نشست خبری دکتر صاحی امیری با اصحاب رسانه


تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۱۶ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۶:۸:۱۱
نشست خبری دکتر صاحی امیری با اصحاب رسانه

بخش بزرگی از ارزش های فرهنگی و تمدن ایرانی و اسلامی در منطقه سیستان و بلوچستان است '

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: باید به تمام دنیا اعلام کنیم که بخش بزرگی از ارزش های فرهنگی و تمدن ایرانی و اسلامی در منطقه سیستان و بلوچستان است.

دکتر صالحی امیری' روز دوشنبه در پایان مراسم تودیع و معارفه رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران افزود: در مرکز اسناد و کتابخانه ملی به عنوان مرجع شاخص میراث معنوی کشور 2،7 میلیون جلد کتاب، پنج میلیون نشریه، چند صد هزار نقشه و منابع غیر کتابی از جمله فیلم، میکرو فیلم و آلبوم های تاریخی عکس و چند صد میلیون سند مربوط به 700 سال قبل تا به امروز نگهداری می شود.

وی با اشاره به نگهداری 38 هزار نسخه خطی و 34 هزار نسخه سنگی در مرکز اسناد ملی گفت: افزایش ظرفیت و مخازن سازمان اسناد و کتابخانه ملی در اولویت است بر این اساس از مردم تقاضا داریم اسناد و منابع قدیمی خود را برای نگهداری به این مرکز تحویل دهند.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه شماری زیادی از مخازن و منابع تاریخی در منازل مردم بدون اطلاع از ارزش واقعی موجود است که باید در حافظه ملی ایران ثبت شود از این دسته از افراد تقاضا داریم این منابع را به عنوان امانت به این سازمان بسپارند تا حداقل نسخه ای از آن محفوظ بماند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: شمار زیادی در حد چند میلیون کتاب خطی 'عربی فارسی'، 'خطی فارسی' و' نشریه' در حوزه تمدنی ایران در محدوده کشورهای هند، پاکستان و افغانستان و آسیای میانه وجود دارد که باید به تدریج به کشور منتقل یا حداقل از آنها نسخه ای برای استفاده فرهیختگان تهیه شود.

وی افزود: اخیرا فهرست نسخ خطی ایران در 44 جلد با همت مجموعه کتابخانه و اسناد ملی چاپ شده است.

صالحی در بخش دیگری از سخنانش سیستان و بلوچستان را یکی از کانون های اصلی توسعه قلمداد کرد و گفت: در جریان سفر فروردین ماه رییس جمهوری به این استان طرح های بنیادی بزرگی برای توسعه منطقه از جمله در حوزه فرهنگی و تمدنی تصویب شد.

وی ادامه داد: بر اساس مطالعه صورت گرفته در سازمان اسناد ملی، ظرفیت های فرهنگی و تمدنی سیستان و بلوچستان ناشناخته است و حجم وسعی از مخازن و منابع غنی شامل اسناد، نسخ خطی و منابع غیر کتابی و خطی در خانه های مردم نگهداری می شود.

وی تاکید کرد: این منابع و مخازن باید شناسایی و در مکان امن نگهداری شود بر این اساس به صورت ویژه از مردم سیستان و بلوچستان تقاضا داریم این اسناد و منابع را به صورت امانت، وقف، هدیه و حتی فروش برای نگهداری استاندارد به سازمان واگذار کنند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: تلاش جدی داریم با گسترش کار پژوهشی در سیستان و بلوچستان بخشی از ظرفیت های بزرگ فرهنگی استان را منتشر کنیم.