تاريخ 155 ساله حرم رضوی، به روايت عكس ها
گنجینه ای كم مانند از عكسهای قدیمی حرم مطهّر امامرضا(ع) و اطراف آن، از دوره قاجار تا عصر حاضر، در گنجینه تاریخ حرم رضوی موزه مركزی آستان قدس رضوی، در معرض دید عموم قرار گرفت.
در این مجموعه، 89 قطعه عكس تاریخی مربوط به اماكن متبركه حرم مطهّر رضوی و اطراف آن، به نمایش درآمد. قدیمیترین عكس این مجموعه، مربوط به سال 1275 ق./1238ش. است كه توسط عكّاس ناصرالدین شاه گرفته شده است.
در این عكسها، صحنها، ایوانها، رواقها، نمای گنبد و گلدستهها، ضریحهای مضجع شریف، مدرسهها، مراسم خاص روزهای عزاداری در حرم مطهّر، بافت قدیمی اطراف حرم مطهّر، نمایی از مسجد پیرزن و صحن جامع گوهرشاد در دوره قاجار، گلدسته تخریبشده سَمت غربی مسجد گوهرشاد پس از وقوع زلزله سال ش. 1315، مرمّت و نوسازی گنبد پیر پالاندوز در ضلع شرقی حرم، طلاكاری گلدسته ایوان طلا(ایوان نادری) در دوره قاجار، مراسم سلام مؤیدالدوله(متولّی آستان قدس رضوی و والی خراسان) در ایوان طلای صحن عتیق (انقلاب) در روز ورودش به مشهد، قبرستان قتلگاه و ضلع شمال شرقی مشهد در اواخر دوره قاجار، نمایی از گنبد و گلدسته حرم، پس از به توپ بسته شدن آنها توسط قوای اشغالگر روسیه تزاری در سال 1290ش. و ... به نمایش درآمده است.
عكسها، متعلق به عكاسان خبره و نامی مانند: عبدالله قاجار، آقارضا عكّاسباشی، آنتونیو جیانوزی، هربرت سایكس، غلامحسین همّتیان، علیاصغر ناصری مهر، محمد صانع، سیدمحسن سجادی، سید علی حسینیاننسب و حسن توكلی هستند و عكاسِ 55 قطعه نیز نامعلوم است.
این عكسها، در ابعاد70Î 100 و 50 Î 70 سانتیمتر و به دو صورت سیاه و سفید و رنگی هستند، كه بر اساس سیر تاریخی، از قدیم به جدید در معرض نمایش قرار گرفتند.