که اگر بخواهیم این جامعه را تعریف کنند، باید این تعریف یک تعریف منطقی، خردمندانه و عاقلانه باشد.

گفتنی است در افتتاحیه این سمپوزیوم، نشان فرهنگ به روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تعلق گرفت.