نشست خبری ریاست سازمان با اصحاب رسانه در کرمان


تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۹ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۳:۵۲:۲۶
نشست خبری ریاست سازمان با اصحاب رسانه در کرمان

به گزارش روابط عمومی مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز کرمان نشست خبری جناب آقای دکتر صالحی امیری با اصحاب رسانه، بعد از ظهر یکشنبه راس ساعت 16 در محل سالن کنفرانس هتل پارس کرمان، با حضور جمع کثیری از خبرنگاران خبرگزاری ها، صدا و سیما و مطبوعات برگزار گردید.

بر اساس این گزارش، ریاست محترم سازمان در جمع خبرنگاران اظهار داشتند: باید بار دیگر ظرفیت فرهنگی و تمدنی کرمان را بازشناسی و به ایرانیان و جهانیان معرفی کرد، به گفته ایشان کرمان نگین درخشان فرهنگ ایرانی و اسلامی است.

وی با بیان اینکه کرمان به طور هم‌زمان از چند سرمایه بهره می‌برد، تصریح کرد: نخستین سرمایه این خطه از کشور، سرمایه تمدنی است که افتخار بزرگ ملت در عرصه ملی و جهانی محسوب می‌شود.

 مشاور فرهنگی رئیس جمهور در ادامه افزود: در بحث تمدن ایرانی و اسلامی ادواری را تعریف می کنیم، دوره نزدیک تمدن اسلامی را صفویه می نامیم که در ایران کاملا مشهود است و خواستگاه آن ها در اصفهان و تبریز و کرمان و سایر بلاد می باشد.

ایشان اشاره نمودند که: دوره دوم برمی گردد به دوره ای که ما از آن به عنوان ظهور و حضور تمدن اسلامی در ایران یاد می کنیم که بعد از ساسانیان در ایران شکل گرفت و فرهنگ ایرانی با همه فرهنگ و ارزش های اسلامی یک نوع روابط آشتی جویانه برقرار کرد.

وی دوره سوم را تمدن هخامنشی نام بردند و گفتند: ۷۲ ملت با ۷۲ زبان و نژاد فرهنگ و اسطوره  و تاریخ در زیر یک چرخ بزرگ به نام تمدن هخامنشی زیست می کردند در تاریخ بشر اینچنین تمدنی با این ویژگی هایی سراغ نداریم و شهرهایی چون همدان امروزی و شهر سوخته در سیستان و بلوچستان قدمتی سه تا پنج هزار ساله دارد. وی با بیان اینکه کرمان به طور هم‌زمان از چند سرمایه بهره می‌برد، تصریح کرد: نخستین سرمایه این خطه از کشور، سرمایه تمدنی است که افتخار بزرگ ملت در عرصه ملی و جهانی محسوب می‌شود.

مشاور محترم رئیس جمهورگفتند: میراث فرهنگی کرمان که باارزش‌های بزرگ ایرانی و اسلامی همراه است به ویژه تنوع میراثی در این استان اهمیت زیادی دارد.

وی ابراز داشتند: سرمایه اجتماعی دیار کریمان، انسان‌های سخت‌کوش، دلسوز و همگرا و هم‌نوای ملی که در حمایت از نظام و دولت مشارکت جدی داشته‌اند.

وی ادامه داد: سرمایه‌های فرهنگی استان کرمان شامل آداب و سنن، شعر، نقاشی و خط و اسطوره‌های آن در عرصه‌های جهانی درخشان است.

دکتر صالحی‌امیری خاطرنشان کردند: سرمایه‌های اقتصادی کرمان نیز به عنوان تاثیرگذارترین امر در توسعه ملی است و از این منظر کرمان را به عنوان منبع بزرگ سرمایه ملی می‌شناسیم.

وی درادامه از تنظیم هشت برنامه استراتژیک که برای تحول بنیادین در سازمان اسناد و کتابخانه ملی صورت گرفته است خبر داد.

ریاست محترم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اولین برنامه را تلاش برای ارتقاء سطح دیجیتال سازی سازمان نام برد، که در شرایط فعلی حدود پنج درصد آن دیجیتال است و ۹۵ درصد اسناد به صورت مکتوب و دیجیتال نشده است که در یک برنامه بسیار فشرده با همکاری دولت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همکاری سازمان ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی برنامه ای برای تحول جدی در مکانیزه کردن داریم.

وی گفت: در فضای فعلی دو میلیون و ۷۰۰ هزار کتاب در کتابخانه ملی و بیش از پنج میلیون نشریه داریم و از زمان صنعت چاپ تا به امروز همه نشریات در آرشیو ملی جمع شده است و ۳۸ هزار نسخه نادر و نفیس خطی داریم و ۳۴ جلد نسخه نفیس سنگی و بیش از ۲۰۰ هزار پایان نامه و چند میلیون عکس، فیلم، میکروفیلم، میکروفیش و نقشه های تاریخی از ۵۰۰ سال قبل داریم.

