با تشریح ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور؛

استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» منتشر شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۰:۱۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ - ۱۰:۱۴:۴۹
استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» منتشر شد
استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» به‌همت بخش استانداردسازی پژوهشکده اسناد معاونت پژوهش و منابع دیجیتال در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تدوین و به چاپ رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور (DCMI)» بر مبنای استاندارد بین‌المللی ISO 15836-2: 2019 تدوین و چاپ شده است.

دوبلین‌کور مجموعه‌ای از عبارات واژگانی است که از آن در توصیف منابع رقمی (ازجمله منابع ویدئویی، تصویری، صفحات وب، و غیره) و نیز منابع فیزیکی مثل کتاب یا لوح فشرده، و اشیائی مثل کارهای هنری استفاده می‌شود. هدف از تدوین این استاندارد، ایجاد واژگان برای توصیف منبع بین-دامنه‌ای اصطلاحات فراداده‌ای دوبلین‌کور است. همچنین این استاندارد، تمام ویژگی‌ها و طبقه‌ها در فضای‌نام اصلی اصطلاحات فراداده‌ای دوبلین‌کور را هم شامل می‌شود.

قسمت اول این استاندارد نیز پیش از این در سال 1398 به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران تدوین شده بود و کار تدوین بخش دوم استاندارد با برگزاری جلسات تخصصی تدوین استاندارد در بهار سال 1402 آغاز شد. این استاندارد در پاییز سال 1402 با شماره ملی 2-10261 چاپ و در وبگاه سازمان ملّی استاندارد ایران بارگذاری شد‌ه است.

 استاندارد «مجموعه عوامل فراداده‌ای دوبلین‌کور – قسمت 2: ویژگی‌ها و طبقه‌های طرح فراداده‌ای دوبلین‌کور» با تلاش پژوهشکده اسناد و با مشارکت تنی چند از همکاران و متخصصان این حوزه در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نمایندگان دستگاه‌های مختلف مانند اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مرتبط، کارشناسان سازمان ملّی استاندارد ایران و متخصصان فرهنگستان زبان و ادب فارسی در 59 صفحه تدوین شده‌است.

علاقه‌مندان برای دسترسی به این استاندارد می‌توانند به وبگاه سازمان ملی استاندارد ایران به نشانی http://standard.isiri.gov.ir مراجعه فرمایند.