برگزاری کارگاه نقد و بررسی کتاب عکاسان و عکاسخانه های رشت ( دهه10 و 20 ) در اندیشگاه سازمان اسناد و


تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۴/۲۷ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۴:۵۶:۴۳
برگزاری کارگاه نقد و بررسی کتاب عکاسان و عکاسخانه های رشت ( دهه10 و 20 ) در اندیشگاه سازمان اسناد و

ششمین جلسه نقد و بررسی کتاب در سال جاری در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان با نقد و تحلیل کتاب عکاسان و عکاسخانه های رشت نوشته زینب علی پور با حضور صاحب نظران و علاقمندان به حوزه عکس و عکاسی برگزار گردید.

در ابتدای جلسه حسین عباس نژاد کارسیدانی مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان با تقدیر از حضور صاحب نظران و برپائی جلسات نقد و بررسی کتاب اندیشگاه را محلی برای تبادل افکار دانست.

وی افزود : در همه کشورهای توسعه یافته مولفه اصلی توسعه هم فکری و به مشورت گذاشتن افکار و نظرات است و خروجی جلسات اندیشگاهی شیوه ای برای چاره یابی و رفع موانع توسعه یافتگی در تمام کشورها می باشد .

وی بطور مثال به بحث دیوار مهربانی اشاره نمود و با تحسین فکر اصلی کمک به مستمندان و نیازمندان ، شاکله اجرای این طرح را اشتباه دانست و طرح دیوار مهربانی در گام اجرا را زیر سئوال بردن منزلت اجتماعی و کرامت انسانی افراد نیازمند جامعه عنوان نمود .

عباس نژاد تصریح کرد : در راستای واکاوی مشکلات این طرح افراد و گروه های گوناگون متخصص در امور اجتماعی و جامعه شناسی با آرا موافق و مخالف در اندیشگاه به مباحثه و تبادل افکار نشستند و در نتیجه راهکارهای اجرائی جایگزین تهیه و به سازمانهای متولی امر ارائه نمودند .

مدیر سازمان سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان در خاتمه با اشاره دوباره به جایگاه ویژه اندیشگاه در مسائل فرهنگی ، اجتماعی ،اقتصادی و ... از تمامی اصحاب فکر و اندیشه خواست تا این مجموعه را بعنوان خانه دوم خود دانسته و با برگزاری جلسات گوناگون با حمایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان زمینه توسعه یافتگی استان گیلان را فراهم نمایند.

در ادامه جلسه نویسنده کتاب به بیان شیوه جمع آوری و نگارش کتاب مورد نقد پرداخت.

علی پور تصریح کرد : عکس های ارائه شده در کتاب از آلبوم های خانواده های قدیمی رشت ، گنجینه اسناد ملی ، موزه عکس کاخ گلستان ، روزنامه ها و شناسائی عکاسان قدیمی از طریق مهر عکاسی آنها استخراج شده است .

وی افزود : در سال 1376 با خریداری عکاسی رافائل که یکی از عکاسخانه های  قدیمی و بنام رشت است عکس های موجود در آرشیو این مجوعه بدستم رسید و در نگارش این کتاب کمک حالم قرار گرفت و عکس های موجود مربوط به دوره های  قاجار ، پهلوی اول و دوم بوده و بیشترین عکس ها از دوره پهلوی اول است.

همچنین دکتر امیرعلی جوادیان ( محقق و استاد دانشگاه ) نیز به عنوان منتقد کتاب ، با برشمردن نکات ارزشمند ارائه شده در این کتاب ، تلاشهای نویسنده را در طول دانشجوئی و پس از آن برای جمع آوری این کتاب ارزشمند تحسین نمود و عکس های موجود را راوی سیر تکامل عکس و هنر عکاسی در گیلان دانست.

دکتر جوادیان در ادامه به وجود مواهب الهی بسیار در گیلان اشاره نمود و افزود : گیلان به دلیل اقلیم خود و مواهب طبیعی و خدادی و مفاخر بسیار یکی از سرشلرترین منابع سوژه برای عکاسی برشمرد و شروع عکاسی در گیلان از روزهای اول ورود دوربین و هنر عکاسی به ایران را مبرهن فرهنگ غنی مردمان این خطه دانست .

در پایان هرکدام از صاحب نظران برای دقایقی نظرات خود را در خصوص کتاب مورد بررسی ارائه نمودند.