نام اهدا کنندگان اسناد قدیمی در تاریخ فرهنگی کشور ثبت می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۸۸/۷/۱۹ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۵:۴۳:۱۰
نام اهدا کنندگان اسناد قدیمی در تاریخ فرهنگی کشور ثبت می شود

http://provinces.nlai.ir/Default.aspx?tabid=530

مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رياست سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران
نام اهدا كنندگان اسناد قديمي در تاريخ فرهنگي كشور ثبت مي شود
اعلام آمادگي براي خريد توافقي اسناد قديمي

مشاور رييس جمهور و رييس مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: ساخت مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس با سرعت در حال پيشرفت است و تا چند ماه آينده به صورت كامل قابل بهره برداري خواهد بود.
علي اكبر اشعري ديروز در حاشيه بازديد از مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تاكنون بيش از 220 هزار جلد كتاب و حجم زيادي از نشريه هاي دوره قاجاريه و اوايل پهلوي به همراه اسناد مختلف در اين مركز مستقر شده كه قديمي ترين آن مربوط به دوره ايلخاني است.
اشعري گفت: مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس بر اساس استانداردهاي روز ساخته شده كه با نصب سامانه هاي رايانه و لينك آن با كتابخانه ملي در تهران به يك كتابخانه بين المللي تبديل خواهد شد.
مشاور رييس جمهور افزود: با بهره برداري از مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس امكان دسترسي به همه منابع موجود در مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران از طريق رابطه الكترونيكي فراهم مي شود.
وي گفت: مهم ترين هدف از ايجاد مركز اسناد و كتابخانه ملي در فارس برهم زدن ماجراي پايتخت نشيني و استقرار همه خدمات درجه يك در شهرستان ها و محروم شدن شهرستاني ها از اين خدمات بوده است.
رييس مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران افزود: تجهيزات و استانداردهاي موجود در مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس هيچ تفاوتي با استانداردهاي موجود در مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران در تهران ندارد.
اين مقام مسئول اضافه كرد: بهره برداري از مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس در آينده نقش به سزايي در فرآيند توليد و پيشرفت علم و دانش در استان خواهد داشت.
مشاور رييس جمهور و رييس مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران در بخشي از سخنان خود به سابقه ديرينه فارس  در توليد علم اشاره كرد و گفت: اين استان با توجه به اين كه همواره از مناطق مهم حكومتي بوده و كتاب ها نيز از قديم به صورت خطي نسخه برداري مي شده، هم اكنون اسناد مهمي از آن در اختيار مردم و خاندان هاي مختلف است. اشعري اضافه كرد: همه افرادي كه مجموعه هايي را در اختيار دارند در صورتي كه به صورت هديه به سازمان اهدا كنند به نام آنان ثبت مي شود و نامشان در تاريخ فرهنگ ايران ماندگار مي شود.
وي گفت: در صورتي كه افراد مايل به فروش اسناد قديمي باشند مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران با قيمت توافقي آنان را خريداري مي كند.
مشاور رييس جمهور افزود: افرادي كه مايل باشند اسناد آنان به صورت اماني نگهداري شود اسناد آنان با شرايط استاندارد همراه با نمونه برداري و بدون دريافت هيچ هزينه اي در مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس نگهداري خواهد شد.
رييس مركز اسناد و كتابخانه ملي ايران از فرهيختگان و خاندان هاي مختلف فارس كه مدارك علمي و اسناد قديمي به صورت موروثي در خانواده آنان وجود دارد، خواست: با ارايه اين اسناد به مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس اين مركز را در تكميل اسناد قديمي ياري دهند. هم چنين آقاي مهندس رضازاده، استاندار فارس، كه در اين بازديد رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران را همراهي مي كردند در گفت و گو با خبرنگاران گفت: به عنوان يك استان فارسي از اين كه چنين مركزي در استان شكل گرفته است، احساس افتخار مي كنم.
مهندس سيد محمد رضا رضازاده افزود: با بهره برداري از مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس اين مركز به مركزي ثقل در زمينه تحقيق و پژوهش هاي انديشمندان و اساتيد دانشگاه تبديل خواهد شد.
رضازاده گفت: اين مركز همچنين سبب توسعه دانش، فرهنگ و پژوهش فارسي ها در همه زمينه ها مي شود. ايشان فرمودند: اين مركز آمادگي دارد افرادي كه آثار قديمي از گذشته ايران بزرگ و فارس پهناور در اختيار داشته باشند را براي استفاده نسل هاي آينده با استانداردهاي روز نگهداري كند.
مهندس رضازاده در بخشي از سخنان خود با بيان اين كه از سال 75 تا 83 تنها 700 ميليون تومان اعتبار صرف ساخت مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس شده بود، افزود: در طول سه سال گذشته تاكنون 11 ميليارد تومان اعتبار صرف ساخت اين مركز مهم فرهنگي شده كه امسال نيز دو ميليارد تومان اعتبار به آن اختصاص يافته است. هم چنين استاندار اضافه كرد: در سفر رهبر معظم انقلاب به فارس پنج ميليارد تومان و سفر اول و دوم رييس جمهور نيز سه ميليارد تومان به ساخت و تكميل مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس اختصاص يافت.
رضازاده گفت: براي تجهيز و تسويه حساب با پيمانكاران سه تا چهار ميليارد تومان اعتبار نياز است كه تأمين اعتبار شده است. استاندار فارس در بخشي از سخنان خود به سابقه طولاني و وجود قديمي ترين كارخانه نساجي شيراز جنب ساختمان مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس اشاره كرد و افزود: اين كارخانه قديمي نيز با يك كار ارزشمند هنري به موزه تبديل مي شود تا سابقه اين صنعت و وجود اين كارخانه در ذهن مردم شيراز زنده نگه داشته شود.
 

    مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس در زميني به وسعت بيش از سه هكتار و زيربناي 10 هزار متر مربع در چهار طبقه ساخته شده كه تاكنون براي ساخت آن 130 ميليارد ريال هزينه شده است.
به گفته مهندس ديهيمي رييس سازمان مسكن و شهرسازي فارس تا يك ماه آينده مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس تجهيز و به مسئولان آن تحويل داده مي شود.
  در اين بازديد تعدادي از معاونين و مديران كل سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و نيز مسئولين استان فارس حضور داشتند.