راه اندازی کتابخانه های رباتیک در کشور های اروپایی
با افزايش آثار بحران مالي در اروپا و تعطيلي بسياري از كتابخانه , كتابخانه هاي رباتيك در سوپر ماركت ها و اماكن عمومي راه اندازي شده است تا اندكي از نياز مردم براي مطالعه را رفع نمايد .
به گزارش سازمان اسناد و كتابخانه ملي ,مشكلات اقتصادي و نبود بودجه كافي بسياري از كتابخانه ارو پا و آمريكا را وادار كرده تا با تعديل نيرو ويا كاهش ساعات كاري و در بسياري از موارد با تعطيلي كامل فكري براي بحران اقتصادي كشورشان كنند .
بر همين اساس مسئولان كتابخانه هاي كشورهاي اروپايي تصميم گرفته اند تا از ماشين هاي خودپرداز كتاب در بازارهاو پاركينگ هاي عمومي , رستوران ها و سوپر ماركت ها استفاد ه كتتد وبوسيله آن اعضا با ارائه كارت عضويت كتاب دريافت نمايند .
كارشناسان معتقدند هدف اصلي كتابخانه ها اموزش عمومي است و اموزش عمومي نيز از طريق ماشينهاي خودپرداز امكان پذير نمي باشد.