ایشان با بیان اینکه در حوزه اسناد چند صد میلیون برگ سند در اختیار داریم، که بخشی از هویت و تاریخ این ملت است، گفتند: در کرمان در شرایط فعلی ۱۱ میلیون برگ سند در قالب 1۱۷0۰ پرونده وجود دارد که باید در این زمینه یک تحول اتفاق بیافتد.

 وی پیشنهادهای قبول شده در جلسه با استاندار کرمان را ابتدا تدوین دانش نامه جامع کرمان عنوان کردند و گفتند: با این پیشنهاد موافقت شده و همکاری خواهیم کرد و این استان با این ظرفیت تمدنی و تاریخی و فرهنگی و اسطوره ای و آداب و رسوم و همچنین منابع انسانی و سرمایه های بزرگ و ... می تواند یک منبع بزرگ تحت عنوان دانش نامه باشد که نسل امروز و فردا و حتی پژوهشگران در سطح جهانی بتوانند از آن استفاده کنند.

مشاور محترم فرهنگی رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه تعهدی نیز داده شد تا با حل مسئله فضای فیزیکی در اسناد و نسخ خطی در کرمان، اسناد و منابع حوزه کرمان را از سراسر کشور به کرمان منتقل کرده و امیدواریم با همت مسئولان استانی و همچنین با تلاشی که ما انجام خواهیم داد این دو توافقنامه به نتیجه برسد.

وی همچنین از خبرنگاران کرمان دعوت کرد طی یک اردوی فرهنگی بازدیدی از کتابخانه ملی و اسناد ملی داشته باشند  تا نگاه قوی تری به کرمان و تاریخ کرمان داشته باشند و با تاریخ و تمدن ایران بیشتر آشنا شوند.

دکتر صالحی امیری از رونمایی تاریخ شفاهی پلهوی دوم خبر داد وافزودند: برای اولین بار تاریخ شفاهی پهلوی دوم را رونمایی کردیم که در یک پروسه ۱۴ ساله با انجام مصاحبه از ۵۷ رجال پهلوی در ۶۲۷ ساعت ضبط تلویزیونی و دو هزار و ۵۰۰ ساعت ضبط انجام شده است و مجموع ۵۰ جلد کتاب بوده است که چهار جلد چاپ و به بازار آمد و در این مجموعه بعضی زوایای تاریک رژیم پهلوی برای پژوهشگران مشخص شده است.

وی مقوله تاریخ شفاهی را به عنوان یکی از نیازهای جدی کشور دانسته وبیان داشتند: این مقوله در دستور کار کشور قرار خواهد گرفت، چرا که افراد میل دارند سخن بگویند تا بنویسند و از این منظر ما باید مجموعه آگاهی ها و تجربه ها و دانش موجود در را در ذهنیت نخبگان و ... ثبت و ضبط کنیم و برای تجربه نسل های بعد حفظ کنیم.

ریاست محترم سازمان در ادامه افزودند: وظیفه دولت در حوزه اسناد ملی امانتداری است و حق دخل و تصرف در اسناد را تحت هیچ شرایطی نداریم و اسناد اماناتی است که باید به نسل های بعدی منتقل شود.

وی همچنین وظیفه سازمان اسناد و کتابخانه را تحلیل و پژوهش در اسناد دانست و گفت: آن چیزی که ما به آن تاکید داریم حفظ اسناد است که بخشی از هویت ملی جامعه ایران است که در یک محیط استاندارد توسط سازمان این کار صورت می گیرد و پژوهش نیز بر روی آن ها توسط مورخینی که صلاحیت دارند انجام می گیرد و هدف از جمع آوری اسناد و نسخ تاریخی نگهداری به شیوه استاندارد است.

ایشان در رابطه با ثبت ۱۷ دی ماه روز تولد خواجوی کرمانی در تقویم ایران گفتند: این مسئله در صلاحیت شورای فرهنگی عمومی است و قطعا اگر پیشنهادی از کرمان بیاید یکی از مدافعان این امر خواهم بود و که قابل ثبت و ضبط و معرفی در تاریخ و تقویم ایران است و ما به عنوان سازمان ملی از این پیشنهاد دفاع خواهیم کرد.

دکتر صالحی امیری اظهار داشتند: متاسفانه آن میزانی که در صد سال گذشته از نفت ایران در دنیا سخن گفته شده است از فرهنگ ایران سخن گفته نشده است و در دو دهه اخیر نیز از ایران جز در بخش مذاکرات هسته ای سخن به میان نیامده است و فرهنگ ایرانی مسکوت مانده است و این ظلم بزرگی به فرهنگ، تمدن و تاریخ ایران است.

مشاورمحترم فرهنگی رئیس جمهور با بیان اینکه شناسایی اسناد و جمع آوری و پژوهش در کرمان بسیار بیشتر از جیرفت، شهداد، بم، راین و ... است و بسیار کم به کرمان پرداخته شده است و می توان گفت کرمان یک شهر رمز آلود است و هر نقطه ی از استان را که دست بگذارید و حفاری کنید یکی از ادوار تاریخی ایران را می بینید. ویبیان داشتند: باید رمزها و رازها از دل کرمان بیرون آورده شود و به جهانیان شناسانده شود و یکی از این جاهای مرموز و رمز آلود شهداد کرمان است.