کتابخانه ملی گنجینه ای ویژه است و افتخار ملی محسوب می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۷/۱۷ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۳:۲۸
کتابخانه ملی گنجینه ای ویژه است و افتخار ملی محسوب می شود
وليان مسئول راه اندازي "راديو كتاب" در ديدار با رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: كتابخانه ملي گنجينه اي ويژه است و افتخار ملي محسوب مي شود كه هر لحظه قابل استفاده است و تنها منوط به گذشته ها و داشته هاي قبل نيست.
وليان مسئول راه اندازي "راديو كتاب" در ديدار با رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: كتابخانه ملي گنجينه اي ويژه است و افتخار ملي محسوب مي شود كه هر لحظه قابل استفاده است و تنها منوط به گذشته ها و داشته هاي قبل نيست.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. در آستانه راه اندازي "راديو كتاب" جمعي از مسئولان و كارشناسان آن با دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ديدار و در خصوص موضوعات حوزه كتاب و كتابخواني گفتگو كردند.
وليان در ابتداي اين ديدار از ابراز خرسندي بازديد از كتابخانه ملي و وجود چنين محيط فرهنگي در كشور، گفت: كتابخانه ملي بايد سهم زيادي در محتواي برنامه ها و فضاي راديو داشته باشد و راديو كتاب مي تواند در اين راستا از ظرفيت ها و نظرات كارشناسان كتابخانه ملي استفاده كند.
وي با اشاره به عدم آگاهي بسياري از پژوهشگران و خوانندگان حرفه اي كتاب از وجود چنين مكاني با امكانات ويژه علمي و پژوهشي گفت: ما در راديو كتاب تلاش خود را بر اطلاع رساني وسيع تر فعاليت ها و كاركرد كتابخانه ملي متمركز خواهيم كرد
دكتر صلاحي نيز در اين ديدار ضمن خوش آمد گويي، با اشاره به سابقه تاريخي ايران در حوزه كتاب و كتابداري اظهار كرد: راديو كتاب از انتظارات و مطالبات جدي ما بوده و هست و از هيچ همكاري براي ارائه محتواي كتابخانه ملي به مخاطبان كوتاهي نمي كنيم.
وي اصل و اساس قراردادن مطالبات مقام معظم رهبري در حوزه كتاب و كتابخواني را شيوه راه دانست و اظهار كرد: برخي از فرمايشات مقام معظم رهبر(مدظله) استراتژيك و راهبردي است، برخي برنامه راه را براي ما مشخص مي كند و برخي نيز در ريزترين فعاليت هاي در اين حوزه وارد مي شود كه خود نشان دهنده دغدغه جدي ايشان در خصوص كتاب و كتابخواني است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ادامه داد: افزايش سطح مطالعه، ورود كتاب به سبد خانواد و مطالعه هدفمند و جهت دار بايد از اهداف كار براي فعاليت ها باشد.
وي به اهميت خصوصيات جامعه هدف در برنامه ريزي ها و تهيه محتوا براي هر گروه خاص اشاره كرد و افزود: جامعه سني، اجتماعي، سياسي، اقتصادي هركدام مطالبات خاص خود را دارند و تمايل دارند به نياز آن ها توجه ويژه شود.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي از راديو كتاب به عنوان پل ارتباطي بين مولف و خواننده ياد كرد و ادامه داد: شما مي توانيد با انتقال مطالب در شرايط زماني و مكاني مناسب در تعيين ذائقه مخاطب و ارتباط مولف و خواننده موثر باشيد تا زنجيره مخاطب، مولف و ناشر براي بهبود وضعيت كتاب و كتابخواني به نحو مطلوب برقرار شود.
وي با اشاره به تشخيص نياز مفقوده مخاطب، افزود: امروز مشكل تامين محتوا نداريم بلكه بايد هنر استفاده از محتوا را با ارائه مناسب به خوانندگان داشته باشيم.
دكتر صلاحي جلسات نقد كتاب و حضور منتقدان براي شناسايي محتواي درست، مفيد ارزيابي كرد و ادامه داد: نقد كتاب، مقدمه اي براي شكل گيري فرهنگ نقد در جامعه است و از اين طريق آستانه تحمل در ساير موارد جامعه نيز بالا مي رود.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي نقش رسانه ها را در چالش كشيدن علم بسيار مهم ارزيابي كرد و افزود: ظلم مضاعف غرب به ملت ايران، اين است كه محتواي ما را به نام خود ثبت كردند و به خورد اصحاب علم و دانش مي دهند مانند طب يوناني كه منشاء آن، اسلام و ايران و دانشمندان آن است. اگر رسانه اي منصف و متعهد داشته باشيم، مي توانيم محتواي تاليفي دانشمندان ايران و اسلام را به جهانيان آن گونه كه واقعيت ماجرا است، ارائه كنيم و علوم بشري را با نقد منصفانه به چالش بكشيم.
وي با ابراز تمايل در خصوص همكاري با راديو كتاب در تامين محتوا، دسترسي به منابع، بخش هاي مختلف كتابخانه، كاركنان و امكانات آن گفت: سازمان آمادگي همه گونه همكاري براي نهادينه كردن فرهنگ كتاب و كتابخواني را دارد.
گفتني است راديو كتاب قرار است در آينده اي نزديك با مسئوليت وليان آغاز به كار كند و برنامه هايي در حوزه كتاب و كتابخواني، به صورت زنده و آرشيوي داشته باشد. اين راديو در فاز اول از ساعت 17 تا 2 بامداد برنامه خواهد داشت.