کتابِ تاریخ شفاهی «مرا ببخش مادر» در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۲/۲۹ - ۹:۵۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۲۹ - ۹:۵۵:۵۴
کتابِ تاریخ شفاهی «مرا ببخش مادر» در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شد
کتاب تاریخ شفاهی «مرا ببخش مادر» (خاطرات علی طاهرزاده از سال‌های اسارت در شوروی) از تازه ترین منشورات سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، به کوشش علی درازی تدوین شده و درغرفه این سازمان در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، علی طاهرزاده از دوران جوانی به حزب توده پیوست و بعد از فرار به شوروی در اردوگاه‌های مرگ استالین زندانی شد و شاهد عینی و نیز قربانی حوادث بسیار تلخ و دردآوری در بهشت موعود سوسیالیسم بود. این خاطرات گویای بخشی از افول سیاسی و فکری حزب توده است که شماری از مردم ایران را (در چند نسل) به «سراب» خانواده بزرگ سوسیالیسم و حزب کارگران و دهقانان برد، حرکتی که نتیجه‌ای جز اتلاف عمر، از دست دادن فرصت‌ها، از میان بردن نبوغ و استعداد و آرمان‌گرایی نسل‌های متوالی نداشت.

کتاب تاریخ شفاهی «مرا ببخش مادر»، سرگذشت یکی از ده‌ها هزار انسانی است که از بند استبداد دوره رضاشاه رسته و با آرمان‌گرایی و عدالت‌خواهی به‌سوی سرابی رفتند که در رأس آن دیکتاتورترین و جانی‌ترین شخصیت ژنرال استالین قرار داشت. آنها اسیر و گروگانِ فریبکاران بین‌المللی و احیاناً وطنی بودند.

علی طاهرزاده در سال 1308 در شهرستان لنگرود به دنیا آمد. در دوران نوجوانی توانست وارد دانش‌سرای ساری شود،‌ اما طی حادثه‌ای و تحت‌تأثیر تبلیغات حزب توده،‌ با سودای تحصیل در رشته طب، به شوروی می‌گریزد و اسیر زندان‌های کاگ‌ب و اردوگاه‌های کار اجباری شوروی می‌شود؛ اگرچه سرانجام موفق می‌شود در دانشکده ابن‌سینای تاجیکستان در رشته طب تحصیل کند.

این کتاب در یازده قسمت «دوران کودکی، دانش‌سرای ساری، رفتن به شوروی، اعلام حکم محکومیت و اعزام به اردوگاه، مرگ استالین و آزادی، عزیمت به تاجیکستان و شروع به تحصیل، مسافرت به مسکو و دعوت به کاگ‌ب، اتمام دانشکده وشروه به کار، بازگشت به ایران، زندان قصر، درد دل با مادر بر سر مزارش» در 274 صفحه تدوین، چاپ و روانه بازار نشر شده است.

علاقمندان برای تهیه کتاب تاریخ شفاهی «مرا ببخش مادر» (خاطرات علی طاهرزاده از سال‌های اسارت در شوروی) می‌توانند به فروشگاه انتشارات سازمان واقع در ساختمان کتابخانة ملّی ایران و یا فروشگاه مجازی سازمان به آدرس:   http://bookshop.nlai.ir  مراجعه کنند.


لازم به توضیح است انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در بخش عمومی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و در سالن چهارم، راهرو 26 غرفه 14 مستقر است.