دیدار روسای دانشگاه‌های مطرح کشور عراق با رئیس کتابخانه ملی ایران


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ - ۱۳:۲۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۱۲/۱۵ - ۶:۰:۴۰
دیدار روسای دانشگاه‌های مطرح کشور عراق با رئیس کتابخانه ملی ایران
هیاتی از روسای دانشگاه‌های برتر عراق با حضور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشرف بروجردی رئیس این سازمان دیدار و گفتگو کردند.

هیاتی از روسای دانشگاه‌های برتر عراق با حضور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشرف بروجردی رئیس این سازمان دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، هیاتی از روسای دانشگاه‌های برتر عراق  به ریاست عادل حسین هادی البغدادی رئیس دانشگاه بابل، و با حضور علی عبدالعزیز عبد علی رئیس دانشگاه میسان، هادی دویج العتابی رئیس دانشگاه قادسیه و ابی سعید احمد رئیس دانشگاه موصل ضمن بازدید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشرف بروجردی رئیس این سازمان دیدار و گفتگو کردند.

در ابتدای این دیدار رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ضمن خوشامدگویی به هیات عراق گفت: ایران و عراق دو کشور دوست و برادر و با سابقه تاریخی مشترک هستند و ما با مردم این کشور احساس خواهری و برادری داریم. ایران خانه دوم مردم عراق است و کتابخانه ملی ایران نیز پذیرای اساتید و پژوهشگران عراقی است.

بروجردی با بیان اینکه که مهمترین راه برقراری ارتباط بین ملت‌ها تعاملات فرهنگی و فکری است که می تواند پایدار و ثابت باشد، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی از مهمترین پایگاه‌های فرهنگی است که در بردارنده منابع غنی علمی و دانشی است که از قرون قبل تا به امروز در اختیار ما قرار گرفته است و می تواند پشتوانه‌ فرهنگی غنی باشد.

وی افزود: بسیاری از منابع به خصوص منابع علوم انسانی ما توسط علما و مراجع نگاشته شده و خیلی از علمای ما در نجف و عراق بوده‌اند و این می‌تواند منبع مشترکی بین دو کشور باشد. ما از هرگونه همکاری‌های فرهنگی و علمی میان دو کشور استقبال می‌کنیم و این می‌تواند در قالب یک تفاهمنامه میان دو کشور انجام پذیرد

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های کتابخانه ملی گفت: ما در مخازن کتابی حدود 3 میلیون جلد کتاب داریم. همچنین در مخزن نسخ خطی حدود 40 هزار نسخه خطی داریم. ما همچنین از میلیون‌ها برگ سند و هزاران منبع دیداری و شنیداری در مخازن خود محافظت می‌کنیم که می‌تواند راه تحقیق و پژوهش را برای محققان هموارکند.

مشاور رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مراودات بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: ما با بسیاری از کشورهای منطقه به خصوص با کشورهای عضو اکو تفاهمنامه همکاری داریم. همچنین ما مسئولیت کمیته ملی  حافظه جهانی در ایران را داریم که وظیفه اش ثبت آثار مهم و ارزشمند تاریخی در یونسکو را دارد. آخرین نمونه از آثاری که موفق شده‌ایم در یونسکو به ثبت برسانیم جامع التواریخ بود.

در بخش دیگری از این دیدار، فریبرز خسروی معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: این سازمان به لحاظ شان اداری زیر مجموعه نهاد ریاست جمهوری به حساب می‌آید. همچنین این سازمان علاوه بر منابع خود وظیفه‌ علمی و پژوهشی دارد. ما 5 نشریه علمی و پژوهشی در زمینه‌های آرشیو، کتاب و تاریخ شفاهی داریم.

خسروی همچنین با اشاره به انتشار کتاب فنخا گفت: این کتاب فهرست نسخ خطی و مخطوطات ایران است. ما همین کار را در زمینه مخطوطات عراقی در قالب معجم المخطوطات العراقیه نیز انجام داده‌ایم که به زودی منتشر و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

در ادامه  این دیدار عادل حسین هادی البغدادی رئیس دانشگاه بابل و رئیس هیات عراقی ضمن تشکر از میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: ما آماده همکاری‌های علمی با ایران هستیم و امیدواریم به زودی بتوان طی یک تفاهمنامه این همکاری‌ها را به صورت جدی‌تر پیگیری کرد.

همچنین رئیس دانشگاه موصل نیز در این دیدار از مسئولان ایرانی خواست تا در بازسازی کتابخانه این شهر کمک کند. او همچنین خواستار تاسیس کرسی زبان فارسی در این دانشگاه شد.

در انتهای این دیدار هدایایی به رسم یادبود از طرف ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به اعضای این هیات اهدا شد.