صالحی امیری: باید رویکرد عقلانی و واقع گرایانه نسبت به مسائل اجتماعی داشته باشیم


تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۲۷ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۳:۱۶:۲۰
صالحی امیری: باید رویکرد عقلانی و واقع گرایانه نسبت به مسائل اجتماعی داشته باشیم
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: باید رویکرد عقلانی و واقع گرایانه نسبت به مسائل اجتماعی داشته باشیم
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: باید رویکرد عقلانی و واقع گرایانه نسبت به مسائل اجتماعی داشته باشیم
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، سيد رضا صالحی امیری یکشنبه 28 دی ماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کرمان با بیان اين موضوع كه مدیران کرمان باید قدر انسجام استان را بدانند، اظهار کرد: انسجام نیازمند انسان های با فضیلت است و وحدت امروز مسئولان و روحانیت حاصل هزینه های سنگینی است که در گذشته پرداخته ایم و امروز همه به عقلانیت رسیده اند.
وی با اشاره به مقابله با حاشیه نشینی در کرمان افزود: تعبیر بنده از حاشیه نشینی به عنوان دمل در یک بدن سالم است که حتما تبدیل به ویروس فراگیر و منبعی برای تجمع میکروب می شود.
صالحی تصریح کرد: اگر مشکلات جدی در شهرها وجود دارد، بخش عمده آن در حاشیه نشینی است و زایشگاه جرائم، مواد مخدر و خشونت در حاشیه نشینی شکل می گیرد و در کشور جمعیت سنگین حاشیه نشینی در تهران، مشهد، تبریز، کرمان، اهواز و کرمانشاه داریم و باید برای مقابله با آن تلاش کنیم.
وی تصريح کرد: اگر امروز در حوزه اقتصادی مجموعه ای از چالش ها و مشکلات از جمله بیکاری، فساد سامان یافته، روابط ناسالم اقتصادی و رانت، گرانفروشی و اگر در حوزه سیاست بداخلاقی، انتقام جویی و در صحنه اجتماعی اعتیاد، ایدز، طلاق و خشونت را می بینیم، ریشه همه آن ها فرهنگ است.
صالحي در ادامه گفت: 400 پژوهش را ظرف مدت هشت سال به مدیریت دکتر روحانی انجام دادیم که نتیجه آن دید بسیط به دولت کنونی داده که توانسته با تصویر روشنی به عرصه قدرت بیاید.
وی با اشاره به این که این پژوهش ها در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصاد و سیاسی و بین الملل بوده، اظهار کرد: ریشه بسیاری از مشکلات در عدم زیست فرهنگی است. فضای جامعه زیست فرهنگی نیست و باید به این بپردازیم که نخستین رسالت روحانیت توسعه فضیلت های اخلاقی است. وي تصریح کرد: اگر در جامعه ای فضیلت، اخلاق، کرامت انسانی و معرفت آنگونه که باید ارج نهاده نشود، نشان دهنده عدم زیست فرهنگی و عدم فضیلت جویی و عملکرد اخلاقی است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه گفت: اگر انسان ها در شهری همدلی و همگرایی نداشته باشند، زیست اخلاقی وجود ندارد و باید به جای اینکه همه چیز را متوجه دولت کرد، کانون خانواده را متوجه کنیم، خانواده کانون فضیلت، اخلاق و تربیت است.
صالحی تصریح کرد: در گذشته در روابط خانواده آموزش های اخلاقی ارائه می شد و امروز آمار نشان می دهد تاثیر جامعه، همسالان و شبکه های مجازی بیشتر از تاثیر خانواده بر فرزندان است.
اودر بخش ديگري از سخنانش بیان کرد: مهم ترین رسالت شورای فرهنگ عمومی استان تولید و بازتولید فضیلت اخلاقی در جامعه و خانواده است زیرا مهم ترین عامل بقا و انسجام جامعه ایران، خانواده است.
وی افزود: اگر امروز به فکر خانواده نباشیم، باید منتظر آمار نگران کننده ای باشیم که غرب آن را لمس کرده و باید یک برنامه جامع در این زمینه داشته باشیم و این برنامه باید از روحانیت، صدا و سیما، ارشاد و آموزش و پرورش آغاز شود و همه نخبگان استان باید جمع شده و برنامه جامع را تدوین کنند.
صالحی تصریح کرد: طلاق به منزله فروپاشی خانواده و آغاز آسیب های اجتماعی است و بسیاری از مشکلات اجتماعی ریشه در خانواده های ناامن دارد.
وی خطاب به اعضای شورای فرهنگی عمومی استان کرمان بیان کرد: اگر بتوانید سالانه دو درصد طلاق را در استان کاهش بدهید، باید به شما مدال داد. باید شورای فرهنگ عمومی برای آسیب های فرهنگی جامعه کرمان پاسخ داشته باشد.
صالحی اظهار کرد: هرگونه فرار از مسئولیت یک نوع آدرس اشتباه است و همه ما پیش خداوند مسئول هستیم زیرا مسئولیت قبول کرده ایم.
وی تاکید کرد: احیاء کانون های فرهنگی در محلات و محیط ها مسئله مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، چرا مساجد فقط دو سه ساعت در روز باز است؟ مسجد باید علاوه بر کانون نماز کانون فرهنگی باشد و در سطوح بالاتر باید شهرداری و ارشاد و نهادهای فرهنگی برنامه ریزی کنند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: آزادی های اجتماعی باید در مسیر ارزش های انقلاب و نظام هدایت شود نه بی بند و باری و شورا باید برنامه برای تخلیه اجتماعی داشته باشد که نتیجه آن نشاط اجتماعی و به دنبال آن کاهش آسیب های اجتماعی است.
وی افزود: در دولت یازدهم برنامه های جدی برای این کار طراحی شده و سیاست فرهنگی دولت بر این اصل استوار است که باید کرامت مردم را حفظ کرد.
صالحی تصریح کرد: مردم از ما احترام می خواهند، در چنین فضایی مهم ترین مسئله حفظ کرامت و منزلت افراد است و حفظ کرامت یکی از شاخص های توسعه فرهنگی می باشد.
وی با اشاره به اینکه چرا با هم گفت و گو نمی کنیم؟ چرا رسانه ملی فضای گفت و گو را فراهم نمی کند؟، افزود: برنامه مناظره شبکه یک به نظام برنخورده و فضای گفت و گو مردم را به نزدیکی با حاکمیت وادار می کند.

