سفیر قزاقستان در تهران: کتابخانه ملی ایران بزرگترین و مؤثرترین کتابخانه جهان اسلام


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۴/۲۳ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۳۶:۵۴
سفیر قزاقستان در تهران: کتابخانه ملی ایران بزرگترین و مؤثرترین کتابخانه جهان اسلام

بغداد امريف، سفير فوق­العاده و تام­الاختيار جمهوري قزاقستان در كشورمان با دكتر اسحق صلاحي – رياست سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران - ديدار و گفتگو كرد.

    در اين ديدار سفير قزاقستان ضمن تبريك انتصاب دكتر صلاحي به سمت رياست سازمان اسناد و كتابخانه ملي ابراز اميدواري كرد كه در دوره جديد فعاليت­هاي اين سازمان فرهنگيِ جمهوري اسلامي ايران ساير كشورهاي منطقه نيز بتوانند از مزيت­هاي موجود علمي و فرهنگي در ايران بهره­برداري بيشتري كنند.
    دكتر اسحق صلاحي نيز در اين ديدار كمك به آحاد جامعه بشري بالاخص برادران ديني در همة زمينه­ها به خصوص انتقال دانش و تجربه را از دستورات مؤكد دين اسلام و از اصول ثابت سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران برشمرد و گفت: دانشمندان مسلمان و ايراني از ديرباز نقش مهمي در انتقال اندوخته­هاي علمي خود به ملل ديگر داشته­اند و امروز نيز كشورهاي مسلمان بايد سعي كنند تا با پرهيز از اختلافات ساختگي كه براي هر چه بيشتر كردن مرزهاي ميان مسلمانان از جانب كشورهاي غربي دامن زده مي­شود مبارزه كرده و راه خود را مجدداً در پيشرفت و توسعه جهان امروز باز كنند.
    رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به اختلافات دست ساخته­اي كه در حوزه مرز بندي ميان تعلق دانشمندان مسلمان به برخي كشورها و ملت­ها ايجاد مي­شود گفت: ديدگاه ما نسبت به دانشمندان و متفكران در سرتاسر دنيا، تعلق اين قشر به همه است چرا كه هر كسي كه با علم خود خدمتي به بشريت كرده است را نمي­شود در قالب مرزهاي سياسي محدود و محصور ساخت.
    رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشورمان در ادامه با اشاره به لزوم انجام كار مشترك براي بازتوليد آثار علمي معتبر دانشمندان مسلمان گفت: در جهان امروز از ارجح­ترين وظايف متوليان امور فرهنگي كشورهاي مسلمان تلاش براي معرفي شخصيت­ها و مفاخر علمي و فرهنگي مسلمان به نسل­هاي جوان در داخل و خارج از مرزهاي كشورهاي اسلامي است تا بتوانند از اين طريق به تقويت روحيه خودباوري در ميان نسل جديد اقدام كنند.
    صلاحي در ادامه اين بخش از سخنان خود پيشنهاد داد تا ايران و قزاقستان مشتركاً اقدام به انجام پروژه­هاي مشترك در زمينه مطالعه و تحقيق در حوزه افكار، توليدات علمي و تأليفات فارابي نمايند.
    سفير قزاقستان در كشورمان نيز ضمن استقبال از اين طرح، پيشنهاد داد تا جمهوري اسلامي ايران در پروژه­اي كه با حمايت قزاقستان و همكاري سوريه در دمشق براي بازسازي مزار فارابي در جريان است مشاركت نمايد.
    وي يكي از اهداف بازسازي مزار فارابي را راه­اندازي مركزي براي فارابي­شناسي در مجاورت مزار وي و تأسيس موزه­اي به نام فارابي دانست و خواستار ارائه طرح­هاي كشورمان براي راه­اندازي و فعاليت اين مركز در دمشق شد.
    امريف همچنين پس از بازديد از برخي بخش­هاي كتابخانه ملي ايران وجود چنين كتابخانه­اي را در ايران طبيعي دانست و گفت: ايرانيان از قديم منشاء تمدن بوده­اند اما آنچه كه تعجب مرا در كتابخانه ملي ايران برانگيخت تلفيق فرهنگ و تمدن با فناوري بود.
    وي كتابخانه ملي ايران را سرمايه­گذاري عظيمي براي نسل­هاي آينده دانست و گفت: اگر مسلمانان جهان بخواهند به جايگاه والاي قبلي خود بازگردند نيازمند راه­اندازي مراكزي چون كتابخانه ملي ايران هستند.

    همچنين سفير قزاقستان در كشورمان در بخشي از نوشتار خود در دفتر يادبود سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، اين مركز فرهنگي در كشورمان را بزرگترين و مؤثرترين كتابخانه جهان اسلام دانست.