دیدار رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کتابخانه ملی صربستان


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۲/۱۱ - ۱۹:۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۲/۳ - ۹:۳۲:۴۹
دیدار رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کتابخانه ملی صربستان
اشرف بروجردی؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و لاسلو بلاسکوویچ؛ رئیس کتابخانه ملی صربستان، عصر سه‌‌شنبه دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این دیدار، بروجردی، کتابخانه ملی را نماد فرهنگ هر سرزمین دانست و گفت: روابط فرهنگی و سیاسی ایران و صربستان مسبوق به سابقه طولانی است و دستاوردهای زیادی نیز از آن بدست آمده است و امیدوار هستیم در آینده شاهد ارتباطات بیستری در حوزه فرهنگ و کتاب میان دو کشور باشیم. او همچنین به ویژگی های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره داشت و گفت: این مجموعه، دو نهاد کتابخانه و آرشیو را در دو ساختمان اما تحت یک مدیریت دارد. از حیث مراجعه، اینجا روزانه بیش از 1200 مراجع با مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری را دارد که عموما از جوانان هستند. همچنین کتابخانه ملی ایران میزبان اصحاب علم و فکر و فرهنگ نیز هست. او خاطرنشان ساخت: امیدواریم میان دانشمندان و اندیشمندان ایرانی و دانشمندان و اندیشمندان صرب شاهد تضارب آرا و افکار باشیم و همین حضور حداکثریِ جوانان در کتابخانه ملی ایران نیز فرصت مغتنمی است تا آنان با فرهنگ صرب آشنا شوند. او به تالاری اشاره کرد که میزبان دائمی آثار فکری برخی کشورها است و می تواند محلی برای منصه ظهور رسیدن محصولات فرهنگی صربستان نیز باشد. همچنین در بخش اسناد، سندهای تاریخی در دست هست که حاکی از ارتباط کشورهای مختلف و ایران است.

در ادامه بلاسکوویچِ، امضای تفاهمنامه میان دو کشور را آغاز راهی تازه در روابط دو کشور دانست و تصریح کرد: ایران و صربستان از گذشته، روابط قابل توجهی داشتند و به ویژه ازسوی رایزنی فرهنگی ایران در بلگراد، این روابط مستحکم شد. او از روانشاد محسن سلیمانی؛ رایزن فرهنگی ایران در آن کشور که دوم بهمن سال گذشته دار فانی وداع گفت، یاد کرد و گفت: او غزلیات حافظ به صربی را به من هدیه داد و چون خودم نویسنده و شاعر هستم، متوجه اهمیت ارتباط فرهنگی دو ملت بودم. او البته نام یکی از نویسندگان کودک و نوجوان صربستان را هم بُرد که شیفته حافظ بود.

در ادامه، میلان کرزیچ؛ مدیر بخش اسناد کتابخانه ملی صربستان به این مهم اشاره کرد که سال گذشته، هشتادمین سال ارتباط سیاسی ایران و صربستان بود. او همچنین کتابخانه ملی صربستان را یکی از قدیمی ترین کتابخانه های ملی در اروپا معرفی کرد و افزود: کتابخانه ما در سال 1832 ایجاد شده  و علاوه بر فعالیت های کتابخانه ای، محلی برای امور علمی و تحقیقاتی نیز هست.

دراگان پارِسیچ؛ مدیر انتشارات کتابخانه ملی صربستان، به ارائه مجله ای پرداخت که بصورت فصلنامه، از سال 1824 تا به امروز، بدون وقفه جز در ایام جنگ های جهانی انتشار یافته و تقریبا مشابه آن در اروپا وجود ندارد.

در ‍پایان میان دو کتابخانه ملی ایران و کتابخانه ملی صربستان، تفاهمنامه به امضا رسید.

گفتنی است پس از این دیدار هیئت دیپلماتیک صربستان از کتابخانه ملی ایران بازدید و سپس در نشستی با حضور جمعی از کتابدران شرکت کردند.