ظرفیت دیجیتال سازی منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی سه برابر می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۸/۱ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۶:۵۸:۲۱
ظرفیت دیجیتال سازی منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی سه برابر می شود
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در نشست خبري سمينار زيرمنطقه اي برنامه حافظه جهاني گفت: به زودي با تلاش همكاران سازمان و تهيه ابزار مناسب، شاهد سه برابر شدن ظرفيت ديجيتال سازي منابع سازمان خواهيم بود.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در نشست خبري سمينار زيرمنطقه اي برنامه حافظه جهاني گفت: به زودي با تلاش همكاران سازمان و تهيه ابزار مناسب، شاهد سه برابر شدن ظرفيت ديجيتال سازي منابع سازمان خواهيم بود.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، دومين روز سمينار زيرمنطقه اي برنامه حافظه جهاني يونسكو، با حضور خبرنگاران رسانه ها و به ميزباني سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد و در آن نمايندگان كميته ملي حافظه جهاني و سازمان يونسكو به سخنراني پرداختند.
در اين سمينار ابتدا دكتر اسحق صلاحي رئيس كميسيون ملي حافظه جهاني در ايران و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي توضيحاتي درباره ظرفيت هاي سازمان متبوع ارائه كرد و يادآوري نمود: اكنون روز به روز بر اهميت رقمي سازي منابع افزوده مي شود و با توجه به بيانيه ونكوور كه بر رقمي سازي منابع تأكيد داشت، اين سازمان نيز به نوبه خود گام هاي مناسبي برداشته است. صلاحي ادامه داد: اكنون سايت سازمان اسناد و كتابخانه ملي، يكي از پرمخاطب ترين سايت ها است و بسياري از مخاطبان در سراسر دنيا را از نظر منابع و اطلاعات، حمايت مي كند. سايت مرجع نيز به عنوان يكي ديگر از بخش هاي اين سايت از اهميت بالايي برخوردار است و در سطح دنيا به دليل ارائه سه خدمت گوناگون، بي نظير است.
صلاحي در ادامه با اشاره به همكاري هاي في مابين سازمان اسناد و كتابخانه ملي و يونسكو در قالب كميته ملي حافظه جهاني، افزود: اميدواريم با كمك يونسكو آثار بيشتري را در حافظه جهاني از طرف ايران ثبت كنيم و در نظر داريم آموزش اين مسئله را در تمام كشور و استان ها تسري دهيم. وي در پايان چند پيشنهاد در زمينه هاي مختلف نظير ميزباني ايران براي ارزيابي آثار ايراني ثبت شده در حافظه جهاني، پيگيري تصويب جايزه فردوسي، تشكيل سازمان زيرمنطقه اي با محوريت جمهوري اسلامي ايران و برداشتن محدوديت ثبت دو اثر در دو سال نيز ارائه كرد كه مورد استقبال تاريا ويرتانن، رئيس دفتر منطقه اي يونسكو در تهران قرار گرفت.
از ديدن ساختمان عظيم و مجلل كتابخانه ملي، بسيار متعجب شدم
تاريا ويرتانن، رئيس دفتر منطقه اي يونسكو در تهران ضمن تمجيد از عملكرد سازمان اسناد و كتابخانه ملي براي ارائه خدمات ۲۴ ساعته به محققان و پژوهشگران گفت: آنچه كه كتابخانه ملي و آرشيو را متمايز مي كند دانشي است كه در دل دارد و از نسلي به نسل ديگر منتقل مي شود. وي ادامه داد: در يونسكو فضايي فراهم است تا كشورهاي مختلف با تعامل به همكاري بپردازند و به يكديگر احترام بگذارند و همكاري چهار كشور ايران، پاكستان، تركمنستان و افغانستان در همين مسير است و اميدوارم همكاري اين كشورها در زمينه حافظه جهاني نيز افزايش داشته باشد.
شايان ذكر است در ادامه اين نشست دكتر سعيدآبادي دبيركل كميسيون ملي يونسكو در ايران نيز با تشكر از ميزباني كميته ملي حافظه جهاني و برگزاري نشست خبري تصريح كرد: حافظه جهاني دو هدف را دنبال مي كند، اول حفظ دستاوردها و تمدن بشري و بعد تسكين آلام و گرفتاري هاي جامعه بشري با نزديك كردن ديدگاه ها و ارائه راه حل براي حل مشكلات.
در ادامه نمايندگاه كشورهاي پاكستان و تركمنستان نيز با تشكر از فعاليت هاي پر دامنه سازمان اسناد و كتابخانه ملي و كميته ملي حافظه جهاني در ايران، خواستار همكاري هاي آموزشي و فرهنگي در زمينه ثبت آثار و حافظه جهاني شدند.
همچنين نماينده فرهنگي جمهوري تاجيكستان نيز به عنوان مدعو حضور داشت و خواستار عضويت اين كشور در گروه همكاري هاي چهارجانبه منطقه شد كه مورد استقبال دكتر صلاحي قرار گرفت.
قطعنامه پاياني سمينار
در پايان سمينار تهران قطعنامه اي به منظور گسترش همكاري هاي چهار كشور ايران، تركمنستان، پاكستان و افغانستان قرائت شد و مورد تأييد نمايندگان قرار گرفت. در بندهايي از اين قطعنامه براهميت برنامه حافظه جهاني در انتقال ميراث مكتوب به نسل هاي آينده تأكيد شده است و تهران به عنوان مقر دفتر منطقه اي يونسكو در زمينه حافظه جهاني انتخاب شد.
خاطرنشان مي شود سمينار زيرمنطقه اي برنامه حافظه جهاني يونسكو از طرف كميسيون ملي يونسكو و با همكاري سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و كميته ملي حافظه جهاني، به مناسبت بيستمين سال تأسيس برنامه حافظه جهاني يونسكو در سالن اجتماعات كميسيون يونسكو در تهران و سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد.