نسل جوان ما به طور شایسته با تاریخ درخشان گذشته خود آشنا نیستند.


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۷/۲۱ - ۱۶:۴۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۷/۲۱ - ۱۶:۵۹:۲۳
نسل جوان ما به طور شایسته با تاریخ درخشان گذشته خود آشنا نیستند.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه شرق کشور، به‌ مناسبت روز خبرنگار با حضور در مؤسسه فرهنگی قدس ضمن تبریک این روز از خبرنگاران و اصحاب قلم و رسانه قدردانی نمود.

وی در این بازدید طی سخنانی اسناد را بخش مهجور و مورد غفلت جامعه دانست و گفت: یکی از مشکلات امروز جامعه که در محافل روشنفکری و دانشگاهی مطرح می‌شود، بحران هویت است. متأسفانه نسل جوان و نوجوان ما به طور شایسته با تاریخ درخشان گذشته خود آشنا نیست. این موضوع می‌طلبد به اسناد نگاه ویژه‌تری داشته باشیم. بازگشت دوباره به اسناد می‌تواند به شکل‌گیری درخشان امروز و آینده و افق روشن نسل جوانمان کمک کند. 
مجتبی محمودی مهماندوست با اشاره به اینکه خراسان بزرگ از قدیم مهد فرهنگ و خاستگاه ادبیات و رشته‌های هنری و فرهنگی بسیاری بوده است، افزود: این روزها در خانه‌ها و صندوقچه‌های مردم و مساجد یادداشت‌ها، نامه‌ها، شجره‌نامه‌ها، شناسنامه‌های قدیمی، گواهی‌نامه‌های موتورسیکلت و دوچرخه سواری، کارنامه‌های قدیمی، عکس‌ها، کتاب‌ها، عقدنامه‌های قدیمی و نقشه‌های قدیمی وجود دارد که می‌توانند چراغ راهی برای آیندگان باشند. ما این اسناد را با نام خود افراد یا خانواده‌ها ثبت خواهیم کرد. 
وی ادامه داد: با این اسناد و مدارک قدیمی می‌توانیم به مدل و سبک زندگی قدیمی برسیم. برای مثال بسیاری از این عقدنامه‌ها با خط‌های نستعلیق یا تذهیب ویژه‌ای طراحی شده‌اند یا از لحاظ محتوایی می‌توانیم به موارد قابل توجهی دست پیدا کنیم. 
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه شرق کشور با اشاره به اینکه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای حفظ گنجینه مفاخر و بزرگانمان، بحث تاریخ شفاهی را دنبال می‌کنیم، اظهار کرد: تاریخ شفاهی گنجینه تجربه قدیمی‌های ماست که اکنون به سراغ پیشکسوت‌هایمان در زمینه‌های مختلف رفته‌ایم. برای مثال در چند ماه گذشته، سازمان اسناد کتاب ویژه تاریخ شفاهی مرحوم راستگو را که شخصی شناخته شده در حوزه قصه‌سرایی برای کودکان است، منتشر کرد. 
محمودی مهماندوست بیان کرد: به تازگی خانواده مرحوم حاج حیدر رحیم‌پور ازغدی اسناد و مبایعه‌نامه‌ای از دوران صفویه و یک نامه مربوط به پیش از انقلاب در خصوص کمک به مسجد حوض لقمان را به مرکز اسناد تقدیم کردند. 
وی در پاسخ به این پرسش که یک مسئول در شهر 
امام رضا(ع) با مسئول در شهری دیگر چه تفاوت‌هایی دارد، گفت: یک وجه مدیران در مشهد به بُعد فردی برمی‌گردد. هر مسئولی باید پاسخگوی عامه مردم باشد و به نظر من مسئولی که در خطه خورشید خدمت می‌کند حتماً مورد سؤال حضرت رضا(ع) نیز قرار می‌گیرد و اگر عملکردش قابل قبول باشد، مورد رضایت حضرت رضا(ع) نیز قرار می‌گیرد و بی‌شک اجر مضاعف دارد. 
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه شرق کشور ادامه داد: بُعد دیگر مدیران به شرایط کاری آن‌ها برمی‌گردد. مشهد به برکت امام رضا(ع) کریدور ارتباطی بین شهرها و کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اسلامی است. اسناد و کتاب‌هایی وجود دارد که به واسطه امام رضا(ع) در مشهد، نگهداری آن‌ها به مشهد واگذار شده است. نگهداری درست این اسناد و اشاعه و ترویج آن‌ها ارزش مضاعفی برای مدیران مرکز اسناد ایجاد می‌کند.