«بی‌حافظگی سازمانی» تهدید جدی دستگاه‌های اجرایی است


تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۲/۱۰ - ۱۲:۸:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۴/۲/۱۷ - ۹:۴۰:۱۲
«بی‌حافظگی سازمانی» تهدید جدی دستگاه‌های اجرایی است

مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور هشدار داد:

«بی‌حافظگی سازمانی» تهدید جدی دستگاه‌های اجرایی است

بی‌توجهی به اهمیت ثبت تجربیات، دانش و اسناد ارزشمند یک سازمان که در مدیریت دانش اهمیت ویژه‌ای دارد،  پیامدهای خطرناکی برای سازمان‌ها و نهادها به دنبال خواهد داشت. وقتی سازمان‌ها تجارب پیشکسوتان را ثبت نکنند، با بازنشستگی یا خروج آن‌ها، دانش عملی و تاریخی ارزشمندی برای همیشه از بین می‌رود.

دکتر عاطفه زارعی مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در دیدار با علی سنجربیگی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان ضمن قدردانی از حسن همکاری و تعامل قابل تحسین این جمعیت در توجه به نگهداری از اسناد و منابع تاریخی و با اشاره به اهمیت ثبت حافظه سازمانی افزود: نبود اسناد معتبر باعث می‌شود سازمان‌ها درس‌های بحران‌های گذشته نظیر زلزله بم را فراموش کنند و در حوادث مشابه از تصمیم‌های درست غافل و تصمیم‌های غلط تکرار شود.

وی افزود: اسناد سازمانی سابقه تصمیم‌گیری‌ها را حفظ می‌کنند، بی‌حافظگی یعنی ناتوانی در ردیابی عملکردها که به شفافیت آسیب می‌زند به عنوان مثال جمعیت هلال‌احمر بدون مستندات تاریخی نمی‌تواند تاریخچه خدمات بشردوستانه خود مثل فعالیت‌هایش در سال‌های دفاع مقدس یا حضور موثر در حوادث و بحران‌ها را ثبت و به نسل بعدی منتقل کند.

دکتر زارعی تصریح کرد: متاسفانه امروز بسیاری از سازمان‌ها دچار بی‌حافظگی شده‌اند. ثبت و حفظ این اسناد نه تنها برای هویت‌بخشی به دستگاه‌های اجرایی بلکه برای حفظ تاریخ معاصر ایران ضروری است.

وی افزود: تجارب امدادگران پیشکسوت در دفاع مقدس و حوادث طبیعی، سرمایه‌ای ملی است و اسناد مرتبط با این حوزه معتبرترین منبع برای پژوهشگران داخلی و بین‌المللی در حوزه دفاع مقدس محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور آماده ثبت و نگهداری از این اسناد و رقومی کردن آن‌ها برای تسهیل در دسترسی محققان و پژوهشگران بر بستر پایگاه جامع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.

علی سنجربیگی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان نیز با اشاره به پیشینه یکصدساله این نهاد اظهار داشت: در حال پیگیری انتقال واگن تاریخی قطار امداد دوران دفاع مقدس به باغ موزه دفاع مقدس استان همدان هستیم؛ همچنین برنامه‌ریزی برای تأسیس موزه اختصاصی هلال احمر در دستور کار قرار دارد.

وی خواستار برگزاری نمایشگاه مشترک از اسناد تاریخی مرتبط با فعالیت‌های جمعیت هلال احمر استان همدان در هفته هلال احمر، برگزاری کارگاه تخصصی تاریخ شفاهی با همکاری مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور و ایجاد سامانه مشترک تبادل اسناد دیجیتال شد.