دیدار مدیرکل امورحقوقی و هماهنگی استانهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ج ا ا با ریاست سازمان مدیریت
در ابتدای این دیدار حسین عباس نژاد کارسیدانی مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان با اعلام مسرت از اینکه ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان خود یکی از اساتید حوزه سند و نسخ خطی می باشد و زحمات چشمگیری برای بازگرداندن اسناد نهضت جنگل از خارج کشور به گیلان داشته به ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در مدیریت گیلان و اهداف و سند چشم انداز پیشروی مجموعه پرداخت .
سپس علیرضا دباغی مدیرکل حقوقی و هماهنگی امور استانهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عرض مسرت از حضور در استان گیلان ، مرکز اسناد استان گیلان را با توجه به فعالیت های صورت گرفته در مدت کوتاه سه سال، مجموعه ای پویا و پیشرو ارزیابی نمود و این حرکت با شتاب رو به جلو را در مرحله اول مرهون همکاری و مساعدت ویژه مدیران عالی استان دانست.
وی تصریح کرد : نگاه فرهنگی مدیرانی همچون دکتر کیوان محمدی که سکان دار بخش مالی استان گیلان هستند نشان از غنای فرهنگی گیلان دارد و بی شک با حمایت های آتی این مدیران گیلان با راه اندازی تالار مطالعه الکترونیک و اتصال به مجموعه عظیم کتابخانه ملی ایران در آینده نزدیک گیلان به یکی از مراکز پیشرفته تولید علم و دانش تبدیل خواهد شد .
دباغی در بخش دیگری از صحبت های خود به پروژه تالار مطالعه الکترونیک گیلان اشاره نمود و افزود: 60 درصد از این پروژه اجرایی شده و زیر ساخت های اتصال استان گیلان به سازمان مرکزی فراهم شده و 40 درصد باقیمانده که مربوط به تجهیز فضای ساختمان می باشد , مستلزم مساعدت ویژه ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان می باشد .
وی در ادامه به نیاز گیلان در خصوص داشتن مخزن استاندارد برای بازگرداندن اسناد مربوط به گیلان از سازمان مرکزی اشاره نمود و خاطر نشان کرد با توجه به طومار تهیه شده برای دکتر نوبخت توسط مدیرت گیلان که منقوش به امضاء مفاخر استان گیلان بود , ایشان مبلغ قابل توجهی را برای راه اندازی مخازن آرشیوی گیلان در نظر گرفتند و ان شاء ا... با مساعدت حضرتعالی در آینده نزدیک شاهد راه اندازی این مجموعه و بازگشت اسناد گیلان به موطن اصلی خود باشیم.
در ادامه عباس نژاد به لزوم پیوست های فرهنگی در سایر پروژه های عمرانی اشاره نمود و خواستار همکاری و مساعدت ویژه دکتر محمدی و مجموعه متبوع برای جانمایی این پیوست های فرهنگی در پروه های استان شد.
وی همچنین به راه اندازی بنیاد مفاخر و پژوهشگران گیلان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره نمود و افزود: اعضای هیئت موسس این مجموعه انتخاب شده اند و اساسنامه آن تنظیم گردیده و در حال سیر مراحل رسمی ثبت می باشد و با راه اندازی این بنیاد تمامی پروژه های فرهنگی و طرح های فرهنگی حائز اهمیت اجرا در سازمان با تحقیق و نظر کارشناسی اعضاء این بنیاد که از مفاخر استان هستند تائید و اجرائی خواهد شد.
دکتر کیوان محمدی ریاست سازمان مدیرت و برنامه ریزی استان گیلان با ابراز خرسندی از حضور در این مجموعه گفت : بی شک این سازمان با توجه به گستره وسیع فعالیتی خود در دو زمینه فرهنگی و پژوهشی و جایگاه حاکمیتی که نظارت بر سیستم بایگانی ادارات دولتی میباشد در آینده نزدیک به یکی از توانمندترین مجموعه های استان تبدیل خواهد شد .
وی تصریح کرد : بازگشت اسناد به گیلان آرزوی دیرینه مردم استان است و باید زمینه به وقوع پیوستن این مهم توسط مدیران استان فراهم گردد.
دکتر محمدی در بخش دیگری از صحبت های خود به غنای فرهنگی استان اشاره کرد و افزود در سراسر کشور دو مرکز مردم شناسی در دانشگاه ها وجود دارد که یک از این دو مرکز مربوط به مرکز مردم شناسی دانشگاه گیلان است و این مربهن فرهنگ غنی مردمان این خطه از کشور می باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان یکی از مشکلات حوزه سند در استان را وجود چندین مرکز ازجمله بنیاد گیلان شناسی و کتابخانه ملی رشت ه عنوان نهادی خصوصی با حمایت بخش دولتی دانست و خواستار تجمیع این مراکز شد و افزود : با تجمیع این مجموعه ها علاوه بر جلو گیری از موازی کاری می توان از منابع مالی در نظر گرفته شده برای این بخش به نحو شایسته استفاده نمود .
دکتر محمدی در بخش دیگری از صحبت های خود به مکان سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره نمود و افزود این مجموعه اگر بتواند با مساعدت و همکاری مسئولین استان به ساختمان هایی همچون ساختمان قدیمی شهرداری رشت و ساختمان هتل ایران که نماد میراث فرهنگی استان هستند نقل مکان کند و در آنجا حافظ و اشاعه دهنده اسناد ملی گیلان باشد تلفیق هویت ملی و مکتوب باعث تاثیر پذیری بیشتر برای مراجعین خواهد شد.
وی در پایان از اعلام آمادگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای پیشبرد اهداف سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان در راستای شناسایی و حفاظت از اسناد ملی استان خبر داد.