باید فضای گفت و گو در جامعه باز شود

صالحی تصریح کرد: امنیت فرهنگی مسئله دیگر مورد توجه دولت است که در این زمینه کرسی آزاداندیشی مورد نظر مقام معظم رهبری مطرح می باشد اما چرا اجرا نمی شود؟
وی بیان کرد: باید فضای گفت و گو در جامعه باز شود و افراد از قلم زدن و سخن گفتن البته در چهارچوب ارزش های نظام و گفتمان اصلی انقلاب نترسند.
او اظهار کرد: بحث دیگر پرهیز از مناقشه است و تا زمانی جامعه به انسجام نرسد، روی خوش نخواهد دید لذا استراتژی دولت روحانی انسجام فرهنگی است و مفهوم فرهنگ را باید از انسجام آغاز کنیم.
وی افزود: اینکه قبول کرده ایم زیر چتر ولایت و دولت توسعه را به عنوان نیاز مردم و اولویت تعریف کنیم کار مثبتی است و انسجام به معنی عبور از خواسته های خود به نفع انسجام ملی است.
صالحی تصریح کرد: توجه به نهادهای عمومی فرهنگی مسئله دیگر است و باید کار را به مردم واگذار کنیم، آنها انگیزه زیادی دارند.
صالحي با بیان اینکه همه چیز در دست دولت قرار گرفته است، گفت: دولت رسما کار را آغاز کرده تا آنچه که در حوزه فرهنگی امکان واگذاری دارد، به بخش های عمومی واگذار کند.
وي در پايان سخنانش اظهار کرد: پرهیز از شعارزدگی و تحجر و تلاش با رویکرد عقلانی در حوزه فرهنگی باید مورد توجه قرار بگیرد، باید جامعه را مطالعه کرد و برای رفع آسیب های جامعه نسخه داد.
او تاکید کرد: باید رویکرد عقلانی و واقع گرایانه نسبت به مسائل اجتماعی داشته باشیم