حضور معاون دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آیین تقدیر از فعالان حوزه کتاب کودکان پناهنده


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۴/۶ - ۱۶:۱۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۴/۶ - ۱۶:۱۹:۳۶
حضور معاون دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آیین تقدیر از فعالان حوزه کتاب کودکان پناهنده
استفانی رینویل: ایران با سیاست های فراگیر و تاکید بر اطمینان دسترسی پناهندگان به فرصت های آموزش، بهداشت و معیشت، گام های موثری در جهت تامین نیازهای کودکان پناهنده برداشته است

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آیین تقدیر از فعالان حوزه کتاب کودکان پناهنده با عنوان «مهمان من، دوست من»، عصر سه‌شنبه در کتابخانه کودکان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در این برنامه، «استفانی رینویل»؛ معاون دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز حضور داشت و با حاضران سخن گفت. او در صحبت های خود اظهار داشت: روز جهانی پناهنده نخستین بار در سال 2001 به مناسبت پنجاهمین سالگرد کنوانسیون 1951 پناهندگان معرفی شد و از آن پس روز پناهنده  در تاریخ 20 ژوئن مصادف با 30 خرداد با هدف بزرگداشت قدرت، شجاعت و استقامت پناهندگان همه ساله به صورت جهانی برگزار می شود.

او ادامه داد:همه ساله کمیساریای عالی سازمان ملل در امورپناهندگان، گزارش جهانی روندها را پیش از روز جهانی پناهنده منتشر می کند. اعدادی که امسال منتشر شده است یک بار دیگر نیاز فزاینده به همراهی جهانی برای کمک به آنهایی که از آزار و اذیت، جنگ یا خشونت فراگیر آواره شده اند را نمایان می سازد.  تا پایان سال 2017 میلادی، این عدد معادل 68.5 میلیون نفر در سراسر جهان بوده است. از این تعداد 25.4 میلیون نفر را پناهندگان تشکیل می دهند که 2.9 میلیون نفر بیشتر از سال 2016  و تاکنون بالاترین  رشدی که کمیساریا تنها در یک سال با آن مواجه شده است. ایران یکی از مهم ترین کشورهای میزبان پناهندگان است و در حال حاضر پنجمین جمعیت پناهنده در جهان را میزبانی می کند که نزدیک به یک میلیون نفر از آنها دارندگان کارت آمایش هستند.

وی افزود: کودکان زیر 18 سال، بیش از نیمی از جمعیت پناهنده تا پایان سال 2017 میلادی را تشکیل داده اند و تنها در سال 2017، حدود 45 هزار و 500 کودک  بی سرپرست به تنهایی پناهجویی شده اند. در این میان، کودکان افغان همچنان بزرگترین گروه تشکیل دهنده کودکان بی سرپرست درخواست پناهجویی داده اند و از هر ده نفر افغان، یک نفر کودک است.

معاون دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اضافه کرد: این ارقام هشداردهنده هستند، هم به جهت کل جمعیت جابجا شده و آواره و مهم‌تر از آن، تعداد زیاد جمعیت کودکان آواره شده. همانطور که همه ما می دانیم، کودکان بیشتر در خطر آزار، غفلت، خشونت و استثمار هستند، خصوصا اگر به دور از حمایت خانواده و اجتماع خود باشند. اما همزمان کودکان به طرز ناباورانه ای انعطاف پذیر، خلاق، توانا و پرظرفیت هستند و می توانند نقش مهمی در ثبات و توسعه جوامع خود داشته باشند. مسئولیتی میان همه ما تقسیم شده تا اطمینان حاصل کنیم کودکان علیه هرگونه آسیب حمایت می شوند و برای تبدیل شدن به افرادی توانمند که قابلیت دستیابی به توانایی های بالقوه خود را دارند نیز از کمک و حمایت برخوردارند.

او گفت: پاسخگویی به نیازهای کودکان یکی از اولویت های کمیساریا است و این همکاری با ایران نیز در جریان است. در ایران تلاش ها بر پیشگیری و پاسخگویی  به خطراتی که امور حمایتی کودکان را تهدید می کنند و همینطور نیازهای ویژه کودکان متمرکز شده و در حوزه های آموزش، مهارت سازی، توانمندی جوانان، و مشارکت در اجتماع تحت برنامه راهبردی پناهندگان افغان تبلور می یابد. برنامه راهبردی، برنامه ای منطقه ای است که کمیساریا و شرکا با دولت ایران از آن حمایت و با آن همکاری می کنند.

وی اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران با سیاست های فراگیر و تاکید بر اطمینان دسترسی پناهندگان به فرصت های آموزش، بهداشت و معیشت، گام های موثری در جهت تامین نیازهای کودکان پناهنده و حصول اطمینان از اینکه آنها بتوانند در ایران به نحوی امن و باثبات زندگی کنند تا زمانی که بازگشت داوطلبانه به کشور مبدا آنها امکان پذیر باشد را برداشته است. چالش های حمایت از پناهندگان برای یک کشور و یا یک جامعه بسیار بزرگ است و از این رو هر فرد نقش مهمی را در این زمینه به عهده دارد.

وی خاطرنشان ساخت: «حامی» شریک بسیار مهم کمیساریا در راستای حمایت از کودکان پناهنده برای رسیدن به حقوقشان است و من از این فرصت استفاده می کنم تا از انجمن حامی برای همکاری موفقشان در پروژه های مشترک با کمیساریا طی سال های گذشته قدردانی کنم. حامی در استان های قم، سمنان و خراسان رضوی حضوری بسیار فعال دارد و درمراکز جامعه خدمات اجتماعی به پناهندگان کمک می کند. در حالی که تعدادی از فعالان برای حمایت از کودکان پناهنده در ایران اقدامات قابل توجهی انجام داده اند ما همه می توانیم فعالیت های بیشتری انجام دهیم و از طرف کمیساریا مایل هستیم که بیشتر در این تلاش ها شرکت کنیم.