پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت روز اسناد ملی و میراث مکتوب


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۷/۱۰ - ۱۴:۳۳:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۷/۱۰ - ۱۴:۳۶:۱۱
پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت روز اسناد ملی و میراث مکتوب
"مرکز اسناد و کتابخانه ملی و سایر نهادهای مرتبط در این حوزه، باید با تعامل سازنده با سایر دستگاه های دولتی و عموم مردم ضمن گردآوری اسناد با ارزش، شرایط را جهت کنکاش محققان و پژوهشگران در لابلای این اسناد و کشف راز و رمزهای پنهان گذشتگان مهیا ساخته بنحوی که در این چرخه شامل گردآوری، پاسخگویی و پژوهش به حداکثر کارایی خود برسند و بستری ارزشمند برای خدمت به اهالی علم و فرهنگ فراهم سازند..."

با پیگیری های مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور استاندار خراسان رضوی در پیامی 19 اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ کلینی را به عنوان روز اسناد ملی و میراث مکتوب به عموم فعالان و خادمان عرصه علم، فرهنگ و تاریخ به ویژه در استان خراسان رضوی تبریک گفت. آقای مهندس نظری در بخشی از این پیام اظهار داشت: "مرکز اسناد و کتابخانه ملی و سایر نهادهای مرتبط در این حوزه، باید با تعامل سازنده با سایر دستگاه های دولتی و عموم مردم ضمن گردآوری اسناد با ارزش، شرایط را جهت کنکاش محققان و پژوهشگران در لابلای این اسناد و  کشف راز و رمزهای پنهان گذشتگان مهیا ساخته بنحوی که در این چرخه شامل گردآوری، پاسخگویی و پژوهش به حداکثر کارایی خود برسند و بستری ارزشمند برای خدمت به اهالی علم و فرهنگ فراهم سازند..."

 

متن کامل پیام به شرح زیر است:

باسمه تعالی

انسان در طی قرون متمادی و در خلال رویارویی با حوادث گوناگون به تجربیات ارزشمندی دست یافته است. تاریخ مجموعه تمامی این تجربیات است و اسناد ملی هر کشور در بدنه حکومتها و دولتها به منزله آینه تمام نمای این تجربه ها و گنجینه ای گرانبها از حافظه تاریخی آن کشور است. اسناد، نه تنها وسیله درک تاریخ و شناخت تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، اداری و فرهنگی هر ملت بلکه ابزاری برای تسهیل پیشرفت در همه آنها بشمار می رود. اسناد، محور فعالیت دستگاهها بوده و مفیدترین و ارزشمندترین تجربیات دولتها به شمار می رود. این گونه تجربه ها و سوابق اساسی ترین ابزار دولتمردان برای اجتناب از اشتباهات و کاستیهای گذشته و منبعی قابل اطمینان  برای دستیابی به وقایع و حقایق تاریخی هستند، بطوریکه به جرات می توان گفت، کشوری که اشتباهات تاریخی خود را نشناسد، خطاهایش را تکرار خواهد کرد.

اینجانب ضمن تبریک 19 اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ کلینی به عنوان «روز اسناد ملی و میراث مکتوب» به عموم فعالان و خادمان این عرصه بر این مساله تاکید می نمایم که توسعه مراکز اسنادی، مشارکت مردمی، اطلاع رسانی صحیح، تقویت توانمندیهای کارشناسان، اصلاح روشهای بایگانی و نگهداری صحیح اسناد، استحکام بخشیدن به ارتباط دستگاههای دولتی با آرشیو ملی و ... از جمله عوامل مؤثر در بالندگی بیش از پیش آرشیو ملی و منطقه ای ما خواهد بود.

آنچه مسلم است آشنایی مردم کشور ما با آرشیو و بی تفاوت نبودن نسبت به آن از یکسو و توسعه همکاری برخی سازمانها و اشخاص از سوی دیگر، سبب می شود تا مراجعه به اسناد و نقش کلیدی آنها، چنانکه در برخی از کشورها رایج است، جای واقعی خود را در وقایع روزانه، پژوهشها و تحقیقات بیش از پیش باز نماید. باید دقت نمود که موضوع مشارکت مردمی در قالب امروزی آن، یکی از اساسی ترین و مهم ترین و در عین حال ساده ترین راههای تقویت آرشیو ملی کشور به شمار می رود.

مرکز اسناد و کتابخانه ملی و سایر نهادهای مرتبط در این حوزه، باید با تعامل سازنده با سایر دستگاه های دولتی و عموم مردم ضمن گردآوری اسناد با ارزش، شرایط را جهت کنکاش محققان و پژوهشگران در لابلای این اسناد و  کشف راز و رمزهای پنهان گذشتگان مهیا ساخته بنحوی که در این چرخه شامل گردآوری، پاسخگویی و پژوهش به حداکثر کارایی خود برسند و بستری ارزشمند برای خدمت به اهالی علم و فرهنگ فراهم سازند.

از خداوند متعال دوام توفیق روزافزون آن عزیزان را در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی به برکت حضور در جوار بارگاه نورانی آقا علی‌ابن‌موسی‌الرضا(علیه آلاف التحیه و الثناء) خواستارم.

یعقوبعلی نظری-اردیبهشت 1402