کتابخانه ملی تجربیات خود را در زمینه رقومی سازی اسناد در اختیار تونس قرار می دهد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۲/۷ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۴:۳۲
کتابخانه ملی تجربیات خود را در زمینه رقومی سازی اسناد در اختیار تونس قرار می دهد

در نشست خبري امروز(دوشنبه 8 اسفند) رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با خبرنگاران رسانه هاي مختلف، دكتر صلاحي تجربيات و توانمندي هاي ايران را در بحث رقومي سازي، اطلاع رساني تحت وب و ادامه تحصيل در رشته كتابداري به كشور تونس، قابل انتقال دانست و افزود: كتابخانه ملي تونس به عنوان يك عضو حقوقي به سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران ارتباط داده شده است تا بتواند پاسخ سوال هاي تخصصي و ليست كتاب هاي عربي و انگليسي مورد نظر خود را از اين طريق دريافت كند.

به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، دكتر صلاحي در اين نشست، ضمن تشكر از اطلاع رساني خبرنگاران رسانه هاي مختلف در پوشش اخبار و فعاليت هاي سازمان در 8 ماهه اخير، از برگزاري همايش علمي "خدمات كتابخانه اي و افراد آسيب بينايي" خبر داد و گفت: اين همايش به منظور فهم نيازهاي اين اقشار، محك زدن خدماتي كه هم اكنون در مراكز كتابخانه اي در حال ارائه است و هم چنين ارائه شاخص ها، استانداردها و راهكارهاي علمي براي خدمت رساني به اين افراد سازماندهي شده است و دانشگاه تهران، نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور و انجمن عصاي سفيد در برگزاري اين همايش با سازمان اسناد و كتابخانه ملي همكاري مي كنند.

وي وجود كتاب هايي به شكل بريل، وب سايت ويژه اين افراد با فايل كتاب هاي صوتي و استفاده از فرد همراه براي مراجعين با آسيب بينايي را بخشي از تامين نيازهاي اطلاعاتي اين افراد در كتابخانه ملي عنوان كرد و افزود: اميدواريم كتابخانه هاي عمومي و دانشگاهي نيز بتوانند براي ارائه خدمات بهتر به افراد با آسيب بينايي همكاري موثري داشته باشند.

دكتر صلاحي به دعوت همتاي هندي خود براي سفر به اين كشور اشاره كرد و افزود: در سفر به هندوستان، از آرشيو ملي، كتابخانه ملي و سه دانشگاه مطرح اين كشور بازديد خواهيم داشت و مقدمات امضاء تفاهم نامه در حوزه كتابداري و اطلاع رساني، اسناد و نسخ خطي نيز انجام شده است.

همكاري براي ثبت آثار مشترك ايران و تونس

وي با اشاره به سفر هيات سازمان اسناد و كتابخانه ملي، به عنوان اولين هيات ايراني كه بعد از انقلاب تونس به اين كشور صورت گرفته است، ادامه داد: بخشي از تاريخ مشترك ايران و تونس در دوران فتح آندلس را مي توان در 5 هزار نسخه خطي موجود در شهر تاريخي قيروان پيدا كرد.

دكتر صلاحي افزود: مردم تونس نسبت به ايران و فرهنگ و انقلاب اسلامي ايران نگاه مثبت دارند و مردم ايران را داراي فرهنگ و تمدني با منشاء اثر مي دانند.

وي به تفاهم نامه امضاء شده با كتابخانه ملي تونس در حضور وزير فرهنگ اين كشور اشاره و تصريح كرد: تبادل كتاب و نشريات، برگزاري نمايشگاه به روايت اسناد در سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران و تونس در كشورهاي يكديگر و همكاري براي ثبت آثار مشترك دو كشور در حافظه جهاني از مفاد اين تفاهم نامه است.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به تجربيات مفيد تونس در مرمت اسناد چرمي نيز اشاره كرد و گفت: افراد متخصص و كارشناس هاي مورد نظر براي اجرايي كردن تفاهم نامه، فعاليت هاي خود را آغاز كرده اند.

وي همايش "ايران و جنگ جهاني دوم" را فرصتي براي نقد منصفانه و آشكارسازي زواياي پنهان دوران اشغال ايران توسط روسيه و انگليس دانست و افزود: مورخين عصر حاضر بايد عصاي احتياط را كنار بگذارند و تلاش خود را براي نقد واقع گرايانه و بدون غرض آغاز كنند.

پاسخ رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به سوال خبرنگاران در خبر بعدي خواهد آمد.