هشتمین همایش انجمن زنان پژوهشگر تاریخ


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱/۲۹ - ۱۷:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸/۲/۳ - ۸:۵۴:۱۳
هشتمین همایش انجمن زنان پژوهشگر تاریخ
هشتمین همایش انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با عنوان "زن در پهنۀ فرهنگ و تمدن غرب ایران" در حال برگزاری است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، هشتمین همایش انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در روزهای 29 و 30 فروردین ماه 97 در حال برگزاری است.  

این همایش با هدف بسط روحیۀ علمی و ایجاد فضای تعاملی میان محققان، مورخان و دانشجویان رشته تاریخ و سایر رشته‌های علوم انسانی در شهر سنندج و دانشگاه کردستان برگزار می‌‎شود. بدین منظور، محدودۀ جغرافیایی این همایش، مناطق غربی کشور از منظر تاریخی و شامل استان های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، کردستان، همدان و آذربایجان غربی تعیین شده است.

محورهای هشتمین همایش انجمن زنان پژوهشگر تاریخ به شرح زیر است:

  • مباحث نظری و روش شناسی، مرتبط با تاریخ منطقه‌ای غرب ایران و تاریخ زنان
  • زنان و تاریخ نگاری: ذکر اخبار زنان در آثار محلی غرب ایران، نقش زنان در نگارش تاریخ منطقه ای غرب ایران، آثار و اسناد و مکتوبات زنان در مناطق غربی ایران
  • نقش زنان در سیاست مناطق غربی ایران: زنان در حاکمیت، رخدادهای سیاسی و خاندان های حکومتگر
  • زنان و اقتصاد: حوزه اشتغال، کارآفرینی، مؤسسه های اقتصادی، اصناف و بازار، صنایع دستی و سازمان های محلی
  • زنان در اجتماع و فرهنگ ایلی، روستائی و شهری
  • زن و مطالعات مردم شناسی: آداب و رسوم، هنر و ادبیات، پوشاک، فولکلور، موسیقی محلی، مردم نگاری و مردم شناسی
  • زنان و آثار و ابنیه تاریخی: معماری، باستان شناسی، بناها و اماکن تاریخی
  • دین: زنان در اساطیر اقوام غرب ایران، زن در فرقه ها و مذاهب مناطق غربی ایران، عرفان و تصوف، وقف در مناطق غرب ایران
  • مطالعات تطبیقی

لازم به ذکر است است با توجه به استقبال علاقمندان، زمان ارسال چکیده مقالات دو نوبت تمدید و بیش از ۱۰۰ چکیده مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد. پس از داوری و پذیرش حدود ۷۰ چکیده که در برخی موارد با اصلاح و درخواست جرح و تعدیل در داده‌ها همراه بود، دریافت اصل مقالات در دستور کار دبیرخانه قرار گرفت و تا پایان مهلت مقرر، بیش از ۴۰ مقاله پس از بررسی داوران پذیرفته شد.

برگزاری جلسۀ میزگرد، برپایی نمایشگاه های علمی و فرهنگی و  نیز نمایشگاه صنایع دستی زنان منطقه زلزله زده سرپل ذهاب، برنامه‌های متنوع فرهنگی و گردش های علمی از دیگر بخش‌های همایش مذکور است که در چارچوب فعالیت‌های جانبی در این دو روز پیش بینی شده است.

این همایش با همکاری انجمن زنان پژوهشگر تاریخ به همراه دانشگاه کردستان و پژوهشکده کردستان شناسی و با مشارکت استانداری کردستان، معاونت آموزشی و راهبردی وزارت کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، انجمن پارسه، سازمان فروشگاه های زنجیره ای رفاه، انجمن ملی زنان کارآفرین، انجمن زنان مدیر کارآفرین، فرمانداری سنندج، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار خواهد شد.

همچنین با دریافت درجه ISC و ثبت در سیویلیکا، طی فراخوان گسترده ای از عموم استادان، دانشجویان، محققان و علاقمندان حوزۀ مطالعات زنان در مناطق غربی کشور دعوت شد تا با ارسال آخرین تحقیقات خود، با این همایش همکاری کنند.

شایان ذکر است "انجمن زنان پژوهشگر تاریخ" با سابقه ۱۸ سال فعالیت علمی و فرهنگی، در ادامه فعالیت‌های خود و به دنبال مصوبه هیأت مدیره مبنی بر برگزاری همایش هشتم با عنوان "زن در پهنۀ فرهنگ و تمدن غرب ایران" (تاریخ محلی۲)، دبیر علمی (الهام ملک زاده عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و نیز عضو هیأت مدیره انجمن زنان پژوهشگر تاریخ) و دبیر اجرایی همایش (مهتاب مردفرد عضو انجمن زنان پژوهشگر تاریخ) را انتخاب و از اوایل سال گذشته دبیرخانه این همایش کار خود را آغاز کرد.