تجلیل از روز کتابخانه در قرقیزستان
دولت قرفيزستان با تصويب يك قانون، از اين پس هر سال 27 ماه مه (6 خرداد) را به عنوان روز كتابخانه تجليل خواهد كرد.\
مسؤلان فرهنگي قرقيزستان با توجه به نقش روزافزون كتاب و كتابخانه در زندگي مردم، دست به اين اقدام زدهاند.
اين جشن براي بار نخست در سال 2009 در قرقيزستان با شركت 2500 كارمند كتابخانهها كه 88 درصد آنها را زنان تشكيل ميدهند برگزار شد.
نخستين كتابخانه در قرقيزستان در سال 1902 تأسيس شد و اكنون در اين كشور 1041 كتابخانه فعال است و بيش از 1 ميليون نفر در كشور از خدمات آنها استفاده ميكنند.
در كتابخانههاي قرقيزستان بيش از 19 ميليون كتاب و رساله نگهداري ميشود كه 79 درصد آنها به زبان روسي ،19 درصد به زبان قرقيزي و 2 درصد به ساير زبانها تاليف شدهاند.
اين در حالي است كه 25 مه در روسيه به عنوان روز كتابخانه گرامي داشته ميشود. در اين روز در سال 1795 نخستين كتابخانه سلطنتي كه بعدها به كتابخانه ملي روسيه تغيير نام كرد، توسط كاترين دوم ، امپراتريس روسيه افتتاح شده بود.
در روز كتابخانه نه تنها كتابداران، بلكه تمام اقشار جامعه كه به نوعي به كتاب علاقه دارند، شركت ميكنند.